Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Ana toči, Ana služi, za Maricom srce tuži

Piše: hrvatski tisak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je peder. Predložice lezbejku Anu Brnabić, državljanku Hrvatske, za predsednika Vlade Srbije. Evo kako srpsku premijerku Hrvaticu, opisuje hrvatski tisak (štampa). A kako bi se ponašali da premijer Hrvatske bude Srbin i peder? Rado bismo Anu poklonili Hrvatima, za premijerku

''Jutarnji list'', Zagreb:

Nepoznate hrvatske veze i korijeni najpoznatije srpske gay političarke

U svojoj kući na Krku bila je i kad ju je nazvao Vučić i rekao: Ulaziš u Vladu!

Ana Brnabić podrijetlom je iz Stare Baške na otoku Krku u koju dolazi svakog ljeta, a Aleksandar Vučić želi je imenovati na celo srpske vlade.

Ana Brnabić ljetovala je kao i svake godine u svojoj obiteljskoj kući skrovito položenoj na ulazu u Staru Bašku, malo mjesto na krajnjem jugu otoka Krka koje ne treba miješati s razvikanom Baškom, jer ih dijeli najviši vrh otoka, Obzova. Kupala se s društvom i prijateljima iz djetinjstva na plaži Pocešna nedaleko od katnice u kojoj je pronalazila mir. Sve dok, kao u pjesmi Partibrejkersa "1000 godina", nije zazvonio mobitel i u Staru Bašku došao "jedan poziv koji menja sve". A poziv je došao od premijera, ali ne hrvatskog, nego srbijanskog, Aleksandra Vučića.

"To je bilo ovdje lani, početkom osmog mjeseca, kada je Ana bila zadnji put ovdje", pokazuje rukom njezina susjeda koja nas je zamolila za diskreciju. "Tu je bila kad ju je Vučić kasno navečer nazvao, bile smo zajedno. Istu večer se spakirala i otišla za Beograd."

Isti dogadaj, aktualna srbijanska ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić ranije je opisivala u srpskim medijima, izbjegavajuci govoriti o detaljima razgovora.

"Pozvali su me iz kabineta i zamolili da se javim Vučiću. Bilo je kasno navečer, nakon radnog vremena, što mi je potvrdilo da Vučić ima radni dan od 12 ili više sati. U tom trenutku bila sam u inozemstvu, prekinula sam put, vratila se, vidjeli smo se sljedeće jutro i kad mi je dao ponudu, rekla sam ''da'", rekla je tada u intervjuu za srpski Ekspres, ne otkrivajući da je zapravo bila na odmoru u obiteljskoj kuci na Krku.

Ovih dana Ana Brnabić opet je u središtu pozornosti srbijanskih medija jer joj je, sada kao predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić po svemu sudeci uputio novi poziv, onaj da prihvati i funkciju premijerke.

Glavna kandidatkinja

A dok ministrica Brnabić razmišlja, u Srbiji ne prestaju spekulacije o budućem premijeru nakon što je dosadašnji Aleksandar Vučić postao predsjednik države. Glavni favoriti su osim Ane Brnabić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i lider Socijalisticke partije Ivica Dačić. Prema pisanju tiska, za Dačića aktivno lobiraju utjecajni predstavnici Srpske pravoslavne crkve i njegov koalicijski partner Dragan Marković Palma, koji je lakonski porucio da bi premijer trebao "biti domaćin i netko tko ima djecu". Diskriminatorska Palmina izjava jasna je poruka da dio Srbije ima problem s aktualnom ministricom Anom Brnabić koja se javno deklarirala kao homoseksualka, a nije uzmanjkalo ni prebrojavanja krvnih zrnaca, u ovom slucaju - hrvatskih.

Potencijalna predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, doista ima hrvatske korijene, a njezini preci živjeli su prema crkvenim knjigama u Staroj Baški još 1673. godine. Novu kuću Brnabića u Staroj Baški sagradili su djed i baka 1980. godine, a danas je u vlasništvu Ane iako je koriste i drugi članovi obitelji, ponajprije stariji brat Igor koji takoder živi u Beogradu. Na pitanje kako je obitelj dospjela u Beograd, susjedi odgovaraju da je djed bio vojno lice pa se davno prije izbijanja Domovinskog rata preselio u Srbiju.

Od Krka do Londona

Ana Brnabić rodena je u Beogradu 28. rujna 1975., gdje je završila osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju. Nakon srednje škole 1994. odlazi u SAD na Northwood University (Michigan), gdje 1998. završava studij poslovne administracije. Školovanje nastavlja u Engleskoj, gdje na University of Hull stjece MBA diplomu iz marketinga.

"Život u Engleskoj me je naučio da nije sramota raditi bilo koji posao. Danas si direktor, a sutra, dok se snadeš, radiš u kafiću. Dok sam bila na magisteriju u Engleskoj, dijelila sam flyere u Londonu za jednu školu engleskog jezika da bih zaradila pet funti na sat, a izdavala sam i knjige u studentskoj knjižnici", ispricala je A. Brnabić o svojim studentskim danima u jednom razgovoru za beogradske Novosti.

Susjedi u Staroj Baški o njoj imaju samo rijeci hvale. Ne mogu nahvaliti "svoju" Anu koja je uz sve završene škole i uspjehe u karijeri ostala jednostavna "cura iz sela".

"Ponaša se najnormalnije, uvijek prva pozdravlja, neko vrijeme su imali gliser, a posljednjih godina vozi terenac Toyota RAV", rekao nam je još jedan susjed, Senad, koji se Brnabića sjeća još iz djetinjstva. "Kupali smo se i družili još kao djeca, svako ljeto, Ana i Igor, njezin stariji brat. Oni su 'prva liga' ljudi, čisti pozitivci. Evo, i prošlog ljeta me zvala na pivo", pohvalio se njezin vršnjak.

Dok je u Staroj Baški za vrijeme ljeta bila tek "cura iz sela", Ana Brnabić polako je iz Londona nakon sveucilišne počela graditi političku karijeru. Još u vrijeme studija u Engleskoj počela je raditi kao osoba zadužena za odnose s javnošcu u Srpskom informacijskom centru, kojem je glavna zadaća bila održavanje veze izmedu reformisticki nastrojenih stranaka u Srbiji s civilnim medijima u Velikoj Britaniji. Nakon povratka u Srbiju, nakratko radi kao PR na Programima za agrarni razvoj pod okriljem EU, da bi potom radila na projektima USAID u Srbiji. Karijera je kasnije vodi u americku kompaniju za razvoj vjetroelektrana Continental Wind Serbia, gdje je bila direktorica sve do odlaska na ministarsku funkciju.

Paralelno s navedenim, Ana Brnabić bila je i društveno angažirana kao predsjednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a osnovala je i vodi privatnu PEKSIM zakladu, koja stipendira studente iz Srbije i Makedonije koji žele magistrirati na Cambridgeu pod uvjetom da se vrate u svoju zemlju i stave na raspolaganje državnoj upravi.

No pravo je pitanje zašto je Ana Brnabić, kao deklarirana pripadnica LGBT zajednice i pristalica reformskih stranaka u Srbiji, pružila ruku Aleksandru Vučiću? Čini se da je dio odgovora (i) u tome što je upravo Vučić prvi premijer koji je u Srbiji organizirao LGBT paradu.

"Imala sam predrasuda prema Vučiću dok ga nisam upoznala", izjavila je ovih dana Brnabić. "Vučić je covjek koji je učinio sve što sam očekivala da će učiniti Demokratska stranka od 2000. naovamo. Pitam se je li moguće da DS nije mogao osigurati organizaciju gay parade? Meni je to nevjerojatno. Da stvar bude mnogo, mnogo gora, imali smo izjave čelnika DS-a: Ej, ja sam protiv toga, ja se ogradujem, ja nisam gay. U Vučićevoj vladi se nitko nije ogradivao, nitko nije raspravljao, to je ljudsko i ustavno pravo. Kako bih vam rekla, to je za mene 'ćao', 'zdravo'", poručila je Brnabić koja, dodajmo, nije ni članica Vučićeve stranke.

Zavidnoj karijeri unatoč, svojevremeni izbor Ane Brnabić za ministricu državne uprave i lokalne samouprave ipak je obilježila upravo njezina seksualna orijentacija. Kao deklarirana pripadnica LGTB populacije, odmah se našla na udaru srbijanskih medija. Dok su srpski tabloidi izmišljali šašave naslove poput onog "Otkrivamo kako je ministrica smuvala ribu"

......

(www.index.hr)

Srpski mediji sve više špekuliraju o tome kako je upravo Ana Brnabić nova srpska premijerka.

Ministrica državne uprave i lokalne samouprave u Srbiji Ana Brnabić u srpsku vladu prošle godine ušla je dobro situirana.

Stan i potkrovlje na Dedinju vrijedni pola milijuna eura. U imovinskoj kartici prijavila je stan i potkrovlje na Dedinju u Beogradu veličine 328 četvornih metara i garažu na istoj adresi. Obje nekretnine kupila je na kredit 2014. godine. Stan je opterećen hipotekom do otplate kredita.

Nekretnine na Krku vrijedne više od 300 tisuća eura.

Na Krku u Staroj Baški je vlasnica naslijedene prostrane kuće od 167 četvornih metara, za koju kaže kako su je izgradili njezini baka i djed 1980. godine. Kuću je naslijedila prema dogovoru s obitelji na ostavinskoj raspravi.

Uz to, posjeduje još jednu starinu površine 30 četvornih metara, za koju kaže da je "stara i devastirana", ali da i ona pripada obitelji njezina djeda. Vrijednost zemlje na Krku je nepoznata.

Osim nekretnina, Ana Brnabić na Krku posjeduje i gotovo 9 tisuća četvornih metara zemlje. Taj podatak nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici.

Zemlja je dio vece parcele od 21 hektara na kojoj je planirana izgradnja jednog od najvecih razvojnih projekata na Krku - poslovne zone. Poslovna zona do danas nije izgrađena.

Ana Brnabić kaže kako tamošnje "zemljišne knjige nisu desetljećima sredivane" i da je vlasnica zemlje s više od 25 drugih vlasnika i nasljednika vlasnika.

Njezin brat Igor Brnabić vlasnik je stana od 85 četvornih metara na Vračaru, općini koja je dio (najužeg dela) grada Beograda. U tom stanu je trenutačno privatni dječji vrtić, a vrijednost mu je oko 150 tisuća eura.

Igor Brnabić je i vlasnik kuće, bez dozvole sagrađene i neupisane u zemljišne knjige, veličine 42 četvorna metra u Grockoj u Srbiji. Vrijednost te nekretnine iznosi oko 15 tisuća eura.

Majka Ane Brnabić, Ružica, vlasnica je kuće u Beogradu veličine 103 četvorna metra. Kuća ima dozvolu za gradnju, ali ne i uporabnu dozvolu, a vrijednost joj je oko 100 tisuća eura. Ružica Brnabić je vlasnica i parcele veličine 200 četvornih metara na kojoj se nalazi kuća.

Anin otac, Zoran Brnabić, vlasnik je zemljišta veličine oko 1.900 četvornih metara u predgradu Beograda, na kojem je bez dozvole sagradena kuća koja nikad nije uknjižena u zemljišne knjige. Vrijednost zemljišta je oko 15 tisuća eura.

Vozi automobil Toyota RAV 4 (džip) iz 2010. kupljen na lizing. Uz Toyotu, vlasnica je i Fiata Abartha 595C 1.4 Turismo koji je na lizing kupila preko tvrtke Energy & Innovation prošle godine. Vrijednost obaju vozila je oko 34 tisuće eura.

Imovina srpske ministrice Ane Brnabić iznosi oko 829 tisuća eura. Ako se tome pridoda i ono što njezina najuža obitelj posjeduje, vrijednost prelazi milijun i 100 tisuća eura. Ministrica Ana Brnabić prijavila je i uštedevinu, no o detaljima se iz njezina ureda nisu htjeli izjasniti. Od kredita, prijavila je hipotekarni kredit za stan na 30 godina i dva lizinga za automobile, od kojih je onaj na Toyotu vec otplatila. Drugi kredit za Fiat otplatit ce 2021. godine.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane