https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Kako je Vučićeva mafija dala još jednu srpsku fabriku na poklon

Otimanje preuzimanjem

Srpska vlada je predala na upravljanje kruševačku fabriku "14 oktobar" u ruke mafijaša, onako kako to pravi monstrumi rade, uz odgovarajuću simboliku, dakle, na isti datum, 14. oktobra. Tog dana je Vučićeva gej-maskota, Ana Brnabić, za njegov račun očitala opelo još jednom privrednom gigantu, smejući se u lice hiljadama porodica koje su od nje decenijama živele

Milica Grabež

Na dan 14. oktobra, održavala se još jedna farsa Srpske napredne stranke, ovaj put u Kruševcu, gde je jedna strana kompanija ("Čekoslovak grup"), preuzela bivšeg jugoslovenskog giganta, "14 oktobar Kruševac". Ko je i kako doveo "Čekoslovak grup" u Kruševac, nije teško pretpostaviti (Vučić nudi šakom i kapom svakome ko se zaputi u ovu nesrećnu državu). Reč je o poslovnoj grupi iz Praga koja u svom vlasništvu ima više od 40 kompanija, među kojima su najpoznatije "Tatra" i "Avia".

Ovde je reč o skandaloznom preuzimanju a ne o kupovini niti "stranom ulaganju" iza koga stoji "eksponent" Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, Vojislav Sparavalo, direktor i vlasnik firme SCMG koji "posluje" u Češkoj Republici

U ovom slučaju, dogovorena je i visina subvencija po fiktivno otvorenom radnom mestu (ne manje od 15.000 evra), plus besplatna infrastruktura, tržište i dodatna pomoć srpskog budžeta (visina još nije određena ali neće biti ispod 50 miliona evra).

Jedan deo novca će biti odmah isplaćeno na račun "Čekoslovak grup", a odatle, u vidu provizije, Sparavalu, koji taj novac obrće za račun Dodika. Šta Dodik i Vučić rade sa tim novcem, nije teško pretpostaviti.

Sto dana jada sa Anom Brnabić, o kojima je ona u Kruševcu podnela izveštaj, govore da je i ona ušla u kriminalne poslove, jer za češku grupu "Čekoslovak grup" kaže da je potpisivanje ugovora "o preuzimanju" srpske firme "14 oktobar Kruševac", "održano obećanje"! Tačnije, da je Vučić obećao ovoj poslovnoj grupaciji i njenom kriminalnom "menadžeru" iz Republike Srpske, da će posao otimanja kruševačke fabrike proteći bez problema. Zanimljiva je i izjava Marijana Goge, predsednika češke MSM Grupe koji je takođe otkrio još jednu bitnu pojedinost o "preuzimanju" kruševačke fabrike. Goga je rekao da je firma na čijem je čelu "...dala čvrsto obećanje predsedniku Vučiću da će obnoviti proizvodnju, uvesti nove proizvode i uposliti radnike...Želim da u svim zemljama gde deluje 'Čehoslovak Grup' bude snaga koja otvara nova radna mesta i izvor bogatstva koje donosi prosperitetu društva. Obećavam da ćemo sve učiniti da se ova vizija ostvari i u '14.oktobru'..."

Dakle, ugovor "o preuzimanju" fabrike "14. oktobar Kruševac" potpisan je na osnovu obećanja da će ova grupa obnoviti proizvodnju i uposliti radnike. A, novac za to će dati budžet Republike Srbije! To, na vrlo jasan način govori da se Aleksandar Vučić bavi veleizdajničkom otimačinom državne imovine, da je stavlja u ruke stranih privatnih vlasnika i domaćih kriminalaca sa međunarodnom reputacijom, da domaći menadžment i naše inženjere proteruje u inostranstvo i da stranom kapitalisti stavlja na raspolaganje najjeftiniju radnu snagu u Evropi. Šta još treba da se dogodi da se ovom drskom kriminalcu stane na put?

Ne znajući valjda šta čini, Ana Brnabić je tokom svog "ekspozea" u Kruševcu otvoreno denuncirala Aleksandra Vučića i njegove kriminalne poslove, rekavši: "...Ponosna sam što sam danas u Kruševcu. Preuzimanje fabrike je privedeno kraju, a najveće zasluge za to idu sadašnjem predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je o ovoj investiciji pregovarao još dok je bio na mestu premijera..."

Tačno je, kažu upućeni u ovaj "posao", pregovori sa Sparavalom su išli lako, ali nije bilo lako izvesti pljačku (preuzimanje) pred očima radnika fabrike "14. oktobar Kruševac". Podsećanja radi, "14. oktobar" je bio u stečaju od januara 2016. godine i prodat je tek u petom pokušaju, a prvi je sproveden metodom neposredne pogodbe uz podnošenje pisanih ponuda. Procenjena vrednost imovine oglašene na prodaju bila je oko 4,8 milijarde dinara.

Nakon tri meseca mučnih i tragikomičnih pokušaja da Ana Brnabić, Vučićeva "izabranica" na mestu predsednika Vlade Srbije, pokaže da je sposobna za tu ulogu, rezultati su više nego poražavajući. Srbija je dublje u glibu nego što je bila na početku njenog mandata. Što se Vučića tiče, Ana Brnabić je za njega bila odličan izbor: ne pita se ni o čemu, ne postavlja mu nikakva pitanja i govori tačno ono što bi i on rekao. Tačnije, laže isto kao i on. Dokaz za to je njen "rezime" prvih sto dana rada vlade u kome kaže da je se Srbija "modernizovala" i da ide putem koji je trasirala prethodna vlada! Što će reći, Vučićevom stranputicom.

Nastavila je Ana Brnabić da laže govoreći da je "...uspešno nastavljena fiskalna konsolidacija", da je smanjen javni dug i da je on samo u ovoj godini smanjen za 7,6 BDP (što je oko milijardu evra), te da je uspešno okončana i sedma revizija sa MMF-om.

Naravno, ništa od ovoga nije tačno! To je tokom oktobarske posete Srbiji jasno i glasno rekla i delegacija Međunarodnog monetarnog fonda koja je utvrdila da je Srbija na samom balkanskom dnu po visini BDP-a! Uprkos tome, za skupe pare je otvoren "Centar digitalne privrede" na privatnom Institutu "Biosens" u Novom Sadu (od koga neće bit nikakve koristi osim što će koristiti maloj grupi režimskih prevaranata da se još više obogati).

Nije Brnabićka zaboravila da se pohvali i "uspesima" na planu digitalizacije, mada je svakome ko poseduje bilo kakav elektronski dokument jasno da je i to jedna velika laž i da je Srbija u kamenom dobu što se tiče informacionih tehnologija, da iz ove države odlaze najbolji IT inženjeri i da je u državnoj upravi potpuni haos.

Sramno je da ova "viđena" predstavnica gej zajednice, koja se isticala "kao borac za ravnopravnost", danas laže radnike u Kruševcu (i širom Srbije). U slučaju otimačine fabrike "14. oktobar" u Kruševcu, lagala je da će do kraja 2017. pored sadašnjih 130 radnika zaposliti još 150, i da će proizvodnju pokrenuti odmah po dobijanju dozvole za rad. A, predsednik češke poslovne grupe "obećava" da će biti tako ili nešto slično. To preduzeće je nekada, u jugoslovenskoj državi, zapošljavalo čak 8.000 radnika, a proizvodilo je tešku mehanizaciju, bagere i traktore-guseničare, kao i delove za tenkove. Danas su mu za vrat stali kriminalci i pederi, najgora ološ i belosvetski hohštapleri. U posao ove grupe uključena je i albanska mafija u češkoj i Slovačkoj (zbog koje su svi časni ljudi u ovim državama zgroženi). Ali ne i Aleksandar Vučić kome je njihova "ekonomija" postala ključna tačka oslonca.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane