Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trovanje

Ko ubija građane Srbije mesom prepunim opasnih polifosfata?

Ono što jedemo, ješće nas

Ne prestaje kriminalna distribucija opasnih agenasa u mesu i mesnim prerađevinama koji se takođe na kriminalan način distribuiraju u Srbiji. Ko je odgovoran zbog masovnog trovanja građana, zašto niko ne radi kontrolu da li u mesu ima hormona, i kocidiostatika, zašto veterinarske inspekcije ne rade svoj posao i ko su ličnosti u vrhu Ministarstva poljoprivrede koji su "sive eminencije" kad je u pitanju zagađenje osnovnih životnih namirnica

Mersiha Hadžić

U pljeskavicama i ćevapima nalaze se polifosfati koji su zabranjeni jer izazivaju genotoksičnost, odnosno degeneraciju dece koja će biti rođena u budućnosti. Isti polifosfati oštećuju i organizam konzumenata, otkriva za Magazin Tabloid doktor veterine i član komisije Vlade Srbije za izradu pravilnika od mesa i mesnih prerađevina Miroslav Stojšić. On navod da je lično insistirao da se u važeće pravilnike unese zabrana polifosfata u mesu, ali da je problem što to do skoro niko nije kontrolisao.

-Sećate se da smo godinama upozoravali da je kvalitet mesnih prerađevina koje jedemo katastrofalan, i da su na snazi pravilnici smrti, kojima je dozvoljeno u mesne prerađevine stavljati najkancerogenije i najotrovnije stvari. Sve je bilo napisano tako da trgovci i proizvođači ostvare što veći profit... Onda je 2015. godine u to vreme predsednik Vlade Srbije tražio da se formira radno telo za izradu novih pravilnika za meso i proizvode od mesa - tvrdi Stojšić i navodi da se on tada zajedno sa drugim stručnjacima izborio da se mnoge loše stvari zabrane novim prvilnicima.

Jedna od stvari koja je zabranjena su polifosfati. Problem danas više nije pravilnik, problem je što do skoro niko ništa nije kontrolisao. Nova direktorka Uprave za veterinu Emina Milakara, je prvi direktor koji je tražio da se provere dojave o prisutnosti kancerogenih elementa u mesu iz leskovačkog kraja. Poljoprivredni inspektori su otišli kod više proizvođača koji proizvode i prodaju "roštilj meso", a analizom je utvrđeno prisustvo polifosfata, navodi on i dodaj da nije mogao da veruje kada je iz niškog naučnog instituta stigao nalaz da se u roštilj mesu nalaze polifosfati u i to 0,62 grama po kilogramu. Tolika količina polifosfata je šokantna kaže Stojšić, ali pravi skandal je to što su naučnici ovog instituta napisali, da je u pitanju dozvoljeno prisustvo polifosfata jer je, kako kažu, manje od 0,8 odsto po kilogramu:

-Pogledajte - rekao je Stojšić- pokazujući našem novinaru nalaze ove institucije, čiji su stručnjaci napisali da je ta količina polifosfata u skladu sa propisima objavljenim u Službenom glasniku RS broj 94/2015 članovi 20, 26, 29 dozvoljena.

Upravo taj propis na koji su se pozvali zabranjuje prisutnost polifosfata. dr Stojšić je učestvovao u pisanju tih propisa i insistirao je da prisustvo bude apsolutno zabranjeno. On naglašava da bi gospoda iz naučnog instituta trebala da znaju da su naučni eksperimenti na laboratorijskim životinjama pokazali da se već u drugoj generaciji kod životinja koje konzumiraju meso sa polifosfatima rađaju potomstvo sa degeneracijom i to u procentu od 38 do 47 odsto!

Roštilj meso iz Leskovca se prodaje po celoj Srbiji. Istraživanje koje je sprovela redakcija Magazina Tabloida pokazuju i da načelnica uprave za veterinu Ljilja Ivanjac od dana stupanja na dužnost do danas nije naredila nijedno uzorkovanje mlevenog mesa na polifosfate. Uvidom u kopije papira i izveštaja ne postoji nijednu naredbu da se te kontrole urade. Pravo da takve kontrole naredi ima i direktorka uprave, koja za razliku od Ivanjčeve razmišljala o sudbini srpske dece i drugih potrošača pa je takve kontrole naredila!

Nadamo se da će se kontrole nastaviti i da će trovači biti zaustavljeni, a Ivanjac ako ne počne da radi posao za koji je građani Srbije plaćaju, nema razloga ni da nastavi da sedi na mestu načelnika veterinarske inspekcije. Inače treba podsetiti i da Ivanjac ne naređuje ni kontrolu lažnog označavanja pekarskog meda, kao prirodnog koje uglavnom sprovode članovi Saveza pčelarske organizacije Srbije SPOS, kojom predsedava Rodoljub Živadinović. Na pitanje kako komentariše sitaciju na tržištu meda koja prema saznanjima Magazina Tabloida nije sjajna, Miroslav Stojšić koji je inače i bivši načelnik veterinarske inspekcije kaže:

-Čujem da onaj, predsednik SPOS-a, Rodoljub Živadinović stalno po svom fejsbuk profilu piše da on radi sve u dogovoru sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić, da mu je njegov rad aminovao ministar poljoprivrede Branislav Nedimovićem. Piše i članovi njegovog udruženja svoj med prodaju kao prirodni. Prodaju ga u količinama tri puta većim nego što prirodnog meda u Srbiji ima! On bre priča kako svi ostali koji ne plaćaju članarinu kod njega imaju falsifikovan med! Tvrdim da sve to nije tačno. On ništa nije dogovorio sa Vučićem, niti Brnabićkom - tvrdi Stojšić, i objašnjava da su Živadinoviću daju podršku da se tako predstavlja Vučićev savetnik za poljoprivredu Dragan Glamočić, načelnica Ljilja Ivanjac, Budimir Plavšić načelnik odeljenja za epizotologiju i dobrobit životinja, i načelnica za veterinarsko javno zdravstvo, Tamara Bošković. Prema ranijim pisanjima Magazina Tablod, oni zajedno sa Zoranom Ivanovićem, načelnikom odeljenja za odobravanje i registraciju objekata za proizvodnju, promet i skladištenje hrane, predstavljaju organizovanu interesnu grupu službenika Ministarstva poljoprivrede koji rade protivno interesima građana Srbije.

Stojšić tvrdi i da Živadinović preti proizvođačima meda koji nisu kod njega u udruženju:

U dogovoru sa Ljiljom Ivanjac on šalje inspektore kod konkurencije. Tako se nedavno Ljilja Ivanjac oglasila da su poslali 15 uzoraka meda na kontrolu u Nemačku. Razlog slanja je bio to što med ne miriše na livadski i što je slađi nego što treb da bude. Sve to je rađeno po nalogu Živadinoovića. Pritom mi niko nije objasnio zašto se med šalje u Nemačku na analizu kada ovde imamo najopremljeniju moguću laboratoriju "Super lab" i koja je akreditovana za 237 različitih ispitivanja. Živadinović konkurenciju stavlja i na njegovu "crnu listu", kao što je i slučaj sa proizvođačem meda marke Aza, iz Ledinaca kod Novog Sad, odnosno sa Fruške gore.

Interesna grupa ministarstva je Živadinovića, koji nije veterinar, baš kao i Glamočića, stavili u radnu grupu ministarstva za med. Onda su ovi laici počeli da se zahvaljujući toj funkciji mešaju i u druge oblasti veterine. Piatnje za Upravu za veterine je odakle Živadinovićevom udruženju toliko hiljada tona navodno prirodnog meda, kada zbog elementarnih nepogoda i suše, 99 odsto pčelara svoje pčele dohranjuje sirupima. Med od pčela koje su dohranjene ne može se u skladu sa pravilnicima smatrati prirodnim.

Doktor Stojšić tvrdi da 90 odsto meda na kome Živadinovićevi članovi pišu da je prirodan, zapravo nije. I pita javno Ljiljanu Ivanjac zašto ne kontroliše taj med.On ukazuje da je Živadinović poprilično počeo da gubi kontrolu nad svojim postupcima, pošto je nedavno objavio da je njegovo udruženje obučilo 30 pčelara koji će po Srbiji senzorski pregledati med u prodavnicama i potom će podnositi prijave inspekciji:

Dragan Glamočić i Ljilja Ivnjac protežiraju, Živadinovića, a progurali su i propis da svako svoje pčele može sam da leči. Pa tako seljaci kupuju antibiotike, daju ih pčelama čim posumnjaju da nešto nije uredu sa njima, nus pojava je da je med pun antibiotika. Što načelnica Ivanjac ne pošalje med na analizu da se vidi ima li antibiotika u njemu.

Na pitanje da li je sada situacija bolja po pitanju mašinski separisanog mesa, u kome su kosti, hormoni, trtice, šije, i vratovi i koje je ranije "pravilnikom smrti" bilo dozvoljeno koristiti kao dodatak za proizvodnju roštilj mesa Stojšić kaže: -Ne. Ne istina je da smo to zabranili, kada smo izmenili pravilnike, ali to opet niko ne kontroliše. Pa pitajte Ljilju Ivanjac: Što to ne kontoroliše? Zabranjeno je da se samelju ostatci pileta posle prerade i tu mislim na pileće šije, trtice, leđa sa kostima i plućima, bubrezima i pre svega trtičnim žlezdama u kojoj se deponuju svi mogući hormoni sa kojima se pile kljuka tokom života. Takvu smesu zbog zdravlja nacije ne smete koristit. To bi trebalo da se otkriva nalizama na prisustvo kalcijuma.

Veći nivo kalcijuma otkriva da li su samlevane i kosti sa mesom. Problem je što oni pošalju smesu na analizu, a dođu reziltati da u mašinski separisnaom mesu ima manje kalcijuma nego u blom mesu. To je dokaz ne samo da falsifikuju rezultate, već i da su glupi. Jer ko normalan će poverovati da u čistom mesu ima više kalcijuma od onoga u koje su samleli sve i svašta. Nijednu zabranu uvoza do danas nisu izrekli, niti kontrolišu da li to neko sam melje i proizvodi, kaže Stojšić. Upozorava da osim što se falsifikuju nalazi o količini kalcijuma, niko ne radi kontrolu da li u mesu ima hormona, i kocidiostatika, kojih opet ima u stočnoj hrani. Na taj način, kaže Stojšić, i dalje se masovno sprovodi trovanje naroda: -

U prošlom broju Magazina Tabloid objavili smo da već godinama ne izvozimo svinje u EU, i da je izvoz u Rusiju drumskim putem nedozvoljen, jer se svinje već duže od deset godina vakcinišu protiv svinjske kuge. Za to kriv Budimir Plavšić koji sprovodi vakcinaciju, a od nedavno je ista situacija i sa govedinom, jer sada vakcinišemo i goveda protiv nodularnog dermatitisa.

Zato ni krave ni bikovi ništa više ne može da se izvozi u EU. Krajnje je vreme da se pokrene pitanje ko je kriv za to, a kriv je pre svih Dragan Glamočić, on je vodio projekat suzbijanja te bolesti, i da je to radio na pogrešan način. Bolest je bilo moguće suzbiti dezinsekcijom u pograničnim oblastima, prema zemljama gde se ta bolest pojavila. Umesto toga Glamočić je organizovao interventni uvoz neregistrovanih vakcina, vakcinisao sva goveda, krave i bikove, potom su vakcinisani i protiv bolesti plavog jezika.

Oni su vakcinisali po celoj Srbiji. Posle se dešavao veliki broj uginuća, jer je vakcina bila veliki stres za organizam mnogih životinja, dešavali su se i pobačaji kod krava. Najveći kriminal je što su u januaru preskočili zakazanu vakcinaciju protiv plavog jezika. Pa su je maja meseca radili iz početka. Posle 28 dana urađena je onda i revakcina, a još 28 dana kasnije vakcina protiv nodularnog dermatitisa. Ni na trenutak niko nije zabranio konzumiranja mesa, i mleka tih životinja.

-Zar mislite da su u EU ludi što ne dozvoljavju da se konzumira životinja koje vakcinisane i što brane uvoz iz Srbije - pita se Stojšić. On podseća i da se ne vodi računa od koga i kakve vakcine se kupuju. Tako je prošle godine uvezena vakcina iz Maroka, na kojoj je pisalo da je karenca kod životinja koje je prime nula dana.

Nikada ne treba verovati proizvođaču koji to napiše, i zbog bezbednosti građana takav lek ne treba uvoziti. Vakcina je umrtvljeni virus, i kada je date životinji ona je bolesna dok njen organizam ne izgradi imunitet na tu bolest, u tom periodu ne treba konzumirati njeno meso i mleko. Na kraju krajeva Zakon i brani da se za ishranu koristi meso bolesnih životinja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane