Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Poljoprivreda

Poslednja faza ubijanja srpskog agrara: kako je Srbija pored svoje hrane postala zavisnik od uvoznog smeća

Kako prekinuti lanac smrti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je svojom politikom približavanja Srbije Evropskoj uniji definitivno uništio srpski agrar i zapostavio sve šanse koje je sporazum o bescarinskom izvozu roba u Rusku federaciju pružao. Evropska unija je zapravo glavni razlog za propadanje srpske poljoprivrede, a pre svega stočarstva, može se zaključiti iz dokumenta koji je, kao studija o stanju poljoprivrede i stočarstva u Srbiji završen nekoliko dana pre štampanja ovog broja Magazina Tabloid.

Vuk Stanić

Vučićeva politika pokušaja saradnje sa EU je pogrešna, a njena štetnost se najjasnije ogleda u stočarstvu najštetnija odluka je doneta pre tri godine kada je Vučić predstavnicima EU obeća da poljoprivrednici u Srbiji koji svoje proizvode izvoze u Rusiji neće dobiti subvencije za proizvodnju.

Štetno je i prihvatanje različitih programa vakcinacije, zbog kojih u EU i druge zemlje nije moguće izvoziti svinje već duže od deset godina zbog zvanične prisutnosti svinjske kuge...Nakon što je Rusija uvela sankcije EU, ovdašnje tržište je bukvalno preplavljeno poljoprivrednim proizvodima iz EU, najviše Nemačke kada je u pitanju meso i mesne prerađevine, ali i sa poljoprivrednim proizvodima iz Hrvatske, Italije i Španije.

Srbija definitivno nije iskoristila trenutak da zauzme poziciju na ruskom tržištu, dok je svoje tržište prepustila strancima, navodi se u ovom izveštaju i na kulturan način se ističe i problem da sve više poljoprivrednog zemljišta u Srbiji kupuju stranci i to pre svega Arapi! Ovo bi u budućnosti moglo da znači da će Srbija možda i proizvoditi više poljoprivrednih proizvoda, ali da će tu proizvodnju kontrolisati stranci, pa će Srbi živeti i gladovati u gradovima, dok će srpsko selo i poljoprivredno zemljište kontrolistai stranci. Hrana će odavde biti usmeravana ka Saudijskoj Arabiji, EU, Crnoj Gori, dok Srbi neće moći da je plate.

Srpska poljoprivreda definitivno propada i samo je pitanje da li će je sahraniti aktuelni ministar Branislav Nedimović, ili će to uraditi neki drugi Vučićev poslušnik u narednom mandatu Vlade Srbije.

Još je potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, 1. januara 2014. godine otvorena granica Srbije za poljoprivredne proizvode iz Evropske unije što je izazvalo pravi cunami poljoprivrednih proizvoda iz Evrope na naše tržište

-Srbija je pretrpela gubitak od 800 miliona evra. Samo u prvoj godini. Vučićeva vladavina i njegove odluke da se približi EU, su Srbiju od tada do danas koštale 4,5 milijardi evra izmakle dobiti od prodaje i proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i proizvoda koji potiču iz stočarstva, priča za Magazin Tabloid jedan od autora studije za Vladu Srbije, koji kaže da je njegov rad naknadno "šminkan i ublažavan" kako ne bi došlo do skandala kada ga pročitaju na Vladi Srbije.

On u vezi s tim kaže: "...Ne bi se možda Vučić ljutio, ali mislim da ne znaju i kako stvari stoje ne treba svi u Vladi da znaju istinu o tome šta se sa srpskim agrarom i stočarstvom dešava. Ni ministru Nedimoviću nije bilo svejedno kada je pročitao sve statističke podatke sa kojima smo ga suočili. Samo zbog pogrešnog programa mera i vakcinacije koja se sprovodi u interesu onih koji proizvode vakcine protiv, dermatitisa, svinjske kuge i drugih zaraznih bolesti Srbija je izgubila proteklih godina više od milijarde dolara..."

Agrarna politika G17 i Demokratske stranke, dolaskom naprednjaka na vlast ostala je nepromenjena. Sve to za posledicu ima gašenje seoskih domaćinstava, posebno onih koja se bave stočarstvom. Gasi se cela jedna grana poljoprivrede po kojoj smo bili poznati još u 19. veku kada je Srbija svinjetinom hranila celu austrijsku carevinu, a danas imamo slučaj da Srbija uvozi svinjetinu. Takvoj situaciji kumuju srpski bogataši, Miodrag Kostić i Petar Matijević, koji zajedno sa zločinačkom korporacijom Viktorija Grupom uvoze sve i svašta, a ovde uglavnom proizvode samo stočnu hranu, koja se potom izvozi. Sa tom stočnom hranom se hrane životinje u svetu, ali njihovo meso ne dolazi ovamo, već nam šalju životinje hranjenje GMO usevima.

U toku 2018. od Vučića se očekuje da legalizuje proizvodnju GMO hrane u Srbiji. Ovo je plan koji Vučić mora da sprovede u skladu sa instrukcijama koje dolaze iz nevladinog sektora koji finansira Džordž Soroš. Sa Sorošem je zaratila i susedna Mađarska, a tamošnji predsednik Viktor Orban je celu državu izlepio plakatima na kojima je prezentovao koliko je taj mešetar miliona dolara investirao u nevladin sektor te države, kako bi ga skinuli sa vlasti. Ipak, Mađari se ne daju i čak su u Zakon upisali da kod njih stranci ne mogu kupovati zemlju, a ustavom su zabranili GMO, dok je Vučić ne hajući za zdravlje nacije počeo sve više da popušta soroševcima kako bi se održao na vlasti.

Naprednjacima je nedavno prezentovan plan za zaustavljanje propadanja poljoprivrede, i za njegovu realizaciju neophodno je da, Srbija bude slobodna, odnosno da nema uslovljavanja iz Brisela i iz Svetske banke. Potpredsenik SNS, kome je to uručeno prosledio je plan Vučiću, ali je autorima i iskreno rekao, da su ti predlozi naučna fantastika obzirom da Vučić tako nešto neće smeti da primeni, jer bi ga sklonili sa vlasti.

Plan koji je inače poslat Vučiću podrazumeva i zadružno udruživanje, protekcionizam i otklon od liberalne politike u agraru.

Zadružno udruživanje je način prevazilaženja krize u zemljama u tranziciji i to je nešto što i Srbija mora da prihvati, ali da bi se to desilo neophodno je da se promeni zakon o zadružnom udruživanju.

To Vučić nikako neće da prihvati, jer su date takve instrukcije od soroševaca i ovih iz svetske banke, priča čovek iz SNS, koji nije hteo da prihvati nikakvu funkciju u toj stranci da kako kaže sutra ne bi bio ucenjivan. Ipak, imenom i prezimenom kaže ne bi u javnost, da njegova deca ne bi imala posledice.

Ne postoji država koja određenim merama ne štiti sopstvenu proizvodnju i tako treba da se ponaša i Srbija, i nemoguće je da Vučić to ne zna, a problem je što ga ljudi poput Tanje Miščević savetuju suprotno. To nisu saveti, to su zapravo instrukcije koje mu ona prenosi, a njoj ih saopštavaju niži NATO službenici.

Koliko je loše agrar prepustiti ljudima bliskim NATO i EU govori izveštaj o stanju poljoprivrednog zemljišta u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu, gde je obradivo poljoprivredno zemljište potpuno zatrovano! Na Kosovu su NATO i EU odlučivali o svemu što se agrarne politike tiče i danas proizvodi uzgajani tamo zvanično mogu biti smrtonosni po građane koji se njima hrane, i to se čak navodi u najnovijem izveštaju Evropske komisije!

Izveštaj Evropske komisije pod nazivom "Dalja podrška korišćenju zemljišta", završen je u januaru ove godine, a obuhvatio je istraživanje zagađenosti poljoprivrednog zemljišta pod nadzorom profesora Volfgang Spyra.

U izveštaju piše da konzumiranje voća, povrća, mesa ili mlečnih proizvoda, putera i sira kojima se hrane građani Kosova može da ima smrtonosne posledice...Obzirom da su većina na Kosovu, po nacionalnosti Albanci, koji su imali podršku većine zapadnih zemalja za osamostaljenje, postavlja se pitanje, šta će zapad uraditi nama Srbima, koje su zbog Albanaca čak i bombardovali?

Rezultati napravljenih analiza na Kosovu su toliko alarmantni da se preporučuje da se oni verifikuju što pre i proslede na dalje ispitivanje, ali i da se kriju od javnosti kako bi se izbegli eventualni socijalni nemiri, ističe službenik EU koji je pismeno komentarisao taj izveštaj.

Izveštaj je potvrdio kontaminaciju poljoprivrednog zemljišta preko dozvoljenih maksimuma teškim metalima, a posebno hromom, niklom, olovom, cinkom i arsenikom. Visoka koncentracija tih zagađivača vlada na čitavom Kosovu. Zagađene površine koriste se za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda za lanac ishrane ljudi. Moguće je da ti proizvodi sadrže takvu koncentraciju zagađivača koja može imati negativne posledice, pa dovesti i do smrtnog ishoda.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane