https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

Skinuti ptice rugalice

M. T.

Izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, još jedan je od onih stalnih "kuferaša" koji dolaze u Srbiju sa strogim zadatkom: da je ponize i ucene. I njemu se može, isto kao i njegovim prethodnicima, jer u državi pod diktaturom veleizdajnika kakav je Aleksandar Vučić, svaka baraba može da skine gaće i ispiša se na suverenu državu, na njenu prošlost, sadašnjost i budućnost.

U svakoj svojoj izjavi i nastupu u Srbiji, ovaj i ovakav izvestilac Evropskog parlamenta je činio baš to. Pred Vučićem, koji je stajao mirno kao vojnik - redov, Mekalister je nedavno na najbrutalniji način pokazao šta misli o Srbiji i njenoj suverenosti, diktirajući u prisustvu novinara: "...Srbija mora najpre da prizna Kosovo, potom da uvede sankcije Rusiji, a tek onda da brine o ljudskim pravima i vladavini prava!"

Četiri puta za poslednjih godinu dana, Mekalister se sastajao sa predstavnicima srpske opozicije, i svakom prilikom je, na njihove pritužbe zbog Vučićeve diktature i apsolutnog medijskog mraka koji vlada u Srbiji, hladno odgovarao: "...Mediji u Srbiji su slobodni"!

Zato Mekalistera nema na naslovnim stranama najgoreg štampanog smeća koje izlazi u današnjoj Evropi. Vučićev besni pas ne laje jedino na njega.

Pred kraj avgusta meseca ove godine, srpska opozicija je konačno pokazala šta misli o izvestiocu Evropskog parlamenta. Naime, Mekalister ima zadatak da okupi opozicione partije i hitno obavi razgovar sa njenim predstavnicima. Tema razgovora, kako se nezvanično čuje, bila bi "široka koalicija", tačnije, podrška Vučiću u vezi priznavanja Kosova! Vuk Jeremić i Saša Janković su ga među prvima odbili i to njegovim jezikom: rekli su da neće doći na sastanak "iz tehničkih razloga".

O Mekalisteru valja znati nekoliko važnih činjenica. Naime, ovaj otvoreni srbomrzac je nemački političar, britanskog porekla. Član je nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) na čijem čelu se nalazi nemačka kancelarka Angela Merkel. Njegov otac je inače britanski obaveštajac rođen u Glazgovu, koji je tokom zavidne špijunske karijere bio na službi u Zapadnom Berlinu od 1969. godine. Po odlasku iz Službe, mlađi Mekalister (Dejvid), doslovno nasleđuje posao svoga oca. Istovremeno, mlađi Mekalister radi i za britanske obaveštajne agencije. Naravno, osim nemačkog ima i državljanstvo Velike Britanije.

Rođen je u vreme takozvanog "hladnog rata", a duh ondašnjeg Zapadnog Berlina (i tada i danas prepunog zapadnih špijuna), tačnije antiruska ideologija na kojoj je odgojen, koja ga je odgojila, odveli su ga putem kojim je i njegov otac išao. Mekalister je u politiku na velika vrata ušao 2010. godine, kad je izabran za premijera nemačke federalne pokrajine Donja Saksonija.

Šta Srbija sa ovako krvožednim tipom treba da uradi? U tradiciji srpskog vojničkog bića, sa špijunima, provokatorima i ovakvim "salonskim" banditima, stvar se uvek rešavala "prsa u prsa". Nož, pištolj i slično. Brzo, efikasno i bez posledica. Nema čoveka, nema problema. Ima li u Srbiji još junaka spremnih na ovako nešto? Sva bagra koja Srbiji radi o glavi, legitmni su cilj. Pravo na samoodbranu je legitimno.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane