Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (118)

Srbiju karaju, Vučiću ne prigovaraju

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svoje 34 godine života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Očigledno je dizala nešto drugo. O tome piše urednik Magazina Tabloid Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji

Milan Glamočanin

Na državnoj televiziji prikazan je nedavno dokumentarac o američkim veteranima koje je njihova armija otrovala na ratištu u Iraku i koji od države potražuju naknadu za lečenje, a procesi traju godinama. Film se zove ''Dely, Deny aand Hope to Die'', ili ''Odloži i poriči u nadi da će pomreti''. To je uobičajena taktika srpskih sudova. Kada te, po nalogu vlasti uhapse, sudiće ti dok te ne slome, unište, iscede...Kada te oslobode, ne vrediš više ni Bogu ni narodu.

Setimo se slučaja Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka. Moćna porodica je imala para za najuticajnije advokate. Ali, skoro pet godina je razvlačen po sudu, duži period i on i sin su bili u pritvoru, oduzeti su im pasoši, a Velika propaganda laži je svakodnevno izmišljala nova krivična dela porodice Mišković i pretila najtežom kaznom. Čak se i šizofreni samoproglašeni Vođa često vraćao na slučaj Miškovića, obećavajući da će podneti ostavku ako on bude oslobođen. Sud je Miškoviće oslobodio, posle velike nesreće kroz koju su prošli. Vođa je, kao, bio ljut zbog te presude. I na sudije je, navodno, bio ljut, kojima je trebalo četiri meseca da nakon održane rasprave saopšte presudu.

Za sunovrat srpskog pravosuđa, za korupciju, nepotizam, nasilje tužilaca i delilaca pravde svi znanju. I komesari u Evropskoj uniji, i nemačka kancelarka Angela Merkel i u Vašingtonu, Moskvi...

Dakle, svi u Evropi znaju da je srpsko pravosuđe na najnižim granama i da je podređeno interesima kartela Vučić i njihovih saučesnika i da se oni tužilaštvom i sudovima služe kao toalet papirom. Ipak, oštre reakcije onih koji Srbiji nude članstvo u Evropskoj Uniji 2025. su licemerne i zločinačke, pune hvale za reforme koje sprovodi oktroisani diktator Aleksandar Vučić i njegova kamarila.

Kada je 16. novembra pretresno veće Višeg suda u Beogradu objavilo presudu da je u predmetu okrivljenih za paljenje zgrade američke ambasade u Beogradu, žestoko je reagovala administracija ambasade SAD-a i ambasador Kajl Skot, a saopštenjem se oglasila i ambasada Nemačke

Četvorici, od ukupno sedam optuženih za paljenje američke ambasade u Beogradu u februaru 2008. godine posle protesta "Kosovo je Srbija", izrečene su uslovne kazne u Višem sudu u Beogradu. Na šest meseci uslovno, na period od dve godine, osuđena su trojica optuženih, a jedan na pet meseci uslovno, na dve godine. Trojica su oslobođeni krivice zbog nedostatka dokaza.

Tužilaštvo je teretilo optužene da su ispred tadašnje zgrade Ambasade SAD u Ulici kneza Miloša, u centru Beograda, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu, pošto su posle mitinga organizovano došli i gađali zgradu kamenicama, bakljama i drugim predmetima, i izazvali požar. Sud je ocenio da dolazak do Ambasade SAD nije bio slučajan, već da ih je prema izjavi jednog od osuđenih da tamo odu pozivao čovek pomoću megafona.

Uslovne osude izrečene su jer je sud cenio to što su osuđeni mlade osobe i što je proteklo mnogo vremena od kada su učinili krivično delo, a da sudski proces nije bio odužen zbog njih. Ambasada SAD saopštila je da je primila na znanje presudu koju je Viši sud doneo, da podržava vladavinu prava i da traži da pravda bude zadovoljena u ovom slučaju.

„...Teško je shvatiti da je bilo potrebno devet godina da bi se stiglo do presude u slučaju koji je povezan sa imovinskom štetom od skoro pola miliona dolara i sa smrću jedne osobe, a da je konačni ishod da nijedan od sedmoro optuženih, od koji je četvoro u prisustvu pravnih zastupnika priznalo da su učestvovali u ozbiljnom prekršaju, nije osuđen na zatvorsku kaznu...", saopštila je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, nekoliko sati nakon što je Viši sud u Beogradu saopštio presudu

U tekstu saopštenja navedeno je da prema međunarodnom pravu, zemlja domaćin je odgovoran da štiti strana diplomatska predstavništva, a da se srpska policija povukla sa svojih uobičajenih punktova u blizini Ambasade SAD, samo nekoliko trenutaka pre napada.

„...Oni koji su odgovorni za taj korak nikada nisu za to odgovarali, i napominjemo da se još uvek ne postupa po slučaju koji je Tužilaštvo podnelo protiv pet optuženih policijskih oficira u maju", navodi se u saopštenju.

Povodom presude optuženima za napad na američku Ambasadu, iz ambasade SR Nemačke su za Radio Slobodnu Evropu naveli da je važno da se istraži napad i na ovo diplomatsko predstavništvo.

"...Pored toga, od posebne važnosti je da se otkrije ko je snosio odgovornost za to što je Ambasada ostala bez adekvatne zaštite", navodi se u odgovoru ambasade SR Nemačke.

Sve po onoj narodnoj - kćerku kara, snaji prigovara.

Ova licemerna saopštenja američke i nemačke ambasade su za žaljenje. Nijednom rečju se ne pominje odgovornost čoveka koji je, po njihovom najdirektnijem uticaju i podrškom, vlada Srbijom, pa i srpskim pravosuđem. Gospoda Kajl Skot i Aksel Ditman sigurno znaju da je Aleksandar Vučić, tada velika ljubav šefa kabineta Vojislava Koštunice, danas pokojnog Dragana Nikitovića, bio glavni inspirator paljenja američke i nemačke ambasade. To mu nije zamereno, već je četiri godine kasnije oktrosian u Srbiji da sve opljačka, pokrade, da kompanijama iz SAD i Nemačke preda u posed javna preduzeća, kompanije, zemljište, vode...

Oni ni da zucnu da za napad na svoje ambasade, da označe krivca u liku Vučića, već će to da pripišu građanima Srbije, koji su legitimno, protesvovali protiv odluke ove dve zemlje da nam otmu deo teritorije!

Aleksandar Vučić je odmah poklonio najplodniju vojvođansku zemlju nemačkom biznismenu da gaji svinje u narednih 30 godina sa idejom da potpuno uništi vojvođanske paore, koji su već na ivici gladi.

Srpski mediji nisu uzvratili na saopštenja američke ambasade, jer su, znajući da će do napada na ambasadu doći, zbog otimanja pokrajine, u zgradu instalirali strujno kolo, što je zabranjeno i što predstavlja krivično delo izazivanja opšte opasnosti, usled čega je nastupila smrt jednog lica, momka koji je ušao u zgradu ambasade (a, inače je izbeglica), zbog čega je Srbija trebalo da odmah protera tadašnjeg ambasadora, tražeći od Saveta bezbednosti da mu se sudi u SAD-u.

Posebno je tragična sudbina srpskog tužilaštva. Javni tužilac Srbije je travestit Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić je advokat iz Čačka, iz kriminalne organizacije, a Viši javni tužilac u Beogradu je Nataša Krivokapić, koja bi, takođe, morala biti izvedena pred sud, zbog svih sakrivenih predmeta i prikrivenih krivičnih dela kartela Vučić. U kakvom je tragičnom stanju srpsko pravosuđe, pokazuju i ova dva primera...

Da se ne zamere vlastima

Advokat Goran Milić, koji zastupa Udruženje ratnih vojnih invalida Srbije uputio je izveštaj o sudskim sporovima koje vodi pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu, po tužbama ratnih vojnih invalida, radi naknade štete zbog kašnjenja u isplati invalidnina. Dakle, po istom pravnom osnovu devet sudija ovog suda odbilo je tužbene zahteve kao neosnovane, a drugih devet je usvojilo te zahteve kao osnovane. To je slika stanja u srpskom pravosuđu, gde sudije tumače zakon po volji svojoj, a ne primenjuju ga.

Udruženju RVIS svih ratova

Predsedniku G-dinu Željku Vasiljeviću

Izveštaj o zastupanju ratnih vojnih invalida u sporovima protiv Republike Srbije - MRZBSP pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu je u toku više parničnih postupaka po tužbama ratnih vojnih invalida koje zastupa ova advokatska kancelarija u saradnji sa URVISSR, radi naknade štete zbog kašnjenja u isplati invalidnina.

Ovi putem Vam dostavljamo izveštaj o svim postupcima koji su u toku.

1.Slavoljub Andrijević, P br. 28684/16, sudija Slađana Pantović, doneta je presuda od 13.9.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 12.10.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

2. Dragan Bondžulić, P br. 729/17, sudija Aleksandra Leković, zaključena je rasprava dana 19.10.2017.g., čekamo pismeni otpravak presude.

3. Miloš Begović P br. 29158/16, sudija Velibor Barović, doneta je presuda od 20.4.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

4. Darko Vasić P br. 28682/16, sudija Irena Martinović, doneta je presuda od 18.5.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

5. Nenad Vasić P br. 28683/16, sudija Milica Stojković, doneta je presuda od 7.3.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

6. Slobodan Dobrić, P br. 723/17, sudija Maja Cvetić, zaključena je rasprava dana 12.10.2017.g., usvojen tužbeni zahtev,

7. Petar Dragojević, P br. 28681/16, sudija Gordana Jovičić Vasić, doneta je presuda od 5.4.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 26.7.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

8. Milenko Đorđević, P br. 978/17, sudija Branka Milovanović, doneta je presuda od 18.5.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 12.6.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

9. Radovan Egelja, P br. 29159/16, sudija Ljiljana Stričević, doneta je presuda od 15.3.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

10. Nebojša Ivaz, P br. 1774/17, sudija Mirjan Prentović, zaključena je rasprava dana 6.11.2017.g., čekamo pismeni otpravak presude.

11. Dragan Ilić, P br. 1773/17, sudija Sanja Knežević Jojić, doneta je presuda od 5.9.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 23.10.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

12. Milomir Jovanović, P br. 29157/16, zaključena je rasprava dana 9.11.2017.g., čekamo pismeni otpravak presude.

13. Velibor Jelikić, P br. 28696/16, sudija Ljiljana Vučinić, doneta je presuda od 15.3.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

14. Jovica Kostić, P br. 2875/17, sudija Snežana Marjanović, doneta je presuda od 18.5.2017.g., kojom je ukinut platni nalog i odbačena tužba u ovom predmetu, u toku je postupak po našoj žalbi.

15. Vladimir Kopecki, P br. 28679/16, sudija Jasmina Tubić, doneta je presuda od 17.3.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 30.3.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

16. Zoran Mladenović, P br. 1775/17, sudija Svetlana Miladinović, doneta je presuda od 10.7.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 19.8.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

17. Zoran Milinković, P br. 29151/16, sudija Snežana Jevtić, doneta je presuda od 20.3.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

18. Zoran Nikolić, P br. 1772/17, sudija Milica Stojković, doneta je presuda od 22.5.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

19. Predrag Opačić, P br. 29148/16, sudija Miodrag Stamenković, doneta je presuda od 8.5.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 26.7.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

20. Boža Panić, P br. 29150/16, sudija Milica Zlatar, doneta je presuda od 30.3.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

21. Ljubomir Perović, P br. 1770/17, sudija Milica Trbović Svilarić, doneta je presuda od 22.6.2017.g. kojom je usvojen tužbeni zahtev, u toku je postupak po žalbi tužene.

22. Darko Priljeva, P br. 29154/16, sudija Jasmina Tubić, doneta je presuda od 22.3.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 31.3.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

23. Dragan Spasić, P br. 709/17, sudija Milena Vasić Pejčić, rasprava je zaključena 1.11.2017.g., čekamo pismeni otpravak presude.

24. Saša Stojanović P br. 710/17, sudija Aleksandra Bosijoković, doneta je presuda od 19.5.2017.g. kojom je odbijen tužbeni zahtev, uložena je žalba 30.6.2017.g., u toku je postupak po žalbi.

U Beogradu dana 9. novembra 2017. godine

Familija Marković

''Ovom molbom obraćam Vam se da u svom listu objavite sve što Vam dostavljam, radi upoznavanja javnosti i nadležnih, a u vezi sa nasilnikom, bolesnikom - sudijom Osnovnog Suda u Kragujevcu g. Predragom Markovićem i njegovim zaštitnicima" - počinje pismo gospodin Nedeljko Marković iz Kragujevca.

''...U kragujevačkom Osnovnom sudu radi sudija Predrag Marković, sin Branislava Markovića i brat Jelene Marković - Trivan i Milana Markovića. Otac Branislav je profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu, hapšen u aferi 'Index', sestra Jelena Trivan je direktor Službenog glasnika RS, brat Milan Marković je sudija Ustavnog suda Srbije.

Ovo lice je bolesno, od svoje šeste godine života je nervni bolesnik i ima neuropsihijatrijsku šifru, a njegovo zdravstveno stanje se konstantno pogoršava i psiha razgrađuje, i pored činjenice da je tokom svih 24 sata pokriven medicinskom terapijom - lekovima.

O tome postoji obilna medicinska dokumentacija koja je poznata pravosudnim strukturama uključujući tu i njemu pretpostavljene predsednike sudova.U porodici je nasilan - zlostavljač bivše supruge, na poslu bahat, sa neuravnoteženim istupima prema strankama, sa velikim brojem starih i nezavršenih predmeta koji zastarevaju, itd...

Sve ovo mu nije smetalo da bude izabran za sudiju i da kao takav - kao nasilnik i bolesna osoba radi sa ljudima i da mu se izdaju odobrenja za nabavku čitavog arsenala oružja, i ako je opšte poznato kako teško ide sa izdavanjem odobrenja za nabavku oružja. Oružjem koje poseduje pretio je bivšoj supruzu i ono mu je oduzeto i ubrzo vraćeno.

I pored činjenice da ima česte epileptične napade nadležni su mu izdali vozačku dozvolu. Svakodnevno je u saobraćaju i tako predstavlja bombu koja se kreće, jer tokom vožnje u svakom momentu može da dobije napad i da napravi zlo i sebi i drugima oko sebe.

U komunikaciji sa ljudima je bahat, poziva se na sestru, brata, oca i tvrdi da je cela pravosudna i državna struktura njegova i da može da radi šta hoće, jer ima dobru zaleđinu u rodbini i prijateljima, a u slučaju potrebe ima medicinsku dokumentaciju koja ga štiti od odgovornosti. U svakom slučaju, obilato se poziva na svakom mestu na nezavisnost sudova i sudijski imunitet.

Kod ovakvog stanja stvari ne mogu a da se ne zapitam na koji način je ovo lice došlo do fakultetske diplome, do pravosudnog ispita i ko ga je imenovao za sudiju, da li je tom imenovanju prethodila bilo kakva provera zdravstvenog stanja i slično. Koliko je meni poznato i za prijem u Gradsku čistoću traži se lekarsko uverenje, a lično znam da izdavanju oružnog lista i vozačke dozvole takođe prethodi detaljna lekarska provera od strane lekara svih specijalnosti i izdavanje lekarskog uverenja.

Polazeći od činjenice da je u komunikaciji sa ljudima površan, da u izlaganju nema kontinuitet ni logički sled pojmova, da je oskudnog opšteg znanja - opravdano sumnjam u legalnost njegovog obrazovanja od osnovne škole pa do fakulteta. Nepoznato je i nejasno njegovo prethodno iskustvo u struci - pre nego je izabran za sudiju. Nepoznato je gde je stažirao kao pripravnik, gde je bio stručni saradnik, kad je polagao ispit pravosudni i slično. Čudno je njegovo ponašanje, kad se nađe u situaciji da razjasni neki pojam - neznanje obično pokriva bahatim nastupom.

Sve ovo je proverljivo i notorna je činjenica koja može na licu mesta da se utvrdi.

Smatram da bi ove navode trebalo proveriti a naročito postupak sticanja njegovog obrazovanja i školovanja, postupak usavrašavanja u struci, postupak imenovanja.

U okviru toga proveriti gde se školovao - proveriti njegove diplome, proveriti gde je stažirao i stručno se usavršavao, a naročito proveriti kad je konkurisao za sudiju, koju je dokumentaciju priložio, ima li lekarsko uverenje, ako ga ima - proveriti njegovo zdravstveno stanje na današnji dan.

Sve ove činjenice su veoma bitne jer se radi o osobi koja odlučuje o ljudskim sudbinama, a koja je u porodici bukvalno nasilnik i tiranin, i što je još zanimljivije - što svi to znaju, i svi o tome pričaju po kuloarima, a ništa se o tome ne preduzima, i ako sve to se potkrepljuje i pismenom dokumentacijom.

Nejasno je kako je ovakva osoba mogla da dođe do sudijske funkcije, do arsenala oružja i do vozačke dozvole - i ako je poznato da je izbor sudija rigorozan i restriktivan proces, da izdavanje odobrenja za oružje je takođe rigorozno, kao i vozačkih dozvola.

Po ovom pitanju sam se obraćao na razne adrese, ali nikada nisam dobio odgovor u smislu da sam u pravu to što sam napisao, ili da nisam u pravu. Državni organi su me upućivali jedni na druge, a niko konkretno ništa nije odgovorio, što smatram da nije korektno i ovim putem izražavam spremnost da ću po ovom pitanju istrajati i svu dokumentaciju na koju se pozivam prezentirati ne samo na najviše državne organe, već i na adrese predstavnike Evropske unije sa kojima država sarađuje na evropskom putu - neka se i ovi predstavnici uvere po kojim kriterijumima i kako se biraju delioci pravde u Srbiji.

Prilažem Vam: Otpusnu listu sa epikrizom za imenovanog izdatu 22.12.1999 godine, pod brojem 1-11/2 na Psihijatrijskoj klinici u Kragujevcu,

Spisak oružja koje mu je oduzela a potom vratila PU Kragujevac.Odgovor generalnog sekretarijata Predsednika republike Srbije broj 03 broj 07 - 623/2016 od 18.03.2016 godine potpisan od NedeljkaTenjovića. Odgovor Visokog saveta sudstva broj 071 - 00 - 453/2016 -01, od 22.03.2016 godine potpisan od Branke Bančević. Odgovor Ministarstva zdravlja Republike Srbije broj 072 00 - 379/2016 - 16, od 22.03.2016 godine, potpisan od Nataše Udovičić.

Od drugih institucija i pojedinaca nosilaca vlasti kojima sam upućivao predstavke sa istim sadržajem nisam dobio nikakav odgovor i ne očekujem da ću ga dobiti, a to može da se proveri da sam im pisao i da mi nisu odgovorili.

Kod takvog stanja stvari moja malenkost se usuđuje da razmišlja da i pored činjenice da je ovaj sudija i bolestan i nestručan i nasilnik - da je on nedodirljiv jer iza njega stoji njegova moćna familija koja se uplela u sve strukture vlasti, a što je još interesantnije radi se o porodici koja je u svim strukturama vlasti i bivše i sadašnje uvek bila u vrhu. Sve ovo što se zna - očigledno je da mu niko ništa ne može jer je debelo zaštićen sudijskim imunitetom i familijarnim funkcijama i sve dok se ne oduzme taj imunitet i on ne razreši funkcije - Marković Predrag biće nedodirljiv i za građane i za sudije i za advokate i za policiju i za tužilaštvo i sve strukture Države Srbije.

Od svih gore navedenih naslova očekujem da sve ove moje navode provere i to službenim putem i uz korišćenje stručnih službi i institucija, pa ako lažem da snosim odgovornost, a ako ne lažem neka on snosi odgovornost.

Nedeljko Marković, Kragujevac

podeli ovaj članak:

Natrag