Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Predsednički izbori u domovinu galskih petlova

Ko rano kukuriče, završava u loncu

Sva Evropa sa pažnjom, zabrinutošću ili sarkazmom prati francuski izborni rijaliti i aferu Fijon. Nemački " Die Welt " ga naziva "klajne Tramp". Engleski " Telegraph " je vrlo elegantno opisao Fijongejt kao skandal koji vodi francusku politiku kroz pomijaru u kanalizaciju. Belgijski " Le Soir ", tvrdi da je Fijon opasan po demokratiju jer se ovaj nekada cenjeni premijer spustio na nivo Marine Le Pen, Vildersa, Kačinjskog ili Orbana, koji su po mondijalističkom katalogu Hitlerove bebe. " Corriere della Sera " piše da je afera Fijon gejt sprdnja na pola puta između Balzaka i neke loše američke TV serije, dok dopisnik "Tribune de Genčve ", podseća da je Fijon definitivno ukenjao izbore. A, kako sve to vide Francuzi, piše Mile Urošević, naš dopisnik iz Pariza.

Mile Urošević (dopisnik iz Pariza)

Kad zasvira orkestar šerpi, uz ritmičko dobošanje kašika i varjača, i horske pokliče, dole lopovi, revolucija nije daleko, Ako ne ona prava, krvava ili ona isfolirana, plišana, onda bar neka medijsko politička zavera koja uz pomoć pravosuđa, političkih protivnika i vlasti na kraju mandata ruše sistem demokratskih izbora i dele šut karte favoritima i protivnicima sistema , ja tebi ti meni. Korupcija je na zavidnom nivou i plasira Francusku u sam vrh demokratskih banana republika u kojima se više ne zna ko pije a ko plaća. Slobodoljubivi Francuzi su totalno zbunjeni ne prepoznaju više svoju zemlju ljudskih prava slobode i ljubavi. Vlast mora da je jako dobra stvar kad se ovako žestoko otimaju oko nje. U ovom trenutku niko ne zna šta će na kraju ispasti jer su favoriti upali u kandže pravde koja pokušava na sve načine pa i na one koji su mimo njenih običaja da zaustavi neželjeni scenario da se bira između Marine Le Pen i Fransoa Fijona.

Neprihvatljiva verzija sa dodatnom sumnjom da je i ovde Putin umešao svoje prste. Fijon je ubeđen da ga između ostalog i zbog toga ganjaju korumpirani pravni organi bliski Olandovoj administraciji koji su naduvali jedan moralni prekršaj i pretvorili ga u pravi kriminalni slučaj. On priznaje da je zaposlio suprugu kao saradnicu i dao joj veliku platu, ali to nije zabranjeno i ne podleže kontroli po francuskom zakonu. Jedna trećina deputata upražnjava slične malverzacije u apsolutnoj legalnosti. Ali Fijon je kandidat za predsednika i to menja stvar. Tako je ovaj, doskora najveći favorit, sada u autu. Svi ga mrze i izbegavaju, nagovaraju ga da odustane i unapred okrivljuju za izgubljene izbore i eventualnu šansu desnice da se dokopa vlasti. Fransoa Fijon je na ivici ludila, pred vratima zatvora i na klizavoj nizbrdici koja vodi ka Jelisejskoj palati.

Usput mu najverniji saradnici podmeću noge, zabadaju nož u leđa, kao pacovi u beže na sve strane sa broda koji tone. Njih sto koji su se kleli na vernost su ga napustili u jednom danu i prišli novom favoritu Žipeu ne bi li dobili neko zgodno mestašce bezmotikarskog tipa, kad se bude delili kolači vlasti. Mediji ga predstavljaju kao trulog bogataša proruski nastrojenog, što je najveće zlo koje se može pripisati jednom političaru Zapada.

Onaj ko se izjasni za saradnju sa rusijom i skidanje sankcija treba da se kamenuje na javnom mestu, raščereči konjskim repovima i da mu se ostaci zapale na lomači nacionalizma i katolicizma. Jer Fijon je i jedno i drugo, ide u crkvu, što je u Francuskoj na ivici provokacije a posebno ako je uz to i protiv masovne emigracije. Fijonu je jasno da ga nakon afere fiktivnog zapošljavanja žene i dece samo manji deo naroda podržava ali se zainatio da ostane što duže u lomljenju ruke sa moćnicima sveta koji traže njegovu glavu u zobnici antiruske politike.

Tu i tamo se čuje da postoji sumnja u njegove simpatije prema Rusiji i da "neće Putin da bira francuskog predsednika, kao što je Amerima nametnuo jednu totalnu budalu za marionetskog vođu". Tako bar tvrde, piskaraju i bulazne veoma "pametni " mediji, čije su reklamne stranice prepune oglasa za skupe automobile, parfeme, brendove u trendu i ostalu elektroniku i elektrotehniku velikih multinacionala. Za to vreme Fijon i dalje tvrdi da je najbolji kandidat i da će pobediti na isti način i upozorava da je klima građanskog rata koja se nazire, delo Olandove administracije i pravosuđa koji žele da ga eliminišu na nedemokratski način, preko svojih saradnika u ministarstvu pravde i u levičarskim medijima. Tako bi put bio slobodan da se levica dokopa novog mandata i pa da se olandizam menja, al pod uslovom da sve ostane isto.

Na drugoj stranici desnice, onoj koju nazivaju ultra-krajnja ili profašistička, piše se isti scenario za drugu favoritkinju izbora, Marinu Le Pen! Ova dama koja je na čelu prve partije Francuske je takođe pred vratima zatvora ili bar neke debele kazne i toliko željene zabrane da se kandiduje na izborima. Nekim čudom ili prirodno po Marfijevom zakonu, sva bivša dela i nedela plavokose Marine padaju pred sud na debelo namazanu stranu optužbi i to baš u ovom trenutku, na nekoliko sedmica od odlučujućih izbora. Sa svoje strane EU čiji je ona deputat, ukinula joj je parlamentarni imunitet da bi olakšali posao sudijama i neprijateljima proruskih kandidata. Svi navode da je novac za kampanju pozajmila u jednoj ruskoj banci a malo njih se pita zbog čega ni jedna evropska ili francuska banka nije pristala da joj da kredit.

Ali ni levičarski lider i veoma popularan kandidat komunista, Melanšon nije u boljoj situaciji. I njega kači sumnja da vozi za Rujke te za divno čudo socijalisti ga pritskaju da odustane u korist anti ruski nastrojenog Amona, kandidata koji je izabran zahvaljujući obećanju da će svim lezilebovićima dati po 600 evra platu od kolevke pa do groba, bez obaveze na bilo kakav rad. Onako, da imaju leba kad već više nema posla, sem u Kini.

Da se čovek zapita da nije možda baš taj momenat otvaranja prema Rusiji i želja za mirom u Evropi, koji je zajednička stavka u programima ispljuvanih kandidata, zapravo pravi razlog neviđene medijske hajke, do te mere da se čak pominjalo i odlaganje izbora kako bi se pregrupisale snage onih koji treba da pobede.

Optužba protiv Fijona je najbolji poklon koji bi Marina Le Pen mogla da poželi, čuje se sve glasnije i samo o tome naglabaju na svim TV kanalima od jutra do sutra! Pažnja, pažnja, novi fašizam na vratima Pariza, ulazi na prvi kolosek, samo što nije i niko ne zna kako da ga izbaci iz šina. Ima ih podosta koji bi najradije eliminisali kandidate koji nisu po volji Velikog Brata i vrlo važno način na koji se to postiže, dok bi drugi odložili glasanje do daljnjeg ili, kao što predlaže bivši premijer Vals, poništili izbore ukoliko pobedi FN, patriotska stranka Marine Le Pen. Taj patriotizam je za gotovo sve ostale partije čist antisemitizam, rasizam i vrsta nacizma u paketu patriotizma. Čudno je jedino to da partija FN nije zabranjena, ako je bar delimično takva i još je čudnije da je trenutno prva na listi pobednika u prvom kolu izbornog nadmetanja sa oko 30% glasova dok je drugi Manuel Makron jedva malo više od 20% . Trenutno favorit za novog predsednika, ovaj momak od 39 godina i nikada izabrani političar je omiljena maskota svih podobnih medija i zovu ga idealni zet, bankar zavodnik jer je mlad i lep dok je za druge Rotšildova beba i naduvana veličina. Lepotan je već mesecima u top trendu, i jasno se protivi približavanju sa Putinom što mondijalisti i maloumnici cene.

Doduše, ni Rusi ga mnogo ne mirišu, pa su u svojim propagandnim medijima pustili buvu da je Manuel u stvari Emanuela i da je u ljubavnoj vezi sa jednim direktorom televizije, a da mu je žena, i bivša profesorka, inače 20 godina starija, ustvari samo maska, da se Vlasi ne dosete da je gej! On je to javno opovrgao i tvrdi da mu podmeću patku jer je skoro siguran u svoju pobedu, Svaki dan mu raste popularnost na račun ispljuvanog Fijona.

Kako će sve ovo da se završi to ni Olandova policija ne zna. Ako Fijon više nije kandidat, a zamenjuje ga stari srpski neprijatelj Alen Žipe, onda se stvari suštinski menjaju i Žipe postaje glavni favorit za najluđu predsedničku kampanju koja se ikada dogodila u zemlji Francuskoj. Za to vreme Fijon, Marina i Melanšon urlaju na zaveru koja se okomila na njih, da ih na nedemokratski način odstrani od puta ka vlasti i tako zadrži naklonost onih koji računaju na Francusku kao jednu od ključnih država na putu ruske opasnosti koja je bar na Zapadu glavna briga ljudi na vlasti i dobra fora za zaplašivanje raje u nadi da će biti dosta popustljivija kada su u pitanju novi zakoni o smanjenju slobode, nivoa plati i penzija ili stopi oporezivanja. Na zapadu ništa novo, sve je po starom, povezano u jednoj kapitalističkoj školi, antirusko odelenje.

Glosa

Kako će sve ovo da se završi to ni Olandova policija ne zna. Ako Fijon više nije kandidat, a zamenjuje ga stari srpski neprijatelj Alen Žipe, onda se stvari suštinski menjaju i Žipe postaje glavni favorit za najluđu predsedničku kampanju koja se ikada dogodila u zemlji Francuskoj. Ova sedmica je odlučujuća, tvrde mediji i svaki dan donosi novi skandal.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane