Natrag

Drugi pišu

Tajni dosije ruskih službi: novog makedonskog premijera plaćaju da napada Srbiju i pravi haos

Zaev okružen kriminalcima

Najmanje šest opasnih kriminalaca, koji kontrolišu tržišta narkotika i ilegalnog oružja, bliski su saradnici makedonskog premijera Zorana Zaeva, te da preko njih održava vezu sa agentima američke CIA, tvrdi rusko-srpski portal "Kremlin", čiji tekst prenosimo...

......

Šiptarski plaćenik Zoran Zaev, koji je podržan od zapadnih moćnika nedavno silom preuzeo funkciju premijera Makedonije, okružen je opasnim mafijašima koji kontrolišu tržište narkotika i oružja! Zaev preko ovih ljudi održava kontakte sa agentima CIA i aktivno radi na izazivanju haosa na Balkanu.

Do ovih šokantnih informacija došla je ruska tajna služba, čiji podaci ukazuju na to da se najmanje šest opasnih kriminalaca nalazi u najužem krugu saradnika Zorana Zaeva. Gotovo svi oni imaju podebele dosijee, osuđivani su za najteža krivična dela i na vezi su sa ekstremistima sa Kosova!

Prema rečima naših izvora, koji su imali uvid u poverljiv izveštaj ruskih obaveštajaca, jedan od ključnih Zaevljevih saradnika je Albanac Zahir Bećiri Čauš.

- Bećiri je 2016. osuđen na dve godine zatvora zbog falsifikovanja dokumenata kojima su neki članove vlade Nikole Gruevskog lažno prikazani kao vlasnici računa u švajcarskim bankama. Umešan je i u prisluškivanje telefonskih razgovora Gruevskog. Inače, oženjen je sestrom od strica Zorana Zaeva... Bećiri je bio zadužen za „vezu" Zaeva i šefice makedonskog specijalnog tužilaštva Katice Janeve, čije su veze s predstavnicima CIA „ozbiljno dokumentovane".

U najužem krugu oko Zaeva je i Dželjadin Jusufi, poznat po nadimku Džoni od Mojanci.

- Jusufi se vezuje za šverc oružja i trgovinu narkoticima u području Aračinova, predgrađa Skoplja gde pretežno žive Albanci. On održava dobre odnose s ekstremistima na Kosovu. Zaev je prijatelj i sa još nekoliko narko-bosova: Albancem Nakiom Halimijem, Bošnjakom Harunom Hadžibulićem i Dejanom Trajkovskim, poznatijim kao Bliznak .

Trajkovski je prošle godine išao u Prištinu kako bi s albanskim „biznismenima" dogovorio finansiranje SDSM. Samo od njih Zaev je dobio više od deset miliona dolara za kampanju, uz posredstvo američkih agenata u Prištini. Zaev vezu s podzemljem i SAD održava i preko Dejanovog brata Danijela Trajkovskog, trgovca oružjem koji je čest gost američkog diplomate Kurta Gundersona.

(sa rusko-srpskog portala Kremlin)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane