Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Povodom još jednog "uskrsnuća" nesmenjivog direktora JP "Putevi Srbije"

Drobnjak ostaje!

U poslednjoj deceniji, u svim režimskim cirkusima i vrteškama, pojedine "kadrove" niko ne može, neće ili ne sme da skloni sa čelnih pozicija državnih preduzeća. Jedan takav reptil, koga Vučićev režim drži na čelu JP "Putevi Srbije", zove se Zoran Drobnjak i doslovno mu niko ništa ne može, uprkos tome što se protiv njega u Specijalnom sudu za organizovani kriminal nalaze dva predmeta za zloupotrebu položaja, a u prevodu, za saradnju sa takozvanom "drumskom mafijom", kojoj je u mnogim situacijama bio i "kum" i "konsiljere". Na dan kad je Drobnjak po ko zna koji put produžio svoj mandat na mestu direktora JP "Putevi Srbije" (13. aprila ove godine), možda i simbolično, srušio se veliki potporni zid na Koridoru 10. Povodom toga, iz JP "Koridori Srbije", hladnokrvno su saopštili da je to "normalno"! Ako je to tako, onda je normalno i rušiti ovakav režim gde se goje razni Drobnjaci, u suprotnom, uskoro od Srbije neće ostati ni kamen na kamenu.

M. Hadžić

Kada je u januaru mesecu 2008. godine, Zoran Drobnjak prvi put postavljen za direktora JP "Putevi Srbije", nikome od onih koji su ga doveli nije padalo na pamet da će ovaj sitni mešetar na ovoj funkciji ostati skoro celu deceniju. A, upravo se to i desilo.

U to vreme, za Zorana Drobnjaka niko u javnosti nije ni znao, a iz njegove skromne biografije moglo je da se vidi samo to da je u pitanju nesvršeni student Pravnog fakulteta, a hvalio se kako je bio i među osnivačima Demokratske stranke Srbije. Rođen u Prijepolju, čim je stupio nogom na beogradski asvalt, znao je da mora preko zemljaka da "nađe vezu". Školu nije voleo, ali "veze" i "kombinacije" su mu savršeno išle od ruke. Zahvaljujući tom talentu, on je još u vreme nesrećnih devedesetih bio postavljen za predsednika Mesne zajednice Vukov spomenik, u Beogradu!

Ranije, kao propali student prava, ispred zgrade fakulteta bi često bacao pogled uzduž i popreko ondašnjeg Bulevara revolucije, shvatajući da će mu putogradnja biti sudbina: tu se uvek vrtelo puno para, a mogućnosti pljačke i prikrivanja stvarne cene radova, uvek je privlačila ljude poput njega, bez stvarnog zanimanja ali spremne na sve.

Da crna komedija bude još crnja, upravo zahvaljujući Drobnjakovim "preporukama", veliki poslovi asfaltiranje puteva kroz Srbiju posle 5. oktobra 2000. godine, krenuli su iz Surčina, dok je u njemu još uvek "drmao" ubilački narko-klan.

Neki od njegovih "mentora" i "učitelja", poput Milutina Mrkonjića, više puta su u kafani proslavljali njegove "poslovne poduhvate" ili su održavali čitave kafanske plenarne sednice na kojima je Drobnjak u magli maligana bio smenjivan i unapređivan do ranih jutarnjih sati.

Ranija Vlada Srbije za vreme mandata Mirka Cvetkovića (2010. godine), odlučila je da smeni Zorana Drobnjaka. Njegova smena je, međutim, bila fingirana samo za potrebe medija, jer kadrovska komisija vlade nikada u delo nije sprovela ovu odluku!

Zašto je to bilo tako postalo je jasno 2012. godine, kada je Drobnjak optužen zajedno sa bivšim ministrom Oliverom Dulićem i njegovim pomoćnikom Nebojšom Janjićem da je nezakonito favorizovao preduzeće Nuba Invest u odnosu na druge ponuđače. Predsednik kadrovske komisije koja nikada nije sprovela vladinu odluku o smeni Drobnjaka bio je 2010. upravo Oliver Dulić.

Zahvaljujući ovakvoj zaleđini Drobnjak je mogao da radi šta je hteo. Državna revizorska institucija (DRI) predala je svojevremeno izveštaj kojim su Putevi optuženi da u 2008. u državni budžet nisu uplatili 158 miliona dinara od naplaćene putarine. Drobnjak je takođe optužen i da je potpisao skandalozno štetan ugovor za rekonstrukciju mosta „Gazela" u Beogradu, pa je tako cena sa 30 miliona evra zbog kašnjenja radova porasla duplo, na čak 60 miliona evra! Ništa se, međutim ni tada nije dogodilo. Nikakva smeni niti procesuiranje. Zoran Drobnjak je i dalje vršio poslove direktora u JP Putevi Srbije.

Bivši direktor Sektora za naplatu putarine, Milenko Caković, i sam ogrezao u kriminalu, svojevremeno se na sva usta hvalio kako je Zorana Drobnjaka, direktora JP "Putevi Srbije" i ondašnjeg ministra Milutina Mrkonjića, kupio za 70.000 evra!

Tako je ovaj neverovatni gmaz dogurao i do Vučićevog režima, koji je u Službenom glasniku broj 105 (štampan 29.11.2013. godine), objavio Rešenje Vlade Republike Srbije o imenovanju direktora JP Putevi Srbije, u kome je pisalo da je Zoranu Drobnjaku prestao mandat vršioca dužnosti generalnog direktora, a posle toga da se imenuje Zoran Drobnjak za vršioca dužnosti direktora JP Putevi Srbije od 29.11. 2013. godine!

Ali, Drobnjaka opet imenuju za vršioca dužnosti direktora JP Putevi Srbije i daju mu još jedan mandata u trajanju od šest meseci, do 29.05.2014. godine, gde on ostaje i preko godinu dana, mimo zakona, sve dok mu mandat opet nije produžen. I tako do današnjih dana, skoro puna decenija: malo ga, kao, smenjuju, malo mu produže mandat.

Dana 13. aprila 2017. godine, Aleksandar Vučić, otvarajući u jutarnjim satima naplatnu rampu, spektakularno, na kraju konferencijie za štampu, dobacuje novinarima pobednički: "...Drobnjak ostaje!"

Tokom proteklih godina, nizali su se novinski naslovi: "Drobnjak neće iz fotelje", "Drobnjak neuništiv-pravi afere ali ostaje direktor", "Drobnjak koči svoje smenjivanje" i slično.

Ali, prava istina o njegovoj dugovečnosti na ključnom mestu za srpsku putogradnju, nije u njegovom znanju i stručnosti, jer je on i nema. Naprotiv, reč je o čoveku koji je oštetio Republiku Srbiji u njene građane za nekoliko stotina miliona evra, praveći haos tokom izgradnje koridora 10 i 11, ali i svih regionalnih puteva. Drobnjak je, naime, beskrupulozni mešetar koji uvek staje uz onoga ko je na vlasti, blizu nje ili onoga ko može da manipuliše i ucenjuje bolje od ostalih. Tako radi i danas, držeći se strogo zacrtanih pravaca: trenutno ide putevima Aleksandra Vučića, njegovog kuma Nikole Petrovića i njima pripadajuće svite.

Nije samo Drobnjak, koji raspolaže kešom, koji završava u Vučićevom džepu nestatsuni direktor javnog preduzeća. Nesmenjiv je Blagoje Spaskovski (RTB Bor), zatim Milorad Grčić (EPS), svi su na strateški važnim funkcijama, a mesto im je u zatvoru.

I da li je Srbija stvarno toliko bolesno društvo da joj se ovakvi vampiri stalno nanovo prikazuju?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane