Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Zašto je poseta američkog diplomate uznemirila Vođu

Opkoljavanje Vučića ili satiranje Srbije

U Predsedništvu Srbije Aleksandar Vučić je 24. oktobra primio trećeg zamenika petog pomoćnika državnog sekretara spoljnih poslova Sjedinjenih Država Brajana Hojt Jia i ambasadora u Beogradu Kajla Skota. Sastanak je za srpskog predsednika, a i za Srbiju, bio veoma značajan, jer se njegova Velika propaganda laži uznemirila, saopštavajući da je američki diplomata ''specijalac'' Donalda Trampa koji je došao da Srbiji prenese ultimatume da hitno mora priznati nezavisnost Kosova i Metohije, da mora odmah prekinuti sve veze sa Rusijom, uvesti joj sankcije i nastaviti ''put ka Evropskoj Uniji''. Istog dana Velika propaganda laži je saopštila da se predsednik Vučić ''dostojanstveno držao'' i da će za nekoliko dana saopštiti podanicima šta je odgovorio na pitanja gospodina Hojt Jia. Dani prolaze, tih odgovora nema. Zato su se već sutradan oglasili i Hojt Ji i Karl Skot, da pojasne šta je srpskom predsedniku saopšteno. Da li je Vučiću preneta poruka Vašingtona da mora odmah da ode s vlasti, ili je najavljen novi napad Amerike na Srbiju, uključujući i vojnu intervenciju, budući da je Severna Koreja još uvek tvrd kamen?

Stanimir Jović

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je 25. oktobra da SAD podržavaju evropski put Srbije, na kojem postoje izazovi, kao što su unapređenje vladavine prava i slobode medija i normalizacija odnosa sa Kosovom. "Bez toga neće biti integracije u Evropu", ocenio je Skot u izjavi novinarima u Privrednoj komori Srbije.

On je rekao da je razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Brajana Hojta Jia u utorak 24. oktobra bio otvoren i pozitivan.

Odgovarajući na pitanja o tome šta je Vučić govorio na tom sastanku, Skot je izjavio da nije na njemu da o tome govori. Prema njegovim rečima, Brajan Hojt Ji je izjavio da SAD, kao i Srbija, žele dobre odnose sa Moskvom!

"Srbija može da ima dobre odnose sa Rusijom, ali zemlja koja želi da postane članica Evropske unije treba da tom cilju bude posvećena i da to pokaže", rekao je Skot. On je izjavio da EU ima zajedničku spoljnu politiku kakvu države koje žele da postanu njene članice treba da poštuju. Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je rekla da je politika Beograda jasna - ulazak u EU i evropske integracije. "Tome smo posvećeni kao i uvođenju evropskih standarda", izjavila je Mihajlović.

Gde je nestala pomoć sa Zapada?

Da li je ''specijalac'' Donalda Trampa, Hojt Ji (koji se nije još sreo ni sa državnim sekretarom Tilersonom, a nekmoli Trampom!) hitno upozoren da ublaži retoriku, odnosno da smanji bes građana Srbije pretnjama koje je izrekao, prema tvrdnjama Velike propagande laži, ili je njegova poseta bila ''stavljanje opasnosti u izgled prema Vučiću i njegovom kartelu'', moguće je zaključiti i prema istovremenoj najavi Republikanske partije i njenih kongresmena da hitno otpočne istraga protiv gospođe Hilari Klinton i Obamine administracije o teškim zloupotrebama. A Aleksandar Vučić je bio miljenik i gospođe Hilari i predsednika Obame! Ili, možda, zbog oštrog reagovanja Moskve koja je upozorila Vašington da je to već ratna pretnja i Ruskoj Federaciji!

Govoreći o nedovoljnoj obaveštenosti javnosti Srbije o visini investicija i pomoći sa Zapada, Hojt Ji je ukazao da je to "delom krivica nas diplomata, čija je odgovornost da objasnimo javnosti u Srbiji šta radimo i zašto radimo".

"Legitimno je, međutim, i pitanje da li mediji u Srbiji izveštavaju o tome što govorimo, šta saopštavaju naše ambasade, predstavnici u Briselu i Vašingtonu", smatra Hojt Ji.

On je naglasio da su mediji, koji su istinski nezavisni i profesionalni, zainteresovani da činjenice i ono što se zaista događa u Srbiji učine javnim.

"Možda su drugi efikasniji u slanju poruka, na primer Rusija. Pomoć i investicije iz Rusije su u Srbiji beznačajne u poređenju sa pomoći i investicijama evropskih i američkih partnera", predočio je Hojt Ji.

Pominjući da su prošle godine investicije iz Rusije iznosile oko 80 miliona dolara, a iz Evropske unije 1,5 milijardi, on je rekao da tu nema poređenja, ali da mnogi Srbi imaju utisak da Rusija omogućava najviše investicija i pomoći, što nije tačno.

"Naš cilj je da pokušamo da pružimo te informacije i nadamo se da će ih mediji preneti. U interesu je javnosti, ali i medija, prikazivanje stanja na terenu...Ne protivimo se da Rusija održava odnose sa Srbijom, znamo da su ti odnosi uvek bili vrlo jaki. Ali, važno je da ljudi u ovoj zemlji shvate da je ruska vizija Srbije i Zapadnog Balkana vrlo različita od vizije koju Srbi imaju o svojoj zemlji i vizije partnera u Americi i Evropi o Srbiji i ostatku Zapadnog Balkana", izjavio je Hojt Ji.

"Naša je vizija da se Srbija bolje integriše u Evropu i bude deo evropske porodice naprednih demokratija", istakao je Hojt Ji, koji ne misli da "Rusija ima takvu viziju za Srbiju i Zapadni Balkan".

On je naglasio da je Srbiji, koja je u tranziciji i pokušava da izgradi svoju ekonomiju, potrebno mnogo prijatelja, podrške i trgovinskih partnera sa različitih strana - iz Turske, Kine, Rusije, SAD.

"Ako se ta ekonomska saradnja sprovodi na osnovu transparentnosti i vladavine prava, zapadne firme će uvek biti uspešne, jer nismo zabrinuti zbog konkurencije", rekao je on.

Povodom činjenice da je Srbija nabavila ruske borbene avione, dok Hrvatska razmišlja o kupovini američkih letelica, Hojt Ji ne smatra da se u regionu odvija trka u naoružanju.

"Odluke o naoružanju, partnerima i snabdevačima zavise od vlada, to je njihovo suvereno pravo. Ali, pošto je Srbija izabrala put približavanja Evropi i priključenja EU, mislimo da je u interesu Beograda da izabere evropska rešenja u trgovini i bezbednosti", rekao je Hojt Ji.

O kojim to milijardama donacija, investicija i kredita sa Zapada Srbiji, pogotovo Vučićevom kartelu, govori gospodin Hojt Ji?

Srpska javnost Sjedinjene Države pamti kao zločinačku državu. Zbog bombardovanja, zbog otimanja Kosova i Metohije, a nakon obaranja Miloševića sa vlasti, njene kompanije su surovo opelješile Srbiju...Počev od Duvanske industrije u Nišu, pa do milijardi koje su opljačkali preko Železare Smederevo. Naravno, koristi od te surove pljačke nisu imali građani SAD-a, već mala kriminalna grupa koja je novac prala preko svojih evropskih firmi, ne plaćajući porez Americi.

Sasvim je moguće da je Srbija dobila veliki novac u vidu donacija. Gde su završile te pare? U Đinđićevim, Tadićevim i Vučićevim džepovima i njihove mafije i onih koji su im te pare ''darovali''.

Američka vladina organizacija USAID je iz američkog budžeta dobijala milijarde dolara, kojima je, ispostavilo se, raspolagao Džordž Soroš. Ovaj berzanski špekulant ih je delio kao pare iz svog Fonda otvoreno društvo. Korisnici su polovinu novca morali da vrate ''donatoru''.

Budžetskim novcem Soroš je finansirao svoju politiku destabilizacije Evrope, bele rase i hrišćanstva. Zato gospodin Hojt Ji danas podseća na orgoman novac koji je došao sa Zapada i u Srbiju, ali za njega građani nikada nisu čuli!?

Treći zamenik petog pomoćnika državnog sekretara zna ko je potrošio taj novac, gde su ti novci završili i u čijim džepovima. Administracija Donalda Trampa želi da istraži kriminal onih koji su pare američkih poreskih obveznika preko pomoći trećim zemljama stavljali sebi u džep. Zato izjave gospodina Hojt Ji zvuče licemerno, kada je odnos SAD-a prema Srbiji u pitanju. On ni ovog puta nije saopštio da su državni organ i u SAD-u ušli u trag milijardama dolara i evra koje su opljačkane u Srbiji, spregom moćnika ove države i srpskih vlastodržaca.

Da li je on doneo svilen gajtan za Vučića i njegov kartel, ili za Srbiju?

Sadašnja administracija na čelu sa predsednikom Trampom dobila je poverenje građana obećanjem da če se građani vratiti hrišćanskim vrednostima i moralu, da će se vratiti obnovi američkog društva, demokratije...

Već decenijama Amerika pljačka svet.Teško je u istoriji naći primera, ako se izuzme Nemačka, da je rat vođen isključivo radi pljačke. Kao i u vreme Džingis Kana, pljačka je Sjedinjenim Državama, glavna stavka u ekonomiji. Podsetimo da je nakon bombardovanja Srbije i stavljanja Kosmeta pod okupaciju od strane SAD-a, državnu imovinu Srbije na Kosmetu otela banda koje je u to vreme bila na vlasti u Vašingtonu. Javna preduzeća otela je državna sekretarka Medlin Olbrajt, general Vesli Klark, Dik Čejni je napao Irak radi pljačke iračke nafte, zlata i umetnički vrednosti... To je jedino radio još Hitler.

U utorka 13 maja 2014. godine, sin potpredsednika SAD Džozefa Bajdena postao je član Upravnog odbora ukrajinske gasne kompanije "Burisma Holdings". Robert Hanter Bajden postavljen je i za direktora pravnog odeljenja kompanije. Dakle, rat u Ukrajini vodila je Obamina klika iz Vašingtona, da osim što je optužila zato Rusiju, surovo opljačka ovu nesrećnu zemlju! I dok je Ukrajini dostavljala otpisano naoružanje, Bajdenov sin godišnje uzme oko tri milijarde dolara od naplate takse za prolazak ruskog gasa kroz Ukrajinu. Zaista, Sjedinjene Države su opasna zločinačka država, a da toga većina njenih građana nije svesna. U Prištini je autoput nazvan po imenu umrlog sina Džozefa Bajdena - Bo Bajdena. U Prištini spomenike ima i Bil Klinton!

Koja to još zemlja okupira drugu da njeni predsednici, potpredsednci i državni sekrtetari postanu vlasnici rudnika, banaka i pošta u toj zemlji?Naravno, Kosovo je danas zaduženo za 56 milijardi dolara. Njeni građani, kao i građani Srbije su među najsiromašnijim na planeti. Kakve koristi su od okupacije Kosmeta imali građani SAD-a? Nikakve. To ih je skupo koštalo, a džepove su natrpali ljudi iz Bele Kuće, Pentagona i Stejt Departmenta.

O kakvom to ulasku Srbije u Evropsku uniju priča gospodin Brajan Hojt Ji? Zar predsednik Tramp nije otvoreno podržao izlasak Velike britanije iz Evropske un ije?

Žan Klod Junker, predsednik Evropske komisije je 3. avgusta ove godine izjavio da nije zato da Zapadni Balkan uskoro uđe u EU!

U trenutku dok je Hojt Ji izgovarao ove laži, Evropska komisija iz Brisela je objavila odluku da će Srbiji od 1. januara 2020. godine biti uvedene vize! Građani će morati da traže elektronskim putem vizu, a odgovor će dobiti u roku od 72 sata. Zar se zemlji koja ''samo što nije ušla u EU'' uvode vize za dve godine? Da li je to napredak na putu ka EU?

Da li je Srbija poslednjih godina bila eksperiment država Džorža Soroša, klana Klintonovih i Angele Merkel? Da li je Aleksandar Vučić, šizofrenik, bio njihov eksponent i čovek koji je doveo Islamsku državu u Evropu?

I dok je Srbija tonula i postala jedna od najsiromašnijih država na planeti, u kojoj su urušene sve institucije demokratskog društva, Aleksandar Vučić je hvaljen i slavljen od te belosvetske gospode. Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je 29. septembra 2015. godine da SAD žele stabilnost u regionu zapadnog Balkana. On je istakao da je premijer Aleksandar Vučić uložio veliki trud i pokazao političku hrabrost da se za to stvore uslovi.

Kirbi, koji je bio gost serijala SMART Talk Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), rekao je da SAD žele stabilan region koji to ne može da bude ukoliko ne napreduje, ukoliko mladi misle da ovde nemaju budućnost i ukoliko postoji stalni odliv mozgova. "...On (Vučić) se trudi da takve uslove stvori ovde i mislim da se ozbiljno trudi da to sprovede", rekao je Kirbi.

Upitan o odnosu sa srpskim premijerom, Kirbi je rekao da se oni dobro slažu i da smatra da je šef srpske vlade vredan i odlučan u tome da je Evropska unija put na kojem Srbija treba i želi da bude. Prema njegovim rečima, premijer Vučić je jedan od retkih političara koji je odlučio da učini nešto kako bi se u Srbiji popravila ekonomska situacija. Prema njegovim rečima Vučić se suočio sa značajnim izazovima i neke od promena koje je doneo neophodne su kako bi se situacija popravila.

"Preuzeo je neke važne korake za koje je bila potrebna politička hrabrost i to je dobro", zaključio je Kirbi.

Podsećamo dalje:

Premijer Aleksandar Vučić sastao se 9. novembar 2016. sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenport, koji mu je zvanično predao Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije. Sastanku u Vladi Srbije prisustvovala je i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović. Srbija je od Evropske komisije dobila u najvećoj meri pozitivan izveštaj o napretku u prethodnoj godini, kojim je konstatovan umeren, ali stabilan napredak naše zemlje, kako u okviru političkih, tako i ekonomskih kriterijuma.

Najbolje ocenjeni elementi su ekonomsko upravljanje zemljom, reforma državne uprave, kao i konstruktivna uloga Srbije u saradnji u regionu.

Uprkos tome što se susret nemačke kancelarke Angele Merkel i srpskog premijera Aleksandra Vučića u Berlinu 15. marta ove godine vodi kao uobičajeni radni susret dva lidera, među nemačkim političarima i analitičarima se, što zvanično, što nezvanično, može saznati da ga oni sagledavaju kao svojevrsnu podršku Vučićevoj politici i kandidaturi za predsednika Srbije. Kako je uoči sastanka najavljeno u Kancelarijatu, suština susreta kancelarke i premijera je na bilateralnim odnosima, regionalnim pitanjima, pitanjima evropskih integracija i ekonomske politike, ali i izbeglica. U protokolarnoj izjavi pred sastanak, kancelarka je iznela brojne pohvale na račun premijera, ali nije izostavila i da kaže da je neophodno da Srbija nastavi reformu u pravcu pravne države, da sarađuje sa civilnim društvom, a neophodna je i sloboda medija.

Usred izborne kampanje Merkelova poziva Vučića da mu pruži podršku!

„...Želim da kažem da nastavite reforme po pitanju pravne države i to će biti jedna od središnjih tema naših razgovora. Takođe, građansko društvo mora da bude aktivno i važan partner vladi, a mora postojati i sloboda medija i javnog govora, što je jako važno u ovom kontekstu. Kada govorimo o reformama, ne govorimo kao o nečemu na šta Brisel ili EU prisiljavaju zemlju, već da je to u interesu privrednog razvoja Srbije koja na taj način ostvaruje uspeh...", naglasila je kancelarka, dodavši da su Srbija i Nemačka prijateljske zemlje, da 400.000 Srba živi u Nemačkoj, i da je Nemačka važan trgovinski partner Srbije: „...Želimo da se saradnja i dalje razvija i zato je bitno što je premijer Aleksandar Vučić sproveo značajne reforme u prethodnih nekoliko godina. Uložio je i veliki napor kako bi stvorio bolju atmosferu za međunarodne investicije i tako ispunio sve uslove za pregovore sa EU...."

Ona je naglasila da je veliki uspeh to što reformski proces u Srbiji ide napred, što se ispunjavaju standardi EU, kao i to što je napredovala privatizacija državnih preduzeća.

„...Vidimo da je Srbija na pravom putu", rekla je Merkelova, dodajući da je Srbija deo regiona gde se iz dana u dan mora boriti za stabilnost, te da je Vučić uvek insistirao na miru u regionu.

U nemalom broju pohvala, Merkelova je naglasila i značajnu ulogu Srbije u rešavanju izbegličke krize, kao i doprinos Beograda u dijalogu sa Prištinom.

Ovaj deseti po redu susret Vučića i Merkelove mogao bi se smatrati jednim od rutinskih sastanaka, ali među političarima Merkeline Hrišćansko demokratske unije (CDU) moglo se čuti da je ovaj sastanak svojevrsna kancelarkina podrška Vučiću u okviru predsedničke kampanje.

Aleksandar Vučić je, sa svojim bratom Andrejom, službenim ocem Anđelkom i članovima kartela, opelješio Srbiju za nekoliko milijardi evra. Švercovao je oružje za ISISL, dilovao drogu, zlato, pljačkao fondove, donacije, kreditne linije. Čak i prošlogodišnji pokušaji nemačke kriminalističke policije da pohapsi glavne Vučićeve mafijaše zbog trgovine pasošima imigrantima i članovima ISSI-la, kada je akciju nadgledao i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rot, propali su jer je kabinet Merkelove o tome obavestio Aleksandra.

Ipak, američke federalne službe su privele istragu o Vučićevim kriminalnim podvizima kraju. Poseta Brajana Hojta Ji Beogradu je ''loš znak'' za Vučića i njegov kartel. Jer, malo je verovatno da će SAD samostalno napasti i vojno intervenisati u Srbiji, jer u Ruskoj Federaciji to sigurno ne bi odobrili. A Srbija je opljačkana od američkih gangstera na vlasti toliko, da nam gotovo i nema spasa.

Žan Klod Junker je prošle nedelje izjavio da će početkom januara sledeće godine Grčka izaći iz dužničkog ropstva, ali da on smatra da nemački građani sigurno ne bi izdržali ovaj pakao, u koji je Grke uvalila Angela Merkel.

Upućeni tvrde da je hapšenje Aleksandra Vučića uvod i u njeno privođenje pravdi od Trampove administracije.

A 1. Palikuću čeka svilen gajtan

Vučićeva arogancija pretvorila se u paničan strah od suočenja sa američkom upornošću da istraju na dva slučaja: paljenje ambasade SAD u Beogradu i potrazi za ubicama američkih državljana albanskog porekla, braće Bitići. Mada je u neprijatnom susretu sa Hojtom Vučić uredno ponovio ono što inače ponavlja (da će srpsko pravosuđe osuditi krivce za paljenje američke ambasade), odmah po njegovom odlasku iz Srbije, stiglo je saopštenje iz Višeg suda da se nastavak ponovljenog suđenja sedmorici optuženih za paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija", odlože za 6. novembar jer se jedan od optuženih nje pojavio na ročištu. Naime, nastavak suđenja je bio zakazan za 27. oktobar ove godine, ali je ročište odloženo jer je jedan od optuženih, Nikola Kosanović, prema rečima advokata, "ostao na autoputu gde su mu se pokvarila kola".

U nastavku suđenja bi trebalo doći do završnih reči odbrane, posle čega će sud odlučiti kada će biti izrečena presuda. Srpsko tužilaštvo tereti Dejana Vučkovića, Đorđa Tomina, Milana Tomasa, Nikolu Kosanovića, Marka Novitovića, Filipa Backovića i Dragana Marinkova za teško delo protiv opšte sigurnosti i traži od suda da ih oglasi krivim, dok odbrana traži oslobađajuću presudu.

Suđenje je ponovljeno jer je Apelacioni sud 2016. ukinuo prvostepenu presudu zbog, kako je objavljeno 16. decembra te godine, nerazumljivosti i protivurečnosti.

Svako od sedmorice optuženih zna da je Aleksandar Vučić, mobilnim telefonom iz Skupštine Srbije, u vreme kad je bio poslanik Srpske radikalne stranke, praktično dirigovao demonstracijama i napadom na zgradu ambasade SAD u Beogradu. Jasno je to i američkim vlastima, ali je njihov cilj da se istina čuje na srpskom sudu. Dok je Vučić bio u milosti vlade SAD, posebno od 2012. do 2014. godine, diplomatija SAD nije previše potezala to pitanje. Sada će ga sve češće pominjati, ne samo preko Hojta ili ambasadora Skota, već i svakoga ko se službeni i neslužbeno iz američke administracije oglasi u vezi sa Vučićevim režimom. To je siguran znak da mu se iz Vašingtona sprema "svilen gajtan".

U večernjim satima, 27. oktobra ove godine, oglasio se povodom odlaganja suđenja i američki ambasador Kajl Skot koji je dao kratku izjavu: ".."Čuo sam da je bilo još jedno odlaganje suđenja i to je za mene frustrirajuće pošto se zločin dogodio 2008. a danas je 2017. i još nije doneta odluka o onima koji su palili ambasadu, a još je bitnije što nisu kažnjeni ni oni koji su naredili policiji da se skloni u momentu paljenja zgrade".

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane