Natrag

Odgovor Spasoja Vlajića

("Misteriozna dešavanja na planini Rtanj", Magazin Tabloid broj 396)

Tlapanja profesora Vasića

......

Poštovani Uredniče,

tekst profesora Vitomira Vasića u kome piše i o meni, Spasoju Vlajiću, je netačan, nestručan a u pojedinim delovima i priglup.

Da počnemo sa tim priglup.

Profesoru Vasiću se u mom crtežu priviđaju egipatski hijeroglifi i masonska simbolika. O čeku se zapravo radi?

Crtež koji, kako Vasić tvrdi, čuvate kao "krunski dokaz" moje veze sa masonerijom, predstavlja čiste naše simbole.

1. Njegovo priviđenje masonskog trougla je dvodimenzionalni prikaz piramidalnog oblika planine Rtanj.

2. Ono što mu se priviđa kao masonski pentagram je stilizovani crtež Teslinog tornja, ovojnice i simbol zlatnog preseka.

3. Ono što u svojoj zabluđenosti Vasić vidi kao Horusovo oko, zapravo je stilizovani crtež poklopca na vinčanskoj keramici, kao simbola vida, bdenja i svetlosti.

Ta priča o nekim tajnim ogledima isključivo sa Rusima, takođe je netačna. Naša istraživanja su javna i u njima učestvuju istraživači iz raznih zemalja, sa Istoka i Zapada. Na primer, u prethodnom istraživanju i ogledima na Rtnju, u kome sam imao značajno mesto, vođa projekta je bio jedan NATO general.

Sadašnja istraživanja sa prenosom misaonih slika bežičnim putem bila su potpuno otvorena. Njihov tok istovremeno je praćen u Novosibirsku i Njujorku.

A, ona tlapnja da smo izazvali zemljotres u Pančevu je krajnje neozbiljna i zbog toga, a i ostalog što je napisano, mogu da tužim i Vas i profesora Vasića. To neću učiniti ako pošteno i doslovce objavite ovaj moj odgovor.

Vaš mogući prijatelj,

Spasoje Vlajić

podeli ovaj članak:

Natrag