Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Kako je Ronald Seeliger parama Hemofarma kupio firmnu "Ivančić i sinovi"

Imao se rašta i roditi

Ogorčeni radnici vršačkog Hemofarma u pismu koje je dostavljeno i Magzinu Tabloid opisuju kako je direktor ove kuće Ronald Seeliger kupio za velike pare kompaniju "Ivančić i sinovi'' i oko 18 miliona evra podelio sa svojim saradnicima Sandom Savić, bivšom novinarkom B 92 i urednicom RT Vojvodina i Žarkom Lelovac i Sanjom Manasijevski.

......

Članak Jelene Popadić pod nazivom ,,Ko je kupio Ivančića i sinove" objavljen 24.09.2016.g. u dnevnom listu Politika sasvim sigurno poznat je svakom ozbiljnijem uredniku i novinaru u Srbiji. Podsećanja radi, u pitanju je vrlo providna malverzacija koju je sproveo još uvek aktuelni direktor „Hemofarma" Ronald Seeliger uz pomoć prve u timu, izvesne Sande Savić, propale novinarke B92 i RTV. Ovom malverzacijom najozbiljnije je ugrožena reputacija i dalja budućnost ove, nekada ugledne i uspešne kompanije.

Podsećanja radi, formalni vlasnik „Ivančića i sinova" je fantomska farmaceutska kuća „BBO Pharmaceutical Development" (bez telefona, internet adrese, sa upisanim novčanim kapitalom od svega 100 dinara...) čiji je osnivač kiparska firma „Barfi enterprises limited" sa sedištem u Nikoziji, na Kipru, koja postoji od 9. oktobra 2015. godine. „BBO Pharmaceutical Development" osnovan je 6. decembra 2015, a već 9. maja 2016 godine postaje kupac 100 odsto udela u „Ivančić i sinovima" za 18,5 miliona evra. Nejasno je za šta su dali toliki novac, ako nisu preuzeli proizvodni pogon u Starim Banovcima, zaposlene i prava intelektualne svojine, što je navodno učinio „Hemofarm" posebnim ugovorom čiji su elementi (visina nadoknade, datum potpisivanja...) "poslovna tajna".

Ovaj ugovor potpisao je generalni direktor „Hemofarma" Ronald Seeliger, a transakcija je navodno obavljena u Srbiji i na nju plaćen porez. Interesantno je da su na sajtu nemačke „Štade", u čijem je vlasništvu „Hemofarm", dostupni podaci o vrednostima većine kupoprodajnih ugovora osim gore pomenutog. Objavljena je i vest da je njihova vršačka kćerka firma kupila „Ivančiće", ali nije navedena vrednost ovog posla.

Suština malverzacije je da je Ronald Seeliger vešto izmanipulisao svoje šefove u „Štadi" ubedivši ih da „Hemofarm" kupi samo imovinu „Ivančića" ali ne i udeo u vlasništvu navodno zbog "straha" da je ova firma prezadužena i da su moguća neka skrivena dugovanja koja se ne mogu videti u njenim finansijskim izveštajima. Dobro upućenim osobama u Srbiji i Nemačkoj dobro je poznato da je firma „Ivančić i sinovi" koštala 32 miliona evra, pri čemu su preuzimanje proizvodnog pogona u Starim Banovcima, zaposleni i prava intelektualne svojine plaćeni 14 miliona EUR-a, dok je 18,5 miliona EUR-a podeljeno izmedju Ronalda Seeligera i njegovog "stručnog tima" (Sanda Savić, Žarko Lelovac, Sanja Manasijevski), posrednika (Oleg Grodnensky, inače po zanimanju medicinski tehničar) i pojedinih članova porodice Ivančić.

Da bi zavarao tragove i sa očiju javnosti skrenuo pažnju sa „BBO Pharmaceutical Development", Ronald Seeliger daje nalog da se ova fantomska firma ugasi, briše iz registra APR-a i preuzme od firme "IIS Pharmaceutical d.o.o.". Preuzimanje je učinjeno 17.11.2016. pri čemu je zastupnik obe firme (privrednog društva prenosioca „BBO Pharmaceutical Development" i privrednog društva sticaoca "IIS Pharmaceutical d.o.o.") ista osoba - Bojan Radanov.

Zvanično sedište "IIS Pharmaceutical d.o.o." je na adresi Topličin venac 19-21, Beograd i ima formiran ogranak na adresi Milutina Milankovića 136 b na Novom Beogradu, gde se nalazi sedište u međuvremenu rasforinanog preduzeća „Ivančić i sinovi" . Ubrzo po obavljenim transakcijama Ronald Seeliger je otpustio 10-tak top-menadžera „Hemofarma", odnosno sve potencijalne svedoke ove prljave rabote.

Za očekivati je da će ovaj članak teško videti svetlost dana jer će novinarski tim „Hemofarma" (bivše perjanice B92 Sanda Savić i Aleksandra Gazivoda, a donedavno i Danica Vučenić, sa platama od više hiljada evra) uraditi sve da ga "arhiviraju" pozamašnim svotama, kao što su to već uradili sa inicijalnim člankom Jelene Popadić.

Ogorčeni radnici „Hemofarma"

podeli ovaj članak:

Natrag