Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Lokalni mediji u službi „čerečenja" budžeta grada Zrenjanina

Pljačkaši gradske kase zaluđuju mase

Nema mira za dozlaboga pasivne, dremljive i umrtvljene građane Zrenjanina. Obesni vlasnici SNS- SPS vlasti, retko viđenim otvorenim zastrašivanjima tipa „svi bez SNS legitimacije su građani drugog reda", počev od rođenja deteta sa obavezujućom SNS narukvicom (?!?), „gaze" redom. „Prva linija odbrane" gradskih Guzonja od nadolazećeg besa sopstvenih građana su, redom, lokalni mediji, sa već „uigranim" medijatorima, „p(m)laćenicima prazne slame".

Zoltan Horvat

Šta bi građani Zrenjanina bez svog privatnog SNS „pakla" koji mu, uz pomoć medijskih „mlaćenika", iz dana u dan, sistemski zagorčava život? Regionalni list Zrenjanin, izvikano vrhunsko glasilo svih režima grada "okovanog" nazadnjaštvom, praktično je u "vlasništvu" apsolutno neosetljivih na probleme sugrađana ubijenih u pojam, Gorana Kneževića i Čedomira Janjića. Gradska kasa danas predstavlja istinsku radodajku za proždrljive apetite samoizabranih. U glavnoj ulozi šepurećeg svakodnevnog „mlaćenika" po Zanatlijama i Ognjištima do rane zore, odomaćio se Dalibor Bubnjević, izvršni direktor i glodur lista, izvršilac najpodatnijih zadataka za punjenje privatnih džepova.

Regionalni list Zrenjanin, privatizovan od strane kontroverznog biznismena Dušana Stupara, usput i vlasnika-zakupodavca poslovnih prostorija stranci SNS na Novom Beogradu, prvi je u redu pred gradskom kasom. Voljom vlasnika vlasti, overenom potpisom gradonačelnika, od 1. januara do 29. avgusta ove godine, listu Zrenjanin je zbog „neophodnosti objektivnog javnog informisanja", grad već platio 4.012.168,00 dinara. Rešenjem Grada Zrenjanina o raspodeli sredstava iz budžeta za javno zajebavanje (pardoniramo, informisanje) građana u 2017. godini, privatni list iz gradske kase finansiraju svi građani Zrenjanina, uz dodatnu pretplatničku obavezu svih zaposlenih u gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama.

Grad Zrenjanin, odnosno budžet, po karticama pozicija plana lista, iz budžeta plaća u svakom broju sve stranice posvećene selu, nacionalnim manjinama, uz oglase, odluke, konkurse i prestale redovne rubrike po diktatu glodura, „mlaćenika prazne slame". Tako recimo, najobičniji javni poziv od 3. marta ove godine pod rubrikom javno informisanje, košta grad Zrenjanin neverovatnih 43.680,00 dinara. Oglašavaju se i prodaje vozila za šta se za svaku objavu, tj. za svaki automobil, izdvaja po 15.600 dinara. Ovo i ovakvo regionalno besramno režimsko glasilo za nesmetanu svakodnevnu pljačku građana (dodamo li i „naduvane" cene čitulja), do neba usrećuje vlasnika Dušana Stupara, kojem ovdašnji „mlaćenik" tako savršeno nekažnjeno, uteruje extra redovne prihode. Ako ovome dodamo da, glodur na Facebook stranici lista svaku sopstvenu objavu pedantnog uterivanja para svih građana Zrenjanina u privatne džepove, veliča lajkujući samog sebe, ne čudi što je dobio prikladan imidž, Dežurnog Regionalnog Jebivetra (DRJ). U jednom iz serije svojih nebuloznih tekstova, DRJ između ostalog „konkretno" navodi, da je „...negde, neko, puštao neprijatne vetrove...".

Savršenstvo zaglupljivanja do bola sujetnih „mlaćenika", koji se sa parama sugrađana „igraju", kao sa klikerima (u nekom od narednih brojeva dolepotpisani će se pozabaviti i drugim načinima uterivanja para građana Zrenjanina od strane „mlaćenika" u privatne džepove, poput slučajeva montiranih sudskih veštačenja i drugih „slatkih bombona" od nekažnjenih „poslića".

Alavost DRJ-a se ovim ne završava. Miljenik - mlaćenik prazne slame gradonačelnika, savršeno aktivno učestvuje u operacijama mlaćenja gradske kase. Ugovor za sufinansiranje projekata u cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za 300.000 dinara na ravne časti, potpisali su Grad Zrenjanin sa potpisom gradonačelnika, i Udruženje E Banat Info, u potpisu Aleksandar Sabadoš. Povod je sufinansiranje projekta „12 žutih zvezda", iza kojeg se, u Udruženju E Banat Info, (ne)vešto kriju, Dejan Molnar i Dalibor Bubnjević, braća po interesu za...naravno...objektivno informisanje po meri nazadnjaka.

Koliko puta po 300 hiljada dinara, toliko puta, Čedo - genije i supermen, njegovo gazdovanje nalik seoskom arambašenju je po DRJ - fenomenalno. DRJ hvalospeviše omraženi SNS režim u Zrenjaninu, usput puni privatne džepove gazdama privatnih firmi, grada...Najkasnije do 31. decembra ove godine treba da se realizuje projekat „12 žutih zvezda", za koji niko živ ne zna o čemu se radi, ali, sve je to apsolutno nevažno, jer alavi, pod paravanom objektivnog informisanja, nikad lakše, mažnjavaju teške pare iz očiju sugrađana.

Pohlepni mažnjavači, blažeg izraza za ovo nema, tek su „vrh ledenog brega" direktne i (ne)kontrolisane pljačke gradskog budžeta. Šifrovani projekti vredni na stotine miliona para, predstavljaju „najslađe bombone" za privatne džepove. Za upravljanje saobraćajnom strukturom, pod šifrom 0001 u cilju povećanja putne mreže i adekvatne pokrivenosti teritorije grada/opštine, odlukom budžeta za 2016. godinu, predviđeno je 111 miliona dinara, gde su za prvih 6 meseci prikazani rashodi od svega 16 miliona dinara. Ko je tu koliko potrošio, ko se tu od gradskih Guzonja „ugradio", koliko je „leglo" podizvođača privatne firme -„izvođača" sa jednim zaposlenim, to ne zna ni Sveti Petar. Nema konkretnog traga šta je, gde i koliko utrošeno, jer se mora verovati na reč gradonačelniku. A on, Njegovo neprikosnoveno Veličanstvo sa diskrecionim pravom odlučivanja, hrabro (ne) kaže, da je nakon dugotrajnih i ozbiljnih konsultacija sa samim sobom, doneo tešku, ali ispravnu odluku, da je sve, baš, OK.

OK VIP društvo voli da se meša, naprosto obožava, i usput sve kontroliše tokom radova na (pod šifrom 0002) održavanju kvaliteta putne mreže kroz rekonstrukciju i redovno održavanje asfaltnog pokrivača (od 283 miliona dinara, za prvih 6 meseci potrošeno svega 62 miliona). Šifra 0005 navodi povećanje putne mreže i adekvatnu pokrivenost teritorije grada i utrošak 31 milion od ukupno 105 miliona dinara po budžetskoj odluci...Sva konkretna pitanja o odgovornosti funkcionera prema budžetskom dinaru i njegovom trošenju, izazivaju lavinu besa u Javnoj (Gradskoj) Kući, jer tamo potrčko-„novinari" postavljaju samo olaka pitanja, tipa, gospodine predsedniče, da li ste doručkovali i nešto prikladno popili u društvu svojih najmilijih pajtosa, da li na poslovni ručak idete sad ili odmah, a može i posle obedovanja u svom kabinetu...Na pomen stanova, kuća i keša u privatnom vlasništvu aktuelnih vlasnika Javne (Gradske) Kuće, funkcioneri pobesne, pa te evidentiraju kao, neprijatelja i izdajnika grada...Za objektivno informisanje o „projektima" tipa, lepe ikebane na trećem spratu zgrade u centru grada i traže se konobari za rad u kafićima za 15 hiljada dinara...gradskim novinarčinama, brdo para!

Na kraju, da budemo bar nalik napaćenim kolegama mlaćenicima, jedna lepa vest. Odbornica skupštinske većine, udobno smeštena u javnom preduzeću da ništa ne radi za velike pare, nedavno je pokazala zavidno umeće prepoznavanja pravih stvari. Jedan od kolega, pokušavajući da se našali sa njom, reče joj na ulazu u Javnu (Gradsku) Kuću, da joj je iz tašne ispala novčanica od 30 evra.

- Gde, šta, reče unezvereno miljenica nazadnjaka, i krenu pogledom da traži po podu.

Biti hulja u današnjem Zrenjaninu, znači biti najveći srećnik!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane