Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Srpska fabrika stakla iz Paraćina konačno smrvljena

Kome je duvao Pušica

Đavo je došao po svoje. Dok čeka na izručenje u Sofiju, odbegli bugarski tajkun Cvetan Vasilev i njegova supruga Antoaneta, nakon što su natrpali u džepove i srpskom velmoži Aleksandru Vučiću, na drzak i osion način pljačkaju jedinu fabriku stakla u ovoj državi, ostavljajući bez posla nekoliko stotina radnika i njihove porodica bez sredstava za život. A Srbijagas, EPS i državne firme ćutke se odriču miliona evra koje im duguje ova fabrika za isporučeni gas, struju, sirovine...

Mersiha Hadžić

Srpska vlada je povodom odluke francuskog apelacionog suda u Kolmu, kojom je odbijen zahtev Srbije da se, po poternici uhapšeni Ramuš Haradinaj isporuči Srbiji zbog ratnih zločina, odlučila da povuče ambasadora na konsultacije, a srpskim zavničnicima sa diplomatskim pasošem zabranila da u ovu zemlju putuju u naredna tri meseca.

Apelacioni sud u Beogradu je po drugi put ukinuo odluku Višeg suda u Beogradu kojom je dozvoljeno izručenje odbeglog bugarskog tajkuna Cvetana Vasileva, kojeg sud u Sofiji sumnjiči da je opljačkao bugarske banke za više od dve milijarde evra. Cvetana Vasileva i njegovu suprugu Antoanetu, za koju se pretpostavlja da je glavni organizator pljačke, više od dve godine sudski organi iz Bugarske traže od Srbije. Ali... Para vrti gde burgija neće, kažu.

Čim je pre dve godine priveden sudiji, Vasilev je pušten da na slobodi očekuje odluku o ekstradikciji. Podneo je i zahtev za azil, koji je odbijen! Velikom količinom novca Vasilev je uspeo da podmiti najviše srpske rukovodioce. I mirno na slobodi pravi nove planove, za nove pljačke.

U Srpsku fabriku stakla u Paraćinu, koju je kupio, Vasilev je uložio milione evra, ali sve sa ciljem da to dobro naplati, da Staklaru otme. Magazin Tabloid je opisao detaljno u više nastavaka na koji način je Vasilev, uz pomoć srpskih vlasti, mirno boravio u Beogradu, a Staklaru sve više gurao u propast.

Nakon što je lepom svotom novca pomogao i poslednju Vučićevu kampanju, Vasilev je odlučio da na Staklaru stavi tačku. Da je gurne u stečaj i uzme, bez naknade, lepe pare rasprodajom njene imovine, mašina i robe iz magacina.

Predhodno je u crno zavio Svetozara Crnogorca i njegovog sina Petra, trgovce oružjem, kojima je, za više od 5 miliona evra, navodno ''prodao'' Staklaru! Belosvetskom prevarantu iz Sofije nije bilo teško da u Srbiji otkupi slobodu. Velikim svotama novca koje je izneo iz Bugarske podmitio je Aleksandra Vučića i njegovu Srpsku naprednu stranku.

I ako nije uplatio novac predviđen za kupovinu Staklare, čim je Vučiću ponudio pare, odmah je postao njen vlasnik. A Staklara je ostala dužna, da podsetimo, oko 40 miliona evra Srbijagasu, oko 4 miliona evra EPS-u i dobavljačima sirovina i drugim poveriocima još nekoliko miliona evra.

Bugarski državni tužilac zatražio je ovih dana od Evropske komisije da od Vlade Srbije zatraži službeno obaveštenje o zaštiti koju pruža bračnom paru Vasilev.

Evo na koji način, a pod zaštitom Aleksandra Vučića, Vasilev otima svu imovinu Staklare. Poklanja je samom sebi. Naravno, za ovaj poduhvat morao je imati i saradnike. Osim Milorada Miće Pušice, koji se predstavlja kao Vučićeva desna ruka u pljačkanju paraćinske fabrike, na usluzi se našao i predsednik Privrednog suda u Kragujevcu, sudija Branislav Jovović. Vasilev je u Čačku osnovao 24. februara ove godine privredno društvo Veksilum Balkan d.o.o. sa osnivačkim ulogom od 500 evra.Za direktora je postavljen penzioner, Slobodan Spasojević (68).

"Veksilum Balkan" je u svojstvu poverioca podneo već 18.04.2017.god., preko svog punomoćnika advokata Vojislava Ilića iz Beograda, predlog za pokretanje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom „Srpska Fabrika stakla" AD Paraćin. U predlogu je naveo da ima dospelo novčano potraživanje prema stečajnom dužniku, koje na dan 01.03.2017.godine, sa obračunatom kamatom iznosi 47.286.511,09 evra!.

U predlogu za pokretanjem stečaja se opisuju vratolomije Cvetana Vasileva. U pitanju je potraživanje iz Ugovora o zajmu od 20.08.2012-godine, 17.04. 2013.godine, 26.07.2013. i 11.10.2013.godine, koje ugovore je stečajni dužnik zaključio sa privrednim društvom „Glas industry" AD Sofija, Bugarska. Potraživanje iz navedenih ugovora o zajmu AD „Glas industry" AD Sofija je kao ustupilac ustupio Međunarodnoj biznis kompaniji „Riprers limitid'' sa Britanskih devičanskih ostrva, ugovorom o ustupanju potraživanja od 25.03.2015.god.

Dana 30.03.2015.godine, Međunarodnoj biznis kompaniji „Riprers Limithid'' sa Britanskih devičanskih ostrva je označena novčana potraživanja ustupila Privrednom društvu „Korp invest'' DOO Beograd, Ugovorom o prenosu potraživanja od 30.03.2015.godine, koji je sporazumno raskinut zaključenjem sporazuma o raskidu ugovora o prenosu potraživanja od 01.10.2015.god.

Dana 02.10.2015.god Međunarodna biznis kompanija „Ripers Limitid'' sa Britanskih devičanskih ostrva zaključila je Ugovor o prenosu označenih potraživanja sa Privrednim društvom „Stagiori limitid", iz Republike Sejšeli, nakon čega je Privredno društvo „Stagiori limitid''", iz Republike Sejšeli, dana 01.03.2017.god. zaključilo ugovor o ustupanju potraživanja sa Privrednim društvom doo "Veksilum Balkan" iz Čačka, koje je i podnelo predlog za pokretanje stečajnog postupka.

Da podsetimo da je prošle godine nadležan sud u Sofiji otvorio stečajni postupak nad kompanijom ''Glas industry'' u vlasništvu Cvetana Vasileva, i svi poverioci ove kompanije bili su pozvani da prijave potraživanja. Ova potraživanja se nisu mogla posle toga ustupati trećim licima, da ih samostalno naplaćuju, bez znanja stečajnog upravnika iz Sofije.

Ali, Vasilev ima saradnika i u predsedniku suda, sudiji Branislavu Jovoviću, koji prihvata podneti predlog i određuju mere obezbeđenja, pa se u tu svrhu: imenuje privremeni stečajni upravnik Saša Jovanović iz Paraćina, ul. Alekse Šantića br.35, br. licence 155- 0952, koji će preuzeti sva ovlašćenja od organa stečajnog dužnika; zabranjuje isplata sa računa stečajnog dužnika bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika; zabranjuje stečajnom dužniku da raspolaže svojom imovinom bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika; zabranjuje sprovođenje izvršenja prema stečajnom dužniku, uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

Odluku o stečaju sudija Jovović doneće na ročištu 19. maja .

U rešenju o pokretanju predstečajnog postupka sudija Jovović navodi da je privredno društvo iz Čačka priložilo potvrde Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije, koje su potrebne za pokretanje stečaja, navodeći datume izdavanja, a nakon podnošenja tužbe, što ukazuje da je firma iz Čačka registrovana isključivo da opljačka imovinu Srpske fabrike stakla iz Paraćina, vrednu nekoliko desetina miliona evra, koja će završiti na računu Cvetana Vasileva.

Ova virtuozna pljačka ne bi se mogla izvesti bez najdirektnije podrške Aleksandra Vučića. Koliki će biti njegov deo, koliko će uzeti njegov seiz Milorad Mićo Pušica, nije teško zaključiti.

Bugarski državni tužilac Sotir Čančarov pripremio je zahtev Evropskoj komisiji da se blokiraju pregovori EU sa Srbijom. Ali, gladne oči srpskog predsednikla Vlade Vučića ne znaju za strah, nego samo za pohlepu. Nekoliko stotina radnika ostaće bez posla, a Paraćin će postati sablasan grad. Od staklare se ovde godinama živelo, i svojski radilo.

Vučićeva mafija je ugasila jedinu preostalu staklaru u Srbiji. Vučićeva mafija polako, ali sigurno, gasi i život u Srbiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane