Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Vrteška

Ivan Molotok

Udruženje novinara Srbije dobilo je novog predsednika. Ljiljanu Smajlović, predsednicu u dva mandata i glavnog urednika Politike u dva mandata, zamenio je njen bivši zamenik Vladimir Radomirović, danas urednik portala Pištaljka.

Vlast ništa ne prepušta slučaju.Nino Brajović je dve decenije bio sekretar UNS-a, a pre neki mesec postavljen je za državnog sekretara zaduženog za informisanje.

UNS je uvek bio miljenik vlasti i zaštitnik vlasti. Podsetimo se da je UNS više puta, u svojim saopštenjima, osudio urednike Magazina Tabloid da su u tekstovima vređali sina Aleksandra Vučića, da sa njim polno opšti, znajući da takav tekst u ovom magazinu nije objavljen. Ali, priključili su se hajci koju vodi premijer, jer je to korisno.

UNS ima pozamašan poslovni prostor koji izdaje, ubiraju se lepe pare, a zna se i ko ih troši. Više puta je UNS iz usta Ljiljane Smajlović žestoko vodio kampanju protiv novinara, jer je ona, kao Vučićeva jaranica, u Politici primala mesečno po šest hiljada evrova! Sve dok se nije preračunala i podnela ostavku, videći Vučića bez glave.

Dugo nismo imali ovako tešku ekonomsku situaciju za novinare, plate su sve manje, sve je manje posla. Neki mediji se snalaze, situacija bi bila bolja da postoji pristup državnim fondovima da ga ne blokiraju partijski interesi, smatra novi predsednik UNS-a i urednik antikorupcijskog sajta Pištaljka Vladimir Radomirović.

Radomirović, gostujući na Televiziji N1 smatra da novac treba da se raspoređuje u informisanje svih građana i dodaje da je to "ulaganje da u nekom malom mestu imate medij koji izveštava o lokalnoj samoupravi i tako kontroliše kako se koristi novac" On objašnjava da se u mnoge komisije koje odlučuju o medijskim projektima postavljaju ljudi koji rade u korist onih koji su na vlasti i dodaje da se tako nešto desilo u Beogradu.

Odgovarajući na pitanje ''Kada je bilo gore - za vreme Tadića ili danas?'' predsednik UNS-a se nije dao zbuniti. Jeste da je loše, kako je rekao, ali...

"Situacija u medijima bila je mnogo lošija u vreme vlasti Borisa Tadića'', ističući da je 2009. godine usvojen drakonski zakon o medijima.

"Kazne su bile ogromne, ali Ustavni sud ga je proglasio neustavnim, samo se UNS bunio i stao u zaštitu. Bila su masovna otpuštanja novinara koji nisu bili po volji Tadićevoj vlasti, bilo je tu novinara Politike, (misleći na Ljiljanu i njega).''

Drugi sagovornik, Peđa Blagojević, urednik portala Južne vesti, međutim, smatra da je situacija sada gora, pošto je dobijao pretnje od visokih funkcionera vladajuće partije.

''...Ja mislim da sa ovim danas ne može da se uporedi jer je mnogo gore, pošto aktuelna vlada usavršava mehanizme, indeks održivosti medija je u poslednje tri godine lošiji nego ikada. Dobijao sam pretnje od visokih funkcionera vladajuće partije koja se nije ogradila, ranije nije bilo nezamislivo da vas neko nazove stranim plaćenikom, ja ne pamtim takav slučaj...'' rekao je Blagojević.

Novinari u Srbiji znaju kako im je, uz Radomirovića biće i teže. U UNS-u se samo rotiraju oni koji duvaju vlastima-u jedra.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane