Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

Pomolite se Bogu ako se razbolite

Bolje leči Pelagićev narodni učitelj

Godišnje se u Srbiji proda lekova i medicinskih sredstava za najmanje milijardu evra, tako da je jasna želja farmako-mafije da sačuva ovo tržište po svaku cenu, čak i po cenu života pacijenata. Za eksperimente nad živim ljudima godišnje se plaća više od tri miliona evra, što je samo delić sume koja bi se inače platila na Zapadu. Namerno se uvoze količine lekova koje ne mogu da se potroše, jer ovdašnja farmako-mafija ima zaradu i od nepotrošenih lekova. Tako ministar Zlatibor Lončar insistira na uvozu više od tri miliona MMR vakcina, jer je provizija za njihovo uništavanje najmanje jedan evro po dozi.O stanju u srpskom zdravstvu u ovom broju piše više autora

Milan Malenović

Vrednost globalnog farmakološkog tržišta danas se procenjuje na oko 1,3 trilijardi dolara (1,3 miliona milijardi dolara). Vrednost globalnog tržišta vitaminskih i biljnih suplemenata procenjuje se na 70 milijardi dolara. Globalno tržište vakcina danas (sa 271 vakcinom u proizvodnji) procenjuje se na oko 24 milijarde dolara. Ono ostvaruje profit od oko 10,5 milijardi dolara, a procenjuje se da će do 2020 godine farmaceutske korporacije koje proizvode vakcine ostvarivati profit od 61 milijardu dolara. Ovo su podaci iz studije P. Konrada "A mirage of genes" i prikazuju poslovanje na godišnjem nivou.

Koliki je udeo Srbije u ovom globalnom poslu niko nije zvanično izračunao, ali farmako-industrija u našoj zemlji sigurno zarađuje više od milijardu evra godišnje. Zato nikoga ne treba da čudi što se poslednjih nedelja digla hajka na sve one koji postavljaju razumna pitanja o delovanju i neželjenim efektima ne samo MMR vakcine, već i mnogih drugih preparata koji se nude na domaćem tržištu.

Pre nekoliko brojeva objavili smo podatke farmaceutskog giganta "GlaxoSmithKline" (GSK) o tome da je 2015. na razne donacije i podrške "naučnim ispitivanjima" lekarima i zdravstvenim ustanovama u Srbiji isplatio više od milion evra. Po priloženom zvaničnom obračunu za 2015. drugog svetskog farmaceutskog giganta "Novartisa" vidi se da ni on ne zaostaje za konkurencijom što se tiče podmićivanja ovdašnjih lekara i drugih zdravstvenih radnika (ceo spisak biće objavljen u elektronskom izdanju).

Razlog za ovolika plaćanja lekarima i zdravstvenim ustanovama nalazi se u činjenici da farmaceutske kompanije sve teže dolaze do mogućnosti da na ljudima ispituju svoje preparate. Na Zapadu su astronomski visoke odštete koje se isplaćuju pacijentima na kojima su ispitivani preparati i kojima se zbog toga pogoršalo zdravstveno stanje. Osim toga, malo je onih koji u razvijenim zemljama pristaju da budu zamorčići, a davanje neproverenih lekova bez pristanka pacijenta je teško krivično delo. U Srbiji je sve drugačije.

U Kliničkom centru Srbije, na psihijatriji, traje prava "epidemija" samoubistava pacijenata o čemu ni jedan medij ne izveštava, jer je mali broj lekara spreman da o tome govori. Uzrok povećanom suicidu kod pacijenata sa psihičkim problemima nalazi se u neproverenim lekovima koji im se daju, a koji u kombinaciji sa drugim preparatima očigledno dovode do povećane želje za samoubistvom.

Da bi se otkrilo koji lekovi idu sa kojima proizvođači lekova su voljni da plate milione za istraživanja na ljudima, jer im je to isplativije nego da neprovereni lek puste na zapadno tržište pošto se plaše ponavljanja takozvanog "Katerovog incidenta" iz 1955. godine u SAD.

Sredinom pedesetih godina prošlog veka američka FDA (skraćenica za Federalnu agenciju za lekove) u roku od samo dva sata odobrila je korišćenje nove polio vakcine protiv dečije paralize. Za ovako kratko vreme nije bilo moguće obaviti bilo kakvo ispitivanje ili istraživanje, već se sve svelo na saslušanje proizvođača koji je pri tome predao i neke pismene rezultate navodno sprovedenih analiza.

U aprilu 1955. godine više od 200.000 dece vakcinisano je ovom vakcinom u pet saveznih država SAD-a. Samo nekoliko dana nakon vakcinacije 40.000 dece zaraženo je dečijom paralizom, od čega 200 sa teškim posledicama, a 10 sa smrtnim ishodom. Ubrzo nakon toga vakcina je povučena iz opticaja.

Kako bi se izbeglo ponavljanje ovakvog skandala koji je farmako-industriju koštao stotine miliona dolara, potrebno je detaljno testiranje svakog leka, a za to su idealni pacijenti u Srbiji.

Najvažniji u lancu podmićivanja je ordinirajući lekar koji jedini može da prepiše neki lek pacijentu koji, po pravilu, pojma nema da se nad njim sprovodi eksperiment. Idealni su lekari zaposleni u ustanovama zatvorenog tipa (psihijatrijske bolnice ili zatvori), jer tamo pacijenti nemaju mogućnosti da istraže šta im se daje.

Ordinirajući lekar ne može ovo da radi bez podrške načelnika odeljenja, koji samim tim takođe dobija deo novca. Načelnik, sa svoje strane, zavisi od direktora institucije, kome se takođe plaća, a koji deo para predaje u Ministarstvo zdravljha. čoveku od poverenja, kako bi Ministarstvo odobrilo uvoz i eksperimentalno korišćenje nekog leka. Po rezultatima istraživanja ljudi upućenih u ove poslove, godišnje se za ovako nešto troši preko tri miliona evra, što je za farmaceutske gigante smešno mala svota. Poređenja radi, u SAD bi ovoliku sumu (ne računajući moguće odštete) potrošili samo za ispitivanje jednog jedinog leka, dok u Srbiji za te pare dobijaju ispitivanja desetine preparata, a o odštetama ne moraju da brinu.

Osim na korišćenju pacijenata kao zamorčića, farmako-mafija u Srbiji zarađuje i na prepisivanju odobrenih lekova koji, takođe, mogu da izazovu neželjene efekte. Po zakonu, pacijent mora da bude detaljno informisan o mogućim neželjenim posledicama i da sam odluči da li će da uzme lek. Da bi se ubedili pacijenti da koriste neki lek, u Srbiji se koriste metode klasičnog marketinga, što potvrđuje i prevod na srpski priručnika Svetske zdravstvene organizacije, koji nosi naziv "Tehničke konsultacije o načinu ophođenja sa protivnicima vakcinacije".

Već u prvom članu stoji: "Potencirajte visoku bezbednost, a ne nizak rizik. Medalja ima dve strane - čovek će pre kupiti hamburger ako je na njemu označeno da je 75 odsto bez masnoće, nego ako vidi da sadrži 25 odsto masti. Kada informaciju o riziku drugačije upakujete, drugačije će i biti primljena. Naglašavanjem pozitivnih, umesto negativnih aspekata vakcinacije, obezbedićete veće simpatije i podršku."

SZO, dakle, uči lekare da pacijente ne informišu objektivno, već pristrasno, navodeći ih da uzmu lek koji im se prepisuje, bez vođenja računa o eventualnim negativnim posledicama. Priručnik je u širokoj upotrebi u Srbiji, a distribuiraju ga Ministarstvo zdravlja i "Srpsko lekarsko društvo".

Istraživanje "(Ne)obavezna vakcina" iz 2017. godine otkrilo je sledeće: "Samo 5,1 odsto roditelja je dobilo informaciju koja je zapisana na (nekim) uputstvima (nekih) vakcina ". Ovo je konkretan rezultat primene pomenutog Priručnika, koji nisu pisali stručnjaci za imunologiju, već kognitivno-bihejvioralni psiholozi.

Članovi farmako-mafije ne zarađuju samo kod prodaje vakcina, oni u Srbiji zarađuju još i više ako se kupljene vakcine ne upotrebe.

Čitaoci se dobro sećaju afere oko uvoza "Novartisovih" vakcina protiv takozvanog "svinjskog gripa" koja je potresala Srbiju 2009. godine. Ministarstvo zdravlja je tada javnost plašila navodnom predstojećom pandemijom virusa H1N1, zbog čega je neophodna masovna vakcinacija stanovništva (nešto slično se odvija i danas sa vakcinom MMR). Koliko je tačno vakcina naručeno, isporučeno i plaćeno, javnost nikada nije zvanično bila obaveštena. Tadašnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević je samo izneo podatak kako je isporučeno i plaćeno 857.500 doza, od kojih je oko 160.000 iskorišćeno. Nove isporuke nisu planirane, tvrdio je krajem januara 2010.. Milosavljević.

Upućeni tvrde kako je istina dosta drugačija. Prvobitno je bilo poručeno 3,5 miliona doza i to preko posrednika u Hrvatskoj, a ne direktno od proizvođača, zbog čega su vakcine bile dosta skuplje. Isporučeno je i plaćeno oko 2,5 miliona doza, a potrošeno nešto iznad 200.000. Neiskorišćeno je ostalo oko 2,2 miliona vakcina.

Krajem 2011. "Novartis" kao proizvođač vakcina upozorava ovdašnje Ministarstvo zdravlja kako ističe rok u kome vakcine smeju da se koriste i da neutrošene doze moraju da budu propisano uništene. Zbog predstojećih izbora, a zatim i promene vlasti radna grupa koja je trebalo ovim da se bavi formirana je tek u jesen 2012. Jedan od njenih tadašnjih članova nam objašnjava kako je sve funkcionisalo i kako to i danas funkcioniše.

Srbija nema postrojenja za uništavanje vakcina, već to rade firme iz inostranstva. Omiljeni partner nam je u Mađarskoj koja, kao članica EU, primenjuje vrhunske kriterijume, ali je u vezi finansijske konstrukcije veoma "fleksibilna". Trebalo je da bude uništeno 2,2 miliona neiskorišćenih doza, što je i saopšteno mađarskom partneru. Umesto toga, sa posrednikom je sklopljen ugovor o uništenju 2,5 miliona vakcina, odnosno bile su uračunate i one već iskorišćene.

Mađari su pristali da po jednoj dozi naplate 8,5 evra, tvrdi naš sagovornik i dodaje da je sa posrednikom (koji je u ceo posao i bio ubačen samo da bi se preko njega "prale" pare) zaključen predugovor o uništavanju oko 2,5 miliona vakcina po ceni od 10 evra po dozi. Da li je i kada zaključen konačni ugovor naš sagovornik ne zna, jer je tada promenio funkciju i napustio radnu grupu Ministarstva kojoj je na čelu stajala ministarka Slavica Đukić Dejanović, glavni organizator ove pljačke republičkog budžeta.

Samo preko naplate uništavanja nepostojećih vakcina zarađeno je više od dva miliona evra, razlikom u ceni za uništavanje postojećih vakcina iz budžeta je izvučeno preko tri miliona evra, tako da je ukupna zarada Đukić Dejanovićke i njenih saučesnika iznosila oko šest miliona evra. I to samo na uništavanju vakcina. Koliko je, onda, zaradio Tomica Milosavljević na uvozu istih tih vakcina?

Sada se ponavlja ista priča sa MMR vakcinama koje se uvoze u količinama koje ne mogu da budu potrošene, a javnosti se to prikazuje kao obaveza zbog navodne epidemije malih boginja. Za neku godinu milioni neiskorišćenih vakcina biće uništeno u Mađarskoj, opet po zvaničnoj ceni od 10 evra po komadu, dok će provizija iznositi između jednog i jednog i po evra po dozi.

Kada je u pitanju obavezno upoznavanje pacijenta, odnosno njegovog staratelja, sa sadržinom MMR vakcine, ni tu se niko ne pridržava propisa, jer bi u protivnom nivo vakcinacije bio blizu nule. Ove vakcine, osim živih atenuiranih virusa, sadrže pomoćne hemikalije kao što su živa, aluminijum, formaldehid, formalin, konzervansi, antifriz pa čak i olovo (otkriveno u pojedinim dozama MMR vakcina u Africi). Da MMR vakcine sadrže sekvence životinjskog DNK (proizvedene na ćelijama pilećih embriona), te DNK abortiranih fetusa (proizvedene na WI-38 ljudskim diploidnim fibroblastima pluća) takođe se može pronaći u pojedinim upustvima za upotrebu.

Dž. Houvenstin u svom delu „Why you should avoid taking vaccines" citira Dabsa kada kaže: "Vera u čarobnu moć lekova otupljuje kritičku sposobnost, pa se s vremena na vreme pretvara u masovne histerije uključujući i naučnike i laike. Jer, ljudi žele čuda danas isto onoliko koliko su ih želeli i u prošlosti. Ako je ne zadovolje na drugi način, ljudi ovu potrebu za čudom počinju da zadovoljavaju obožavanjem na oltaru moderne nauke. Ova vera u čarobnu moć lekova nije nova. Upravo to je pomoglo medicini da preuzme autoritet sveštenstvu i da ponovi glamur drevnih misterija."

Moderna farmakologija iskorišćava želju ljudi da se desi neko čudo i da ozdrave, proizvodnjom sve većeg broja lekova i preparata čija je korist upitna, a kod nekih je dokazano da štete, pa da čak i potenciraju bolest koju bi trebalo da leče. Umesto da se poboljšavaju lekovi farmaceutski giganti troše milijarde dolara godišnje na marketing i potplaćivanje gramzivih lekara da prepisuju beskorisne lekove. "Koka-kola model" smatra jedan stručnjak sa kojim smo razgovarali, aludirajući na činjenicu da jeftina, sodirana šećerna vodica proizvođaču donosi milijarde dolara dobiti svake godine zahvaljujući agresivnoj reklami.

Pri tome je "Koka-kola" daleko manje štetna od lekova koji nam se nude. Studija Vensa Ferela "Vakcine. Novi genocid? Osnove biološkog ratovanja"obelodanjuje: „Svetska zdravstvena organizacija sprovela istraživanje i ustanovila da dok je kod nevakcinisane grupe dece podložne malim boginjama normalna stopa dobijanja bolesti iznosila 2,4 odsto, u kontrolnoj grupi koja je vakinisana, stopa dobijanja bolesti porasla je na 33,5 odsto ... Revakcinacija protiv tetanusa izaziva privremen pad broja T limfocita u krvi ispod normale - uz najveće smanjenje dve sedmice nakon vakcinacije. Ako ste čitali članke o sidi, prepoznaćete opasnost - pošto smanjen broj T limfocita dovodi do ubrzanog razvoja side...U proseku, 50 odsto slučajeva difterije se javlja kod onih koji su vakcinisani ..."

A 1. Zabrinutost i u Evropi

Rezolucija br. 1749 Parlamentarne skupštine Saveta Evrope od 24. juna 2010. godine tvrdi da je Parlamentarna skupština:

„1) ...alarmirana načinom na koji se bavilo pandemijom influence, ne samo od strane Svetske zdravstvne organizacije (WHO), nego i odgovarajućih zdravstvenih vlasti EU i država. Naročito su problematične odluke koje su donete, a koje su vodile krivljenju prioriteta službi javnog zdravlja širom Evrope, bacanju ogromnih suma javnog novca i neopravdanim strahovima o zdravstvenim rizicima sa kojima se Evropa suočavala. 2) Parlamentarna skupština podvači da su otkriveni veliki nedostaci u vezi sa transparentnošću procesa donošenja odluka o pandemiji koji su stvorili sumnju oko mogućeg uticaja farmaceutske industrije na neke od glavnih odluka koje se tiču pandemije."

Radi se o navodnoj pandemiji "svinjskog gripa" kada je glavni lobista sveopšte vakcinacije bila upravo kompanija "Novartis" čije finansijske izveštaje iz 2015. o potplaćivanju srpskih zdravstvenih radnika i ustanova objavljujemo u elektronskom izdanju.

A 2. Lažu na ''naučen'' način

Svetska zdravstvena organizacija daleko manje brine o zdravlju ljudi, a najviše je zabrinuta kolika će biti zarada farmaceutskih kompanija. Tako u svom priručniku, koji preveden na srpski distribuira ovdašnje Ministarstvo zdravlja, SZO obučava medicinske radnike kako da ubede pacijente da koriste neki lek, posebno vakcinu. Između ostalog se predlaže:

"Pored algoritamske tabele kako sastaviti odgovor na najčešće teme, u Priručniku su i preporučene gotove fraze kojima se veliča efikasnost i značaj vakcina, i izaziva strah od bolesti kojim su namenjene. Tu su i pripremljene rečenice o vraćanju poverenja u sistem, zatim kako je nauka jasna, te da je korist mnogo veća od rizika - sve je napisano, samo prekopirati i umesto 'X' staviti ime oponenta i tako ga proglasiti za nestručnog teoretičara zavere.

-Da biste ostvarili bliskost sa slušaocem, koristite fraze kao npr. ‚mi kao roditelji' ili ‚mi kao članovi društva'

-Ne učestvujte u javnim diskusijama ako niste obučeni za nastupe u medijimA."

A 3. Odgovornost i krivica

(Insajderi iz zdravstva uputili su glavnom uredniku pismo, povodom tekstova iz prošlog broja o ministru zdravlja i zločinima koji se u zdravstvu sprovode. Objavljujemo ga jer pojašnjava ko je kriv, a ko odgovoran)

Insajderi Magazina Tabloid

Obradovala nas je Vaša odluka da opišete nesreću u kojoj se nalazi srpsko zdravstvo, koje je na nivou koji je gori od bilo koje afričke zemlje. Optužili ste ministra Lončara kao glavnog krivca za zločine koji se vrše u zdravstvu, počev od vakcinacija, eksperimenata neispitanih lekova nad pacijentima, koji o tome pojma nemaju, o transplataciji organa...

Nema sumnje da je ministar Lončar odgovoran po funkciji koju obavlja. Niko ga nije prislio da da bude na tom mestu u tri Vlade.

Na žalost, Lončar ima vlast samo u Urgentnom centru Srbije, u kojem provodi više vremena nego u kabinetu ministra. Stvarna moć ministra Lončara je marginalna. On ne može da postavlja direktore zdravstvenih centara po unutrašnjosti, niti direktore domova zdravlja. To čini lokalna SNS banda koja postavlja svoje, nestručne i korumpirane ljude. I u samom ministarstvu od Lončara veći uticaj ima državni sekretar Vekić. Vučić drži Lončara na ministarskom mestu iz praktičnih razloga: da mu veže jezik, jer mnogo zna, a u praksi, ministar mora da ga hvali na sva usta.

Teško bi u krivicu ministra Lončara moglo da se stavi mnogo šta od optužbi i zbog stanja u kojem se zdravstvo nalazi. On je zaista odgovoran što pristaje da sa tog mesta telali i hvali Vučićevu bandu. Samo u Urgentnom centru u Beogradu Lončar ima uticaj. A tu se ušivaju šupci gej momaka iz Vučićevog tabora, saniraju ludila ministara. A Lončar to sve pokriva.

Da podsetimo da su kriminal i proviziju u srpsko zdravstvo nekažnjeno uveli bivši ministar (u četiri mandata, Tomica Milosavljević, a nastavila Slavica Đukić Dejanović. Lončar je došao na već kriminalizovan teren. I sam je pao u blato. Povodom pisanja iz prošlog broja Magazina Tabloid, ministar je morao da se brani saopštenjem da su za vakcine krivi pojedinci iz farmaceutskih kompanija. Čudi nas da je smogao hrabrosti da to saopšti javnosti. Učinio je to, očigledno u krajnjoj nuždi.

Poslaćemo vam dosta podataka o konkretnim kriminalima profesorskog lobija i lobija lekara iz SNS kartela, uvereni da ćete ih objaviti.

Upozorenje: u pripremi repriza „Variole" (Variola Vera)

Režirana epidemija Morbila

Ukoliko su tekstovi „Brionska formula velikih boginja" (Magazin Tabloid broj 394.) i „Misterija duga 44 godine: Variola Vera", izgledali više arheološki nego aktuelni, oba su pisana sa dobrim razlogom, tvrdi čitalac Magazina Tabloid Periša Reljić

Periša Reljić

Oni koji ne uče iz prošlosti osuđeni su da je ponovo prežive, a da poslovično naivno stanovništvo očigledno nije izvuklo pouku da za svaki „problem" postoji već spremno „rešenje".

Za „reakciju" javnosti zadužen je Fear Porn mejnstrim medija, koji će plaćenim (Fake News) tekstovima pomoću dobro plaćenih lažnih eksperata stanovnicima konc-logora EUšvic prodati staru „žvaku" za novu epidemiju.

Režirana epidemija Morbila - (Variola Vera 2)

Izmenom Zakona o imunizaciji, koji je sramnom jednoglasnom odlukom poslanika u Skupštini usvojen aprila 2015. godine, građani Srbije su reformisani u laboratorijske pacove farmaceutske mafije. Uvođenjem obavezne vakcinacije stanovnicima konc-logora EUšvic su ukinuta osnovna građanska i lična prava garantovana članom 25 Ustava Republike: „...Fizički i psihički integritet je nepovrediv. Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodnog pristanka"

Izmenom i dopunom Zakona o „zaštiti" stanovništva od zaraznih bolesti (Službeni Glasnik RS broj 125/04) dodata je tačka 8, koja glasi da je: „...imunizacija preventivna mera zaštite od zaraznih bolesti davanjem vakcina". U članu 25 dodat je stav 5, koji predviđa da za sprovođenje obavezne vakcinacije nije potreban pristanak osobe!

Teorijom zavere brendiranom sa „kolektivni imunitet" najavljen je i procenat od 95% laboratorijskih pacova (jugend od logoraša EUšvic-a) predviđen za nesmetano funkcionisanje provizionog lobija GlaxoSmithKline , Merck & Co i Novartis. Kombinacija je ugovorena, provizija dobijena a sve što je preostalo je da se poslovično naivnoj javnosti proda stara „žvaka" za novu epidimeju. F

ake News „Fear Porn" kampanja je započeta u mejnstrim medijima dramatičnim vestima o navodnoj epidemiji malih boginja u susednoj Rumuniji gde su umrla 23 deteta - bez ijednog dokaza, navođenja imena preminulih i bolnica u kojima su urađene otpusne liste sa epikrizom. Lažnu vest je plasirao „B92" 8 maja ove godine pod naslovom: „Od boginja umrla 23 deteta u Rumuniji, pretnja Srbiji ?"

Poređenja radi, tokom epidemije crnih boginja (Variola Vera) u SFRJ 1972. godina umrlo je 40 osoba, te i sama izneta brojka od 23 deteta navodno umrla od malih boginja spada pod domen naučne fantastike.

Poslednji smrtni slučaj pripisan (sa razlogom ili bez) malim boginjama (Morbile) u našoj zemlji datiran je na daleku 1997. godinu. Povratak te zarazne bolesti (koja je bila iskorenjena sa ovih prostora) se poklapa sa dolaskom na vlast provizionog lobija „crne trojke" Glaxo Smith Kline, Merck & Co Novartis, ali je to elegantno kao i uvek pripisano „importovanim slučajevima iz drugih zemalja".

U spornom Fake News tekstu objavljenom na „ B 92" je uz prepoznatljiv Fear Porn najavljeno da epidemija „lako može da dođe u Srbiju na jesen". Jesen je inače najpogodnije doba za špricanje dece zato što su sva tada koncentrisana na malom prostoru odakle nema bekstva. Druga faza Fear Porn mejnstrim medija je odrađen prošlog meseca, uz naslove: „Male boginje prete na KiM, umrla beba u Prištini!"

Tekst koji su objavile „Večernje Novosti" u podnaslovu je doneo obaveštenje da je na Kosovu proglašena epidemija i zlokobno upozorenje da su u celoj Srbiji pooštrene mere prevencije (pametnome dosta).

Ratovi i NATO bombardovanje su porušili mostove između gradova i ljudi, ali ne i čvrste veze medicinske mafije na ovim prostorima. Kao što su trgovini telesnih organa otetih Srba na Kosovu učestvovali i beogradski hirurzi, tako će i nova režirana epidemija biti odrađena združenim snagama srpsko-albanske farmaceutske mafije.

Planirani „problem" epidemije Morbila biće uspešno „rešen" prodajom zavidne količine vakcina za (obaveznu, po potrebi i nasilnu) „imunizaciju" uz zavidan profit (do 70% ukupne vrednosti „kombinacije") lobija farmaceutske mafije. Za vakcinaciju je predviđeno stanovništvo „regiona" koji obuhvata Makedoniju, Kosovo, Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Poređenja radi, naši susedi Mađari neće biti vakcinisani, niti će u Mađarskoj biti proglašena epidemija.

Ukoliko su Vam tekstovi „Brionska formula velikih boginja'' i „Misterija duga 44 godine: Variola Vera" izgledali više arheološki, nego aktuelni, oba su pisana sa dobrim razlogom - oni koji ne uče iz prošlosti osuđeni su da je ponovo prežive. Novu režiranu epidemiju će nam prodati na staru „žvaku" koju smo videli na primeru crne kuge iz 1972. godine.

Kao što je komunistički diktator Tito pare zarađene od nasilne vakcinacije stanovništva potrošio na izgradnju nuklearne elektrane Krško, tako će globalistički diktator Vučić „kombinacijom" od vakcina protiv malih boginja potrošiti na gradnju auto-puta „bratstva i jedinstva" Niš-Priština-Tirana i brze pruge gradova pobratima Beograd-Skadar.

Soroševa Srpska napredna stranka (SNS) je sa svojih 600.000 članova premašila nekadašnji Savez komunista po brojnosti, a Vučić svog idola Tita po iskazanoj mržnji prema „glupom i zatucanom" srbijanskom narodu.

Najavljenim povećanjem plata u državnom sektoru (blizu 700.000 službenika) Vučić misli da je kupio lojalnost zdravstva, policije i vojske, koji se neće libiti u slučaju bilo kakvog znaka eventualne pobune da pomognu „imunizaciji" kolektiva.

Ne zaboravimo da je nedavno održana policijska vežba u Beogradu pod nazivom „Vihor" osmišljena kao generalna proba blokade svih prilaza Beogradu u slučaju masovnih protesta.

Sve što jednom diktatoru, kakav je Vučić, nedostaje za uvođenje vanrednog stanja i ukidanje i ovo malo preostalih ljudskih sloboda u Srbiji je povod, koji može biti i istina loše režirana, ali dobro plasirana epidemija Morbila. „Raja" špricana, vakcine prodate, Vučići siti, a marva na broju. Vredne pomena je činjenica da je potpisanim IPAP sporazumom između vlade Srbije i NATO pakt pored diplomatskog imuniteta, dobio u tački 3.3 i pravo na „...sistem upravljanja krizama i vanrednim situacijama„

Repriza već viđene i davno zaboravljene Variola Vera daće odličan povod našim „prijateljima" iz NATO pakta da nam u novoj „humanitarnoj misiji" ponovo „pomognu".

Prisetimo li se da je (prema zvaničnoj i još uvek aktuelnoj verziji) nulti pacijent i izazivač epidemije crne kuge bio Ibrahim Hoti sa Kosova, shvatićemo sa koje strane će biti „importovane" i male boginje. Vredne pomena je činjenica je navodni izazivač zaraze Ibrahim Hoti bio uredno „zaštićen" (vakcinisan) na infektivnoj klinici u Skoplju, kao i da nijedan član od njegove mnogobrojne jedanaestočlane porodice nije oboleo od visoko viralne bolesti iako su svi živeli u istoj sobi!

"Misterija duga 45 godina: Variola vera" se završava vrlo preciznim upozorenjem: „...Glad farmaceutskih korporacija za profitom i korumpiranih političara za lakom zaradom zajedno sa misterijom nepoznatog 'nultog pacijenta' (izazivača epidemije) ostaje kao opomena. U okupiranoj Srbiji postoje svi uslovi za reprizu 'Variole vere' i to ne u filmskoj verziji. Farmaceutskoj mafiji je preostalo samo da vakciniše i uredno 'zaštiti' nekog novog Ibrahima Hotija, nasumično probranog iz sve brojnijeg migrantskog korpusa..."

Ukoliko provizioni lobi Big Pharma mafije poslovično naivnoj srbijanskoj „raji" proda i ovu nakaznu režiju epidemije malih boginja, sledeća režija će biti repriza velikih boginja - milionsko stanovništvo postrojeno ispred automatskih pušaka vojske i policije i medicinara sa špricevima. Ne zaboravimo - povećanje plate od 10% tek treba da se zaradi. Izmena zakona o nasilnoj vakcinaciji ne obuhvata samo decu, već sve nas zajedno - deca su samo generalna proba.

A, kombinacija od špricanja „glupe i zatucane" srbijanske marve će režimu doneti strane investicije za gradnju auto-puta bratstva i jedinstva Niš-Priština-Tirana. Ah, da - i brza pruga gradova pobratima Beograda na vodi i Skadra na jezeru.

Ko ne uči iz istorije osuđen je da je ponovo preživi - Živ je Tito umro nije...

Niš: ko i kako upravlja Zavodom za transfuziju krvi

Jedna žena, jedna fotelja, jedan prijatelj

Grupa radnika Zavoda za transfuziju krvi Niš, obratila se Magazinu Tabloid pismom o haotičnom stanju u ovoj strateški važnoj ustanovi, sa ciljem da upoznaju najširu javnost u Srbiji u kakvom je stanju celokupno zdravstvo i ko su glavni krivci za loše upravljanje, diletantizam, kriminal, nepotizam, razvrat i slične "poprečne veze". Redakcija objavljuje njihovo pismo u celini.

....

U ime velikog broja zabrinutih radnika Zavoda za transfuziju krvi Niš, obraćamo vam se sa molbom da još jednom ukažete javnosti na stanje u našoj ustanovi od javnog značaja...

Peta je godina kako smo pod strašnom psihičkom torturom direktorke koja je izabrana na toj funkciji preko noći, bez ikakvog konkursa, samo zato što je lokalni SNS šerif, dr Zoran Perišić , "prijatelj" dotične osobe, dr Vesne Knežević. Od toga dana počinje sunovrat institucije od javnog značaja zavoda za transfuziju krvi Niš i velika pljačka gde se stotine miliona troše na nameštenim tenderima i bez ikakve kontrole.

Naime, na predlog vlade Srbije, za predsednika UO je izabran profesor Slobodan Milenković iz redova SPS. Od početka je ukazivao na korupciju i kriminal u Zavodu za transfuziji krvi Niš i bio pod strašnim pritiskom kako direktorke tako i dela UO, jer se protivio potpisivanju odluka vezanih za rad direktorke, ukazivao na opšti kriminal u ovoj ustanovi i nenamensko trošenje para.

Kako bi mogla da sprovodi svoju pljačkašku vladavinu na mestu nelegalno izabranog direktora, ona donosi odluku da na svim sastancima UO više ne poziva zakonski postavljenog predsednika UO prof. Slobodana Milenkovića, već UO predsedava zamenica UO medicinska sestra u penziji od nedavno, Gordana Stanković, inače dobra prijateljica direktorke i tako potpisuje sve odluke vezane za ovlašćenje direktorke.

Za tu lojalnost evo već petu godinu dobija mesečnu apanažu 35.000 dinara. Inače, o Gordani Stanković je pre izvesnog vremena pisalo u lokalnim medijima da je odlaskom u penziju ujedno potpisala i novi ugovor o produženje posla na svom radnom mestu za još dve godine.

Tako da pored penzije, prima platu na istom radnom mestu i apanažu u Transfuziji. Fina para se sakupi mesečno. Iza nje stoji lokalni funkcioner SNS Bratimir Vasiljević, njen dečko, takođe pred penzijom, ali sa više dobro plaćenih funkcija. Apsurd je da je direktorka Transfuzije dr Vesna Knežević i dalje u v.d, stanju peta godina, a takođe je istekao mandat i nelegalnom UO. Naravno, to nikoga u državi ne interesuje, jer se svesno krši zakon, gde stoji da u v.d, stanju može najviše godinu dana, a ne peta godina, kao u ovom slučaju.

Radnici Zavoda svakodnevno doživljavaju stresove i mobing od direktorke. Premeštaju radnike sa jednog na drugo radno mesto mimo njihove volje, silom ih forsiraju da rade više poslova oni koji nisu po volji direktorke, kažnjavaju se ljudi bespotrebno. Inspekcija zdravlja dođe, konstatuje problem i ništa više, toliko je puta bila inspektorka da je postala prijateljica direktorke. Protiv direktorke se vode nekoliko sudskih procesa sa radnicima i jedan krivični proces od strane tužilaštva koji je trenutno na apelacionom sudu, ali glavni problem je sto stranka koja je postavila dr. Vesnu Knežević učestvuje u kriminalu umesto da se ogradi od takvih loših kadrova koji ne predstavljaju na pravi način kako stranku tako i državu.

Što se tiče nekoliko desetina miliona godišnje minimum koje se potroše nenamenski i na sumnjiv način, to je već posao za istražne organe, ali, na žalost, ako je neko zaštićen partijski, onda nema ni istrage.

Od kako Zavodom upravlja dr Vesna Knežević, ministarstvo zdravlja je upoznato sa aferama i problemima u toj ustanovi, a na neprijatna pitanja lokalnih medija, ministarstvo ćuti. Lokalni mediji na čelu sa "Južnim vestima", više puta su objavili da je stanje haotično u toj ustanovi i na svako pitanje upućeno ministarstvu ne dobijaju nikakve odgovore, jednostavno na delu je zakon ćutanja, što je strašno. Apelujemo ovim putem na vas i ostale medije u Srbiji da se svi zajedno uhvatimo u koštac sa ovakvom vrstom kriminala ma od koje stranke potiče i ko je na vlasti. Ovakvim lošim primerom rukovođenja ovakve ustanove stvaramo lošu sliku o Srbiji. Mi kao radnici Zavoda nastavićemo svoju borbu za poštene ljude u direktorskim foteljama, ali, štete koje se nanesu lošim rukovođenjem, ostaju zauvek.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane