Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govoreći otvoreno

Ekskluzivno: transkript intervjua novinara Magazina Tabloid, Đorđa Višekrune, na Youtube kanalu Balkaninfo.me

Vučić je iskompleksirani homoseksualac koji voli samo sebe!

Gost emisije "Intervju" portala balkaninfo.me bio je Đorđe Višekruna, novinar magazina "Tabloid" i bivši član Srpske napredne stranke. Đorđe Višekruna je bio blizak saradnik i prijatelj Aleksandra Vučića, a danas mu je jedan od najžešćih kritičara koji iznosi brojne insajderske priče iz Vučićevog najbližeg okruženja. Intervju je emitovan 26. maja ove godine i za deset dana imao je oko 300.000 gledanja. Izazvao je šok u javnosti koja je čula insajdersku priču o Vučiću, koju u stvari, mnogi znaju, ali nisu imali direktne potvrde. Objavljujemo transkript tog intervjua, da pomognemo onima koji se ne snalaze na internetu, ili se ne služe kompjuterom. I kao dokaz koji će otrezniti neverene Tome

......

"Vučić je perverznjak, to su svi znali"

Voditelj: Dobar dan, poštovani gledaoci. Ovo je emisija intervju produkcije Balkan Info. Ja sam Teša Tešanović. Naš današnji gost je gospodin Đorđe Višekruna koordinator za opšte poslove u Vodama Vojvodine. Veliki besednik Velike lože Vojvodine, Masonske lože, bivši član pokrajinskog štaba SNS-a i čovek koji je bio blizak kabinetu Aleksandra Vučića. Gospodine Višekruna, hvala Vam što ste gost u našoj emisiji.

Višekruna: Bolje vas našao.

Voditelj: Vi ste napisali fenomenalnu knjigu koja se zove "Vučić i ja". Ja sam tu knjigu pročitao radi potrebe pravljenja ovog intervjua. Knjiga je izuzetna.

Višekruna: Hvala.

Voditelj: Pre nego što krenem da Vas pitam o knjizi, koje je bilo zadovoljstvo da pročitam, moram da Vam postavim jedno pitanje koje sve gledaoce zanima, a to je da li je Vučić homoseksualac?

Višekruna: Jeste.

Voditelj: Jeste?

Višekruna: Jeste!

Voditelj: Da li je Vučić pokušao na neki način Vas seksualno da...

Višekruna: Pa, ja sam gledao emisiju u kojoj je moj urednik Milovan Brkić kod Vas gostovao i opisivao te neke delova...i ja bih rekao da to što je Brkić rekao istina, s tim što nije istina onaj deo da me je Vučić tukao.

Naime, ja sam bio dugo vremena i sad sam u svetu borilačkih veština, konkretno karatea i kiks boksa i Vučić sve i da je hteo da me tuče, on to ne bih mogao. Videli smo svi mi one njegove kokošje grudi. Znači, to je čovek koji nije podigao u životu teže od olovke i kašike, tako da taj deo izlaganja gospodina Brkića nije tačan. Ono što je tačno, to je da je Hapy produkcija imala kamere bilo bi jako zanimljivo da su, znači, prikazivali to što je bilo između mene i Vučića što u kabinetu, što u njegovom automobilu...Mislim da Zmaj od Šipova, znači, mi bi bili mnogo veće zvezde od Zmaja od Šipova i to bi bilo mnogo gledanije. I Marić bi sigurno Vučiću za te egzibicije koje je on izvodio preda mnom, dao bar 100 hiljada evra da se narod smeje i da gleda, a ovako Vučić zvanično zarađuje, ja mislim 100 hiljada dinara.

Tako da sam, mislim, otprilike odgovorio, a tu kroz knjigu ti si mogao da vidiš da ja to opisujem konkretno sva dešavanja između mene i Vučića. Inače, sama knjiga je nastala na osnovu zapisnika koji je ispred mene, a koji sam ja vodio pri svakom susretu sa Vučićem.

Taj zapisnik sam vodio između ostalog što mi je on davao te stranačke zadatke koje sam imao, a i kao novinar Tabloida sam bio poslat kod Milovana Brkića da izveštavam i da zajedno pravimo Tabloid. Naravno, Tabloid je uvek bio opoziciona novina. U to vreme je Vučić bio opozicija i na toj relaciji smo i sarađivali i kasnije Vučić je delio Tabloid po Vojvodini par dana pred izbore, pretpostavljam da ćeš me to kasnije pitati...

A, ovaj, takođe, knjiga je nastala i na osnovu telefonskih razgovora pošto moj telefon kao i svi pametni telefoni automatski snima. Ti si Tešo pre početka ove emisije mogao da čuješ masu jednu telefonskih razgovora između mene i Vučića. Neki su od ove godine, neki od prošle, neki od pre pet godina. I takođe, knjiga se bazira na fotografijama koje ćemo pokazati gledaocima tvojim. Znači, svaka fotografija prati neku priču iz centrale SNS-a.

Knjiga je, da kažem koncipirana tako da su to moja svedočanstva. Znači, ono što sam ja video, čuo, što sam snimio, što sam fotografisao i taj zapisnik koji sam vodio. Inače, inicijator knjige je bio sam Vučić. U vreme kada sam bio kod njega u kabinetu predsednik Odbora za medije, on je rekao da napravimo tu knjigu i imali smo uređivački kolegijum i sve ćemo to posle detaljno da dokumentujemo. I posle me je Šešelj zvao pre nekoliko godina i rekao: "...Ti si kod Vučića bio u kabinetu, 'ajde napiši knjigu". Tako da su u principu Šešelj i Vučić inicijatori. Međutim, šta se desilo sa Šešeljem? Ja sam knjigu napisao, on je rekao: moraš još 100 strana. Ostavio mi je 15 dana. Ja sam doneo ponovo. Imali smo tu nekoliko sastanaka. Međutim, u međuvremenu, Vučić je kupio Šešelja. I Šešelj mi je rekao: Ja nemam novca. I knjiga je tako ostala da nije uopšte još odštampana.

Voditelj: Nadam se da će se posle ove emisije neko javiti, neki izdavač, donator, tako da se ta knjiga izda.

Višekruna: Pa, ja bih zaista bio zahvalan.

Voditelj: Inače , imate jako subjektivan naslov Vučić i ja , kao Tito i ja.

Višekruna: Pa , vidi, ja nisam neka važna osoba, jednostavno sam imao talenat da budem na nekim mestima i sa nekim ljudima i da mnogo toga čujem i vidim. Znači, ja sam za sebe kažem da nisam uopšte bitan. Jednostavno sam se našao na takvom mestu, prvo tri godine sam bio jako blizak i najbliži saradnik Bojana Pajtića, bio sam koordinator Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine itd. A, posle sam bio dve godine jako, jako blizak saradnik Vučića. Ono što je zanimljivo je to da je taj broj susreta između mene i Vučića vremenom samo rastao. Ja sam, znači prvo došao, to je bilo jednom nedeljno, a onda je Vučić je rekao dođi sledeće nedelje ponovo, ponovo i dva dana nedeljno, tri dana nedeljno i na kraju smo došli do toga da ja kao neko ko je pisao za Tabloid o kriminalu i korupciji, i na kraju bio u vrhu pokrajinske administracije.

Više nisam imao šta da pišem o tim finansijskim malverzacijama DS-e, da bih ja na kraju shvatio da on mene zove iz nekih drugih razloga jer ja njemu iznosim ko šta krade tamo, šta se dešava, vidim da me i ne sluša čovek. Da bi onda vremenom on tražio od mene konkretno da se skinem u njegovom kabinetu, da navodno imam crnu potkošulju, a belu košulju, što neće biti dobro pred kamerama, pošto smo se mi zajedno slikali, stajao sam tamo iza njega kada je držao konferenciju i on je mene svo vreme hvalio. Znači, hvalio je i intelektualne kapacitete, ja sam njemu poklonio ovu knjigu koja se bavi principima vladavine komunista koju sam ja napisao i intelektualne i fizičke. Evo,sada bih iskoristio ovu priliku i tebi bi takođe poklonio jednu knjigu.

Voditelj: Hvala, hvala puno. Obavezno ću da pročitam knjigu kao što sam sa zadovoljstvom pročitao ovu knjigu Vučić i ja koju si imao prilike da mi pošalješ u PDF formatu.Znači,Vučić je time na neki način pokušao da vrši u neku vrstu mobinga nad tobom jer je to neka vrsta pokušaja seksualnoga, da napreduje kod tebe tako nešto.

Višekruna: Da, da. Međutim, ja sam uvek njega držao na distanci, ja sam se uvek njemu obraćao na sve te komplimente koje je on meni davao, konkretno kad smo predavali listu, sećam se u Riku, listu za parlamentarne izbore 2012. Isto je rekao :Ti si prelep, prelepo si se obukao, prelepo izgledaš, hajde..

Onda smo , sećam se , šetali smo od RIK-a do Skupštine. Prvo smo krenuli od Skupštine prema RIK-u, pa smo se vraćali, e kad smo sami on i ja vraćali, onda su iza nas išli onaj mali Jovičić i onda je on meni tu rekao ajde da uđeš samnom u automobil. Tad su i krenuli komentari u SNS-u da smo nas dvoje zajedno. Zato što smo, non stop su nas viđali i u gradu i u kabinetu, jer ja sam recimo jedini mogao da uđem u kabinet bez najave i ko god da je bio unutra recimo Bil Montgomeri ili bilo ko, jer ja sam recimo jedini mogao da uđem kod njega u kabinet bez najave i ko god da je bio unutra recimo Bil Montgomeri ili bilo ko znači ja sam mogao ući...Sećam se Jorgovanka Tabaković me je jednom pitala, kaže: Jel' mogu ja u tvoj termin? Pa, mislim, "samo napred". Čak se ona morala najavljivati, a ja ne. I to je sve Milan Malenović, urednik Tabloida i video nekoliko puta koji je tu dolazio u centralu na moj poziv, i on je to sam prenosio Brkiću i takođe smo dolazili recimo zajedno na mitinge, onda kažem od RIKA smo na ovamo išli sami, onda su krenule priče u SNS-u da smo nas dvoje zajedno...E, onda kada su te priče došle do Vučića, koji je kriv zbog toga sam, zbog njegovog ponašanja prema meni u javnosti, hvaljenja, zajednog odlaženja, dolaženja na mitinge, stavljanja mene u prvi red. Evo, tu ćemo sada pogledati te slike i vaši gledaoci uveriti.

Voditelj: One brojeve telefona koje pominješ imao sam prilike da čujem pred emisiju. Zaista se čuje glas Aleksandra Vučića , Šešelja, Zlatibora Lončara, čitav niz ličnosti koji su tebe kontaktirali i koji su sa tobom sarađivali u tom periodu.

Višekruna: I ne samo u tom. Ti si čuo i snimke i ove godine i Vučića i ostalih i od prošle i te da su oni pokušavali na raznorazne načine , na neki način da mi izađu u susret i kupe neko to moje ćutanje. I ja mislim da ću sve te snimke i otprilike i objaviti. Šešelja sam već objavio što me je prevario oko štampe ove knjige na Teleprompteru. Planiram i ovo da objavim. Jako mnogo imam snimaka sa njima. Ne plašim se nikoga, nisam se plašio ni Miloševića kad su me hapsili pre 5-og oktobra policija, pa se neću plašiti ni sada da kažem istinu. Evo ja bih sad iskoristio priliku da samo ukratko pokažem vašim gledaocima slike koje su inače sadržane u ovoj knjizi i znači svaka slika prati neku određenu priču.Naravno,ja sad neću ulaziti baš detaljno u te neke odnose i zavođenja koje sam imao sa Vučićem, to ćemo ostaviti ljudima koji će čitati knjigu. Da baš sve i ne otkrijemo.

Ali, evo da pokažem, na primer neke slike. Ali evo da pokažem, na primer neke slike. Evo, ovo je recimo Vučić i ja, ovo je u Londonu, gde sam vršio promocije moje knjige i tom prilikom sam pričao na seminaru s obzirom da sam u nevladinoj organizaciji direktor Evropske građanske reakcije, gde sam opisivao diskriminaciju u Srbiji, cenzuru, krađu izbora, i te stvari. Takođe, eto imam sliku ovde sa Ivanom Bakićem, pričaćemo. On je bio takođe u SNS-u i kandidat za predsednika sportskog saveza. To je čovek koga je Vučić prodao. On je bio kandidat u SNS-u za predsednika sportskog saveza i Vučić je primio novac od ove druge struje, Šoštara i ovih i u zadnji čas je preko Peruničića javio opštinskim odborima da uskrate podršku. To je isto jedna interesantna priča koja se čita u knjizi.

Evo, ovde imam sa Milošem Egićem koji je sad koordinator u SNS u Vojvodini. Potom ovde sa Tomislavom Nikolićem to je baš kad smo predavali te potpise, isto jedna zanimljiva priča. Gde ga je Vučić ponižavao da od 8 h, da čeka ispred Skupštine.

Voditelj: Kakav je odnos svo vreme Vučića i Tome Nikolića?

Višekruna: Pa, vidite on je njega non stop ponižavao, konkretno, recimo, sećam se, ja sam ostavio automobil bio u Makedonskoj ulici u onoj garaži Politike i sećam se da sam za 10 sati platio nekih 1.000 dinara to mi je ostalo baš u sećanju, jer mi je Vučić rekao da ćemo predati u 12 h izbornu listu za parlamentarne izbore, u podne. I svi smo se okupili, bilo je jedno 300 tih omladinaca što su trčali za njim po celom Beogradu, tih mladih, lepih, kako je on već voleo i tu je stajao Toma, stajao je Velja Ilić, sećam se meni je Vučić rekao dođi i ti. Ja sam došao. Ja sam onda zvao advokata Vladimira Cvijana mog ličnog prijatelja, onda je i on naknadno došao, kao i njegov takođe prijatelj Božović. Inače, njih dvojica su homoseksualci.

Voditelj: I Božović i Cvijan?

Višekruna: I Božović i Cvijan. I to Vučić zna i pričao sam sa njim na te teme. Ovaj, Božović je bio sa pola Beograda!

Voditelj: Kako mislite sa pola Beograda?

Višekruna: Pa on je njima obećavao, znači tim momcima karijere, tražio je od njih da ostave mobilne ispred da ga ne bi snimali. Mi u Tabloidu imamo svedočanstva tih momaka, neki Mihailović, sećam se, Stojan Budimirović, znači gomila omladinaca je bila sa Božovićem ovde u Beogradu. I to se u gej klubovima Beograda jako dobro zna, ali je problem zašto su se oni javljali Tabloidu. Jer nije ništa ispoštovao što je obećao. A mnogo toga je obećavao da bi bili sa njim intimni, da bi imali seks, što...I, onda...

Voditelj: Izvini samo sekund. Kako je Vučić gledao na svo to Božovićevo ponašanje, te silne momke, taj raskalašni život.

Višekruna: Da, on je skrenuo njemu, Božoviću da pazi da to ne izađe u javnosti i tako. Znači, Vučić je takođe tolerisao i Cvijana. Cvijan je meni rekao, recimo, kaže: "...Hajde skupi mi u Novom Sadu sve homoseksualce koji su članovi. I napravićemo kao Savet za manjinska prava SNS-a". I mi smo u kabinetu Miloša Vučevića napravili sastanak, sećam se tu je bilo jedno njih dvadesetak homoseksualaca i Cvijan je dolazio. Međutim, bio je malo i pijan i to zalutao je u Petrovaradinu i kasnio je. U međuvremenu je Damir Zobenica koji je Vučićeve rođake muž, tamo u Novom Sadu poludeo: "...Šta će homoseksualci i u kabinetu predsednika gradskog odbora?!!!" (tada, još nije bio gradonačelnik).

Voditelj: Zašto je to Cvijan radio?

Višekruna: To je Cvijan radio. On je hteo bukvalno da dođe tu i da bira za sebe i da mu ja podvodim. Ja naravno nisam hteo time da se bavim, posle je Cvijan startovao i tog Egića, misleći da je on homoseksualac iako dečko nije i tako. Misli, to je sve detaljno objašnjeno u knjizi. Sada da se vratim na ono što sam rekao o Nikoliću. Znači, 12 sati je, podne je. Mi smo došli ispred Skupštine, čekamo Vučića, prošle su recimo tri sata, recimo, već je 15 časova. Vučića nema. Mene Nikolić već tada stariji čovek kaže: "...Ja ga zovem non stop, ne javlja se". Kaže: "Molim te, ajde ti probaj". Pošto sam u to vreme bio non stop u komunikaciji sa Vučićem preko SMS-a, preko telefona ili uživo. Ja sam mu poslao SMS poruku: "Alek" (mi ga zovemo Alek) kad stižeš?". Neću, kaže do 8 sigurno, znači mi treba 4-5 sati . Ja sam se vratio kod Nikolića i rekao: "Idi da nešto popiješ, Vučić neće doći za 4-5 sati". Bukvalno mi ga je bilo žao. Međutim, ti omladinci, ti Beograđani su već znali da je Vučić predsednik stranke, iako je Nikolić u to vreme bio formalno.

Međutim, u Beogradu, za razliku od ostatka Srbije, su svi mislili da je Nikolić glavni u SNS-u. Niko nije hteo da se slika sa njim, i tamo predveče, ja, žao mi nekako da se uslikamo bar (pokazuje sliku). I Vučić je tada došao tek oko 20 h, već u mrak. Nikolić je otišao sa Veljom Ilićem i ostalima u kafanu, pa su se vratili, omladince sam ja tu nekako izdržavao da ne odu i tako. E, dalje idem samo da pokažem. E , ovo je sa Nebojšom Stefanovićem slika. To je baš na tim izborima za sportski savez što sam pričao.

Voditelj: Kakav je imao odnos Nebojša Stefanović prema Vučiću? Kako je to izgledalo?

Višekruna: Pa, vidite on je non stop bio krpa, znači Stefanović je bio jedna krpa koja je hvalila Vučića. Konkretno, mi kad smo pisali ta saopštenja, evo na primer, da se Dačić sastaje sa Lukom Božovićem, sećam se sad i onda smo sastavljali posle konferencije gde je Vučić rekao: Neki političar se sastajao, slušali ste to, sa Lukom Božovićem. Mi smo sastavljali tzv. pismeno, to je bilo kao neka krivična prijava koju je protiv Dačića Vučić podneo tadašnjem specijalnom tužiocu i Vučić je tražio od nas prisutnih kaže: "...Pomozite mi da sastavim to! I bili smo ja, i bio je, baš imam sliku, Nebojša Stefanović, bio je Marko Đurić i bio je mali ovaj, Jovičić, što je sad predsednik opštine Palilula. Vučić nas je ovo i slikao u kabinetu . Inače,ovaj, i Gospodin Stefanović i Jovičić, oni su svo vreme hvalili Vučića i takve su gluposti govorili. Vučić je onako Stefanoviću: "Ma, ćuti, ćuti". Onda sam i ja, čak počeo, koji sam bio samo običan član da vičem: "Ćuti bre!". A onda ga je Vučić poslao po picu da nam donese dole. Znači, on je bio student Megatrenda. Znamo da nema ni fakulteta, ni ničega. Mi znamo da je u to vreme 2012. Priznavao da je srednjoškolac, tad se nije predstavio kao doktor ni bilo što. Znači, to je jedan nepismen čovek skroz, i ovaj mali isto, Jovičić što je iz Srebrenice, bez škole, bez znanja, bez ikakvog iskustva...

Voditelj: Autolimar. Po profesiji.

Višekruna: Autolimar. Čuo sam da je za kratko vreme kad je došao na funkciju kupio stan u centru Beograda.

Voditelj: Sada je bogami bogat čovek čuo sam.

Višekruna: Da, on je posle nekoliko dana posle izbora meni poslao poruku na Fejsbuku koju smo mu mi objavili u Tabloidu, gde je rekao citiram, kaže: "...Reci mi molim te koju funkciju da odaberem da mogu da ne radim ništa, a da primam lepu platu i tako". I tražio savet od mene. I onda mi je rekao, kaže: "...Imam osećaj da me Vučić zaboravio, molim te urgiraj kod njega". Da ja urgiram da ga negde postavi da bi mi kroz par dana poslao poruku za mene dobra priča. Pričao sam sa Stefanovićem i onda je postao prvo u skupštini grada šef odborničke grupe, pa onda u Skupštini Srbije. I sećam se, gledao sam ga, par meseci nakon tog našeg razgovora kako obrazlaže Zakon o radu i nešto. Čovek koji nema ni dan radnog staža, ni dan škole itd. Znači, i onda je kad smo napisali to pismeno, Gospodin Đurić je odneo to na pisarnicu Specijalnog tužilaštva. Znam da je meni Vučić rekao: "Hoćeš li ti sa Đurićem?" Ja sam rekao da žurim nazad u Vojvodinu i nisam otišao. I onda je baš mene Đurić pitao: "...Ko si ti, ko je tebe poslao, iz Brisela ili negde, kada se ti jedini suprotstavljaš Vučiću?". Jer ja sam jedini rekao u društvu: Alo, bre, stani.

Voditelj: Moram da te zaustavim. Kakva je Vučićeva logika što on poštuje kada mu se suprostavljaju ljudi?

Višekruna: Vidi, zašto se on okruživao i sada se okružuje sa ljudima, sa kupljenim diplomama. Hoće on da bude u centru pažnje i onda on u takvom društvu stvarno deluje najozbiljniji i Vučić je uživao, znači sa takvima, a sa druge strane nije voleo ljude sa legalnim diplomama, ljude koje imaju svoje ja, tako da je uvek tražio te koji su bez podrške baze, bez iskustva, da bi mu jednostavno bili odani i da bi naravno što i danas rade, njega hvalili, oni su se isto oblačili kao Vučić. To je zanimljivo, sećam se, Vučić recimo dođe, neku maramicu tu nosi, i oni svi sutra maramice.

Vučić nosi jednobojan džemper, oni svi jednobojan. Vučić nosi neku kravatu, oni svi istu kravatu! I to su se više njemu tako uvlačili, znate već gde. To su bili sve klimoglavci, ćutolozi, takojevići i oni samo tako je. I oni nisu mogli da veruju da kad sam ja došao iz Londona i iz Budimpešte i kažem: "Stani, bre, nije tako!". Oni nisu mogli da veruju, da dođu sebi, ko sam to ja, ko je mene poslao, kada smem jednom...

Voditelj: Da li među njima ima homoseksualaca? Da li se kruže te priče, neznam, u nekim tim kuolarima za Jovičića, za Selakovića?

Višekruna: Pa, vidi, Jovičić je, ti znaš da je njegova žena iz stranke, on je oženjen, oni su ga pripremali. Njemu su dali tu devojku, sve je to jasno. Što se tiče Selakovića, on je bio sa profesorom Antićem. Profesor Antić je bio sa malim Sašom Milivojevim. Mali Saša Milivojev je bio Vučićev novinar u Pravdi i sećam se kad mi je pričao razgovor između njega i Vučića od pre dve godine. On je insistirao da ga Vučić ubaci da piše za Kurir ili neke ozbiljnije novine i rekao da mu kažem: "...Vučiću, ja sam ti liberizovao Pravdu, pisao za tebe..." A, Vučić kaže: "...Šta si ti mene zadužio da bih ja tebi pripomogao?" Onda on kaže: "Tolike godine sam pisao". I Milivojev je onda njemu odgovorio, poslao poruku: "...Ti mene stalno lažeš, zavlačiš", da bi ga Vučić nazvao i rekao mu: "...Alo bre, Milivojevu, mami i tati govori da su lažovi, a ne meni!!!" I Milivojev mu je rekao: "...Ja sam se kupao u kadi sa profesorom Antićem, zajedno", i tako. A znamo da je Selaković njegov i kadar i student. I sada je Milivijev u Dubaiu, tamo radi te znamo već kakve poslove.

Voditelj: Znamo kakve najčešće poslove rade ljudi u Dubaiju.

Višekruna: Zaradio je nekih 160 hiljada dolara za nekih godinu dana. Tako da mu je Vučić na neki način učinio uslugu jer ne verujem da bi kao novinar..

Voditelj: Poslao ga u svet.

Višekruna: Ovo su ti recimo(pokazuje sliku)omladinci...Prekida ga voditelj.

Voditelj: To je zanimljivo da je to ekipa Vučićevog sina.

Višekruna: Ja sam se i tu sa njim slikao, to je baš to kada smo čekali Vučića da nam donese potpise i da predamo listu u Riku i ti dečaci koji su tu imali 16-17 godina. Oni su se družili sa Vučićevim sinom. Ja o Vučićevom sinu takođe znam mnogo toga. Iz pristojnosti ne bih trenutno o tome.

Voditelj: Ne, nećemo o Vučićevom sinu.

Višekruna: Ne, nećemo, ali tu je problem što su ti mladi, lepi, nabildovani momci, svi danas u beogradskim opštinama zaposleni u izvršnim odborima, opštinama za turizam, saobraćaj, to su ljudi od 18. godina...

Evo, ja sada pitam Vučića: zašto ljude od 18 godina stavlja na najodgovornija mesta u Beogradu? Znam njegove drugare, drugare njegovog sina. Tu je neki momak Relja Ognjenović, on je na Voždovcu za turizam i za saobraćaj u gradskoj Vladi. Onda onaj Petronijević Dragomir bio u kancelariji za mlade i sad je u izvršnom odboru Beograda. Petronijević je poznat kad smo bili u Republici Srpskoj u kampanji, gde smo držali tamo te tribine i onda dođu oni seljaci u tim selima Bosne i kažu: "Ja proizvodim jabuke".

Petronijević kaže: "Pet tona za tržište Beograda!" Znači, Vučić je okupljao takve uličare koji su išli i lagali! Bukvalno, njihova jedini kvalitet je da lažu, da kradu...U Bosni su se ljudi krstili: kakvi su ovo seljaci? Tamo SNS nikad nije zaživeo. Uglavnom vratimo se na ove momke, oni su svi danas funkcioneri grada Beograda sa 18. godina.

Voditelj: Da li među njima ima homoseksualaca?

Višekruna: Pa apsolutno.

Voditelj: Apsolutno, to se generalno sve vrti oko toga.

Višekruna: To se vrti oko toga. Evo, ovde (pokazuje sliku) možemo videti recimo mene sa gospodinom Đurićem na konferenciji...

Voditelj: Kakav je odnos Đurić imao prema Vučiću?

Višekruna: Pa, Đurić je bio pristojan, u smislu da je imao jedno obrazovanje, za razliku od ovih ostalih. Imao je jednu pristojnost, ali je bio do kraja onako servilan, jer je na svaku Vučićevu rečenicu kada smo pisali to saopštenje ili se pripremali za Vučićeve TV nastupe, Đurić je to podržavao, onako hvalio Vučića, kao pametan, super si ono što si rekao. Njemu je to odgovaralo.

Voditelj: Da li je Đurić tu bio neka Nikolićeva struja?

Višekruna: Ja to ne znam.

Voditelj: Pošto je neke optužbe izneo Gospodina Miše Matića na račun Đurića, kad je zadnji put Đurić gostovao, da Đurić ne valja, da je loš.

Višekruna: Ja nemam te informacije što se tiče toga. Evo ovde jedna slika sa Goranom Kneževićem. To je inače bio moj jako blizak prijatelj, u SNS-u sam se najviše družio.

Voditelj: Jer ste Vi bili najbolji prijatelji po Masonskoj loži?

Višekruna: To je zanimljivo. Ja, kada sam prvi put ušao u SNS, čekao me je na ulazu advokat Vladimir Cvijan i uveo me tamo u jednu pušaonu gde su cigare pušili i kaže: Molim te, kaže, ja sam mason iz ove Ujedinjene lože Zaboravak. Oni drže ovde u Beogradu humanitarnu organizaciju. Kaže: "...Ja sam mason" (masonske šifre mi je rekao), "...ja sam zadužen u SNS-u da donosim novac od kriminalaca iz zatvora", (konkretno je pomenuo i Caneta Subotića, te Slavišu Purića), "...Ja sam u SNS Vučiću i Nikoliću dao, doneo novac".

Čak sam ga i ja jednom vozio kasnije sa aerodroma u mom automobilu kad se vratio iz Švajcarske. Pošto je on često išao u Švajcarsku po te iznose i meni se tu Cvijan predstavio i onda sam ja tek ušao kod Vučića na Vučićev poziv. Tu me je čekao baš Goran Knežević i posle je Vučić zvao i Nikolića u nekoliko navrata pošto je bio u kancelariji preko puta. Ja sam doneo Vučiću tom prilikom dokumentaciju o pljačkama u Vojvodini. Onda smo mi tu dokumentaciju u Tabloid, pa smo onda Tabloid delili besplatno po celoj Vojvodini dva dana pred izbore, a tu je DS dala saopštenje koje je bilo na TV Vojvodina "da će uhapsiti autora tih tekstova".

Tako da je DS pobedila 2012. Ja bih bio uhapšen. Znači, bukvalno Amerika je donela odluku da Vučić pobedi na tim izborima. Ja sam lično 3-4 puta sedeo sa Montgomerijem i Vučićem. Nas troje u Vučićevom kabinetu. Amerika je donela tu odluku oko Kosova i Metohije. A mi smo iz Tabloida, znači uvek opoziciona novina, na neki način pomogli u realizaciji te odluke, odnosno tom rušenju DS.

Vidite, meni je Vučić uvek sam govorio, nije bitno ko glasa, bitno je ko broji. Znači, nikad nije sporno da narod nikad neće smeniti Vučića. Znači, ja kad sam to 2014. napisao na Fejsbuku, jedan komentar Fejsbukovog prijatelja: Mi ćemo na izborima Vučića ovo, ono. Ja sam mu rekao: Pa neće pasti bez metka. Jednostavno nikada na izborima Vučić neće izgubiti vlast. Jer i on sam kaže nije bitno ko glasa , bitno je ko broji. A, s druge strane zanimljivo je to da u samoj izbornoj noći, onaj prvi krug predsedničkih izbora kada je Tadić pobedio, sećam se bio sam u izbornom štabu i sad u jednom momentu unose se podaci iz cele Srbije i ovaj, Vučić ulazi u tu prostoriju i kaže: "...Prekinite brojanje i gledamo na televiziji". Palimo TV, meni je to odmah bio signal, meni koji se 16 godina bavim politikom i uvek sam u izbornom štabu, rekao: "Biće nameštaljka".

I gledamo TV i tamo oni već unapred pripremljeni prilozi: Tadić je pobedio u prvom krugu Nikolića, ovo, ono... Sećam se, počinju da plaču žene, Jasmina Mitrović-Marić i te koje su bile tamo prisutne, a oni kriminalci iz Zemuna koji su bili u kampanji, udaraju u Centralu, kao nervozni. Ja kažem: "...Ljudi, vidite da je nameštaljka, vratimo se da brojimo" (jer tog trenutka kada smo prestali da brojimo, Nikolić je vodio).

Mi prestajemo da brojimo. Palimo TV, odjednom dobijamo informaciju sa RTS-a 15 minuta posle zatvaranja biračkih mesta. Tadić kao u nekom blagom vođstvu i ovaj Vučić gleda snimak preko video nadzora iz svog kabineta, izlazi napolje i zove mene: "Dođi, dođi". Ja sam došao. "...Pusti neka ovo sad ide ovako kako ide. U drugom krugu će sve da bude dobro". On je meni bukvalno u jednoj rečenici rekao drugi krug je namešten: "Ostavi ovo, sve je pod kontrolom".

Voditelj:Vučić je od Zapada dobio da će pobediti u drugom krugu.

Višekruna: Tako je. I ja se sad vraćam među poslanike, članove, funkcionere i tu me odmah okružuju moji prijatelji, Cvijan i Knežević: šta ti je Vučić rekao? Ma , ništa, nešto lično. Nisam hteo da ofiram sad, da kažem, namešten je drugi krug. Sve je ok. Sve je bila nameštaljka. Ja sam, sećam se, otišao u Amsterdam, drugi krug nisam ni bio tu i Vučić je bio zaprepašćen par dana pred pobedu Nikolića i kaže meni: "Šta ti je?". Idem pravo u Amsterdam sutra. Šta ti je, nećeš da ostaneš, izbori , neizvesnost...Kad smo već došli do toga. Pa ti si mi rekao u izbornoj noći da je sve gotovo. Pa, jeste, kao da slavimo zajedno i tako.

Voditelj: Imao si prilike sve više da budeš na sastanku sa Mongomerijem i Vučićem. Mongomeri je tu bio jedan od glavnih Vučićevih ljudi u kampanji?

Višekruna: Evo, baš slučajno sledeća fotografija iz Doma omladine i ja tu sedim u prvom redu, ovde pored mene Gospodin Božović koji je bio predsednik Nove Srbije. Ja sam inače uvek bio u prvom redu na svim mitinzima po protokolu. Tu je Rudi Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka, držao tribinu nakon onog obilaska Dunava.

Voditelj: Da li je Vučić platio Đulijana za to?

Višekruna: Da, ja sam i bio tad na tom brodu kad smo obilazili i posle, on je njega platio, kao što će plaćati i Montgomerija svo vreme za savete i ostalo. I na kraju, ja sam posle mojim nekim prijateljima iz DS rekao: Sve je rešeno. Amerika je podržala Vučića, mora pobediti...Oni nisu verovali, do zadnjeg časa su mislili da je bitno kako će narod glasati. To je bilo potpuno nebitno, znamo da je i EU dala ono saopštenje četiri sata pre zatvaranja biračkih mesta i tako. Potom ovde imam sa Vojislavom Šešeljem sliku iz njegovog kabineta. Mi smo se 5-6 puta sastajali baš povodom pisanja ove knjige i ono što je zanimljivo, što sam već rekao na početku, njega je Vučić baš u tom momentu kupio. Ja sam lično svedok kako je Šešelj preko noći promenio priču. Bio je da knjiga ide, ide i na kraju je rekao nemam novca za štampanje.

Voditelj: Trenutno je Šešelj u nekom dilu sa Vučićem?

Višekruna: Da kažem. Pa neposredno nakon povratka iz Haga, on je stvarno bio protiv i eto igrom slučaja basš u tih nekih mesec dana naše saradnje i pisanja knjiga , on je kupljen. I, posle je nedugo, sećam se Cvijan krenuo protiv Vučića. Ja sam kao protivkandidat krenuo da osnivam Republikansku stranku i zvao i mene: "Molim te pomagaj!"

E sad, s obzirom da je meni Vučić dao da mu vodim Fejsbuk profil koji sam vodio dve godine, čak i iz Amsterdama jedno vreme. Suština je bila da ja budem kao neka veštačka konkurencija, u tom internet timu čuvenom SNS-e tom ludaku. Mićanu i ostalim kretenima koji su pretili ženama koji i dalje. To su jedne kukavice, to su njegovi psi koji laju. Mićan je inače iz Loznice, frizer. On ga je stavio ovde da bude i odbornik u Beogradu.

Voditelj: Imao si prilike da vidim taj famozni internet tim naprednjaka, te botove kako izgleda.

Višekruna: Da. Naravno, naravno. Pa vidi to je na neki način moj greh koji ja nosim, ja sam začetnik tog nekog bot sistema. Ja sam tu prvu verziju, sam ja osmislio. Zašto? Bio sam opozicija, pa hajde da stimulišemo članove da bolje rade mi smo onda njima tako bodovali ih i na razne načine. Ja sam vodio jedan Vučićev profil na Fejsbuku po Vučićevom nalogu, a Vučić je bio majstor da zavađa ljude i onda on na primer u svakom odboru opštinskom da uvek podršku pet struja i ko kog dođe kod njega kaže: Podržavam te. I onda se oni tamo medjusobno, namerno ubaci kosku da se oni međusobno sukobljavaju. Da učlanjuju ljude, da se takmiče i da tako stranka funkcionise i da mu naravno donose novac. Jer Vučić je prodao sve funkcije.

Voditelj: Kupovao sve funkcije u SNS-u?

Višekruna: SNS je bio robna kuća. Znači, tu uđeš i platiš, doneseš Vučiću novac. Kupiš stranačku funkciju, kupiš državnu funkciju. To je sve rađeno preda mnom. Znači, Vučić uopšte nije gledao da li je ta osoba pametna, da li je nešto za narod učinio, iznela neki program, on samo gleda šta si doneo. Vučića je zanimao samo novac i nije birao da li je to narko diler došao, da li je neki Kertes došao, da li neko sa carine došao. Znači, ko god je doneo novac on je kupio stranačku ili državnu funkciju. S tim što je često prodavao nepostojeće funkcije. Sećam se, neko da novac i on kaže: "...Ti si član Republičkog saveta za pravna pitanja!" Taj savet se nikad nije sastajao. Sad čovek izađe sav srećan: "...Ja sam član", a ne shvata da se nikad neće sastati.

Sećam se, na primer, Cane, pa onda ovaj Jelić, ovaj iz Novog Sada. Onda, na primer Matijević. Matijević je recimo dao 500 evra Milošu Vučeviću, gradonačelniku Novog Sada. I ja kada sam kao član pokrajinskog štaba SNS-a za Vojvodinu tom Miroviću preneo, Mirović kaže: reci Vučiću, kakvih 500 evra! Pa on je svestan koliko Matijevićima mesara i svega, on mora mnogo više da da. Ne da da gradskom, treba da da pokrajinskom, republičkom, da finansira. Onda, recimo Bata Milovančev, doktor, 100.000 evra je dao. On je sada direktor Luke Novi Sad i tako. I onda recimo Egić, ovaj mučenik što je sad koordinator, on je davao recimo Vučeviću 200 evra za rad tamo stranke mesečno. Tako da su svi davali i to je bila kao jedna robna kuća gde uđeš i koliko platiš takvu funkciju dobije.

Naravno, mnogi su prevareni i sada vijaju Vučića. I tu je sada Vučić u problemu oko evorpskih integracija, zato što je on obećavao ljudima da će pomoći u Evropske institucije. I sada njega 10.000-15.000 ljudi vija koji su mu dali novac, a vidimo da ga je Evropa pustila niz vodu. Znači, to je bukvalno, on je totalno pušten niz vodu. I on sada tu ima jedan problem. Počeo je da menja telefone mobilne stalno, pokušava da se stalno sakrije od tih koji su mu dali novac. Mnogi od njih i mene zovu, i mnogi od njih čekaju da Vučić padne sa vlasti, pa da ga onda uhvate. Evo i ja isto se nadam da ću i ja stići među prvima tu na red.

Voditelj: Da uhvatiš Vučića kada padne sa vlasti?

Višekruna: Tako je. Za sve ovo što mi radi, Vučić mi šalje policiju na kuću. Vučić mi vrši pritiske na poslu, Vučić mi je napravio pakao od života. Znači, raznorazni su pritisci da ne bih sve ovo iznosio u javnost. Konkretno, ja sam kao što sam napomenuo, recimo hapšen za vreme Miloševića prvi put, to je bilo 2000. godine. Potom sam hapšen 2014. zbog fejsbuka, oduzet mi je mobilni, laptop pred bolesnom majkom su mi upadali kao najvećem kriminalcu sa pištoljima. Tada je bilo u "Blicu" i svugde: Višekruna preti smrću i šta ja znam... Vučić ima tu osobinu kad god mu malo padne rejting, on prati stalno istraživanja javnog mnjenja. On odmah primenjuje te radikalske prljave fazone i odmah izmišlja "hoće da me ubiju" i onda ide ono oko Jajinaca...Ili, Brkić je rekao u Tabloidu za sina...jer zna da je narod osetljiv na decu i to. I to je recimo jedno od njegovih izmišljotina. Konkretno se sećam kada je to objavio za Tabloid. On je rekao zadnji dan da se Tabloid povuče sa kioska, a izneo je i tu brutalnu laž da smo mi u Tabloidu napali njegovog sina da bi narod stekao utisak da je on ugrožen. Potom je narod ujutru otišao da kupi i nije ga bilo. Međutim, on je čekao zadnji dan od te dve nedelje koliko je Tabloid bio na kiosku i nije ga više bilo. Inače, autor samog tog teksta u Tabloidu sam ja. Ali ja sam tu pisao o drugim stvarima, mi nismo uopšte sina doticali, samo smo rekli koji drugovi od sina su na funkcijama u gradu.

Voditelj: Među njima ima i homoseksualaca, između ostalog?

Višekruna: Naravno. Ja znam sve Vučićeve slabe tačke. Pored Pece Popovića, Vilibada Erića, od nas troje nema niko ko ga bolje poznaje. Mi smo se nedavno sastali sva trojica. Mi smo pet sati pričali, bukvalno smo čitali misli jedni drugima. Nijednog momenta se nismo suočili, znači ni ja ni Peca ni Vilibald. Vučić nam je jasan kao dan i ja sam znao kako da ga isprovociram u tekstu i Canetom i tim momcima koje on što su mladi i lepi stavljali tu gde je stavljao i onda se Vučić iznervirao i otišao i slagao za to, za sina. Znaš i sam da ga je posle Brkić tužio, da je Brkić dobio na sudu jer se i ne pominje da sin opšti sa njim i sve to što je izmislio.

Zamisli Tešo koliko moraš biti perverzan, pa da sopstvenog sina zloupotrebiš i da kažem da je ne znam gej i da je ovo ili ono, samo da bi dobio političke poene.

Voditelj: Tu da se izbaci priča da je izmislio neko da polno opšti sa svojim sinom.

Višekruna: Tako je. Ja sam autor teksta, nigde to nisam pomenuo, pomenuo sam neke stvari koje su njega druge zabolele i on kao perverznjak, kao čovek koji voli samo sebe, jer Vučiću, njemu ništa nije sveto . On samo voli sebe i novac. Pored te dve stvari, znači vidimo, evo sina je ubacio ni krivog ni dužnog u priču i tako kad god mu padne rejting, on primeni te neke ulične fazone. Inače, Vučić je iskomplesiran, on je jedan neostvareni navijač i on očigledno kao i taj navijač nije bio tamo zapažen i on ima sada taj sindrom: "ja sam najjači" i da se okružuje takvima koji će mu potvrđivati te gadosti. Zašto je on konkretno taj teletekst gledao, što je Brkić rekao isto tu kod tebe u emisiji, zašto on prati teletekst. Pa on prati teletekst zato što se sa svojim drugarima kladi i onda dođu ti drugari tamo u kabinet. Ja sam to gledao i to su isto bivši huligani kao i on i ovaj, i oni se šale. On ih je stavio da budu direktori sportskih centara, javnih preduzeća po Beogradskim opštinama, konkretno je bio Voždovac itd. I onda oni kažu ako pobedi ova utakmica radnicima idu plate, a ako ne, oni su cele budžete javnih preduzeća stavili na utakmicu. A onda i sa Vučićem sprdali ha, ha. Hoće li radnici dobiti ili neće, jer naravno Vučića narod ne zanima. Znači, apsolutno ga ne interesuju ni država ni narod, znači on voli samo sebe i voli novac.

Voditelj: On ima veliki kompleks iz navijačkih dana, nije se ostvario, mnogi kažu da je on jako iskompleksiran čovek?

Višekruna: Da. On primenjuje pre svega te dečje fazone. Znači, on je davno precrtao sve nas koji smo iole intelektualci, normalni i obrazovani i on se obraća samo tom nepismenom delu Srbije koji može da proguta te laži i gadosti koje servira, korišćenjem tih dečijih fazona. Konkretno, to je sve Šešeljeva radikalska škola gde oni osmisle te neke pojedine predstave, tipa u Novom Sadu. Kao istrčava nek čovek na binu, onda on kaže, pusti te ga kao on je hrabar, a oni pošalju čoveka. Onda na primer u onom studiju, znaš kada se ovaj onesvestio sada kod Marića, na Hepz. To su sve tako neki skečevi koji su bukvalno za decu.

Voditelj: A to deluje maltene kao da je mentalno retardiran, napravljeno za mentalno retardirane ljude?

Višekruna: Da. Vučić je sve normalne ljude precrtao jer on ne voli nikoga ko mu prvo nije dao novac, koga ne može da prevari. Znači, apsolutno voli samo one koji mu se dive, koji ga hvale, koji ga veličaju i ovaj, iz tog razloga je ovaj eliminisao sve iole ljude koji imaju zaista obrazovanje, koji su legalno došli do diplome i tako. A znači, ti klimoglavci, ćutolozi, takojevići bez ikakvog znanja i iskustva, oni vidimo napreduju. I oni su sada oko njega.

Voditelj: Koja je to slika u pitanju?

Višekruna: Da. Ovo je ispred Šumica, ispred Sportskog centra kada smo imali glavni Odbor. U Šumicama je sećam se bila jedna žena direktor pre Ivana Bakića i ona je upropastila Šumice. Ona ih je zavila u crno, uzela je kredite, znači rasturila ih je. Vučić je primetio taj njen talenat da brzo opljačka, da dobro opljačka, on to voli. On voli tako ljude koji su kao mangupi, koji su jaki, koji su seljačine, koji su kao neki navijači. Voli da se okružuje takvim ljudima jer je on kažem jedan neostvareni mafijaš. Kao on se predstavlja ko da je on neki frajer, kao da je sa ulice, u tom fazonu.

I on je odmah tu ženu stavio u Ministarstvo. Znači da tamo nastavlja da pljačka. Jako je voleo ljude koji brzo pljačkaju, koji dobro pljačkaju. Mirović, na primer njega nije voleo. Zato što je Mirović puno zadržavao za sebe. Mirovića su zvali u Novom Sadu Mister 20 %. On je čak 20% uzimao i zamisli ti kad uzmeš nekom investitoru 20%, pa kad investitor čeka pet godina da naplati neki put što je uredio, i za tih pet godina evro ide duplo gore, inflacija, viču mu sutra, sutra.

Čovek u međuvremenu zatvori firmu i sve. Platio je materijal što je napravio put, platio je Miroviću, platio je PDV.

Znaš da moraš da platiš i PDV kada potpišeš Ugovor. Inače, konkretno Mirović u Novom Sadu, on je čovek koji je umešan u masu afera. Na primer afera ATP, Behaton...

Sećam se priče kada je dolazio jedan investitor iz Hrvatske, kada je Mirović bio direktor ZIG-a (Zavod za izgradnju grada). I Mirović je naredio jednom žestokom momku da ga sačeka ispred ZIG-a i pošto je na spratu bila ta licitacija za jedno građevinsko zemljište pokraj Novog Sada, taj žestoki momak je rekao ovome: "Ajde, uđi ovde". I tog investitora iz Hrvatske vezao lisicama, čekali su da prođe gore licitacija, da se ovaj ne pojavi.

Mirović je sišao, dao mu je deset hiljada Eura. Ovaj je odvezao Hrvata. Hrvat je rekao: "...Idem da te prijavim u policiju!" Nije ga nikada ni prijavio i tako je to jedna od priča u Novom Sadu kakvim se Mirović poslovima služi.

Inače, zašto je Mirović recimo bio u nekim lošim odnosima sa Vučićem. On je krao, ali previše zadržavao za sebe i onda Vučić bude malo ljut kada se njemu ne prosledi koliko treba, a Mirović se kocka.

I Mirović se kockao u Veterniku i tamo je direktno iz budžeta ZIG-a dizao novac, pa su čekali da donese kada izgubi itd. Mirović je bio savetnik Bori Novakoviću, nije dolazio nikada na posao. Maja Gojković je, recimo, mom dobrom prijatelju plakala na ramenu kada je bila gradonačelnik Novog Sada koliko je morala novca da šalje Vučiću. Kaže: "Ceo budžet moram da mu pošaljem".

I Vučić je sada napravio jedan sistem gde koordinatori na terenu pljačkaju. On je poslao brata. Vučić je poslao brata u Novi Sad. On mu ga je dao na poklon. Evo, ti budi u Novom Sadu . Tu je on , Andrej Vučić , tu je Zvonko Veselinović sada. A u Okružnim odborima u Zrenjaninu se sve pita Goran Knežević. Vučić se njima ne meša...Vučić je uzeo ovo gde je 90% para. Po okružnim odborima, ti lokalni predsednici okruga imaju potpunu autonomiju da pljačkaju, da rade šta god hoće. I to Vučića nikada nije zanimalo, šta se u nekom opštinskom odboru dešava. To je teren Kneževića, to je teren Mirovića. Oni tu pljačkaju. Oni su to tako podelili i znali da mora da se preko koordinatora nosi u Okružni novac koji se ispušta iz opštinskog budžeta i potom da se nosi deo toga u centralu stranke, za Vučića.

Vidimo da su Vučićevom bratu porasli apetiti i sada je on uzeo od Mirovića i te opštine mimo Novog Sada. Inače, u samom Novom Sadu se Vučević ništa ne pita.

Voditelj: Ništa se ne pita, on je tamo marioneta?

Višekruna: Čista marioneta. On je prema meni uvek bio jako ljubomoran, zato što sam, kažem, uvek bio u prvom redu, u timu. Na tim mitinzima mene Vučević molio da mu zakažem sastanak sa Vučićem u centrali. Ja mu šaljem tri meseca poruke, Vučić neće da mi odgovori. Molim te kaže, pitaj ga kad mogu da dođem. Ja kažem Vučiću: "...Pita me Vučević tamo u Novom Sadu kad može da dođe kod tebe u centralu". "Ma, nek dođe sutra". I stvarno sam ga video. On je njega tri sata držao u čekaonici dok ga nije primio. I Vučević je od tog vremena imao neku opsesiju da ću možda ja biti ne znam šta u Novom Sadu i ništa nije radio samo je dostavljao Vučiću protiv mene bez prestanka. I tu mi je poslao Borka Rajkova da me špijunira, da mi glumi lažnog prijatelja i ovoga Miloša Egića i gde god se ja pojavim tu je i on i ta dvojica. I posle je njih za to špijuniranje mene nagradio. Jednom je dao da bude direktor Spensa, a drugi je i danas ovaj Egić direktor urbanizma u Novom Sadu.

Voditelj: na kontu onih 200 evra i špijuniranja tebe?

Višekruna: A, inače Egićev otac je kriminalac, iz Krajine. Tada je napravio neke tržne centre Lupus, brat mu je navodno u DS , čak u rukovodstvu. On je bez dana škole, nikakvu školu nema, nema nikakvo radno iskustvo, a direktor je. I sada mu je čak dato da pljačka Temerin i Bačku Palanku, da bude koordinator, jer je u međuvremenu sa Vučićevim bratom ostvario kontakt. On tamo ide i maltretira ljude, šikanira, šamara. Nađe tako nekog uličara da bude predsednik opštine koji izvršava njegove naloge i oni pljačkaju, rade.Sada smo imali nedavno u Obrovcu kod Bačke palanke najveću zaplenu droge, marihuane, gde je nekoliko tona je zaplenjeno.

Voditelj: Kako se to desilo, ko stoji, ko je držao tu marihuanu?

Višekruna: Ta marihuana je bila u Obrovcu u jednoj fabričkoj hali u kojoj predsednik opštine non stop je obilazio i bivši i sadašnji. I to je predstavljeno kao najveća investicija u Bačkoj Palanci. Tu su se spaljivale gume i to se naplaćivalo ovoj kravetini Božović Stani i to u Ministarstvu ekologije i poljoprivrede. Oni su lažno knjižili da tamo uništavaju ne znam kakve količine. Ministarstvo je to njima plaćalo, a u isto vreme su držali, skladištili drogu i sve. I građani Obrovca su se non stop žalili, jer bukvalno nisu mogli da izađu iz kuće zbog smrada. Jer nigde nije bilo ni filtera, ni ničega a imali su tu obavezu. U Tabloidu smo to detaljno opisali, imali su obavezu da imaju pravu dozvolu za rad. Imali su obavezu kao što im je opština dala halu da zaposle 15 ljudi. Oni na Birou zvanično nemaju nijednog zaposlenog a funkcionišu. A nemaju nijednu dozvolu. Sama hala je na 15-20 metara od izvorišta vode gde se spaljuju gume itd. I onda su od tog derivata prodavali kao naftu, od spaljenih guma i ljudima su u Obrovcu traktori pocrkali. Sve su to naplaćivali, na divlje su radili, politika ih je štitila.

Andrej Vučić je non stop bio u Bačkoj Palanci i to oko onog što su pljačkali vojnu zemlju u Karađorđevu i dali navodno Arapima. To je sve on, Andrej Vučić i ta ekipa što je oko ovoga, da bi na kraju, u toj istoj hali, koja je najveća investicija, bio neki zbor građana i bio predsednik opštine i predstavnik te firme, on rekao: "Mi smo samo probali mašine". Oni nikad ni zvanično nisu počeli da rade a ogromne pare su dobili iz Ministarstva što uništavaju i na kraju vidimo i da je droga nađena.

Ovo je konkretno slika sa jednog predavanja gde evo Vučić ( evo ovde sam ja)se meni obraća. Inače, on je imao tu osobinu, tu neku naviku da na svim mitinzima mene obično stavi u prvi red, a onda se meni i obraća. Evo se ovo slučajno i vidi to na ovoj slici. Evo ovde smo takođe (slika) .Ovo je Vučić, a ovde sam i ja. Inače, Tešo ti si slušao sve one snimke.

Voditelj: Slušao snimke i stvarno ima izuzetno toga da se čuje i izaći će na videlo javnosti. Sve te informacije.. Jedno malo pitanjce. Priča se da u internet timu SNS-a ti neki ljudi čak i ne dobijaju platu, već obećanje poslova preko nekog sistema bodovanja, kako to funkcioniše?

Višekruna: Vidi, taj internet tim toliko je bio nekreativan, kao i što je i Vučić nekreativan, da sam ja sam više na tom svom paralelnom profilu imao akcije i svega u toku 2011. i 2012. nego oni kao i što sam i malopre bio rekao. Vučić je tu mene koristio kao veštačku konkurenciju da bi se oni takmičili samnom, a njima je u isto vreme pričao da ja to neovlašćeno vodim. A meni je govorio samo napred, idi, idi i tako. I on je imao, kažem, taj talenat da zavadi ljude, to ono zavadi, pa vladaj. I vidim sad da je zavadio sve društvene grupe, ne znam, privatni i javni sektor, i penzionere i zaposlene i zaposlene i onda imaju osećaj da će u toj redistribuciji nekih para nešto da ćape. Tako je i ovo znači, taj internet tim nikakve nije imao aktivnosti, nego samo bukvalno sve ja, više sam ja sam nego njih tamo 15 što su primali novac i sve. I onda je on meni rekao hajde. Bio mu je rođendan, a inače ija i Vučić smo često pričali o istoriji, jer smo pravnici obojica i od istorijskih ličnosti najviše je voleo Tita i Staljina.

Voditelj: Zašto Tita i Staljina?

Višekruna: Pa, to je jedna zanimljiva priča. Ja sam mu jednom rekao, ljudi su umirali u logorima sa rečima da drug Staljin ovo zna, on bi došao i spasio nas. Naravno, da drug Staljin sve zna kao i što Vučić sve zna u kojim opštinama se krade, ko radi to. I on meni kaže kako ti to lepo saopštiš i koncipiraš i uživao je u tim citatima Staljina. Isto tako i svi ti jadnici , članovi što su mu se obraćali iz opština, pa kažu ovaj krade. Nisu znali da je to kod Vučića plus što kradu. On će tako i napredovati. Članovi su mislili kad prijave nekoga da krade, Vučić će ga smeniti ili tako nešto. A ustvari, Vučić je takve pripremao ne da moraju da uče krađu, nego je on uzimao iskusne u krađi, da čim stupe na vlast da krenu da rade za njega, da pljačkaju i to. Evo vidimo ovde (slika)na primer kako preko svojih novinara Vučić često mene da kažem zloupotrebljavao u toj borbi sa Pajtićem i DS-om.

Voditelj: To je bilo skoro a ti to nisi dao tu izjavu?

Višekruna: Ne. On je često moje lažne izjave plasirao u javnost. Znači, Vučić je imao tu osobinu da ti stavi neke stvari u usta. Evo ovde ispovest: “Pajtić mi je oduzeo nevinost i prevario”.

Voditelj: Onda ga je Pajtićev dečko, optužio da je zaveo žutu patku.

Višekruna: Da. Eto to su sve te njegove... Vučić je perveznjak. To su svi znali.

Voditelj: Znamo da se misli da je to poprilično bolesna osoba mogla da osmisli.

Višekruna: Sećam se jedne situacije, majka mi je par dana posle izbora maja 2012. imala moždani udar jako težak. Ja sam bio pored nje u bolnici, bila je u komi i zvoni mi telefon i ja se javljam i Miloš Vučević: Pa jesi li ti normalan što si ovo dao u javnosti? Ja ništa nisam dao , majka mi je u bolnici. Da pogledam kad ono PINK I B92, Višekruna je izjavio ,SPS ne može da sedi na dve stolice. To se odnosilo na Novi Sad. Kao moraju da se odluče da napuste koaliciju sa DS-om, pošto je već bila formirana koalicija SPS i SNS na nivou republike. I Vučić je je pustio tu rečenicu od Vlade Đukanovića u sve medije kao da je moja. Bukvalno, niti je moja izjava ni ništa. Onda imamo saopštenje ujutru gde kažu Višekruna funkcioner SNS-a kaže SPS ne može na dve stolice. I onda ja imam poziv od Vučevića koji je uvek bio patološki opsednut samnom i ljubomoran: Šta se ti , nemaš ti ovlašćenja da govoriš kao predstavnik odbora za medije u gradskom odboru. Jedino sam ja ovlašćen da govorim u vezi stranke u Novom Sadu. Ali, čoveče , gde sam ja rekao , gde ja imam uopšte mogućnosti da u te centralne medije puštam. Ja sam sad pored majke. I Vučević nije mogao da izdrži, uveče je dao saopštenje Višekruna nije član, on je neovlašćen. Znači opet neka laž. A pazite, ja kod njega u kabinetu, on kaže ja nisam ni funkcioner ni ništa (pokazuje sliku) evo ovo je kabinet Vučevića. Evo ovo je sastanak odbora za medije gde sam kao ja predsednik, ovde vidiš Boru Lazukića novinara, ovaj Milkov glumac. Znači, mi smo tu sastavljali baš tu knjigu Vučić i ja gde je trebalo da bude u pozitivnom kontekstu što je vučić naručio i imali one sastanke i to je sad ova knjiga. Znači, ja sam samo tu ono što sam video i čuo objavio. I to sam priredio ta neka svoja, ajde da kažem svedočanstva iz prve ruke. I to je na osnovu kažem opet nekih zapisnika, ovih snimaka i fotografija. I evo Vučević lažov, prevarant i sve ostalo kaže ne zna Višekruna, a Višekruna godinu dana u njegovom kabinetu. Vučić je njemu poslao poruku: Višekruna će biti predsednik odbora za medije, nazvao ga preda mnom. Vučić je preda mnom nazvao Mirovića i rekao: šaljem ti Višekrunu, on je član pokrajinskog štaba za Vojvodinu, to je Vučić meni dodeljivao funkcije. Čuo si sad nedavno pred ove izbore me je nazvao i rekao član si nekog pokrajinskog...

Voditelj: Čuo sam lično taj razgovor, pustio si mi.

Višekruna: Da. Ali vidite on je tako delio bezveze.

Voditelj: Koliko se u to doba pitao brat Vučićev u stranci? Da li se on tada eksponirao ili tek kasnije kad je Vučić na vlast došao?

Višekruna: Pa znaš šta, meni je Vučić rekao baš kada se to mami desilo kaže: u Novom Sadu sam ja to dao bratu i on je bratu dao Novi Sad i tako se brat tamo igra i onda je meni brat sređivao sve što se tiče tih operacija i svega za majku u pokrajinskoj bolnici. Naravno, Vučić je hteo da kupi moje ćutanje kao sad što sam ovde došao da sve ovo pričam jer ja sam svedok tamo kako je primao novac, kako je lagao ljude i sve ostalo. Ovo mi je zanimljivo, ja sam njemu rekao kada sam ulazio, pričao sam malopre kako mi je Cvijan rekao: ja donosim novac od Caneta, Slaviše Purića.

Ja sam ušao kod Vučića i kažem: "...Ja nisam znao da tebe finansira Cane i Purić, sad mi je neki ispred rekao". Ja u to vreme nisam poznavao Cvijana, kaže on: ko? Ja kažem: Cvijan. On je odmah zvao Nikolića: "...Vidiš šta priča Cvijan tamo, ide okolo i priča da nam Cane daje pare!!"

Zamisli da je sad, citiram Vučića: Zamisli da je to sad snimio neko i objavio, mi bi bili gotovi. Znači, Vučić je preda mnom i Nikolićem koji je to znao, priznao da im Cvijan služi za donošenje novca. I Cvijan je onda obilazio i zatvore i tu su kriminalci davali novac.

Kad SNS dođe na vlast da ih pusti, da ih oslobodi i sve ostalo. Vučić je mene nazvao na sred suđenja, ja sam inače prešao jedan put...Tabloid je mene prvo kritikovao vezano sa ovom mojom bliskošću sa Pajtićem. Pa sam ih tužio. Ja sam se onda upoznao sa Brkićem na suđenju i mi smo se sprijateljili. Kad smo videli da smo na istoj strani borbe protiv kriminala, korupcije, za narod. Međutim ostao je taj spor gde sam ja tražio naknadu za ugled i ostalo i mene Vučić zove, to je bilo negde 2014., na sred ročišta, tu je neka bila Dačić sudija, tu je Brkić. Zvoni mi telefon, ja se javljam, ova sudija viče "ne smeš da se javiš", ja izlazim napolje, kaže: "...Vidi, ja znam da si na suđenju", citiram Vučića, to imam snimljeno. Kaže: "...Znam da si na suđenju, povuci tužbu protiv Milovana Brkića".

Pazite, čovek koji danas Milovana Brkića naziva psihičkim bolesnikom, i sve i od mene tražio 2014. da povučem tužbu protiv Milovana Brkića! Ja mu naravno nisam verovao, ja kažem kada ćeš ti meni nadoknaditi, moram advokatu platiti. Imam sudske tačke i sve. Vučić meni kaže: "...Dolazim sutra u Novi Sad, otvaram tržni centar Big i donosim ti novac". Ja sam tražio, mislim 1.000 evra, da bi platio advokata i taj se sudski spor vukao pet godina. Meni je bio cilj da ga prekinem, ali nisam imao jednostavno mogućnosti. I on je došao, ujutru mi je poslao poruku, krećem i tako.

I mi smo se tu dopisivali, da bi mi na kraju dana rekao: "...Sutra se javi Milošu Vučeviću, on će ti platiti". Ali ja sam tu priču slušao sutra, sutra...Vučiću je uvek bio odgovor sutra.

Kad mu neko da novac pa ga vija. Ja sam upoznao u Republici Srpskoj u kampanji SNS kada je on poslao puno njegovih drugara sa Novog Beograda kojima on viče 20 godina SUTRA. Tako da je meni poznato Vučićevo sutra. Ja sam ove poruke objavio u Tabloidu, u minut, sekund i datum gde mi je Vučić u ta tri dana poslao 20 puta sutra, sutra i ja zovem sutra Miloša Vučevića i rekoh jel bilo juče Vučić sa tobom, a Vučević kaže jeste. Jeste li otvorili tržni centar Big? Vučević: Jeste. Rekoh, meni je rečeno da ćeš me ti danas novac dati. Kaže on meni: "Meni Vučić ništa nije rekao". Ja u šoku kako ti ništa nije rekao , 20 poruka, sad ću da ti prosledim poruke. I ja sam mu poslao Vučićeve poruke. Ja sam šokiran ovom komunikacijom. E, onda ja zovem Vučića, rekoh: "...Vidi, ja sam tebi učinio hiljade usluga, da bi srušili Tadića. Ništa ti nisam tražio nikada". Doneo sam mu 55 vina, organizovao sam mu rođendan, gde smo mu tamo donosili štafetu mladosti, sve kao Titu. Mi smo imali rutu od Trga mladosti do Starog Merkatora gde su trebali članovi da nose. Prijavilo se bilo 4.000 hiljada članova!

Onda mi je Vučić poslao: "...Vidi, to bi zloupotrebili ovi iz DS, ajde ti sam donesi štafetu". Onda smo mi na Fejsbuk profilu koji sam ja vodio, imali da se bira najlepša Vučićeva slika za rođendan i štafeta mladosti u kojoj smo stavili pesmu. Pazi, ja sam napravio taj sistem botova. Ono što ti kažem botovi pesme. Potom je jedna Selena Đajić iz Zrenjanina napisala najlepšu pesmu, jedna divna mlada devojka , koju smo mi stavili u štafetu. Ja sam Vučiću tu štafetu lično uručio na dan rođendana u njegovom kabinetu, gde me je on dočekao sa tortom i tu me je ponovo, to će te čitati u knjizi, znate već šta, zavodio i sve ostalo i hvalio. Ja sam opet bio na distanci. E, sad ovaj, on je bio fasciniran uvek s Titom.

Voditelj: Zašto on toliko voli Tita?

Višekruna: Pa, vidi, on uvek koristi ono što je već viđene fazone i on je iz te moje knjige i na brojne druge načine sve ono što je na ovaj narod već primenjeno. Na primer, znači, on nema kreativnosti, nema nikakvu kreativnost. On krade fazone od drugih pa i od Tita i od sličnih. Od Miloševića je, ne znam, ukrao Europolis, kao što je sad Beograd na vodi. Znači, on sve one fazone koristi koji su već ispucani na narodu i pokazali se kao dobri, uspešni , da narod se dobro prima. On ih sad, znači primenjuje.

Voditelj: Jednu smo stvar propustili da kažemo šta se na kraju desilo sa Cvijanom?

Višekruna: Pa, Cvijan je krenuo sa mnom u tu Republikansku stranku i to je krenulo jako lepo, jer sam njega podržao, jer smo mi hteli da iznutra razbijemo SNS. I to je bukvalno, pošto sam bio administrator profila Vučića, mnogo ljudi sam prebacio iz SNS-a nezadovoljni, koji su u tom momentu shvatili da je to prevara. Mi smo skupljali tu dokumentaciju o pljačkama. Imali smo na Fejsbuku grupu gde se prijavljuju nepravilnosti. I Vučić je najviše čitao Tabloid i on je sve te naše tekstove što smo u Tabloidu objavljivali i kasnije što smo mu mi dostavljali, koristio za reketiranje.

Znači, on je reketirao tu opoziciju, funkcionere DS-e. Kada je došao na vlast on ih je čak i zatvarao u zatvor, pa kad mu plate , pusti ih i tako. I Tešo, Cvijan je kupljen u jednom trenutku kao što je kupljen i Šešelj. I Cvijan je samo ugasio telefon, ugasio Fejsbuk i nestao iz Srbije. I Cvijan ti je sada na relaciji Čikago u Americi i tu je inače bio sa Bokunom iz Zvezde Granda intiman. Cvijan je ostavio advokatske kancelarije u centru Beograda i njegovi pripravnici nisu znali gde je. Znači, on je nestao i meni kao najbližem saradniku se nije javio. Stranka je ostala bez lidera. Znaš i da je bio protivkandidat prvo Vučiću u SNS-u ,pa je formirao svoju partiju. Mi smo počeli odbornike dobijati ne znam, u Zrenjaninu, u Senti i u Apatinu.

Voditelj: Pristupio Vam je tzv. izvorni SNS.

Višekruna: I onaj Jakšić koji je nastradao pod sumnjivim okolnostima.

Voditelj: Vrlo sumnjivim. Otišao je da popije kafu i samo ga je strefio srčani udar.

Višekruna: Jeste. Vidiš, Vučić je uvek kupovao opoziciju. On je kupio Redžepovića iz Telepromtera, on je dao tom Matijeviću nalog da počne da se reklamira na Telepromteru. Redžepović je dobio, priča se 50 hiljada dolara, Cvijan je dobio više miliona evra. Pazi, on je unosan posao kao jedan poznati advokat sa ogromnim marketingom znači, napustio zemlju, bez traga. Ja kažem da je on nestao. Možda je i mrtav, mi ne znamo gde je Cvijan. Nisam ti rekao samo kraj ove priče sa Tabloidom: Kad me je Vučić zvao da povučem tu tužbu i pričali smo kako me je lagao par dana da će mi platiti te troškove i prebacivao na Vučevića. Ja sam njemu treći dan poslao poruku: Kad ćeš? On me je pozvao uveče i kazao mi: Zar je bitno da li će biti danas ili sutra? Evo, biće sutra. To je ono čuveno njegovo „sutra". I ja sam onda sutra u Tabloidu objavio tu prepisku sa Vučićem pod nazivom „Biće sutra, malo sutra". Kod Vučića nikad nije bilo bitno koliko ti duguje para, znači da li je to 1.000 dinara ili milion evra, Vučić je naravno milioner i tada bio u opoziciji, a tek danas ima preko milijardu evra. Njemu je princip da ti ne vrati, da ti duguje 1.000 dinara - neće ti vratiti. Ja sam to znao, naljutio sam se. Zato što je kad je bio opozicija ja sam mu hiljade stvari učinio besplatno i prvi put kad je trebalo on mene da ispoštuje, samo da mi da ono što pripada, jer je tražio da povučem tužbu protiv Tabloida, on to nije uradio. On je očekivao da mene vuče za nos dugo. Vukao me je tri dan. Kad je video da neću da povučem tužbu protiv Brkića, Vučić je izvršio pritisak na sud u Novom Sadu da oslobodi Tabloid. Znači, direktno je izvršio pritisak na sudije da presude da mene Tabloid nije vređao iako je u samom tekstu bilo na hiljade uvreda na moj račun, da sam onakav, da sam ovakav...

Voditelj: Kako si tužio Tabloid i radio sa njima?

Višekruna: Ja sam se na samim ročištima upoznao sa Brkićem i tu je krenula naša saradnja i mi smo od neprijatelja koji su na sudu postali prijatelji.

Voditelj: Zar te to nije podstaklo da, eto, povučeš tužbu?

Višekruna: Ja sam hteo da je povučem, međutim moj advokat u to vreme, ovaj čuveni Jovan Horovic, ja sam prema njemu imao obaveze jer su oni 3-4 godine vodili spor. Imao sam obaveze prema sudu da platim takse itd. To je naraslo na više hiljada evra, 3-5 hiljada, advokatski troškovi, ja to nisam imao u to vreme na računu. Ja i Brkić smo tražili model kako to da rešimo, da prestanemo spor. Brkić je očigledno kao neko ko se bavi dugo time, vršio pritisak na Vučića da me zove kao nekog funkcionera, člana i da traži od mene da ja to povučem ali troškovi padaju na moj račun. Ja sam imao novac, a što bi ja izvršavao Vučićev hir. Ja sam rekao: Plati, a ja ću pomoći. On je obećao, tri dana me zavlačio da će plati Vučević, ovi-oni...BIG se otvara, kao što sam rekao, i na kraju je nazvao sud i pošto mene nije uspeo da prevari, ja sam samo odložio za 15 dana ročište, dajući Vučiću prostor da mi da novac.

On je nazvao sud i sud je presudio protiv mene i svi troškovi su pali na moj račun, i tako. Čoveka koga je zvao velikim prijateljem koga je kao i mene je izdao, Predraga Pecu Popovića, prevario je za neke sudske takse. Ja sam onda tu potpuno poludeo i počeo sam da otkrivam tu pojedine detalje u Tabloidu i ostalo. Onda je krenula policija, pritisci na poslu i sve ostalo.

Voditelj: Pošto sam detaljno pročitao knjigu, pripremio sam neka pitanja vezano za detalje te knjige. Toliko je bio zanimljiv razgovor, toliko smo tema otvorili da nisam stigao ni dobar deo ovoga da pokrijem. A sada bih želeo na brzinu da se pozabavim ovim, samo pre toga imam jedno malo pitanje. Rekao si da brat Aleksandra Vučića je sada angažovan za Novi Sad ali priča se po Novom Sadu da je sad nešto mnogo bitan Zvonko Veselinović, takođe u gradu?

Višekruna: Pa evo, Veselinović je nedavno, pre pola godine, tamo prekoputa futoške pijace u jednom restoranu sedeo sa tim lokalnim kriminalcima. Oni imaju taj sistem da sednu sa kriminalcima i donesu dogovore: Donesi 2000-3000 sigurnih glasova, dobićeš - biraj šta hoćeš. Ovaj je rekao da hoće Toplanu. A ovaj je rekao: Da li još nešto hoćeš? A ovaj kaže: Hoću da zaposlim devojku u ZIG. Veselinović je nazvao gradonačelnika, on je došao za 10 minuta. Kaže: Zovi ZIG. Bio je onaj Višnjić neki direktor. On je nazvao, rekao mu je ime, sutra će doći devojka da radi. Veselinović je tako pokazao ovima da je on glavni u Novom Sadu. Sećam se, taj Višnjić koji je inače tad bio direktor ZIG-a, tražio je od jednog mog prijatelja...kaže: "...Pravim zgrade, koji mi trebaju papiri?" Višnjić mu je rekao bahato: "...Nemam para da trošim, idi mi donesi 20.000 evra".

I kod nas tamo u jedan Rotari klub došao taj prijatelj i traži hitno 20.000 evra u kešu. „Sad me je poslao Višnjić, po 20.000 evra." Onako bahato

Hoću da vam kažem koji je to mentalni sklop i čime se oni bave. Veselinović je tako obišao sve opštine i sa svojom sabraćom kriminalcima je prodavao te funkcije posle izbora u zamenu za sigurne glasove. SNS je u Novom Sadu kupovao glasove tako što je ovaj opraštao ljudima račune za vodu, davao pakete, davao novac. Oni su za to uglavnom koristili ovu Treću Srbiju. Pa onda, kao ne radimo mi to, radi Treća Srbija. Onda, ne radimo mi pljačku javnog preduzeća Informatike nego radi Treća Srbija. A u stvari, Treća Srbija u taj mučenik Parović, oni su samo izvršavali prljavi deo posla, da bi narod gledao i narod sada pljuje Treću Srbiju, a sve pare SNS-u.

Voditelj: Koja je Vaša uloga u rušenju pokrajinske vlasti DS u rušenju gradske vlasti DS?

Višekruna: Što se tiče pokrajinske, to je moja uloga što je Vučić od mojih tekstova u Tabloidu napravio jedno specijalno izdanje koje je podelio tri dana pred izbore 2012. I to je u svim kućama u Novom Sadu bilo i uopšte po Vojvodini i tu je DS pala. Što se tiče gradske vlasti , već sam pričao kako je Vučić dao ono saopštenje da SPS mora da napusti vlast, pa je onda Vučević demantovao uveče da je Višekruna niko i ništa. Međutim, SPS je sutradan stvarno napustio vlast. Ljudi u SPS -u u Novom Sadu su znali da kroz mene govori Vučić i znali su koliko smo mi u tom momentu bili bliski, dobri. Ja sam inače bio i savetnik predsednika opštine Sečanj gde je SNS isto na vlasti i tu su, kada sam krenuo da iznosim sve ovo o Vučiću nisu hteli da mi daju platu. Tužio sam i nedavno sam dobio jedan veliki iznos novca koji je sud skinuo sa budžeta u opštini Sečanj i prebacio na moj račun. Isto tako se u Vodama Vojvodine vrši mobing nada mnom po nalogu Igora Mirovića i A. Vučića i evo danas 24.05.2017. sam podneo prijavu za mobing protiv Javnog preduzeća Vode Vojvodine, gde će takođe nažalost građani zbog ludosti funkcionera SNS, kao tog u Sečnju pokojnog Karasija i sada ovo što mi se radi u Vodama Vojvodine opet će građani to plaćati. Zašto oni to rade? Zato što sam bio jedan od vodećih učesnika ovih protesta studenata u Novom Sadu i Tomislav Lovrenović, novinar je dao saopštenje da zbog mene organizuje kontramiting čuveni.

Voditelj: Čuveni kontramiting.

Višekruna: I u tom saopštenju je bilo da zbog četiri geja Pajtića, Višekrune, Gruhovića i Nedima Sejdimovića koji vode, organizuju proteste studenata, ja pravim kontramiting. Onda je SNS mene targetirao kao nekog vođu protesta, nema vođe, kao što znaš i u Beogradu. Ja jesam zaštitio studente kao neko koje čovek u svetu borilačkih veština, a Vučićeva banda je tamo poslala dvojicu narkomana na dan protesta koji su imali za cilj da otmu d studenata onaj megafon i da napadnu gradsku kuću, Izvršno veće , RT Vojvodine gde je već spremna policija unutra i sukob.

Ja kad sam to video, ja sam bio onako krupniji od studenata i stao sam pored i rekao: Beži bre, toj dvojici narkomana. Oni su meni prišli i kažu: Pa ti si naš. Kažem: Koji Vaš? "Pa, ti si iz policije!"

Oni su mene zamenili, mislili su da sam iz policije. Kažu: Mi smo članovi SNS-a. Zar nisi dobio nalog da nas pustiš, ja se okrenem, oko mene stvarno policija koja obezbeđuje ovu dvojicu, pružaju mu logistiku, da ta dvojica preuzmu protest, da napadnu. Onda je bio onaj snimak na N1, kako su oni tamo tukli sa studentima i naredna tri sata sam ja morao da štitim tog što je nosio megafon da mu ne otmu i zloupotrebe. Ja sam uzeo megafon, rekao sam: "...Ovo su SNS botovi, mene su zamenili sa policijom", u jednom momentu su prišli: "...Što nam ne daš, pa ti si naš".

Onda sam ja tu shvatio da je policija bila u njihovoj službi. Posle SNS pisao neke po Novom Sadu uveče, onda ujutru gradonačelnik kao kreči. Evo, studenti vređaju Vučića, a oni pišu parole, pa kreče. Pa mu onda ubace neke razne zastave , da narod ne dolazi, ne kompromituje , ne razbiju proteste. Pa, nam stave na mestu gde se okupljaju neku pijacu, da nemamo trg, na Trgu Slobode je pijaca i ne može fizički, stavili prodavce, onda su stavili trenutno jake zvučnike. I sad se okupljaju svako veče, stavili jake zvučnike gde se pokrije i audioprostor i gasili su svetla da ne vidimo gde prolazimo. Međutim studenti su naši pametni, uzmu one mobilne, mašu, svetle, tek je tu narod video te večeri 7-7,5 hiljada je bilo ljudi. I to je i za Beograd veliko. Tako da su se raznim prljavim pritiscima , od 105 poništenih RTV, 25 je njih dalo otkaz. Svi dobijaju otkaz, sve su snimali učesnike, imaju dosije za svakoga. Znači, poslali su mi narkomane da se tamo tuku. Ja sam se i tukao sa njima , imaju i ti snimci i ti si video na fejsbuku. Da napadaju i i onda roditelji da kažu deci, nemojte ići, nije bezbedno itd. Znači, bukvalno na hiljade perfidnih načina su radili na tome da protesti propadnu, kupovali su tamo te viđenije organizacije, članove i na kraju je Lovrenković mene apostrofirao sa par njih, da zbog mene pravi kontramiting. Jer, od tog momenta u Vodama Vojvodine kreće progon i kreće policija da me napada, maltretira porodicu, baš u toku protesta. Ne daju mi da izađem iz zgrade da majci promenim pelene na 5 minuta, a u zgradi nema žive duše. Evo, na primer u Vodama Vojvodine su bez obzira na te zabrane zapošljavanja, masu stranačkih botova su primili. Evo, ja ovde imam spisak zadnji koji su potpisali Ugovor o radu Vučević Željko Senta, Ongulov Marko, Novi Bečej ,Teodorović Gordana ugostiteljski tehničar,Tibor Bicov Vršac. Znači, imam i njihove Ugovore i sve suprotno Zakonu. Gde je tužilac ili bilo ko. Marinković Aleksandar, Orašac , Babić Milovan, Bobić Milka trgovac, ima krojačku radnju, Svetlana Konjević psiholog. Jedan konobar je rekao da neće da potpiše jer duplo više zaradi kao konobar. Svi su potpisali, s obećanjem. Znači, od 11 Ugovora , četvoro je odustalo, a sedmoro je potpisalo jer kao više zarađuje na mestima i nisu mogli da se dogovore oko plate. Hoću da Vam kažem botovi se zapošljavaju, vidimo krojačice, konobari, zamislite kako će ti sutra da brane Vojvodinu od poplava a meni konkretno ovde progoni žena koja je pomoćnik direktora. Ja sam odmah po sistematizaciji kao koordinator ispod nje , Draginja Draga koja je tamo zaposlila kumu, ćerku, prijatelje, viđaju brata.

Voditelj: Celu rodbinu.

Višekruna: Celu rodbinu. I zamislite sada ona, koji je to moral, ona nekom nešto prebacuje , neda mi nijedan radni zadatak, pa onda traži rezultate rada i tako se igraju. Dobili su naravno nalog od Mirovića i Vučića da rade mobing, za to što će opet građani platiti kroz sud za sve te njihove igrice. Pričao sam o prvoj poruci koju mi je Vučić poslao, a evo , ovo je poslednja poruka koju mi je Vučić poslao. Ja mogu i to pokazati sa broja 064/667...ne bih sada zadnja tri broja, ti si video.

Voditelj: Video sam, da. Zapisao sam broj

Višekruna: Da. Zapisao si broj. I sada mu je taj broj aktivan, ja sam mu rekao, ovako je bilo: Peca Popović je napisao na svom fejsbuku : Ala Peca Popović laže. Peca je na svom fejsbuku naveo izjave 7.11.2016. gde Vučić kaže: Podržavam Hilari, jer sam pametan, a onda 9.11.2016. kada je Tramp pobedio, nikada se nisam mešao u predsedničke izbore u Americi. I ja sam se onda našalio: I vidi kako naš Peca Popović laže o tebi na fejsbuku. Ali je Peca samo imitirao njega, na to mi je Vučić rekao, lažov baš kao i ti. Ja sam mu na to odgovorio. Laganje smo učili od tebe, ali te još nismo dostigli. Našta je Vučić odgovorio: I to je zadnja poruka koju sam sa njim izmenio. Izvini, ti si genije neprevaziđeni.

Voditelj: To je cinizam tipičan za njega.

Višekruna: Kažem, ja ovde iznosim ono što sam video i čuo, ne ulazim u to, ko je psihičko obolenje, koja je perverzija. Imaju psiholozi, imaju psihijatri, imaju tvoji gledaoci. Neka oni sami procene na osnovu mojih svedočanstava. I ovih poruka, ovih slika. Pazi biće botova koji će reći: Đorđe laže, a dal slike lažu, da li snimci lažu, da li audiozapisi lažu, koje si ti čuo lažu. Ako sve to lažem onda sam ja...

Voditelj: Lovrenović je organizovao kontramiting i tada povodom vašeg protesta na kojoj je došlo osmoro ljudi.

Višekruna: Tako je, tako je. I to su preneli svi mediji gde je on mene optužio.

Voditelj: On je preko sajta nešto Vas napadao?

Da sam ja finansijer, da sam vođa studentskih protesta . I onda je tek krenula opsesija, opšta hajka , policija i na poslu i na druge načine.

Voditelj: Zašto to Lovrenović radi?

Višekruna: Pa, verovatno iz nekog egzibicionizma, da bi privukao pažnju na sebe ili ne znam iz kog razloga.

Voditelj: Koji je bio kriterijum generalno, koji su sad kriteriji za napredovanje u SNS?

Višekruna: Osnovni kriterijum je količina novca, znači vi plaćate i vi dobijate neku funkciju. I onda, ako na toj funkciji radite brzo, brzo lažete, znači ako šaljete novac za stranku, ispumpavanje lokalnog budžeta, vi napredujete, ako hvališ Vučića, itd...To su znači neki kriterijumi, narod ih uopšte ne interesuje niti ih to zanima. Oni su sve bogatiji iz dana u dan. Vučić sada može da da 100 evra po glasu, on toliko ima novca koje je ukrao.

Znači, on na izborima nema šansi, namestiće, video si kako je rekao da je koalicija Dveri-DSS jedan glas ispod crte. To je svima nama poslao poruku da je RIK pod njegovom kontrolom. Posle je pokrao i republikansku stranku jer je imao onu opsesiju i bio je ljut na Sandulovića zbog onog napada u Londonu. Ja sam tada i bio sa Sandulovićem u Londonu kad se to desilo i onda je naredio da oni kažu da je dobio on par hiljada glasova ali isto da bi ga ponizio, kao 0,001%. Kažem, kako Vučić diktira u RIK-u, oni tako objave.

Voditelj: Ko je i kada vama zabranio da pišete na Fejsbuku?

Višekruna: Meni je zabranio 18.4., znači pre mesec dana, direktor Voda Vojvodine, Slavko Drinčić. On me je pozvao u kancelariju i rekao: „Naređeno mi je sa vrha da moraš prestati da pišeš na Fejsbuku i da moraš prestati voditi i ići na studentske proteste." Ja nisam poslušao to, zato što je to moja privatna stvar šta ću da pišem na svom nalogu. Ja sam mu tom prilikom ukazao na mobing koji se vrši nada mnom. On mi je rekao: „Ostavi oba telefona." Prešli smo u kancelariju pored ovog kabineta i tada mi je to saopštio. Rekao mi je: „Napunićemo ti sto predmetima. Ne brini.", itd...Zavlačio me je da ne bih podneo tužbu protiv njega za mobing, za naknadu štete. U svakom slučaju, pritisci koji vrše na mene su nesnosni. Znači, majka je nažalost sada u teškom zdravstvenom stanju i pozlilo joj je a ja ne smem da izađem. Kada izadjem, nemam kome da se javim. Znači, ova Draginja Dragaš, direktor, neće da me primi. Zloupotrebljavaju ovo što mi je majka bolesna, pritisci da napustim posao su ogromni. Protesti protiv diktature su jedan od glavnih razloga za to. A u Vodama Vojvodine, recimo, od Mirčića iz Radikala ćerka, u kancelariji do moje, nikada nije došla. Znači, Aleksandar Mirčić, njegova ćerka se nikad nije pojavila.

Voditelj: Odakle sad ćerka Mirčića, zar on nije opozicija?

Višekruna: Pa tu je primila još DS, pošto su radikali bili servirani i glasali u Skupštinama tajno, a očigledno su sad u dilu sa SNS. I pitam sad direktora Slavka Drnčića kako nije primetio da nema Aleksandre Mirčić na poslu, uopšte ne dolazi. Ona je moja komšinica, stalno zaključane kancelarije, nikad nije bila. Dejan Kovač, predsednik Gradskog odbora SDP Rasima Ljajića, nikad nije došao na posao. To je moj kolega koordinator. Svi smo jednaki, samo su neki jednakiji, razumete? A u Zakonu o mobingu jasno piše. Na tu temu, da svi moraju biti isti i u kolektivu i sve ostalo. Onda se meni zamera, kaže: Tamo nema rezultata rada; otišao da preparkira auto; pa me tamo snimaju, prate. „Otišao da kupi nešto da jede." „Otišao do Dunavskog parka". Mislim, o čemu mi pričamo?! Ljudi uopšte nisu u zgradi. Meni godinu dana nisu dali niejdan predmet zato što znaju da bih radio po Zakonu. To njima ne odgovara, zato što pišem za Tabloid, zato što učestvujem u protestima.

Voditelj: Vas su hapsili?

Višekruna: Mene su hapsili više puta. Napomenuo sam, za vreme Miloševića 2000. godine, zatim 2014. za pisanje na Fejsbuku, i sad oko ovih protesta su mi upadali u kuću. Nisu me našli u Bačkoj Palanci, bio sam u Novom Sadu. Policija je upala trenutno, otac mi je javio, i tu su se na momenat povukli. Ja ću vas podsetiti da je takođe Milan Malenović, pomoćnik urednika Tabloida, preko sedam meseci proveo u kućnom zatvoru. Prvo je bio u zatvoru pa je prebačen u kućni pritvor. Nije mogao da ide po lekove, po nalogu Aleksandra Vučića. Milan Malenović, ja, zatim naš saradnik za severnu Vojvodinu Bela Molnar - isto uhapšen. Na pravdi Boga, bez ijednog razloga, čovek je operisao rak mozga, optužen da je pljunuo policajca . Utvrđeno je u zatvorskoj bolnici da uošte ne može pljuvačku da stvori. To je bilo u Kuriru kao on napao, tukao se . A on ne može da ustane. Ja sad pitam evo Vučića: Hoće li iko od nas iz Tabloida koji smo ti pomogli da dođeš na vlast, dočekati na slobodi onog kad ti odeš.

Voditelj: Vas je puno bilo hapšeno?

Višekruna: Evo, sad sam Vam rekao, nas troje, na pravdi Boga što pišem protiv kriminala i korupcije. Za šta smo mi stvarno hapšeni, privođeni, zašto je Milan Malenović bio u zatvoru? Šta bre, on to radi. Znam i sve one koje je opljačkao na hiljade njih kojima je obećao. Pazi, Vučić i ne sluša šta ti njemu kažeš. Ti njemu kažeš treba mi to što on ima , gleda šta si mu doneo. Ti mu daš novac, ti si izašao, on je zaboravio već šta si mu tražio. Sad će svi ti ljudi koje je on prevario da njega vijaju.

Voditelj: Da li Informer i Kurir možda kradu informacije iz Tabloida?

Višekruna: Da. Ja često viđam moje tekstove koje sam pre četiri godine pisao tamo o kriminalu DS i ostalih u Novom Sadu. Na naslovnim stranama Informera i Kurira kao što su sad neke nove vesti, a to su tekstovi iz Tabloida od pre četiri godine . Međutim , oni ne smeju kada je nešto aktuelno protiv vlasti, nego napadaju opoziciju, onda uzimaju Tabloidov tekst i objavljuju kao sad neka nova otkrića. A mi smo to već pisali. Lako je sad biti hrabar, kad se DS i ostali valjaju po podu, trebalo je tad biti hrabar, rekao je Vučić kada sam mu doneo to u kancelariju , te dokaze i kad je video kaže: Ostavi mi ovaj laptop, ti odmah idi u Budimpeštu. Tebe će sad ovi iz DS da uhapse. Ja sam pobegao u Budimpeštu, odmah sam ušao u voz, otišao sam tamo. Sutradan su mi oca uhapsili i to pod nekom optužbom ,bez veze nešto. Znači, odmah su udarili na mene. Hoću da ti kažem, ovaj, Vučić je posle koristio sve te dokumente koje sam mu tad dao iz Tabloida i reketirao je te ljude, zatvarao, puštao. Oni su sad na slobodi u Novom Sadu. Piju po šaku lekova, kako daju pare SNS-u tako ih puste. Dok god ima para , biće na slobodi. Tako isto rade i Informer i Kurir, te oni uzmu tako te neke naše stare tekstove koje smo pisali protiv tadašnje vlasti, i krenu da reketiraju, kad im se plati, oni se povlače.

Voditelj: Da li je tačno da je Vulin homoseksualac?

Višekruna: Pa, što je rekao Brkić za Vučića u tvojoj prošloj emisiji: Ja mislim u 24 karata. Vulin je mene zvao kada sam 2012.bio sa majkom u bolnici, ona je bila u komi par meseci, i to neposredno posle izbora, tj.negde maj mesec, jun. Zvoni meni telefon, Vulin , ja sam se iznenadio otkud mu uopšte moj broj. Mi smo se znali iz centrale SNS-a pošto sam non stop bio sa Vučićem. I on je tu naravno dolazio.

Uvek je vrtio neku brojanicu, tako se smirivao, pošto je on, inače težak narkoman, on koristi drogu, čak šta više jedan moj kolega bio je tamo samnom u sali mesne zajednice u Bačkoj palanci, Predrag Vuletić. On mu je sad zamenik predsedništva pokreta socijalista i predsednik je pokrajinskog odbora i on mu je kupler majstor. Predrag Vuletić iz Bačke Palanke je Vulinov kupler-majstor i za to je dobio sada da bude pokrajinski sekretar za socijalna pitanja. Pazite, Vulin je samo drogirana budaletina bez zrnceta morala koja priča o radničkim pravima, socijali i gladnim ljudima i to iz crnog džipa.

A još su luđi oni koji mu veruju, koji nose sad u Novom Sadu, kada je bio Vučićev miting, nose te zastave pokreta socijalista i to u redu onako po dvoje njih postrojio.Vulin je u februaru sa jednim Srđanom Malim, ne bih da ofiram dečka, znam ga, u hotelu Prezident u Futoškoj ulici imao seks i bio je aktivan i pasivan. Više puta u toku aprila, februara prošle godine oni su opštili. Meni se Mali posle žalio, kaže, nije ispoštovao što je obećavao itd. A, ovaj Vuletić iz Bačke Palanke, on je bio sa jednim našim čuvenim striperom, pošto je držao tamo diskoteku u Bačkoj Palanci, a takođe je narkoman i peder, kao i Vulin.

On mu podvodi te momke i sve ostalo. Inače, mene je njegov brat od Predraga Vuletića pokrajinskog sekretara nedavno zvao na telefon, pokušavajući da me namami i tobože da se tuče sa mnom, što je smešno. Ja sam taj snimak snimio i objavio na portalu Ži-gi-Info, znači, gde bukvalno su bile pretnje da ja njegovoj porodici nanosim zlo to što pričam da je on kupler majstor. Da se vratim na ono što sam počeo, mene je Vulin 2012. nazvao i rekao da li hoćeš da budeš u kancelariji za Kosovo? Pošto je on tada dobio da bude direktor i to. Mene je iznenadilo to jer ja imam posao divan u vodama Vojvodine rekoh, ne znam. Ajde ti razmisli, to je bio negde petak, pa ću te ja nazvati u ponedeljak pa ćemo nastaviti. Nazovi ti mene. Ja sam ga nazvao u ponedeljak, kaže on: Pričao sam sa tvojim centrom (Vulina, imam snimljeno i to si slušao pre početka emisije) pričao sam sa tvojim šefom, on je rekao da ne krademo kadrove jedni drugima. Vučić je njemu rekao? Nemoj Đorđa da angažuješ pošto je pokret socijalista a ja sam kao SNS, pa kao da se ne kradu kadrovi. Eto to je neko moje iskustvo sa njim. Ovaj, videli ste one neartikulisane pokrete i sve, isto je to i sa Peđom. Izvinite i Peđa Vuletić je tamo po Bačkoj Palanci dobio tih desetak funkcija od Vulina, zamenik direktora carine Srbije. I te momke je dovodio i stavio tamo po izvršnom odboru po Bačkoj Palanci, u opštinama sa 18 godina, 19 da budu odbornici, da budu članovi gradsko veća itd...

Voditelj: Koliko ima u tim krugovima ljudi koji se drogiraju?

Višekruna: Jako puno. Ja sam jednom narodnom poslaniku, pokrajinskom, kad sam mu objasnio da u pokretu socijalista mora biti perverzan da bi napredovao. I on je iz one stare garniture još iz SPS-a i on je mislio da je dovoljno za srpske političare da je važno pravilo da može puno pojesti, popiti i to je prednost da bude kao uspešan u politici. I kad smo on i ja shvatili da u pokretu socijalista i SNS-a moraš biti i u orgijama i da moraš biti nastran. Da moraš biti narkoman što je stvarno, evo, u slučaju Vuletića i bio slučaj. Da bi napredovao on je napustio njih kao poslanik. Video je jednostavno da nema šta tu da traži, slučajno se našao i što je zamiljivo koliko su svi ti izbori u 2012. bili namešteni, mi možemo videti po tome da taj moj prijatelj koji je bio kandidat za pokrajinskog poslanika, on je od mene koji sam bio kao što sam rekao u izbornom štabu u Beogradu u centrali stranke tražio rezultat izbora. Izborna noć je, on me zove bio 12-ti na listi i hoće da zna da li će biti izabran za pokrajinskog poslanika. Ja zove pokrajinski štab u Novom Sadu, niko se ne javlja u stranci, onda sam ja, već je bilo 12 uveče, rezultati su bili objavljeni. Zovem Marovića, zovem Vučevića kaže: mi smo legli da spavamo. Kažem: a koji je rezultat, koliko smo dobili pokrajinskih poslanika. Kaže: ujutru ćemo videti. Šta je poenta priče: nije bilo ni kampanje za pokrajinske izbore, nije bilo slogana, nije bilo programa, znači već je tada sve bilo dogovoreno da demokratska stranka nastavlja u pokrajini da vlada. Sve su opštine bile unapred podeljene između demokratske stranke i SNS-a. Znači tačno se znalo unapred, ovaj rezultat je bio potpuno projektovan. Mene je Vučić slao da obilazim sve opštine, bio sam u Kikindi sa Markovim koji je sad predsednik opštine u Zrenjaninu, u Sremskoj Mitrovici u Subotici. Ja sam sve obilazio i podnosio sam Vučiću izveštaj o stanju na terenu. Ti kriminalci koji finansiraju, on je sve to i znao ali je hteo samo da se sa mnom druži, tipa radi nešto, član si pokrajinskog štaba, šta ja znam. To su sve tako njegove izmišljene fiks ideje, pošto u SNS nema sastanaka.

Voditelj: Kako mislite nema sastanaka?

Višekruna: Pa, nema sastanaka, znači ima rukovodstva, onda hiljade praznih mesta, i onda idu članovi, nema nikakve hijerarhije da bi stranačka baza mogla da utiče na njene odluke. Budu sastanci pred izbore, dva-tri sastanka i tu se priča među članovima, na kom mestu na rang listi zapošljava u javnom sektoru. Znači,u SNS-u se ne priča ništa šta ćemo u gradu da razvijemo, nego ti ljudi dolaze iz interesa gde je jedina tema na kom sam ja mestu, na kom je mestu on, da me u javni sektor zaposlite...Opšti interes se uopšte tu i pominje niti se dovodi u pitanje.

Voditelj: Zbog čega je Vučić postavio Maju Gojković na čelo skupštine

Višekruna: Pa već sam objašnjavao, ona je plakala na ramenu mog dobrog druga, prijatelja, jer je uzeo budžet grada Novog Sada . Morala je da plati Vučiću kada je bila gradonačelnik Novog Sada. Nju su zvali Maja vinjak, ona i pre puno pila, votka ustvari, to joj je nadimak tamo u Novom Sadu.

Voditelj: Da li Vi ili Milovan Brkić imate kontakata sa nekim ministrima iz aktuelne Vučićeve vlade?

Višekruna: Pa, ja sam 4-5 nekih razgovora tebi pustio pre emisije.

Voditelj: Puštao si, puštao si mi sa nekim ministrima, ne bih da otkrijem s kojim.

Višekruna: Ja ne bih hteo njih da ofiram, njihovo mišljenje je ispod isto kao i tvoje, moje , kao i svih intelektualaca u ovoj zemlji i oni su jako dobri. Sve mogu da potvrdim što je ovde Brkić pričao i Peca Popović i dobrim delom Sandulović vezano za to. Brkić ima stalno sastanke sa ministrima. Ja sam prisustvovao mnogima. Oni nam pružaju podršku u onome što Tabloid radi, u smislu borbe protiv kriminala i korupcije i pisanja o istini. O ovom režimu koji je potpuno kriminalan i totalno nenarodni, koji je sve bogatiji i uništava ovu zemlju. Vučić je strašne štete činio. On je nama naneo veću štetu nego NATO bombardovanje. Mi smo sad u takvom kanalu da nam više nema spasa.

Voditelj: Gde se Vučić lečio i od čega?

Višekruna: U toku 2011-2012, dok sam bio kod njega u kancelariji, on se lečio u Nemačkoj. Meni konkretno se žalio da ima problema sa srcem i pritiskom, i da su te njegove posete Nemačkoj u svrhu lečenja.

Voditelj: Koji odgovor neko najčešće može da dobije od Vučića, kad ga pita nešto?

Višekruna: Kod Vučića je sve „sutra". A znamo da to sutra može lako i 20 godina da traje. Ja znam ljude kojima 20 godina viče: „Sutra ću te zaposliti" ili „Sutra ću ispuniti neki dogovor".

Voditelj: Zbog čega je Srba Filipović zaslužio da bude narodni poslanik?

Višekruna: Pa, Srba je špijun. On je špijunirao i kucao uvek te poruke Vučiću, ko šta priča po stranci. A imam tu i slike kako je glumio Deda Mraza kad je bila Nova godina, i delio one slatkiše a Vučić ga je vodio za sobom u kostimu Deda Mraza. I evo čovek sa Alfa Univerzitetom nekog privatnika u kostimu Deda Mraza, eno ga sad u Skupštini bez dana radnog staža i promenio je sve partije. Vučić voli takve ludake, nepismene, debile. On je i pravio neke debilne izjave, tamo na Fejsbuku, kao on ima neki blog.

Voditelj: Da li Vučić ceni siromašne ljude za koje se navodno bori?

Višekruna: Ne, ne. Vučić isključivo ceni one koji imaju novac. Ko god nema pare, on je budala. Ko god dođe bez para, on ga i ne sluša šta priča, on samo gleda šta će mu dati i ceni one koji ga hvale. On siromašne ljude prezire.

Voditelj: Koje novine vi čitate?

Višekruna: Pa, ja trenutno čitam Tabloid. Znači, šta mi kolege pišu. I čitam Danas.

Voditelj: Šta mislite o radu Informera?

Višekruna: Pa vidi, Informer, oni objavljuju ono što im Vučić kaže i tako reketiraju i opoziciju i mnoge druge. To je jedno glasilo, to su sve laži isključivo bljuvotine koje ni pas maslom ne bi pojeo.

Voditelj: Da li imaš dokaz da je neki od ministara kupovao mesto odbornika?

Višekruna: Da. Naime, ja kao administrator Vučićevih profila, sam bio u kontaktu sa puno ljudi koji su nam tamo slali iz svojih opština podatke o kriminalu, o korupciji...misleći da će dolaskom nove vlasti da se to istraži i tako sam stekao poverenje mase ljudi. U jednom gradu u Banatu se desilo da je jedan odbornik im nedostajao da usvoje budžet. I mene je taj ministar zvao, koji je iz tog grada i rekao: „Ja znam da si ti dobar sa tom odbornicom, ona meni neće da se javi, ona je isključila telefone". To se desilo jer ju je on u prethodnom periodu puno lagao. Ona je otišla u Ligu, to je bilo na vestima B92 i svugde. Rekao mi je da je ja nazovem. Ja sam nazvao i ona se meni javila pošto me je cenila i mi smo tu dogovorili da se ona vrati u SNS. Sutra je već na B92, a i svugde na vestima, bilo: Neverovatan obrt, vratila se u SNS, ima većinu. To je najveći grad u Banatu, inače. Tom prilikom sam se sastao sa tadašnjim ministrom, a on je i sada ministar u Vladi Srbije, našli smo se u Dunavskoj ulici u Novom Sadu i on je tom prilikom napisao jedan papir. Evo, ja ću ga sada ovako pokazati. Ovo je rukopis aktuelnog ministra u Vladi Srbije, gde kaže da se toj odbornici daje jedno preduzeće, da se njenom mužu daje Direkcija za izgradnju, i 2000 evra. On je sutra ujutru sve to ispoštovao, i on je to onako mahinalno pisao, bili smo u kabinetu Miloša Vučevića. Kada smo polazili sa sastanka, ja sam to uzeo sa stola i ja ovde imam dokaz, rukopis ministra aktuelnog i dokaz u korupciji. Da smo mi normalna država kao neka na Zapadu, možda bi i Vlada pala. I mislim evo, ovo sad gleda premijer, tužioci, pa evo neka reaguju.

Voditelja: Kako je izgledalo pisanje saopštenja u SNS-a?

Viš: Pisanje saopštenja je izgledalo tragikomično, Vučić je insistirao od nas koji su tu bili prisutni da se svi uključimo da mu pomognemo. I tu je bio prisutan Aleksandar Jovičić, na primer Neša Slina Stefanović, Marko Đurić i ja. Znači, ova dvojica Jovičić i Stefanović su samo potvrđivali, divili se, kada su nešto izgovorili to su bile takve gadosti da ih je Vučić prekidao, govorio ćuti. I na kraju sam i ja par puta rekao Stefanoviću da ćuti. Potom ga je Vučić poslao dole po picu da donese. Posle me je Marko Đurić pitao: Ko je tebe poslao iz Brisela, dakle da si ti jedini koji može Vučiću da se suprotstavi i reći kad misliš da greši i sve ostalo Niko mu nije smeo u smislu da kaže da nisi u pravu ili nešto, nego se samo moralo potvrđivati i diviti.

Voditelja: Da li je Vučić ikada izdao sopstvenog saradnika zbog novca, imate li primer u vezi toga

Višekruna: Pa, izdao je konkretno Ivana Bakića. To je čovek koji mu je radio kampanju i u Republici Srpskoj, koji je bio direktor Sportskog centra Šumice.Vučić ga je gurnuo da bude kandidat za predsednika Sportskog saveza nasuprot Šoštara, a onda kada je primio novac, onda je povukao podršku preko Peruničića je poslao cirkularno svim odborima: Bakić ima, ali i nema podršku SNS-a. Iako je Bakić u tom momentu bio (i sada je) Stefanovićev kum, znači Neše Sline. Oni su njega 'ladno izdali, prodali, u zadnji čas. Šoštar je bio pobedio na tim izborima gde sam ja lično učestvovao i lobirao i bio prisutan noć pred izbore u Sportskom savezu. Imali smo tu u Želvozu kod stanice ovaj sastanak. Bio je Stefanović i svi i tu noć je Vučić promenio stranu.

Voditelj: Da li možete navesti konkretan primer da je prodao javno preduzeće i da je odmah napredovao.

Višekruna: Pa, na primer gospođa koja je pre Bakića bila u Šumicama, ona je upropastila, zadužila. Vučić je video taj njen talenat za pljačku i on ju je poslao u Ministarstvo sporta da nastavi...

Voditelj: Koliko su ustvari momci koje je Vučić postavljao na funkcije u Beogradu i po kojim kriterijumima , možete li dati neki primer?

Višekruna: Mogu. Znači, 18 godina su imali, tu su na primer, taj Relja ognjenović, drug od Vučićevog sina. On je u Voždovcu za saobraćaj , za turizam. Tu je Dragomir, taj Petronijević. To je čovek koji je po Republici Srpskoj lagao, išao. Znači, bio je špijun. Potom Aleksandar Jovičić isto. Ovaj dečko bez dana staža, bez ikakve škole, iz Srebrenice, Mićan frizer iz loznice. Ja verujem da se Beograđani groze: bez staža, bez podrške baze, bez iskustva, bez ičega, na najvišim pozicijama. Samo što su Vučićevi špijuni, dupeuvlakači, partneri ili šta već.

Voditelj: Koje novine ste viđali na radnom stolu Vučića?

Višekruna: Kod Vučića kad god sam ušao bio je Tabloid. Znači, apsolutno on je, kada je došao na vlast prvo što je pohapsio, pohapsio je te ljude iz DS o kojima je Tabloid najviše pisao i naravno čim su mu dali novac on ih je pustio iz zatvora i dan danas ih reketiraju i policija i pravosuđe, SNS i svi ostali.

Voditelj: U vašoj knjizi postoji odlomak gde se opisuje razgovor između Pajtića i Vučića, o čemu je reč?

Višekruna: Na otvaranju jedne fabrike u Odžacima se odvijao zanimljiv razgovor između dva premijera. To je bilo pre par godina dok je Pajtić bio, piše u knjizi konkretno vreme, datum i sve to čitaoci mogu videti, ti si video. Bila je vrpca svečana da se fabrika pusti. Mislim da se zove Real kniting u Odžacima. On je rekao Pajtiću, citiram: Višekruna je rekao da imaš pozdrav od prijatelja, ali ja nisam hteo tu vest da objavim u javnosti jer štitim tvoju privatnost. Kada su završili otvaranje, mene Pajtić nazvao. On je znao da ovaj laže, to niti je to moj stil, niti se to desili, ništa. Zamisli , kaže: Šta mi je ludak i perveznjak Vučić sad rekao i onda je ponovio ono što sam citirao. Zamislite, pred tolikim narodom, pred svima. O čemu oni pričaju, dva premijera o meni jednom malom običnom saradniku Tabloida i o svedoku zlodela i jednog i drugog. Evo ostavljam Vašim gledaocima i psiholozima da se pozabave time.

Voditelj: Milovan Brkić je u svojoj emisiji rekao da ste bili u emotivnoj vezi sa Vučićem. Odakle mu ta informacija?

Višekruna: Pa, Brkić je došao do tog saznanja na osnovu onog što je sam video i čuo u centrali SNS-a gde je često boravio on i Milan Malenović. Oni su videli tu moju i Vučićevu bliskost, videli su da ja ulazim bez kucanja, da imam pristuo ma ko god bio u kabinetu. Videli su da sedim uvek u prvim redovima, uvek na svim mitinzima dok su ovi moji iz Novog Sada Vukčević i banda bili na desetom tamo redu. Onda je Brkić sam stekao takav utisak. Otud moja i Vučićeva bliskost, a na sudu Brkić je jako bio dobar sa Vučićem, svaki dan su sarađivali.

Voditelj: Šta Vam je pričao Vučićev prijatelj iz vojske?

Višekruna: Vučićev prijatelj je moj dobar drug, oni su se pozdravljali preko mene. Meni je Vučić potvrdio da je taj momak , taj čovek da je stvarno njegov prijatelj i oni su zajedno služili u kasarni "Slaviša Vajner Čiča" u Sarajevu gde su bili tada deca komunista. To je bila jedna povlašćena kasarna. Tu je bio i Boris Novković s njim i mnogi drugi. Vučića su zvali Žuti nos, zato što se jednom kapetanu Perišiću, mislim toliko uvlačio, cinkario sve ostale drugove, da je bio krajnje tamo omražen i Vučić je sam sebi kao ćata dodelio značku primernog vojnika. Iako nije prošao vojnu obuku. I on je ovaj, pitao tog mog druga koji je inače iz Osijeka, pa je izbegao ovde u Vojvodini, kaže: Za koga navijaš? Taj moj prijatelj kaže: Pa, za Zvezdu. Kako za Zvezdu , a ti iz Osijeka. Kaže: Toliko je bio glup, da nije mogao da shvati da postoje Srbi i u Osijeku! Ja sam onda shvatio da je totalno ono čudan momak. I pre neki mesec kad su bili ovi izbori , kad mu je otac bio kod Marića, otac je rekao: “Moj sin je naređivao oficirima!” I baš tad je mene zvao taj njegov drug iz vojske. Ta, on kao ćata, možda je mogao vojnicima, ali, gde oficirima! E, da li je on slagao oca ili mu otac stvarno veruje u to ili mu je i otac lažov kao što je on…Nešto je od to dvoje istina.

Voditelj: Zašto je Vučić zvao Branislava Švonju na razgovor?

Višekruna: Zato što je Švonja u toku kampanje ove poslednje za predsedničke izbore se samnom sastao, u hotelu Idila u Bačkoj palanci na jednoj večeri i nakon te večere je usledio poziv. Kasnije je mene pre par meseci Švonja, tu imam negde vizit kartu dao u zgradi Vode Vojvodine, kada je imenovan za direktora pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglicama i kaže: Dođi kod mene u kancelariju. Ja sam došao. Znaš ono kada smo se slikali. Ja rekoh: Da. Kaže, zvao me odmah sutradan gradonačelnik Novog Sada. Bio je i Andrej Vučić i napali me što se sa tobom družim i da si ti jako opasan, da to nije dobro za mene. Inače, nedavno je i Švonja uhapšen. I to je onaj primer kako Vučić vraća svojim prijateljima i kako ih prodaje Znači, Švonja koji je sa svojom strankom, zajednica ta Srba, Hrvatske SDS kao pokojnog Jovana Raškovića, kako on zove, podržao Vučića. Gde je na njegovim mitinzima po Vojvodini, Vukčević dolazio i držao govore. Oni su ga posle izbora stavili na mesto direktora fonda za izbeglice, a onda ga isti oni uhapsili. To sad i govorim i saradnicima Vučićevim. Koliko Vučić ceni odanost i podršku koju dobija.

Voditelj: Ko je favorizovao Nikolu Selakovića?

Višekruna: Nikolu Selakovića je favorizovao profesor Antić. Profesor Antić mu je bio na fakultetu. On je sa malim Sašom Milivojevim bio intiman. Kupali su se zajedno. Milivojev je nama u Tabloidu dao svedočanstva kako je došao da razmeni neku knjigu i profesor ga je dočekao u kadi sa penom, tu je bilo kupanje. Posle mali Milivojev nazvao Vučića, tražio mu da ga ubaci u Kurir pošto je Milivojev pisao za Pravdu. I Vučić je rekao: Alo Milivojev, mamu i tatu nazivaj lažovima. Pošto mu je ovaj rekao zavlačiš me mesecima, kad ću početi da pišem i Milivojev je napustio Srbiju i otišao u Dubai. Tamo je sad za pola godine, godinu dana zaradio 160 hiljada eura u prostituciji i tako. Voditelj: Zašto se Vučić okružio ljudima sa kupljenim diplomama?

Viš.. Da bi on bio u centru pažnje, da bi on među ljudima delovao onako, znate moćno, obrazovano, da bi mu se divili i da ga nikad ne bi smenili. Jer, to su ljudi koji nemaju niti nikakvu podršku baze, niti bilo šta i on može da večno kada su svi u rukovodstvu s kupljenim diplomama bez dana staža, bez ikakvog iskustva, on može da večno vlada u SNS i da narodu se predstavi da je on kao najozbiljniji i što je stvarno u takvom okruženju jeste I ako nema veze o ekonomiji ili bilo o čemu. Voditelj: Da li strani političari znaju istinu o Vučiću?

Viš.: Da. Ja sam bio, znaš, na konferenciji, ti si pratio preko Fejsbuka i u Londonu i u Berlinu i u Briselu. I svi političari strani višeg ranga da kažem u svojim partijama, funkcioneri još dobro znaju i za cenzuru i za kriminal i za diskriminaciju u Srbiji. Na kraju i kad im kažem da je plata oko 200 evra oni znaju da je to negde ispod afričkog nivoa i meni su iz tih razloga nekom je promovisao ovu knjigu "Vučić i ja" i dali jednu boravišnu dozvolu u EU.

Voditelj: Da li Vučić sam smišlja laži koje plasira u javnost, da li je dovoljno kreativan?

Viš.: Ne. Vučić samo krade tuđe fazone, dal su to fazoni koje je Tito već isprobao nad ovim narodom, dal su to Miloševićev Europolis, pa su sad Vučićevi Beograd na vodi i tako. Znači, on uglavnom reciklira neke ideje koje je ovaj narod već odavno popio. I vidiš kad god mu padne rejting kako izmisli atentate na sebe i druge, evo ja sam bio atentator 2014. priveden i sve ostalo. Prati to istraživanje i onda brzo cirkus: napada mi Tabloid dete, rade atentate i slične gadosti. Izmišljotine koje nepismeni deo naroda nažalost guta još uvek.

Voditelj: Koji je novinar po Vama najbolji poznavalac lika i dela A.V.

Višekruna: Pa to je definitivno Predrag Peca Popović. Oni su najduže sarađivali i dobro se poznaju. I mi smo se nedavno sreli. Ja, Peca i Vilibad Erić u jednoj kafani na Novom Beogradu i pet sati smo pričali . Imali smo sve iste stavove, razmišljanja, bukvalno smo čitali misli jedni drugima. Ovaj, nama je Vučić jasan kao dan.. Znaš, svi koji ga poznaju znaju da ne drži reč, znaju da sve laže. Znaju da sve krade, znaju s kim imaju posla, tako.

Vod.: Da li znate Vučićeve slabe tačke i kako on reaguje kada ih napišete u Tabloidu?

Višekruna: Tačno znam kako da ga isprovociram, znam i svaki put se upeca i odmah izlazi sutra na konferenciju. Jedan od mojih tekstova je i taj što je pokazivao kod Olivere Kovačević na RTS-u kada je rekao da seksualno opšti sa svojim sinom. Ja naravno to nisam napisao sa sinom, već sa momcima koje je unapredio i o Canetu Subotiću koji ga finansira. Znači, ja sam mu znao neke slabe tačke , tu sam ga isprovocirao i on je odreagovao lažima kako bi dobio neke poene kod građana kako ja tobože pišem i Tabloid kako on opšti sa sinom. Znam da je posle Brkić tužio i dobio spor i da je to sve bila njegova izmišljotina perverzna gde je zloupotrebio sina radi političkih poena.

Voditelj: Koji je Vučićev najveći protivnik

Višekruna: Vučić sam sebi. On je 90% u medijima , a dobija 10-15% od ukupnog broja glasova. Ostalo ukrade , kupi i to čime se bavi. Ovaj, tako da on najviše sam sebi obara rejting i on će sam sebe uništiti. Već se zgadio i smučio svima iole ozbiljnim, obrazovanim ljudima u zemlji.

Glosa

Vučić je 90% u svim medijima, 10% su biračka tela i to kroz razne marifetluke koje je radio. Znači, on bukvalno tim svojim manijačkim i ludačkim postupcima, samo obara sebi rejting. Najveći neprijatelj Vučiću je sam Vučić. Vidimo da svi intelektualci u Srbiji misle isto što ja i ti o Vučiću. Znači, sada je svima jasno ko je on. Ja nemam šta tu da dodam.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane