Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Moja (re)konstrukcija

Srpski brendovi

Živan Haravan

Neki, a sigurno da ima takvih, koji, redovno čitajući Magazin Tabloid, misle o nama koji se oglašavamo svojim kritičkim, sarkastičnim tekstovima, da, mrzovoljni, gledamo realnost isključivo kroz "zatamljena" stakla, da zato ne vidimo ništa lepo i dobro čime se Srbija može i treba ponositi. Pre nego pokušam da ih ovim tekstom razuverim, čvrsto sam na stanovištu da svi autori tekstova ovog Magazina, na čelu sa Glavnim urednikom gospodinom Milovanom Brkićem, bezrezervno vole našu državu Srbiju, da joj svim svojim bićem i spisateljskim umećem, svako na svoj način, novinarskim-publicističkim-dokumentarnim prezentovanjem pojava na našoj svekolikoj političko-društvenoj sceni i kritičkim stavom prema njoj, žele, od srca, sve najbolje danas, sutra i zauvek!

Da smo obični ljudi koji vide i cene ono što je u našoj Srbiji više od lepog, već, originalno i da se može nazvati srpskim brendovima, a ima ih pregršt, "spustiću se" sa "pijadestala" kritičara na nivo običnog građanina koji ne gleda određene tv-sadržaje, ume da ceni umešnost, lepotu, originalnost, profesionalnost...

Zato, izdvojiću, za ovu priliku, 4 srpska brenda!

Ivana Savić

Na jednoj televiziji, sa nacionalnom frekfencijom, koja je bila i ostala moja meta za oštru kritiku na račun jednog ogavnog rijalitija, postoji originalna, zanimljiva, tv-serija - "Provodadžija". Doduše, nju sam izdvojio ne samo što nas vodi kroz našu celu, prelepu Srbiju i upoznaje nas sa čestitim ljudima-srpskim seljacima, predivnim predelima, već, zbog prve voditeljke ove serije - Ivane Savić. Nju sam, interno, nazvao "Zvrk", a koja je nažalost, iz meni nepoznatih razloga, napustila rečenu televiziju i emisiju-seriju "Provodadžija". Nije to više ono što je bilo. Voditeljke koje su nasledile "Zvrka" nisu joj dorasle. Ivana, sa svojih "metar i frtalj" visine, svojom spontanošću, šarmom, poznavanjem mentaliteta svog, srpskog, naroda-seljaka, uspevala je da se sa seoskim staricama "abronošama" transformiše, za tili čas, u njihove godine, a sa potencijalnim mladoženjama i snajkama ostvari kontakt kao njihov iskreni prijatelj, dajući im, iz duše, savete kako da ih zbliži. Činila je to mudro kao da je iza nje sto godina životnog iskustva.

Neka mi oprosti njena poštovana majka, ali čini se kao da ovaj pronicljivi "Zvrk" nije izašao iz njene utrobe, već, direktno iz - snimateljske kamere. Ne preterujem ako kažem da ni jedna svetska televizija nema u svom, ženskom, voditeljsko-šoumenskom kadru takvog majstora kakvog ima Srbija u liku i delu mlađanog "Zvrka" - Ivane Savić.

Žika Jakšić

Bio sam i biću beskompromisni protivnik nebrojenih takmičenja pevača koja imaju za cilj, sa jedne strane, da zaglupljuju narod, da mu skreću pažnju sa vitalnih društvenih tokova, a sa druge, da afirmišu "šabanski" neukus, da napajaju oči pedofilima...

No, pojavio se jedan Šumadinac, ljubitelj posebne vrste "biblioteka", srpski šmeker, muzičar..., kao tvorac i glavna faca u izvanrednoj, nadasve, originalnoj, pevačko-takmičarskoj tv-seriji "Nikad nije kasno", koja se emituje na jednoj televiziji, takođe, sa nacionalnom frekfencijom. U medijskoj najavi ove emisije kojom je rečeno da će se u njoj takmičiti pevači od 45 godina starosti, pa, na više, očekivao sam smešno-tužne pojave i likove. Kakva zabluda!

Kao i u prethodnom slučaju i ova je emisija čisti srpski brend. Nije mi poznato da igde u Svetu postoji tako nešto. Žika Jakšić je priča za sebe. On, tokom svake emisije, bukvalno, diše sa njom i za nju. Besprekoran koncept u kome ne znate u čemu više da uživate. Da li u neverovatnom pevačkom umeću takmičara, da li u gospodstvenoj voditeljki Dragani Katić, da li u vanvremenskom orkestru Aleksandra Sofronijevića, da li u stručnim, prijateljskim komentarima žirija na čelu sa uljudnim, elokventnim, duhovitim Sašom Miloševićem - Maretom. No, taman da su svi oni u emisiji prisutni bez "ludog" Žike Jakšića - kičme ovog predivnog projekta, ta emisija bi bleda senka onoga što sa njim, zapravo, jeste: naš brend i naš biser! Da! Umalo da zaboravim. Kao davnašnji pevaš, u jednom trenutku sam poželeo da i moja malenkost bude učesnik u takmičenju starih pevača. Danas, ne pada mi to na pamet!

U konkurenciji "aždaja"od "matorih" pevača upravo bih ja bio onaj tužno-smešni lik, kako sam se plašio da će njima obilovati ovaj krasni, srpski (čitajte: Žikin) brend: "Nikad nije kasno".

Minja Miletić

Prebirajući po raznim tv-kanalima, svojevremeno i povremeno, naleteo bih na Jutarnji program, ne sećam se koje televizije, nisam mogao da shvatim slepilo produkcje da taj program vode: puna znanja, uz to, prelepa, elokventna voditeljka, koja politiku i stvarnost gleda sa poslednjeg sprata najvišlje zgrade na svetu i "voditelj" koji na Svet gleda iz podruma iste zgrade. Na sreću, neko je registrovao znanje i sposobnost ove novinarke i evo je kao jedno od zaštitnih lica na jednoj TV! To je Minja Miletić! Vrhunski profesionalac novinarske profesije. Odmerena, izuzuzetno dobro pripremljena za svaku temu, za svakog gosta u njenoj emisiji, pleni svojom gordošću kojom zrači, a ne nameće je. Mogu da se iz petnih žila upinju Mira Adanja Polak i Olja Bećković, prva, kao "perjanica" sveukupnog tv-novinarstva, a druga kao "simbol" nezavisnog, slobodoumnog novinarstva, ali obe nisu ni do kolena Minji Miletić.

Pod uslovom da Kristijan Amanpur važi za najbolju svetsku tv-novinarku, onda, Srbija ima dostojnog takmaca u liku i radu Minje Miletić. Ipak, na njen račun, imam jednu zamerku. Nije bilo pristojno da svom gostu Miši Vaciću ne dozvoli čašu vode koju je zatražio u toku emisije.

Nela Kuburović

Ostaću dosledan da se, ovom prilikom, ne dotičem kritike na bilo koju političko-društvenu oblast. Zato, vašu pažnju, poštovani čitaoci, hoću da usmerim na žensku lepotu, kao Božji dar muškom rodu. Slovenija je, sa punim pravom, ponosna na njihovu Melaniju koja je vanserijski lepa žena i Prva dama SAD. Britanci su imali najlepšu princezu Dajanu. Srbija, danas, ima najlepšu, politički angažovanu ženu u svetkim razmerama - Nelu Kuburović. Ako bi, kojim slučajem, kao Ministarka Pravde u Vladi Republike Srbije, imala toliko hrabrosti (znanja ima na pretek), da Sudstvo, kao drugu polugu vlasti, dovede u red, bar, u nivou trećine njene lepote, bili bismo uređena država u toj važnoj društvenoj oblasti. Za sada je ubrajam u srpski brend samo kao najlepšu političarku na Svetu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane