Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

Gde je bio, a gde je danas najstariji dnevni list u Srbiji?

Politika oko "Politike"

Pismo-reagovanje Ljiljane Ribnikar, bivše potpredsednice Fonda Ribnikar-Politika, povodom teksta Predraga Popovića "Ko hrani Vučićevu Veliku propagandu laži" (Magazin Tabloid, br. 395), redakcija zbog dužine objavljuje u skraćenoj formi.

......

Povodom teksta gospodina Predraga Popovića, u broju 395., Magazina Tabloid, dužna sam da se oglasim kao bivša potpredsednica Fonda Ribnikar-Politika. Naime, zbunjuje da gospodin Popović kao novinar sa tolikim profesionalnim iskustvom, napravi ovoliki broj grešaka! Reč je o tome da u pomenutom autorskom tekstu pod naslovom "Ko hrani Vučićevu Veliku propagandu laži", stoje brojne netačnosti u vezi ličnosti Davorina Darka Ribnikara.Da podsetim, evropski novinski magnat WAC iz Esena, 2001. godine je u Beogradu obišao tri medijske kuće. Preduzeće BIGZ i njegovog tadašnjeg direktora Iliju Rapaića, zatim "Večernje Novosti" i tadašnjeg direktora Manojla Manju Vukotića, i na kraju uglednu i osiromašenu kuću Politika AD (nastalu 1904. godine).

Zašto je medijska kuća WAC sa njihovim predstavnikom dr Erihom Šumanom suvlasnikom iz porodice konzervativca Jakoba Funke (čiji naslednici i danas upravljaju koncernom) izabrala Politiku AD? Zato što je Politika stara preko 100 godina!

Tačno je da je po Odluci i ovlašćenju UO Politike AD dana 29.01. 2002. pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu, svojim ličnim potpisom potvrdio Ugovor sa WAC-om generalni direktor Davorin Ribnikar. Drugi svojeručni potpis pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu, bila je Slavica Čedić, predsednica Skupštine akcionara Politike AD koji su tada imali 60% vlasništva. Tačno je da je potpis na zajednički Ugovor Ispred WAC-a tog dana, bio direktor iz Esena gospodin Lutz Glandt. Drugi je bio predsednik UO WAC-a dr Markus Bermann.

Netačno je da je Davorin Darko Ribnikar Ugovor o zajedničkom preduzeću Politika N&M potpisao sa gospodinom Bodom Hombahom zastupnikom WAC-a naslednika socijaldemokrata Eriha Brosta.

Ako bi se gospodin Predrag Popović malo potrudio, našao bi snimak gde se vidi da Ribnikar zajednički Ugovor potpisuje sa direktorom WAC-a Lutz Glandt. A, taj Ugovor imate u arhivi Drugog opštinskog suda.

Moj suprug Darko Ribnikar tužio je Politiku AD i Politiku N&M Višem sudu u Beogradu a predmet vodi sudija Slobodan Keranović (Timočka br.15) Tužba je od 06.06.2007. a danas je avgust 2017. (deset godina!) Oba pravna subjekta povredila su Ugovor P-41 od 12.03.1997. koji su potpisali sa ovlašćenim predstavnikom familije Ribnikar, sa Jarom Ribnikar, gde u članu 10. decidirano stoji: "Politika se obavezuje da idejnu koncepciju glave lista Politika neće menjati" ili u članu 3. da se Politika članom 12 Odluke o organizovanju u Politiku AD obavezuje da će omogućiti zaštitu i ostvarivanje prava ranijih vlasnika.

Šta znači konstrukcija da su preci moga supruga, bez ikakvih moralnih dilema 1941. godine dali Politiku Hitlerovim okupacionim vlastima?

Istina je da Politika za vreme rata nije ni mogla da se štampa jer je moj svekar Vladislav Sl. Ribnikar sklonio mesinganu glavu imena lista i kao takva krila se sve do 28.10.1944.

Gospodin Popović se zgražava oko osnivanja PNM-a, ali zašto ako tu sumu Zakon priznaje? Konačno, istina je i da je Darko Ribnikar upoznao Bodu Hombaha (kao i ostali iz Politike AD), ali tek posle potpisivanja Ugovora.

Sadašnje akcije Politike AD ništa ne vrede. Menadžment lista Politika i menadžment Politike AD su na privremenom zadatku i ne polažu računa kakvu će firmu ostaviti iza sebe toj istoj Vladi Srbije koja ih je tu preko UO (sada Nadzornog odbora) zaposlila kao stranačke ličnosti. Politika AD jeste dugovala veliki novac Komercijalnoj banci, a ista ta banka je na vrlo čudan način poslovanja zaduživala Politiku AD.

Generalni direktor Politike AD. posle Ribnikara bio je novinar-ekonomista Mirko Đekić. Komercijalna banka je u njihovo vreme pokušavala da aktivira Politikinu hipoteku, ali bez uspeha. Posle smene ove dvojice, godine 2005. meseca jula, novi UO Politike AD sačinjavali su: Emir Kusturica predsednik, član-pesnik Matija Bećković, njegov zet Srđan Janićijević iz Coca Cole postavljen je od strane UO Politike AD za generalnog direktora PNM-a, a za glavnog i odgovornog urednika lista Politika dolazi Ljiljana Smajlović. Generalni direktor Politike AD bio je profesor dr Milo Lompar. Njih sve je doveo i postavio dr Vojislav Koštunica, zabrinut za dolazak Nemaca. Moja saznanja su da je Politika AD profesoru Milu Lomparu podmetnula da potpiše hipoteku kod Komercijalne banke. Kad je video šta su mu uradili, Milo Lompar je napustio Politiku AD. Na njegovo mesto došao je stomatolog Zoran Vacić, isto Koštuničin čovek.

A, 25. januara 2007. na 103 rođendanu Politike, skinuti su dotadašnje zaglavlje lista i pravougaonik sa upisanim imenima Ribnikara i njihove funkcije u listu.

podeli ovaj članak:

Natrag