Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kruševac: kad pošteni policajac stane na stranu obespravljenih građana

Skupo plaćena solidarnost

I u staroj srpskoj prestonici, Kruševcu, redovno se organizuju omladinski protesti protiv diktature. U ovom gradu je već bilo i žrtava surovih represalija vlasti. Jedan sindikalni lider koji je pozvao radnike da se pridruže demonstracijama je već dobio otkaz, dok se drugome otkaz priprema i to ne samo zato što je podržao proteste, već najviše zato što je dao podršku svom otpuštenom kolegi. Naprednjačka vlast je u panici.

M. Hadžić

U paničnom strahu od gubitka vlasti, aktuelni režim na sve načine pokušava da ućutka opoziciju i nezadovoljne građane. Posebno se boji protesta policije, zbog čega suzbija svaki pokušaj sindikalne aktivnosti. Ivan Tripković iz Kruševca je pripadnik policije u tom gradu, sindikalni lider i, što je za njega najpogubnije, solidaran sa svima onima koji se, kao i on, bore za bolja prava radnika i građana.

Vladica Tomašević je bio predsednik radničkog sindikata "Sloga" u kruševačkoj firmi "Trajal" koja je nakon višegodišnjeg lošeg upravljanja ušla u stečaj. Tomašević se nije mirio sa tim da oni koji su decenijama krali po Kruševcu i "Trajalu" mirno odu na neku drugu funkciju, a da ceh plate siromašni radnici koji su pošteno radili.

Poslovodstvo "Trajala" ga je zbog tih njegovih stavova prebacilo na niže radno mesto, mesto običnog čistača fabričkog kruga, ali ni to nije pomoglo da se ućutka ovaj radnički tribun. Kada je pozvao radnike da se priključe višednevnim omladinskim i opštenarodnim protestima, prevršio je meru i samog sebe osudio na propast. Kruševcem neprikosnoveno vlada Bratislav Gašić koji se nada novoj ministarskoj funkciji u Beogradu, zbog čega mu ne treba nikakav protest gladnih i nezadovoljnih, pa je Tomašević morao da bude uklonjen.

Iako je predsednik sindikata u svom preduzeću, Novica Tomašević je dobio otkaz kao navodni tehnološki višak, što zakon izričito zabranjuje u slučajevima sindikalnih aktivista. Predsednik Ujedinjenog sindikata "Sloga" Željko Veselinović je svog kolegu Tomaševića nazvao prvom žrtvom aktuelnih protesta u Srbiji.

I Ivan Tripković je kao čovek, sindikalac i predsednik Sindikata Srpske policije u Kruševcu hteo da pruži podršku Tomaševiću, sa kojim je i u prijateljskim odnosima. Zbog toga on 9. aprila 2017. oko 19 časova odlazi na trg ispred Gradske uprave gde je protestovao Tomašević zbog nezakonito dobijenog otkaza. U to vreme je cela Srbija pričala o njemu, a sindikati su upravo zbog njega i njegovog slučaja bili pozvali sve svoje članove da se pridruže omladinskim protestima.

Cela Srbija je podržavala Tomaševića, ali u svom rodnom gradu on nije smeo da dobije nikakvu podršku, naredio je svemoćni Gašić. Zbog toga su na prostor ispred Gradske uprave poslati policajci u civilu da snimaju učesnike protesta. Tripković je lako prepoznao svoje kolege. U svojoj elektronskoj poruci on kaže: "...Dana 9.4.2017 godine pridružio sam se protestu ispred Gradske uprave kako bih podržao predsednika 'Sloge Trajal' Vladicu Tomaševića. U parku kod pozorišta, sakriven iza drveta stajao je kapetan Spasić Milan (član UO Policijskog Sindikata) i sa drugim kolegom bio zadužen već nekoliko dana, a po naređenju načelnika Odeljenja policije Slavenka Ivezića, da prati i snima proteste koji se održavaju svakog dana u Kruševcu. Da bi u jednom trenutku rekao kolegi pored sebe da slika 'magarca' to jest mene, a nakon toga me je slikao foto-aparatom. Pošto sam saznao da me je tako oslovio i slikao očekivao sam njegovo dalje obaveštavanje Slavenka kome je desna ruka i po čijem nalogu je i uništio moj bivši sindikat..."

U Kruševcu se veruje da je Spasić ucenjen da mora da sluša gradsku vlast, jer je prebačen na radno mesto u Beogradu, a i dalje živi u Kruševcu. Čineći usluge ove vrste Iveziću i Gašiću on se nada ili da će biti vraćen u Kruševac, ili da će mu u Beogradu biti rešeno stambeno pitanje.

U svakom slučaju, svi koji su hteli da pruže podršku Tomaševiću su slikani i zavedeni u policijskoj upravi Kruševca.

U slučaju policijskog sindikaca Tripkovića nije se sve završilo na običnom evidentiranju. Posebno odeljenje za visoko-tehnološki kriminal je skinulo sve objave sa njegove Fejsbuk stranice, a Slavenko Ivezić je tražio od njegovog neposrednog pretpostavljenog da mu uzme službenu izjavu i da proceni da li će na osnovu nje biti pokrenut disciplinski postupak.

U svojoj izjavi je Tripković naveo kako traži da mu se u skladu sa zakonom dostavi pismeni poziv na davanje izjave, a ne da se na to poziva neformalno, dozivanjem po hodnicima. Na sledeći termin, rekao je, doći će sa svojim braniocem kako bi obezbedio da se postupa u skladu sa pravilnikom i zakonom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane