Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Slučaj Zarubicinih buradi: između nadležnosti četiri ministarstva, domaćeg pravosuđa i suda u Strazburu

Ko je stvarno bio na drogama?

Nakon što je dr Milan Zarubica svojevremeno spektakularno uhapšen, optužen a kasnije i osuđen na 11 godina zatvora za proizvodnju sirovine od koje se pravi sintetička droga (i odležao tu kaznu!), sud u Strazburu (kome je Zarubica tužio državu Srbiju), blizu je tome da donese presudu! Tačnije, da dokaže da je u njegovim famoznim buradima bio najobičniji hemijski otpad! Slučaj je ponovo aktuelan i zbog činjenice što su se Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo poljoprivrede našli u problemu oko nejasnih nadležnosti oko uništavanja sadržaja pomenutih buradi! Sve govori da će građani Srbije i ovom prilikom platiti skupe greške fatalnih veza politike i pravosuđa.

M. Hadžić

U Vladi Srbije izbio je rat među niže rangiranim službenicima, više ministarstava nakon što je Magazin Tabloid objavio tekst u broju 385 pod naslovom "Zao duh Zarubicinih buradi", tvrdi dobro upućen izvor našeg lista iz ministarstva Zdravlja. Prema njegovim rečima, pisanje o toj temi unelo je nemir u koalicione odnose između socijalista i naprednjaka, jer će Srbija kako stvari stoje izgubiti spor u Strazburu koji protiv nje vodi Milan Zarubica. U pomenutom tekstu su objavljene informacije o tome da su sudije Višeg i Apelacionog suda Rastko Popović, Nadežda Mijatović i Aleksandar Stepanović doneli odluke, po kojima je sirovina za proizvodnju narkotika, koja je bila u burićima Zarubicine firme zapravo hemijski otpad.

Ova odluka je doneta kako bi se nadležnost za uništenje ove materije prebacila sa Ministarstva Pravde i Ministarstva Unutrašnjih poslova na Ministarstvo Zdravlja ili Ministarstvo Poljoprivrede, odnosno deo ministarstva koji se bavi zaštitom životne sredine. Sve ovo čudno postupanje bilo je motivisano da se skupi troškovi uništenja sa jednih prebace na druge, a nus-produkt svega je činjenica da je tako napisanom presudom, Zarubici zapravo skinuta krivica za ono za šta je osuđen!

Milan Zarubica je Srbiju već tužio sudu u Strazburu, o čemu su mediji ranijih godina izveštavali, ali nove činjenice ukazuju da su Srbija odnosno srpski sudovi i službenici raznih ministarstava zapravo mešetarili kako bi presuda bila doneta ovako nakaradna kakva je. Sve ovo ukazuje da će u narednom periodu naša država imati problem ne samo da plati uništenje sadržaja Zarubicinih burića već će morati da obešteti i samog Zarubicu koji je 11 godina odležao zatvoru!

Prema navodima našeg izvora iz Ministarstva zdravlja bilo bi dobro da Magazin Tabloid obavesti čitaoce o detaljima koji nisu bili obuhvaćeni tekstom objavljenom u prošlom broju i to: da je pomenuta Jelena Janković, službenica ministarstva protiv koje je Zlatibor Lončar poveo istragu, u bliskim odnosima sa Perišom Simonovićem bivšim službenikom ministarstva Zdravlja, koji je bio čovek od poverenja Slavice Đukić Dejanović, a dobar je prijatelj i sa bivšim julovskim ministrom Milovanom Bojićem i aktuelnim ministrom Aleksandrom Antićem. Simonović trenutno radi kao zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Batut. Spoj između Simonovića i Jankovićeve je bio Jelenin muž doktor Janković i bivša direktorka Instituta "Milan Jovanović-Batut", Tanja Knežević koja je bila sa dr Bojićem...

Simonović je u Ministarstvu zdravlja zaposlio i Tijanu Radojčić, koja je bila direktor proizvodnje u fabrici kod Zarubice, a jedno vreme je bila i upisana kao odgovorno lice. Ona za razliku od njenog bivšeg poslodavaca nije odgovarala, pa se pretpostavlja da je kod policije imala status saradnika u celom slučaju. Po zapošljvanju u Ministarstvu zdravlja ona je bila angažovana na zatvaranju i blokiranju mnogih domaćih firmi koje su se bavile proizvodnjom i distribucijom lekova! Kao inspektor je učestvovala i u pogrešno napisanim zapisnicima kada su plenjene supstance koje su sadržale ilegalne lekove ili narkotike.

Podsećamo u prethodnom tekstu je između ostalog objavljeno: da je u sudskom postupku koji je vođen protiv Milana Zarubice, okrivljeni je postigao dogovor da prizna krivicu, zbog čega je osuđen na blažu kaznu, a po Zakonu o psiho aktivnim supstancama ilegalne materije koje je proizveo, trebalo je da se unište o njegovom trošku. Zarubica odnosno njegovi advokati, se branio da je u teškoj materijalnoj situaciji i da nema novca da obavi uništenje. Tokom spora istaknuto je i da se razveo od supruge i da je ona sada vlasnik prostorija u kojima je MUP zapečatio sporne buriće. Logičan splet okolnosti bio je i da MUP, sprovede ili nadgleda uništenje spornih supstanci.

Iz MUP-a su zakukali da ni oni ne bi da gube vreme i novac, i da se ministar Nebojša Stefanović usprotivio da se njegovom Ministarstvu natovare ti troškovi. Troškovi su veliki jer je u pitanju više od 100 velikih burića, za koje je samo uzorkovanje koštalo pet miliona dinara. Uništenja je ranije radio MUP, sve bi spalili u Termoelektrani Obrenovac, ali zakon je promenjen, pa se sada ove supstance šalju na uništenje u inostranstvo a to sa transportom košta kako su nam rekli možda i više od pet milion evra.

Ispostavilo se da MUP i sudovi, niti Ministarstvo pravde, nemaju kapacitete gde to da uskladište, niti da imaju novac da plate uništenje u inostranstvu. Ministar policije Nebojša Stefanović se pravdao da nema novca ni za uniforme, iz suda su poručivali da nemaju dovoljno prostorija ni za suđenja, a Ministarstvo pravde se pravdalo da nisu nadležni.

Tada su pomenute sudije Popović, Mijatović i Stepanović u dogovoru sa veštacima i službenicima različitih ministarstava, najgrublje prekršili Zakone ove države i u akta uneli da u pitanju nije sirovina za proizvodnju narkotika, koja bi bila u nadležnosti MUP, već da je u pitanju hemijski otpad.

A 1. "...Ko još danas živi od plate!"

V.D. direktor Doma zdravlja "Milutin Ivković" na Paliluli, Aleksandar Stojanović, koji je u ime Srpske napredne stranke imenovan da vrši kontorolu zdravstvenih ustanova izbačen je iz porodilišta "Narodni Front", jer se ponašao kao ludak tokom kontrole u koju je došao.

Bez zaštitnih rukavica i maske, belog mantila, higijenskih navlaka preko cipela, Stojanović je upao u prostorije gde leže trudnice u Narodnom Frontu i obavestio lekare i obezbeđenje da je on Vučićev kontrolor i će obaviti inspekcijski pregled porodilišta.

U prvi mah svi su bili zbunjeni, a potom se Stojanović uputio prema prostorijama gde se trudnice porađaju. Sestra ga je zaustavila i rekala mu ovde ne smete da ulazite bez maske na licu. Dovodite u opasnost i majke i bebe. Stojanović je pokušao da je odgurne u stranu, ali tada su prišli i radnici obezbeđenja i zamolili ga da poštuje protokol.

On je počeo sa njima da se svađa i da insistira da upadne u salu za porođaje bez higijenske zaštite. Situacija je rešena kad se pojavio šef obezbeđenja koji ga je uhvatio za revere i bukvalno navrat nanos izbacio iz zgrade porodilišta. Inače čuvenom Stojanoviću je 31. januara isteklo šest meseci tokom kojih je mogao da bude vršilac dužnosti doma zdravlja, i pre nekoliko meseci je trebalo da bude ili razrešen ili imenovan na mesto direktora. Nije se desilo nijedno ni drugo, tako da on sada mimo svakog zakona obavlja tu dužnost. Ovaj kontorverzni čovek je i jedini rukovodioc doma zdravlja u celoj državi koji nije na vreme potpisao kolektivni ugovor sa PIO fondom, zbog čega radnicima u Domu zdravlja na Paliluli nisu isplaćivane zarade skoro čitav mesec. Kada su se radnici požalili on im je nonšalantno rekao:

-Ko još danas živi od plate!

Posle toga mu je zaprećeno štrajkom, pa je on ipak potpisao ugovor sa PIO i plate su posle dužeg kašnjenja isplaćene. Problem je izgleda što Stojanovićeva lekarska licenca nije uredu, jer se naveliko vodi istraga o tome kako je stekao diplomu medicinskog fakulteta. Podsećamo Aleksandara Stojanović, tvrdi da je medicinski fakultet završio za vreme rata u Sarajevu, i to početkom devedesetih, a da je po završetku fakulteta specijalizirao oftamologiju u Tuzli. Pošto diplomu nije dostavio u Domu Zdravlja u Barajevu, a radnici i pacijenti su mesecima protestovali i tražili da on ode, Stankovića je Napredna stranaka prebacila u Dom zdravlja na Paliluli. Kako tamošnji lekari tvrde on svoju diplomu ni posle više meseci nije doneo u pravnu službu. Ne donosi je pretpostavlja se zato što je, ili nema, ili je falsifikovana...

Dragan Despotović iz Barajeva invalid je 90 odsto i kaže da često proživljava pakao, i velika poniženja kada na redovne preglede kod lekara. Tim povodom podneo je i više prijava protiv medicinskog osoblja. Svojevremeno je Despotović bio maltretiran i od strane bivšeg direktora doma Zdravlja Barajevo Aleksandra Stojanovića (istog čoveka koji je sada V.D. direktor DZ na Paliluli zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci)

Nedavno se Despotović ponovo obratio zaštitniku građana i u dopisu u kome se žali i na novog direktora doma zdravlja Barajevo Velibora Novovića on je između ostalog napisao, da ga u Domu zdravlja maltretiraju kada im se obrati za upute na VMA i za druge bolnice u koje ima pravo da se obrati. Na probleme nailazi i kod sanitetskog prevoza na koji ima pravo, pa tim povodom priča:

"...Šećeraš sam i invalid devedeset odsto. Ne daju mi upute na koje imam pravo, ali me najviše maltretiraju zdravstveni radnici sanitetskog prevoza. Kada me odvezu u Beograd, posle ih čekam po ceo dan da me odvezu kući, bez obzira što im bolnica na vreme javi da dođu po mene. Vozač saniteta Stanković Nenad me čak i psovao. Psovao mi je ćopavu majku po sto puta. Pretio mi je da će me izbaciti iz saniteta i ostaviti da crknem u kliničkom centru!"

Despotović navodi i da ima velike probleme i sa zaštitinikom prava pacijenata Radoslavom Kaličaninom i dodaje da će tužiti sudu Velibora Novovića, doktorku Tamaru Kuzmanović i pomenutog Kaličanina.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane