Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Apatin: leto u gradu reketaša i reketiranih, pod naprednjačkim suncobranom

Od lošeg još gore

U obračunu dvojice "biznismena" iz Srpske napredne stranke u Apatinu, stradao je budžet grada i svaki građanin pojedinačno. Rušenje političkih suparnika najprljavijim metodama, privredni kriminal, lični uticaj jednog čoveka na odluke o potrošnji budžeta grada i gradskih javnih preduzeća, radi njegovog privatnog biznisa i bogaćenja, to je ukratko način na koji funkcioniše vlast u ovom gradu na Dunavu, koji je zaposela naprednjačka vlast

Zvonko Spasić

Građani Apatina baš nemaju sreće sa naprednjačkom vlašću. Taman se, razočarani jednom garniturom, obraduju njenoj smeni u uverenju da ne može biti gore, Naprednjaci im dokažu da može. U vreme poslednjih lokalnih izbora "Magazin Tabloid" je pisao o prljavoj borbi za pozicije unutar Srpske napredne stranke između dva preduzetnika i dve tada vodeće ličnosti te partije, Radivoja Sekulića i Ilije Bursaća. Tada je nadjačao Sekulić, poznatiji kao Braca Roletna, i postao predsednik opštine, ali Bursać se sa time nije pomirio, te je odmah posle izbora poveo kampanju protiv njega kojom je konačno i srušio prvog čoveka gradske vlasti. Od tada, svakim novim danom postaje sve jasnije i zašto.

Posle promene predsednika Skupštine opštine Radivoja Sekulića, na grbaču građana Apatina još žešće je zaseo njegov stranački rival Ilija Bursać, koji nije čak ni predsednik, ali je uzurpirao veću moć nego što je ima prvi čovek grada. I mnogo više je zloupotrebljava. Kao poverenik SNS-a za Apatin i šef odborničke grupe vladajuće stranke u Skupštini opštine, uporno je radio na rušenju suparnika kako bi njegovim uklanjanjem sebi omogućio veći uticaj na odluke o potrošnji budžeta grada i gradskih javnih preduzeća, radi svog privatnog biznisa i ličnog bogaćenja. Zapravo, on ih sve reketira preko svojih firmi, agencije za marketing APA ONE i lokalne Televizije 025 INFO.

Koristeći svoj politički položaj i uticaj, Bursać primorava opštinu i sva njena javna preduzeća da se reklamiraju i kad za time nemaju potrebu kao monopolisti, i da to čine isključivo preko njegove dve firme. Tako su sva javna preduzeća, pa i sama Skupština opštine, morali da zamene svoje već postojeće sajtove na internetu sa novim, koje im je izradila i debelo naplatila njegova marketinška agencija APA INFO. Svi su, takođe, obavezni da se reklamiraju na fejsbuku preko iste agencije. Milioni i milioni dinara su na taj način, sa računa javnih preduzeća i opštine, prebačeni u preduzeće čiji je vlasnik Ilija Bursać, koji komanduje većinom u Skupštini grada. Tako je prisvojio novac građana Apatina, koji se mogao mnogo korisnije za sve njih upotrebiti.

Druga njegova firma, Televizija 025 INFO, opet zahvaljujući njegovom uticaju, kao šefa skupštinske većine, dobila je ekskluzivno pravo za prenos sednica Skupštine grada, za šta joj se mesečno isplaćuje oko pola miliona dinara. Ista ta Televizija je, gle čuda, dobila ekskluzivno pravo i za prenos manifestacije „Apatinske ribarske večeri", za šta je sa računa opštinske Turističke organizacije, na račun treće Bursaćeve firme, koja se zove „Unija plus", prebačeno nekoliko miliona dinara.

Sve je to krivično delo jer u pitanju je očigledan sukob interesa i kažnjivo je po zakonu. Međutim, u Srbiji kojom vladaju naprednjaci, za tako nešto može ali i ne mora da se odgovara. Zavisi u kakvim si odnosima sa vrhom stranke, odnosno koliko poslušan i predusretljiv. Da bi mogao da potisne Sekulića i radi šta hoće u Apatinu, Bursać mora da se pokaže kao veći poltron, što mu izgleda nije problem, ali mora više i da plati tamo gde treba. Naravno ne iz svog džepa, zato je i važna bitka za prestiž u gradskoj vlasti. Sve to plaćaju građani Apatina iz budžeta.

Na poslednjem konkursu koji je Skupština opštine raspisala za sufinansiranje projekata u medijima, prvi čovek naprednjaka, Ilija Bursać je, naravno, uzeo dva miliona dinara, milion za TV 025 INFO i milion za veb portal 025 info. rs, ali da bi to mogao morao je da obezbedi da po milion dinara dobiju i režimske novine iz Beograda „Informer" i „Srpski Telegraf".

Komisija za dodelu ovih sredstava nije se ni sastajala, pošto im je objašnjeno da je sve već odlučeno tamo gde treba i da je njihova uloga samo formalna.

I na kraju, kao kuriozitet, evo još jednog primera koji pokazuje kako funkcioniše vlast u Apatinu i kako se upravlja gradskom imovinom pod vođstvom naprednjaka. Ovoga leta opština je uložila dosta novca da se uredi gradska plaža na Dunavu, pa su od novca svih poreznika kupljene i ležaljke i suncobrani koji se onda iznajmljuju građanima, tako da ih oni dva puta plaćaju. Ali nije to najgore jer, pošto se iznajmljivanje vrši bez fiskalnih računa, taj novac bez traga ne ide u budžet, nego u stranačku kasu SNS. To je formula za samovolju lokalnih vlastodržaca, možeš da pljačkaš građane samo ako namiriš i stranku koja ti to omogućava, po onoj narodnoj „pola pije pola Šarcu daje". Zato oni imaju konje za izbornu trku. Svi ostali smo magarci.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane