Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Kako nastaju i ruše se istinski policijski sindikati, zbog ličnih i kriminalnih interesa?

Potkupljivi čuvari reda

Prvi i jedini istinski sindikat u istoriji policije Srbije je bio Nezavisni sindikat policije-NSP a prvi, pravi i istinski sindikalac Milosav Vasić, policajac MUP R Srbije koji je smogao snage da formira sindikat i krene u sindikalnu borbu svestan golgote kroz koju može da prođe. I prolazio je junački kroz golgotu sve do trenutka kada se njemu rame uz rame nisu pojavili policajci sa kriminalnim namerama i ličnim interesima. O nastanku i ''gašenju'' sindikata u policiji, uz blagoslov direktora Veljovića i sadašnje garniture, piše major Goran Mitrović

Priredio major Goran Mitrović

Finiš te pojave i vrhunac sindikalnog kriminala dogodio se 09.09.2006.godine kada je tada ekipa policajaca ogrezlih u kriminal, protivzakonito u Jagodini organizovala Skupštinu na kojoj su sramno smenili Vasića. Tu ekipu su predvodili Ćendić Radovan, kontrovezni policajac iz Mladenovca, koji se ni u NSP nije dugo potom zadržao već je otišao u Sindikat srpske policije, a potom ga je Jelenković doveo u NPSS, Ilić Zoran zvani Čarli, privatni preduzetnik iz Kruševca, pomalo i policajac a kasnije sa Gašićem-Bata Santos i inicijator formiranja SNS u Kruševcu kao i Miloš Jelenković, policajac iz Zemuna koji je sve do te 2006.godine u Zemunu bio najpoznatiji među prodavcima CD-a i uličnih prodavaca cigareta i dilera koji je te sitne dilere u crno zavio uzimanjem novca odnosno reketiranjem.

Jelenković je od 2006.godine postao malo poznatiji u Zemunu jer je zbog ljubavne veze sa koleginicom S.J. (Sanja Jezdić...) došao u sukob sa komandirom i načelnikom PS Zemun. Kada je toliko osilio i počeo bahato da se ponaša u više navrata je u prisustvu 10-tak kolega izvređao načelnika posle čega je dobio raskid radnog odnosa. Naravno, vraćen je na posao uz nagodbu sa Veljovićem i nagrađen tako što je poslat natrag u rodni Niš, a za uzvrat je morao da ispuni obećenje Veljoviću i Jočiću i da smeni Milosava Vasića. Ne samo da je smenio Vasića već je i podneo lažnu krivičnu prijavu protiv Vasića zbog čega je Vasić ostao i bez sindikata i bez posla.

Tog simboičnog datuma, 09.09.2016.godine, na takozvanoj Skupštini sindikata doneta je odluka da umesto predsednika sindikatom rukovodi Predsedništvo od 7 članova (po uzoru na „7 sekretara SKOJ-a...") a da se predsednik predsedništva rotira na 7 meseci. Gle čuda, prvi predsednik predsedništva je bio baš Miloš Jelenković.

O Milošu Jelenkoviću imaju dva kontravezna događaja u vreme dok je bio u NSP. Prvi je to da je po isteku dogovorenih 6 meseci na čelu predsedništva trebao da preda mandat drugom članu, ali je isti odbijao da to uradi i čak je zadržao pečat. Branio je tu svoju funkciju do te mere da je umalo došlo do fizičkog obračuna i „pucanja" sindikata. Drugi događaj vezan za Jelenkovića je bio taj da je, kada se donosila odluka o štrajku glađu 2007.godine, od 11 članova štrajkačkog odbora 6 glasalo za štrajk glađu među kojima je bio i Miloš. Međutim, zahvaljujući tom njegovom glasu doneta je odluka da se otpočne štrajk glađu, ali je Jelenković prvi napustio prostorije NSP i udaljio se u nepoznatom pravcu. Prema nekim saznanjima pobegao je kod tašte.

Kada je otpočeo postupak smene i prodaje Vasića od grupe sitnih interesdžija i šićardžija, tadašnji Vasićevi saradnici Veljko Mijailović, Glišo Vidović, Hedžeši Pavle i Milan Denić, ne želeći da otimaju sindikat od Vasića, odlaze iz NSP i formiraju Policijski sindikat Srbije-PSS. Kako nam je preneo naš izvor koji je bio očevidac, tada je umalo došlo do fizičkog incidenta između Momčila Vidojevića i Veljka Mijailovića jer je Vidojević insistirao da Mijailović ostane u NSP a Mijailović je insistirao da ne smenjuju Vasića. Naravno, već su Veljović i Jočić napravili većinu u sindikatu i u provincijama pronašli buduće sindikalce za olaku kupovinu i ucenu pa su smenili Vasića.

Posle smene Vasića i odlaska Mijailovića formiran je Policijski sindikat Srbije-PSS na čijem čelu je i danas prvi izabrani predsednik Veljko Mijailović i što se do dana današnjeg pokazalo, PSS je opstao jedini kao stabilna sindikalna organizacija u MUP.

Posle formiranja PSS, formira se Nezavisni policijski sindikat Srbije-NPSS, prvi sledeći sindikat koji je formiran a koji je nedugo zatim postao „sindikalna bastilja" sa više no očiglednom iskrenom i pravom sindikalnom borbom i to zahvaljujući pre svega tadašnjem idejnom tvorcu, osnivaču i prvom predsedniku Momčilu Vidojeviću koji kasnije doživljava sudbinu Milosava Vasića i biva prodat takođe od Jelenkovića.

Kako je nastao a potom i nestao NPSS-Nezavisni policijski sindikat Srbije, sindikalna bastilja u policiji?

Sindikat koji je nastao kao veštačka tvorevina odnosno jedan od onih sindikata koji je formiran na temeljima NSP i otimačinom od prvog sindikalca i tvorca prvog sindikata u policiji Milosava Vasića, a koji su oformili oni isti koji su i oteli NSP od Vasića koga su ne samo isterali iz NSP no su mu podnošenjem lažnih krivičnih prijava napravili da ostane i bez posla i parčeta hleba je i Nezavisni policijski sindikat Srbije, takozvani NPSS. NPSS je formiran 2009.godine i to na inicijativu Momčila Vidojevića, idejnog tvorca kako naziva, logoa i obeležja tako i osnivača uz pomoć Tešević Dragoslava i ostalih policijskih službenika policijske uprave u Novom Pazaru i to kao sindikalna organizacija čiji je cilj da deluje na lokalnom nivou. Prilikom samog osnivanja taj sindikat u sedištu policijske uprave u Novom Pazaru broji neverovatnih 96,3% zaposlenih uključujući i rukovodioce organizacionih jedinica odnosno načelnike i komandire.

I sve je to funkcionisalo besprekorno dok se nisu pojavili sindikalci koji su se u prethodnih 3-4 godine istakli samo u tome što su finansijski oskrnavili i od Vasića oteli NSP a potom i oterani iz tog sindikata. Kako je u prvi mah i za samo nekoliko dana NPSS-u pristupilo preko 600 članova samim tim se na žiro računu pojavila i pozamašna suma novca.

E tada, kada vide stanje na žiro računu pojavljuju se oni isti koji su udarili i na Vasića i to Ilić Zoran zvani Čarli, kontrovezni policajac iz Kruševca, vlasnik restorana brze hrane i jedan od osnivača SNS u tom gradu, zajedno sa Bratislavom Gašićem-Batom Santosom, kao i Miloš Jelenković, policijski službenik PU Niš sa funkcijom policajca čuvara spaljene džamije a prethodno policajac PS u Zemunu koji je samo zaštitom sindikata ostao da radi u MUP kada je prethodno bez ikakvog razloga žestoko izvređao načelnika u Zemunu u prisustvu mnogobrojnih kolega koji su kasnije i svedočili protiv njega.

Kada Ilić i Jelenković dolaze u NPSS, samo iz razloga znanih njima i Vidojeviću, očigledno ucenjujući Vidojevića, zauzimaju dve ključne pozicije u NPSS, Jelenković zamenik predsednika a Ilić generalni sekretar.

Kako su Ilić i Jelenković već poznati i dokazani spletkadžije, odmah rade na proterivanju časnih i poštenih članova rukovodstva NPSS koje je Vidojević već delegirao oko sebe i to takve profesionalce kao što su Predrag Vučetić iz Trstenika, Goran Radovanović iz Kraljeva, Zimonjić Srećko, Milija Ljubisavljević, Srećko Petrović, Nenad Marković iz Beograda i još mnogo drugih. Uspevaju da ispune zadatak koji su dobili od vrha MUP-a a to je da što više kvalitetnih ljudi oteraju od Vidojevića kako bi dočekali trenutak da sindikat preotmu i dodele ga na dalju upotrebu poslodavcu odnosno vrhu MUP u zamenu za neke svoje privilegije. A te su privilegije, da naprasno, preko noći, supruga Miloša Jelenkovića dobija dobro plaćeno mesto u PU u Nišu sa visokom školskom spremom i platom gotovo duplo većom od policajaca a ćerka Zorana Ilića dobija zaposlenje u PU u Kruševcu odmah po završetku srednje škole dok sin Ilića dobija mesto vođe specijalnog tima u odredu žandarmerije u Kraljevu i to sa srednjom školom dok mnogi dugogodišnji radnici sa završenim fakultetima ne dobijaju radna mesta. Inače taj mu je sin u toj elitnoj jedinici poznat kao jedini žandar u Srbiji koji nemože da prođe fizičke provere ali je još uvek tu u žandarmeriji i to na mesto vođe specijalaca...po nečijem naređenju i dugovanju.

Taj trenutak koji je čekan neko vreme desio se krajem 2014.godine kada je po navodnoj odluci rukovodstva, NPSS uzeo aktivno učešće u lažnom štrajku NSP sa, kasnije se ispostavilo samo jednim ciljem, da se Vidojević koji je poznat kao veran i častan sindikalni borac, gurne u prvi plan odnosno u vatru i eliminiše iz daljeg sindikalnog rada i aktivnosti. Tada, gle čuda, baš u to vreme, pojavljuje se „dokazani" policajac sa Beogradskog asfalta Živko Radovanović koji se na predlog Jelenkovića ubacuje u sam vrh rukovodstva NPSS. Ostalo je poznato da je tada Vidojević prvi koji je javno tražio ostavku i izvinjenje Stefanovića svim policajcima u Srbiji i koji je bio najžešći protivnik smanjenja takozvane desetke (10.000,oo koje je odlukom Dačića primala policija više od 3 godine) kao i smanjenja plate za 10% policajcima. No, kako su tada već 5-6 članova rukovodstva uključujući Ilića, Jelenkovića a odmah i Radovanovića, bili oslobođeni posla, već drugog dana štrajka Vidojević dobija veoma ozbiljne pretnje od jednog visokopozicioniranog službenika u MUP Aleksandra Novkovića a potom se jedino Vidojeviću, ekspresno i uz pretnje otkazom, uručuje rešenje za povratak na posao bez prava žalbe dok ostali iz rukovodstva NPSS ostaju oslobođeni. Očigledna je već tada bila spremna namera poslodavca i nagrada za egzekutore.

Nikome tada nije jasno kako je Jelenković pronašao i „ugurao" u vrh rukovodstva Radovanovića koji je inače prethodno poznat kao policajac koji je za kratko vreme promenio 9 organizacionih jedinica a nigde nije zadovoljio rezultate rada a van službe svima poznat kao kum Čede Jovanovića čijoj deci Čeda uredno, za svaku novu godinu dodeljuje paketiće, kao policajac koji dugo radi obezbeđenja splavova i raznih kontraverznih ličnosti zajedno sa kumom, policajcem Vladicom Rakićem koji je krajem maja ove godine uhapšen u Novom Sadu (ko je zaštitio Radovanovića da i on ne bude uhapšen?), kao neko ko je bio veran Čedin vozač bahateći se ulicama Beograda sa kradenim džipom o čemu je već pisao list „Afera" u martu 2016.godine. Inače Radovanović je poznat kao dobar prijatelj sa bivšim šefom kabineta ministra Stefanovića koji je faksimilom „odradio" neprikosnovenog direktora Veljovića „analizom rizika", gospodinom Ivanom Ristićem zvanim Ivan Sirijac, inače je obojici zajednički prijatelj bivši pripadnik SAJ Đukić zvani Đuka koji je odležao 8 meseci zatvora zbog „nabijanja na kolac" beogradskog biznismena prilikom reketiranja 20.000, eura a koji nosi značku počasnog člana NPSS.

Inače, javno se priča da je neko iz vrha MUP, blizak SNS, otplatio kockarski dug Jelenkovića i Radovanovića od 70.000 eura u jednoj kockarnici u Zemnu ,samo 15-tak dana pre Skupštine NPSS dok se Radovanović, kada popije čašicu više i povuče crtu više, hvali prijateljima kako je uspeo da „prevari" poligraf i tako izbegne procesuiranje „pljačke veka" novca u Beogradu a za koju se hvali da je bio deo tima koji je odradio tu pljačku. Inače kao deo prodajnog paketa i duga prema poslodavcu, Jelenković, Radovanović i ostali iz vrha NPSS imali su zadatak da se pojavljuju na svakom mitingu koji je organizovao SNS u predizbornoj trci za predsednika Srbije i da skandiraju za Vučića. Njihov pokušaj da to prikriju osujetio je policijski sindikat Srbije-PSS koji je prvi to i obelodanio.

Dolaskom Radovanovića kao dokazanog spletkaroša i čoveka sa kriminalom do guše, inače poznatog kao dečak koji je pored novca veoma slab na žene i alkohol, polako počinje da se kompletira „ekipa" za čišćenje Vidojevića i rušenje jedinog do tada pravog sindikata u policiji, NPSS-a. Radovanović počinje aktivno da ispunjava svoj zadatak pa preuzima u svoje ruke vozilo Škoda rumster, koje zatamnjava, ulazi u ljubavnu vezu sa advokaticom NPSS Ivanom Pavlović sa kojom odlazi po splavovima, pijanči i koju o trošku sindikata zajedno sa drugaricama šalje na more i to „all inclusive" o trošku policajaca, koju kasnije koristi da se obračuna sa Vidojevićem. Radovanović, poznat među koleginicama da voli da im često šalje fotke svog golog tela i koje su se u više navrata žalile na njega da podatke sa pristupnice, konkretno mobilni telefon, zloupotrebljava kako bi im slao razne neprikladne poruke. Inače, Radovanović zna često u krugu prijatelja kada popije i povuče malo više da se hvali kako je toliko jak i moćan da mu niko ništa ne može jer navodno ima u šaci Ivana Ristića i poseduje razne snimke i dokaze, a za državnog sekretara i čoveka koji se za sve pita u MUP ima dokaze kako reketira ljude uzimajući po 100.000 eura za lažna obećanja oko legalizacije objekata i dokaze da Miličković radi prljave poslove sa prijateljem Draganom Kulićem koga je lično Miličković postavio za načelnika centra „Makiš". Koliko je Radovanović osilio dokaz je i taj što je zaštitio svog rođaka Cvetković Nenada, komandira PS Medveđa za koga je SUK utvrdio da je protivzakonito omogućio naseljavanje velikog broja Albanaca na područje opštine Medveđa, o čemu je pisao i sindikat srpske policije a koga štiti Radovanović inače bi ne samo otišao sa posla već bi završio i u zatvor.

Radovanović ubrzo dovodi svoje prijatelje iz Šapca, Zrenjanina, Niša, Novog Sada, Bora, Pirota, Vranja, Medveđe, Kraljeva, Novog Pazara, Kragujevca, Batočine, Jagodine, iz raznih stanica iz Beograda a sve policajce koji su duboko ogrezli u kriminal ili su zajedno sa njim obezbeđivali splavove i kontroverzne ličnosti iz kriminalnog okruženja poput Luke Bojovića ili člana zemunskog klana Milana Jurišića-Jure dajući im pritom veoma važna mesta u rukovodstvu sindikata. Ispostaviće se kasnije kao presudno to da su baš ti sindikalci krenuli u hajku protiv Vidojevića i na silu preuzeli sindikat jer je toj navodnoj Skupštini prisustvovalo svega 19 delegata iako je taj sindikat u tom trenutku imao preko 170 članova rukovodstva na terenu koji su imali pravo da odlučuju. Sve te sindikalne i policijske ološe Radovanović i Jelenković za svoju poslušnost nagrađuju sa plaćanjem raznih računa kao i organizovanjem višednevnih okupljanja i orgijanja kao što je slučaj u novom Sadu, Kragujevcu i u banji Ždrelo, koje je omiljeno mesto za Radovanovića i Živkovića i njihovo međusobno druženje i uživanje u pedersko ljubavnoj idili.

Tada se kompletira ekipa, kockice se slažu i pitanje je trenutka i vremena da se Vidojević „odradi", odvoji od sindikalne organizacije i procesuira a NPSS proda poslodavcu, naravno u skladu sa dogovorom.

Taj trenutak se desio 06.05.2016.godine kada je ekipa u sastavu Jelenković-Radovanović zakazuju i održavaju Skupštinu sindikata suprotnu Zakonu i Statutu, a uz prethodnu pomoć Ilića koji je prethodno otišao u penziju i udomio se da naplati penzionerske dane u Rusiji, kreću u hajku na Vidojevića po Srbiji. U danima kada lažnim obećanjima članovima na terenu nagovaraju ljude da dignu glas protiv Vidojevića, Jelenković, Radovanović i Ilić dobijaju preko noći vozila od strane MUP-a i kako se Jelenković javno hvalio, „jaku finansijsku podršku i podršku dela bezbednosnih službi" dok Iliću plaćaju povratnu kartu iz Moskve do Beograda i nazad, odvozeći ga pritom od Kruševca do aerodroma i nazad i to službenim vozilom MUP. Prethodno, Jelenković navodno na licitaciji kupuje stan u centru Niša od 88 kvadrata za celih 13.000 eura a Radovanović, iako do tada duboko u kreditima i kockarskim dugovima, kupuje još jedan stan u koji smešta roditelje. Naravno da su zaslužili da budu nagrađeni od sina. Nije poznato nikome ko radi i bolje poznaje Jelenkovića i Radovanovića otkud im odjednom novac da kupuju stanove iako su obojica poznati kao strastveni kockari a Jelenkoviću su čak oduzeli motorno vozilo Citroen xsara kao dug od 3.000 eura pa od tada samo vozi službena vozila. Naravno nikoga nije briga što u ta ista MUP-ova vozila vozi ženu, decu, tasta, taštu a neretko i švalerke. Naravno, i Radovanović i Jelenković, dok policajci nemaju normalno vozilo da izađu na intervenciju, koriste službena vozila za privatne potrebe vozeći članove porodica kao i švalerke, opijajući se pritom po raznim splavovima, etno kućama i restoranima. Ima se, može se, MUP to paća i naravno policajci svojom članarinom.

Policajci sa Juga Srbije često viđaju Jelenkovića i Radovanovića sa pojedinim propalim političarima a veoma često sa damama sumnjivog morala u čemu, istina, prednjači Radovanović koji često ljubavnice odvodi i u svoje rodno mesto pored Medveđe, a neretko koristi i usluge elitnih hotela po Leskovcu. Takođe, ne retko, Jelenković i Radovanović znaju da se upuste u intimne odnose (valjda po uzoru na nalagodavce vole čari istih polova...) ispijajući pritom skupa pića i koristeći razne opojne droge. Naravno, tu su i muzikanti da ih razvesele posle orgijanja i uz opuštanje uz čašicu žestokog ali skupog pića. Nema veze, sve to plaća država, MUP i policajci koji su članovi ovog sindikata.

No, možda sve ovo deluje kao normalno u ovakvoj Srbiji ali nikome nije jasno zašto je dotadašnji dokazani sindikalni borac za prava i pravdu bez borbe sve to predao i prepustio ovim kontraverznim licima koja se kriju iza uniforme i jednog jakog policijskog sindikata iako su nastavili dugo da iznošenjem prljavog veša blate Vidojevića? Naš pokušaj da od Vidojevića dobijemo bilo kakav komentar nisu imali uspeha već je isti odbijao bilo kakav komentar uz reči „sve će to jednog dana da izađe na videlo i pokaže se šta je istina".

Ono što smo saznali iz naših izvora je to da je Vidojević pokrenuo postupak pred sudom zbog razrešenja i održavanja protivzakonite Skupštine i da je protiv Jelenkovića, Radovanovića i još nekih lica podneo nekoliko krivičnih prijava. Naravno, od Vidojevića nismo dobili komentar ni na ova naša saznanja.

Inače, trenutno tim sindikatom rukovodi ekipa od 6 policajaca i to pored već spomenutih Jelenkovića i Radovanovića, jedan policajac iz Zrenjanina koji je u Zrenjaninu poznat kao dugogodišnji član obezbeđenja raznih sumnjivih lokala kome je podneta krivična prijava zbog pucanja u jednom od lokala prilikom obezbeđenja, zatim jedan policajac iz Beograda, radnik Uprave za obezbeđenje, dugogodišnji Radovanovićev saradnik u obezbeđenjima raznih lokala i ličnosti, policajac iz Šapca, poznat kao policajac koji ima dve žene i obe zaposlene u policiji a inače aktivni član SNS i policajac koji preteći i zloupotrebljavajući uniformu i policijski položaj preti i tera građane da glasaju za SNS i Vučića kao i policajac iz Kragujevca koji je ne samo među kolegama no i među građanima u Kragujevcu poznat kao veliki prevarant i pijanica koji se često u alkoholisanom stanju uneredi obavljajući malu i veliku nuždu u pantalone i krevet i koji je kao nagradu i niotkuda dobio u vreme smene Vidojevića dva stana u centru Kragujevca koje je spojio u jedan. Inače, svi znaju da i on, očigledno po uzoru na Jelenkovića i Radovanovića, svuda sa sobom vodi švalerku, inače koleginicu iz Kragujevca.

Paralelno sa dovođenjem raznog ološa u vrh sindikata, vrši se čišćenje časnih i poštenih sindikalaca na terenu pa se smenjuju i iz sindikata izbacuju časni i pošteni policajci a dovode se kriminalci i ološi. O tim i takvim koje na terenu postavljaju Radovanović i Jelenković čitajte u sledećem broju Magazina Tabloid.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane