Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Vučićevi "saveznici" kreću u obračun protiv njega i njegove diktature

Udar sa zapadne strane

Srbija je institucionalno kriminalizovana država i toj strašnoj istini nema šta da se doda. Svaka ljudska aktivnost u ovoj zemlji podređena je jednom čoveku, njegovom bratu, kumovima i najbližoj rodbini. Mada je takozvana svetska zajednica skup opakih licemera, neke granice u njihovim međusobnim odnosima, ipak se znaju. Ali, mali balkanski satrap to nije shvatio, otišao je predaleko u svojim faraonskim ambicijama. Vučić i njegovi vučići, dozlogrdili su svakome i u Srbiji i van nje. I na Istoku i na Zapadu. I u Moskvi i u Vašigntonu. Lažni Vođa ušao je u sukob sa međunarodnim pravom, radi stvari koje su geostrateški štetne za malo veće igrače od njega i njegovih šibicara, i to neće proći nekažnjeno. Amerika planira "čišćenje" Balkana od ološa kome je i sama kumovala.

Nikola Vlahović

Krajem septembra meseca 2017. godine, za Radio Slobodna Evropa govorila je analitičarka američke filatropsko-političke, provladine organizacije, Karnegi centar, Džudi Dempsi, koja je u svom osvrtu nazvanim "Oligarsi podrivaju demokratiju na Balkanu", najavila velike promene u ovom delu sveta, gde Srbija predstavlja geostrateški najvažniju državu.

Naime, Dempsijeva je rekla kako je "...Zapadni Balkan ponovo u neredu jer lokalni oligarsi podrivaju demokratske procese u tom regionu", te da je "...Potrebno nanovo razmisliti kako da se tim oligarsima uzvrati i kako oživeti veru u demokratizaciju i civilno društvo, jer je ta vrsta lokalnih oligarha koji vode Zapadni Balkan erodirala volju za reformama i podriva demokratiju..."

Na koga se odnose ove teške optužbe (iza kojih sigurno stoji vlada SAD, jer Karnegi centar više od jednog veka tradicionalno tumači zvanične i nezvanične spoljnopolitičke stavove Vašingtona) nije teško prepoznati. Tu su svi, ne samo sadašnja srpska političko-profiterska oligarhija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nego i kompletna rukovodstva država koje su nastale raspadom jugoslovenske zajednice.

Da bude jasnije šta su razlozi ovakvog istupa, Dempsijeva je dodala i ovo: "...To je naše dvorište, to su vrata do nas, malo niže, niz put od Beča, i ignorisanje onoga što se tamo dešava bilo bi apsolutno i definitivno kratkovido! Zapravo, to je pitanje evropske bezbednosti..."

Sjedinjene Američke Države zaista imaju nameru da "očiste Balkan" od pljačkaša na vlasti koji su ojadili svoje građane a sebi pribavili milijarde evra i dolara. Nedavno je Vuk Jeremić, bivši predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, vrlo ubedljivo i argumentovano tvrdio da "Tramp neće doći u Srbiji", reagujući na euforiju Aleksandra Vučića, koji je, nakon polusatnog čekanja na fotografisanje sa američkim predsednikom, euforično tvrdio suprotno. Jedan od ozbiljnih znalaca spoljne politike SAD, njujorški novinar Vilijam D. Foreman, koji se tokom septembarskog zasedanja Ujedinjenih nacija našao u ispražnjenoj sali na Ist riveru dok je Vučić govorio, ovako je prokomentarisao "bekstvo državnika" pred srpskim diktatorom: "...Nije loše da je prazna sala, za Srbiju je najbolje da se ne nađe 'na radaru', nego 'ispod njega'..."

No, izgleda da se Vučić potrudio da bude obrnuto. Svi njegovi poslovi, poslovi njegovog brata, kumova i bliskih saradnika, već su postali predmet obrade američkih državnih organa (od obaveštajnih, poreskih do policijskih). Republikanci, ma koliko bili protivrečni pa čak i zavađeni međusobno, odlično znaju ko je koga finansirao u predizbornoj kampanji, a posebno znaju da je bivši srpski premijer, a sada i predsednik države, doneo kesu sa milionima evra za pomoć u kampanji Hilari Klinton! Takav se ne zaboravlja. Opljačkao je i Majkla Krendala, jednog od najuglednijih članova Republikanske stranke, koji je imao časne namere da u Srbiji krene sa izgradnjom vetroparkova i proizvodnjom alternativne energije (o čemu je Magazin Tabloid u više navrata detaljno pisao).

No, to je samo mali deo razloga zbog kojih će vlada SAD, u najskorije vreme, pristupiti razvaljivanju nedemokratske, autoritarne vlasti u Srbiji i njenog Vođe, koji punih pet godina nije izašao na debatu opoziciji i koji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom brani njegovim oponentima da kažu šta misle, koji proganja, zastrašuje i na svaki način teroriše građane ove zemlje, ne bi li ih pretvorio u krotke ovce zadovoljne što uopšte postoje.

Političke plutokrate u Vašingtonu znaju da su ovde u Srbiji problem i zapadni oligarsi i kompanije koji budzašto kupuju fabrike, zemlju, vodne resurse, rudnike i banje, pružajući za uzvrat podršku Vučićevoj diktaturi i zapošljavajući radnike sa stranačkih lista SNS-a.

Konačno, u Vašingtonu sigurno znaju da je glavni oligarh u Srbiji obavio skoro sve zadatke koje su mu dali. Srbija je opljačkana, izluđena i teritorijalno osakaćena. Niko to tako uspešno nije izveo kao Aleksandar Vučić. Niko brže i efikasnije. Niko poslušnije i odanije nije ispunjavao sva "žitija" evroatlanskih popova i popadija.

Sad je, sudeći prema glasovima iz Karnegi centra u Vašingtonu (a, oni uvek prvi reaguju uoči političkih bura i oluja) i njemu došao kraj, pa će, zajedno sa svojom albanskom braćom sa Kosova, kojima se spremaju prve optužnice za ratne zločine, biti uklonjen.

Zapadni Balkan jeste ponovo "u neredu", ali, za to se ne mogu isključivo kriviti narodi ovoga podneblja, nego i vlada u Vašingtonu koja je odgovorna za sve što se ovde dešavalo u proteklih četvrt veka (i pre toga). I, ako je namera da SAD u saradnji sa drugim velesilama očisti teren od zla u Srbiji i oko nje, onda je prilika idealna. Pitanje je samo, kome Srbija više može da veruje nakon paklenih decenija provedenih pod raznim autokratama u kriminalnom zabranu nedostojnom za normalan život?

Svakodnevnica govori da je sprdnja Vučićevih siledžija sa građanima dostigla vrhunac a da je birokratija u Briselu i dalje spremna da tu sprdnju finansira. Primera ima na pretek. Nedavno je iz evropskih fondova plaćeno vladi Srbije čak 27 miliona evra za reformu obrazovnog sistema i njegovo usklađivanje sa tržištem rada. Zvuči neverovatno, ali je Srbija prva zemlja regiona koja je dobila novac za tu svrhu! Ali, šta to uopšte znači i kakvog efekta ima ako je poznato da je mnogo takvog novca bez kontrole nenamenski potrošeno i pokradeno? Desetak hiljada ljudi godišnje napusti Srbiju, a od toga je barem polovina sa višom školom ili fakultetom. Ništa ovde ne može da ih zadrži niti za ozbiljnog čoveka pred kojim stoji život ovde ima nade. A, milioni evra godišnje stižu za poboljšanje rada državne uprave, za olakšavanje komunikacije građana i državne birokratije i slično. I sav taj novac završava u privatnim džepovima ili stranačkoj kasi vladajuće stranke i njenog umišljenog Vođe.

Vučić je dobio izbore notornim lažima i manipulacijom kakva nije viđena ni u vreme Miloševića. Iskoristio je premijersku stolicu da vodi kampanju, a skupštinu ukinuo da se čak ni tu ne bi čuo glas opozicije. Ima 24 sata dnevno termin na svim televizijama, dakle, kad hoće i koliko hoće, da kaže šta god hoće. Ni to mu nije dovoljno. Postavio je svoga ministra za kulturu i informisanje, jednu opskurnu ličnost, ljigavca bez morala, izvesnog Vladana Vukosavljevića, koji ne bi ni po čemu ostao upamćen da nije je nedavno rekao kako "...Nema dovoljno informacija da bi mogao da komentariše najnovija dešavanja na medijskoj sceni..." Ministar za kulturu i informisanje nema dovoljno informacija šta se dešava u medijima, pa se pozvao ("...možda on bolje zna"), na pomoćnika ministra Miloša Jankovića. Ni on o tome ništa nije znao. A, Vođa na svim televizijama, u svim terminima i svim reprizama!

Samo pravi zlotvor sa britanskim pedigreom, u ovom slučaju Dejvid Mekalister, izvestioc Evropskog parlamenta za Srbiju, mogao je da izjavi kako EU, "...kroz otvorena poglavlja, hoće da nagradi Srbiju". Evo i čime: histerična luđakinja, neizlečena radikalka, Jadranka Joksimović, u svojstvu ministarke za evropske integracije, pohvalila se kako "imamo pregovaračku poziciju 13", koja se tiče ribarstva! Gde će to Srbi da pecaju i pod kakvim uslovima? U mutnom Dunavu i Savi, gde plutaju somovi prepuni otrova i teških metala? Ili u Vladi Srbije, gde sitne ribe broje krupne pare? Mnogo je interesantnije poglavlje 9, koje se tiče finansija i koje, ako uopšte prođe, mora biti predato u nadležnost nekakvim evropskim agencijama. To se Vučiću i njegovim vučićima nikako ne bi dopalo. Finansije su za njih porodična rabota i niko osim Njega (i Njih) ne sme da pristupi toj temi.

U neposrednom srpskom komšiluku, u Tuzli (BiH), predzadnjeg dana septembra počela je velika vežba spasavanja u kojoj učestvuju zemlje članice NATO saveza i partneri. Pomoćnik generalnog sekretara NATO za bezbednosne izazove Sorin Dukaru rekao je da se broj učesnika i kompleksnost samih vežbi, koje će u Tuzli biti sprovedene, pokazuju praktičnu vrednost partnerstva BiH i NATO alijanse. Insceniran je čak i desant prema srpskoj granici, u slučaju da "Rusi napadnu".

Samo deset dana pre toga, Srbija je postala deo borbene grupe EU Helbrok (HELBROC) koju čine Rumunija, Bugarska, Kipar, Grčka i Ukrajina. Okupio je NATO pakt "svoj" pravoslavni savez, kako bi se Moskvi stavilo do znanja da i Zapad ima svoje saveznike među onima za koje se tradicionalno smatra da su ruski saveznici.

Šta će Srbija u ovim igrama, ako Vučić uporno ponavlja (i još upornije laže) rusku vladu da je "Srbija vojno neutralna"? Stvari možda postaju jasnije ako se pogleda sadržaj govora bivšeg "namesnika" Zapada u Bosni i Hercegovini, Pedija Ešdauna, koji je, takođe krajem septembra, zajedno sa generalom, bivšim komandantom Unprofora-a u BiH, Majklom Rouzomu bio ispitivan u britanskom Domu lordova o realnosti novih ratova na Balkanu, posebno u BiH. Tom prilikom se Ešdaun pozvao na informaciju da kanadski premijer Džastin Trido priprema poseban savez s Evropom kako bi se rešila kriza na zapadnom Balkanu. Preciznije, kritični deo Ešdaunovog izlaganja glasi ovako: "...Ne bih smeo reći, jer sam, naravno, na stenogramu. Čuo sam neke zanimljive stvari u vezi s Kanađanima i ovom temom. Ako je istina da Trido razmišlja o nekoj vrsti evropsko-kanadske alijanse da bi pokrenuo stvari na Balkanu, onda je to potpuno novi korak. Čujem da postoji realan interes za to..."

Sa druge strane, profesoru na Univerzitetu St. Mary u Londonu, Džejms Ker Lindzi, iznenadio se činjenicom da Kanada hoće da preuzme vodeću ulogu na zapadnom Balkanu pa je rekao: "...Ta je zemlja članica i NATO-a i ima iskustva kao mirotvorac u regiji. Ovo ukazuje na promenu geopolitičke situacije. Uprkos nedavnoj poseti potpredsednika SAD-a Majka Pensa Balkanu, postoje pitanja vezana za posvećenost Vašingtona toj regiji..."

Londonski "Obzerver" je barem dva puta od početka 2017. godine pisao i u svojim analizama opominjao sve zapadne političke faktore, da na Balkanu, a posebno u Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori neće biti mira dok se stvari sa "prebogatom klikom" na vlasti ne razreše, tačnije dok se ne razvlaste i procesuiraju oni koji su opljačkali stotine milijardi evra i dolara iz budžeta svojih država. Problem je, a to znaju čak i pristrasni, jednostrani i zaslepljeni novinari na Zapadu, što su te "oligarhe" na vlasti održavale upravo demokratske vlade u Britaniji, Americi, Nemačkoj, Francuskoj...

Ruski vojni analitičar Fjodor Aleksejevič Karaev označio je Srbiju kao eksperiment državu Zapada. Da li će uskoro prestati sa tim eksperimentom? I da li će građani Srbije i Balkana moći da počnu da žive kao i ostali građani Evrope? Vreme odluke dolazi.

< A 1. Čekajući sultana Erdogana

(Pismo prijatelja Srbije iz Turske)

Erdogan stiže u Beograd sa pratnjom od 150 ljudi 10 oktobra. Srbija duguje 400 miliona evra Kataru za dva posla trgovine oružjem.

Prvi tovar je bio presretnut kod Malte (namenjen ISIS-u), a drugi je zaustavljen kod Krfa (namenjen Ukrajini). Predsednikov brat, koji je sklopio dogovor sa Katarom, siguran je da će Erdogan posredovati između Srbije i Katara kako bi se rešio problem ovog duga. Turci bi dobili pravo eksploatacije zlata i bakra u Srbiji (vredno milijarde dolara), a Srbija bi i pomogla Turskoj da stvori privid Otomanskog Carstva na Balkanu.

Zauzvrat bi Turska pomogla predsednikovom bratu da reprogramira dug prema Kataru. Drugo, postoji ideja da Kosovo, Sandžak i jug Srbije pristupe ''Otomanskom Carstvu na Balkanu'' zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, a BH entitet Republika Srpska bi se pridružio Srbiji. Takođe postoji i ideja da Republika Srpska preuzme deo obale kod Dubrovnika u Hrvatskoj čime bi se Srbiji obezbedio pristup Jadranskom moru. Po ovom scenariju bi izgubili Hrvatska, Makedonija i Grčka, a šire posmatrano izgubila bi i Srbija koja bi ostala bez koridora prema Grčkoj (Put svile). Srbija bi dobila Republiku Srpsku, ali bi izgubila Kosovo, Sandžak i jug Srbije (koridor ka Grčkoj).

Niko ne veruje u ovaj ludi scenario, ali će ova Erdoganova poseta Srbiji 10. oktobra sve usporiti. Ni Katar neće prihvatiti da se problem duga reguliše onako kako su se ispod žita dogovorile Srbija i Turska. Ne znam šta će sada da uradi vaš predsednik - da li će sve da zaustavi i sačeka Erdoganovu posetu 10. oktobra, ili će krenuti u nekom drugom pravcu. Promena granica na Balkanu, sa ili bez rata, nije moguća. To bi mogla da bude zamka za Srbiju. Nikada neću verovati Erdoganu i Turcima. Oni će sve pridodati Otomanskom Carstvu, računajući i Republiku Srpsku. Srbija nije spremna za rat i Srbija bi izgubila rat na Balkanu. Čuo sam da vam je predsednik zaista bolestan. Nema još puno vremena.

M. mi je rekao da predsednikov brat (Andrej) želi da predsednik umre i da posle toga stavi Srbiju pod svoju i kontrolu Albanaca, i da zatim celu Srbiju uvede u Otomansko Carstvo. Da li je to istina? Kako brat može da želi smrt brata?

Ovaj brat ne shvata da će jednog dana, kada umre predsednik, njega ubiti turska mafija. Nikako ne verujte ni Britancima. Oni podržavaju obe strane i to će raditi do samog kraja.

M. je zaboravio da pomene kako počinje sa radom železnička linija između Istanbula i Beograda. Ovim vozom će stotine Turaka i Arapa (većina njih su iz ISIS-a ili dileri) stizati u Beograd. Šta će raditi?

(Autor je vojni analitičar iz Turske)

Braća Vučić, sramni kumovi ''Miloša'' i ''Lazara''

Godine 2012., dolazi do potpisivanja ugovora Turske kompanije BMC i Borbeni složeni sistemi d.o.o tj (Jugoimport SDPR).

Katar kao glavni finansijer i partner Erdogana i Aleksandra Vučića za sve što se tiče snabdevanja terorista Islamske države upošljava srpsku firmu Jugoimport SDPR, a ona samo zbog ovog posla otvara i investira pogon u Velikoj Plani - Složeni borbeni sistemi d.o.o kreću u još jedan zulum protiv srpskog naroda i države, u proizvodnju raznih namenskih specijalnih blindiranih vozila i naoružanja za Islamsku državu Sirije, Libije i Iraka...

Proizvodnju ovih vozila finansira Katar kroz Tursku kompaniju BMC i veći deo novca iz Turske kompanije odlazi u Srbiju u Jugoimport, na njihove offshore firme po svetu, odakle se direktno plaćaju Andrej i Aleksandar Vučić, pa tek onda svi sitni šrafovi oko njih, a sve zarad odanosti muslimanima širom sveta, a na prvom mestu Islamskoj državi, a i svim terorističkim grupama milim srcu braći Vučić..

Svi delovi od šasije, metala, motora, menjača, balističkog stakla, opto elktronike, dolaze iz Turske iz firme BMC, delovi nesmetano stižu iz Turske u Srbiju u fabriku Složeni borbeni sistemi doo i u Srbiji se sklapaju kao lego kockice, borbena vozila koje se kasnije isključivo prodaju Islamskoj državi. (Lazar, Miloš itd).

Zato je Vučić i rekao u zadnjem izlaganju u fabrici u Velikoj Plani da je potražnja velika za vozilima, ali kapaciteti slabi. Hteo je da kaže da su kapaciteti prebukirani...Kada uporedimo tehničke karakteristike vozila koje stvarno proizvodi Turska firma BMC i naših vozila Lazar i Miloš vidi se da su maltene identična, sem možda izgleda karoserije, ali sve ostalo ispod karoserije je indentično (motor, menjač, balistička zaštita, optoelektro uređaji, gume...)

Iz samo VELIKE mržnje prema Srbima i srpskoj istoriji i junacima koji su dali živote za Srbiju, braća Vučić daju sveta srpska imena tim vozilima - Miloš i Lazar, a onda ih elegantno besprizorno prodaju teroristima-mudžahedinima...

Borbeno vozilo se koristi kao platforma na kome se nalaze raketni lanseri sa raketama (rakete+lanseri 107mm, mitraljezi Kojot 12,7mm...). Ovo je jedan od načina kako Srbija od Katara dobija novac za podržavanje Islamske države i buduće stvaranje Velike Albanije u srcu pravoslavlja. Jedno vozilo koje je sklapano u Srbiji, a za potrebe Islamske države je koštalo 150.000 evra, a Katar je plaćao 1.000.000 evra. Zarada je bila 850.000 po komadu.

Sultan Erdogan dolazi kod Vučića da dogovori da preuzme dugove Andreja Vučića iz neuspelih poslova sa Katarom i da mu skine sa vrata Tursku mafiju. Dug je 400 miliona evra, a Aleksandar će mu za uzvrat dati Aerodrom Beograd, Borski rudnik sa novim nalazištima zlata, i najvažnije - priznanje Kosova koje je za Katar i Tursku vrlo važno.Ali se Katar sa otpisom duga neće složiti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane