Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Kako propada jug Srbije po zamisli albanske mafije i srpskih vlastodržaca u Beogradu

Albanizacija, pljačka i droga

Redakcija Magazina Tabloid dobila je pismo Odbor za ljudska prava iz Bujanovca, koje je potpisao predsednik ove organizacije, Svetislav Veličković, a u kome se govori o dramatičnom stanju u ovoj opštini juga Srbije. Takođe, i radnici Duvanske industrije Bujanovac, sa svoje strane su opisali ekonomsku i političku situaciju u ovom regionu. Njihovo obraćanje takođe prenosimo u skraćenom obliku.

......

U trenutku dok se virus velikoalbanske ideje širi među Albancima na jugu Srbije, valja se podsetiti da su Odbor za ljudska prava, Pokret za Bujanovac i Zavičajni klub Bujanovčana u Beogradu, još pre šest godina poslali peticiju Skupštini Republike Srbije kojom se zahtevalo zaustavljanje albanizacije Bujanovca. Nakon održane dve sednice skupštinskog Odbora za međunacionalne odnose, nisu doneti nikakvi zaključci zbog (navodno) nedostatka kvoruma. Na drugoj sednici Odbora sada davne 2009. godine, na kojoj su bili prisutni i Riza Haljimi tadašnji poslanik, Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Nehat Aljiu načelnik opštih poslova, tadašnji ministar za Državnu upravu i lokalnu samoupravu i ujedno predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, doslovce je rekao: "...Mi ne možemo da sprovedemo Ustav i Zakone Republike Srbije u Bujanovcu!", na šta sam ja zahtevao da podnese ostavku, da bi sa dolaskom SNS na vlasti avanzovao na mestu za EU integracije. U tom smislu, sadašnja dešavanja oko predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Musliua i njegovih provokativnih izjava, ne trebaju da čude.

Na preporuku predsednice tadašnjeg saziva Skupštine RS da se obratimo Vladi RS u skladu sa čl. 122. i 123. tač. 1. Ustava RS, predstavnici navedenih organizacija i više građana iz Bujanovca, zvanično su 02.02. 2011. godine predali Vladi RS, u Nemanjinoj 11 predali peticiju sa 7.000 potpisa u kojoj smo zahtevali: Vanredni popis stanovništva u opštini Bujanovac, reviziju biračkih spiskova, proveru prijave boravka, vanredne lokalne izbore, raspodelu funkcija u institucijama i javnim preduzećima prema nacionalnoj strukturi stanovništva, pokretanje krivične odgovornosti za organizatore Izbora 2002. godine, zaustavljanje albanizacije toponima (Preševska dolina je izmišljen pojam!), zaustavljanje iseljavanja Srba (uz blagoslov vlasti), kontrola trošenja budžetskih sredstava u opštini Bujanovac, prijem Delegacije podnosilaca peticije...

Kako nije bilo nikakvog odgovora od prethodne vlasti (Peticija se zaturila negde!?) ponovo smo isto ponovili 02.02. 2015. godine ali i ova vlast ne haje. Aleksandar Popović je 27., 01. 2017. godine podneo prijavu za razgovor sa Premijerom sa temom Stanje međunacionalnih odnosa u opštini Bujanovac. Do dana današnjeg nema nikakvog odgovora.

Bujanovac, zatočenik srpske i albanske mafije

Bujanovac je još jedno nesrećno mesto na Jugu Srbije gde je život potpuno obesmišljen i gde je svakodnevno sve manje šansi za preostale Srbe koji tu žive, a glavni pokretač besmisla je upravo Vlada Republike Srbije odnosno SNS.

Radi se po oprobanoj tehnologiji izvođenja kriminalnih radnji, gde su strah i pretnje ljudima koji možda hoće da protestuju protiv kriminalnih radnji, glavni argument, pa radnici i građani nemo posmatraju šta se dešava ali ćute jer im život može biti uništen.

Najnoviji primer političke kriminalne privatizacije uzornog preduzeća "Duvanska industrija Bujanovac" ( DIB) koje 80 godina uspešno posluje, preživelo sve ratove, sankcije i izazove tržišta, ali aktuelnu političku mafiju izgleda da neće, i ako su nudili rešenje iza koga su stajali svi zaposleni ai šira Bujanovačka javnost.

Za DIB je bila zainteresovana međunarodna duvanska kompanija "Star Tobacco International" iz Hong Konga, koja posluje po čitavom svetu i ima ozbiljne planove za svoj rast i proširenje kapaciteta. Došli su u Bujanovac na čelu sa vlasnikom kompanije gospodinom Igbalom Lambatom, koji je Indijac poreklom, obrazovan u Švajcarskoj, iza koga stoji trideset godina rada kod najvećih svetskih Duvanskih kompanija kao što su "Philip Morris" i "Imperial".

Od 2008. godine osnovao je svoju kompaniju i od tada njegova kompanija beleži kontinuirani rast poslovanja i povećanje kapaciteta rada. Želeo je da u sastavu njegove kompanije uključi i DIB sa svojim proizvodima. Zaposlenima je izložio svoj biznis plan koji je bio prihvatljiv za sve zaposlene, ali i za Bujanovac kao jednu nerazvijenu sredinu.

Plan mu je bio da u naredne dve godine uloži šest miliona evra investicija i instalaciju dve nove linije za dva nova duvanska proizvoda koje DIB nije dosad proizvodio. Da postojeću proizvodnju tehnološki modernizuje i da obnovi sadnju duvana na teritoriji opštine, koje trenutno nema, a od toga je živelo preko dvesta porodica i seoskih domaćinstava. Pored zadržavanja postojeće radne snage, predviđeno je i prijem sto novih radnika što je za Bujanovac gotovo neverovatan broj novih radnih mesta. Najinteresantnije je što nije imao nameru da traži bilo kakve subvencije, koje inače država daje novim investitorima i bio je spreman da se pismeno obaveže da će poslovati u Bujanovcu najmanje 10 godina. Sva proizvodnja bi završavala u izvozu i DIB bi bila kompletno izvozno preduzeće. Svi proizvodni kapaciteti bi bili maksimalno popunjeni.

Dva puta je gospodin Lambat odlazio u Ministarstvo privrede da nudi svoje planove, ali nije imao sagovornika, primali su ga kurtoazno, uvek u žurbi zbog mnogih obaveza. Sramno za Srbiju koja se predstavlja kao dobro mesto za investicije. Na kraju nudio je „Joint venture" aranžman, gde država ne mora da proda svoj deo kapitala od 58% već da stupi u neku vrstu partnerstva pa nakon dve godine da ponovo razmotre da li je investitor da li je ispunio sve što je dogovoreno.. Ako jeste, onda mogu razgovarati o tome da država proda svoj deo kapitala. Nije uspeo u tome. Zaposleni, a i javnost u Bujanovcu bili su razočarani stavom Ministarstva.

Iznenada se pojavila ponuda firme „Sremska mlekara" iz Sremske Mitrovice. Istraživanjem po internetu došli smo do informacije da je vlasnik Rade Basta, čovek živopisne političke i poslovne biografije koji je u tesnoj vezi sa Draganom Markovićem Palmom, ali takođe i bratski sarađuje sa braćom Tončev poznati biznismeni iz Surdulice. Postalo nam je jasno zašto kompanija „Star Tobacco International" nije imala šansu, jer politička mafija je bacila oko na imovinu DIB koja je vrlo atraktivna i lako se može unovčiti kod Albanskih mafijaških krugova, koji odavno merkaju imovinu DIB i stalno pokušavaju da kupe preduzeće ali za sasvim druge svrhe a ne nastavak proizvodnje. „Sremska mlekara" će prodajom albanskim mafijaškim krugovima, koji tako peru nelegalno stečeni novac (droga...) zidanjem stambenih zgrada (mimo podnete projektne dokumentacije primedba Odbora) što svaki posetilac Bujanovca može da uoči.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane