Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Po mom mišljenju

Kako ponovo pobediti na Pesmi Evrovizije

Živan Haravan

Kada smo, konačno, Svetu uputili "Molitvu" da nas proglasi pobednicima na pesmi Evrovizije, molitva, kao i svaka molitva, beše uslišena od Boga i - pobedismo! Od tada beležimo samo neuspehe na ovom takmičenju. Ko treba da bira našeg predstavnika, kako da ga bira, ko bi nas najbolje reprezentovao i oko drugih pitanja i dilema, nikako da se dogovore oni koju su (samo)odabrani da o tome odlučuju. To me je nateralo da dobro razmislim i javno predložim kandidate, naslove kompozicija, nešto malo o tekstu, sadržaju spota, koreografiji, scenskom nastupu, kojim bi se naš predstavnik predstavio svetskoj javnosti, pre glasanja. Unapred dajem garanciju da bismo opet bili pobednici.

Evo predloga za naše predstavnike:

MAJA GOJKOVIĆ

Znam, gotovo sam siguran, da bi naša omiljena Maja rado prihvatila pevački angažman, (voli žena mikrofon), na Pesmi Evrovizije, ali za to treba Acino odobrenje. Pošto je Aci pobeda u krvi, evo, moja malenkost ga moli da joj to odobri uz garanciju da bismo osvojili prvo mesto, a to bi značilo i pobedu em Srbije, em SNS-a u evropskim i svetskim razmerama. Naslov kompozicije bi mogao da glasi: "SNS-SOS". Tekstopisac bi trebalo da opiše našu zemlju koja je bila u velikim teškoćama i uputila zadnji vapaj SOS, a onda, u zadnji čas, spašava je SNS. Vokalno-plesački trio, koji bi pratio našu ljubimicu, sačinjavali bi Aleksandar Martinović, Marijan Rističević i Zoran Babić. Naočiti, stameni, seksi momci. Maja bi trebalo da se pojavi u burki, tako da joj se samo vide oči, jer, poznato je da postoje face koje, kako se to kaže, "ne vole kamere", pošto su u prirodi daleko lepše. Zašto u burki? Zato što su naši prijatelji Arapi, danas, u ogromnom broju prisutni u Svetu, posebno u Evropi. To bi nam bili sigurni, kapilarni glasovi, plus, srpska dijaspora zahvalna SNS-u za obezbeđenu egzistenciju koju imaju u zemljama u kojima žive i rade. Kompozitor bi mogao da bude samo onaj ko ima člansku kartu SNS-a. Pošteno i logično!

Spot bi se snimio na novosadskoj autobuskoj stanici kako naivna Maja uzalud čeka autobus koji nikad neće doći. U ruci drži, do pola ispijenu, flašu ruske votke. Lirska, dirljiva scena, a istovremeno i pregršt ruskih glasova!

DUET MRKONJIĆ-ŠAULIĆ

Zašto bi ovaj duet imao šansu za visok plasman i pobedu? Mrka nije poznat u Svetu, ali je zato njegova pojava markantna, a Šaban je romski kralj sa zlatnom krunom. Nema tog Roma u Svetu koji ne bi glasao za njega. Mrka bi pobrao glasove oronulih staraca koji bi u njemu videli nadu da nikad nije kasno postati neko i nešto u svetskim razmerama. Refren njihove kompozicije bi mogao da glasi: "Jedna mlada Cuca u glavu me kljuca" (peva Šaban), a Mrka dodaje: "Bog mi dao dar, Bekuta i ja - prekrasan smo par". Onda obojica: "Bez starca nema udarca" (10x).

Spot bi bio ilustrovan enterijerom Šabanove vile na Dedinju u Titovom komšiluku, njegovim krunisanjem u Parizu na romskoj svadbi, a Mrka, sa snimkom njegove zvanične supruge, kako je, brižno, smešta u starački dom.

Humana, srceparajuća scena koja bi nam donela i ogroman broj glasova stanara bezbroj staračkih domova u Svetu.

MLAĐAN DINKIĆ

Evo prilike da Dinkić, kao muzičar i kompozitor, osvoji svetsku slavu i popularnost van granica Beograda. Ovo bi bila šansa da se vine u sam vrh muzičke Evrope i šire, kao kantautor. Nama samo preostaje da mu damo predlog za naslove ili refren kompozicije koju bi on "uglazbio". Recimo: "Na Kipru sam bio i dobro se ovajdio", ili "Vučić mi je spremao zatvorsko odelo, a onda se platilo, pilo, jelo i bilo veselo. Sećanje na zatvorsko odelo potpuno je izbledelo", ili "Strane banke behu moja vizija! Provizija, provizija, provizija"... Spot bi bio ilustrovan Dinkićevim sunčanjem na kiparskoj plaži sa pobodenom srpskom zastavom u pesku nad njegovom glavom, čime bi pokazao svoj patriotizam i koju zemlju predstavlja, da ne bi došlo do zabune. Ko bi glasao za njega? Suvišno pitanje! Pa, svi strani bankari koji u Srbiji imaju svoje ekpoziture. Odrešili bi kesu, povećavši kamate svojim klijentima, bar, na par meseci i sve to uplatili SMS-om za glasove Dinkiću.

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ

Ovaj komičar je u duši rođeni reper, a danas je repovanje modni trend u muzici. Veliki je privrženik slobode medija, sudeći po onom što iz njega govori i misli ON, kome se Dragan uvukao u pore nezavisno i slobodno. Naslov kompozicije bi mogao da glasi: "Novinarska sloboda" . Deo teksta, (moj predlog): "Sloboda je kad možeš da veličaš vlast i kad drugi misle da to nije čast. Takva sloboda je svetinja, ko drugačije misli, obična je avetinja. Oni koji imaju drugačije priče, to je bezrepa stoka koja samo riče..." Spot bi se snimio u ambijentu ivanjičkih pašnjaka kako

Draganče, bos, tera stoku (repatu) na ispašu. Spot bi imao poučnu poruku, kako se od čobanina može postati ugledan, slobodarski novinar, pa, ako to ne pođe po dobru, kako se uvek može vratiti svom prirodnom ambijentu.

Na čije glasove bi se moglo računati za Dragančetovu pobedu? Na sve tinejdžere, a posebno, tinejdžerke Evrope i Sveta. One, u dvorani, pale bi u trans na samu njegovu pojavu na sceni, skidajući i bacajući mu svoje, od ushićenja uneređene, tange.

NADA MACURA

Ova, sveprisutna, gospođa za sada je poznata i popularna samo u Srbiji kao estradni lekar. Evo prilike da se vidi i čuje širom planete. Naša i njena šansa je u tome što bi se u istoriji Pesme Evrovizije, po prvi put, pojavio lekar i to ne bilo koji. Nada bi bila u diskretno raskopčanom belom mantilu, u crnim mrežastim čarapama, uz njene senzualne, zanosne usne i, naravno, stetoskopom oko vrata. Nije poznato kolike su joj pevačke mogućnosti pa bi joj, u skladu sa njima, neki kompozitor skrojio odgovarajuću melodiju. Kao i u prethodnim predlozima mogu da sugerišem ili naslov kompozicije ili nešto više, kao inspiraciju tekstopiscima za kompletan tekst. Prvi naslov, koji mi pade napamet, mogao bi da glasi: "Kada mazim svoju macu, uvek mislim na mog Acu", ili, "Nikad da mi želja prođe, da mi Aca dođe". Spot bi se snimao na dve lokacije. Prva, kao Nada šeta, sva mokra (pada kiša) Bulevarom kralja Aleksandra, a druga, kao Nada šeta suva (sunčan dan) ulicom Gospodara Vučića.

Šanse za visok plasman, ma, za čistu pobedu su - ogromne. Svi lekari Sveta bi glasali za svoju koleginicu, medicinske sestre, bolničari i ogroman broj pacijenata kojima su lekari spasili život. Sakrili bismo da ova naša gospođa lekarka zna samo da savetuje šta danas da obučemo od garderobe. Taj smer na Medicini ne postoji, ali, ko te pita. Pobedi se u zube ne gleda.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane