Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kruševačka policija odavno na drugoj strani ulice

Pljačkaši pod Bagdalom

Dolaskom DOS-a na vlast, Kruševac se ''proslavio'' jakim ljudima u policiji i tajnim službama. Saša Vukadinović je bio direktor BIA, Ivica Petrović njegov zamenik, kad, evo opet Čarapana na čelu tajne službe u liku Bratislava Gašića. Opisivali smo ''podvige'' kruševačkih ''čuvara reda, zakona i države'', pomenutog Saše Vukadinovića i još nesmenjivog načelnika Policijske uprave Kruševca Miljana Petrovića, koji su prisiljavali pripadnika vojne desantne jedinice da ubije predsednika policijskog sindikata u ovom gradu. Nasilje kruševačkih policijskih glavešina je nesmanjeno i nekažnjivo je. U ovom broju opisujemo kako su tipovani građani da budu lažno optuženi za pokušaj ubistva, sa ciljem da im se opljačka novac.

Marko Stajić

Kruševačka kriminalistička policija, čiji načelnik je policijski savetnik Ivan Milenković, a načelnik PU nesmenjivi Miljan Petrović, sprovela je akciju rasvetljavanja krivičnog dela ubistava (u pokušaju). kao i uvek, policiji su na usluzi Više javno tužilaštvo i Viši sud u Kruševcu. U akciji je učestvovalo više ovlašćenih službenih lica i uniformisane policije. Pretresli su nekoliko stanova i kuća, unapred tipovanih lica. Poslužili su se licem koje je narkoman, a u stanju forenzičke krize napujdali su ga da optuži više lica da su mu platili da ubije lice, koje takođe potiče iz kriminogene sredine.

Pucnjave nije bilo, sve je, navodno, ostalo na pripremnim radnjama, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu Gorana Petrović prihvatila je predlog da se osumnjičenima izvrši pretres kuća i stanova. Privođenje osumnjičenih počelo je u 5. sati ujutru 30. oktobra, nasilnim upadom, razvaljivanjem vrata i upadanjem u stan i kuće osumnjičenih.

Više lica je privedeno u zgradu Policijske uprave u Kruševcu. Nakon ''kriminalističke obrade'', a uz saglasnost zamenika Višeg javnog tužioca u kruševcu Milovana Simića, optuženima je prvo određeno zadržavanje, a potom im je sudija odredila pritvor od 30 dana, "da ne utiču na svedoke". Pritvorena su četiri lica: Aleksandar A., Bratislav Stevović, Miljan Stevović i Srđan Petrović. Prvi pod optužbom da je angažovan da ubije, a ostala trojica da su ga obučavala da puca i snabdeli ga oružjem. Ostali privedeni su pušteni kući. I nikom ništa.

Sudija za prethodni postupak Gordana Petrović je, na predlog zamenika javnog tužioca Milovana Simića, donela 21. novembra rešenje da se prema trojici pritvorenih UKINE pritvor i oni su odmah pušteni na slobodu. Niko nije potvrdio priču koju je smislila policija, sa ciljem da opljačka jednog od uhapšenih.

Uhapšeni Bratislav Stevović je dostavio Višem javnom tužiocu u Kruševcu 22. novembra sledeću prijavu:

"Kti.br.30/17

Postupajućem tužiocu na dalji postupak dostavljam sledeću prijavu; da je neko od OSL PU Kruševac 'radeći' po nalogu višeg tužioca u vezi mog tobože saučesništva u pokušaju ubistva na štetu V.B. iz Kruševca, na dan, čini mi se da je to bio upravo 30.10.20G7.G. u ulici Cara Lazara 136 2/2 u mom stanu gde ja živim od početka 2017, pronašao u kešu 72.000 evra. koji je novac preuzeo, zadržao za sebe i to nije prijavio.

Ovo sam doznao 21.11.2017. kada sam pušten iz pritvora u kojem sam držan tendenciozno.

Kada sam došao u svoj stan para nije bilo, našao sam plastične rukavice koje OSL (ovlašćeno službeno lice) koriste u fazi pretresa i koje nisam pomerao sa mesta gde su nađene, obaška što mi je stan posle pretresa u neredu..

Prema zvaničnim aktima, nisam siguran da postoji nalog za pretres mog stana u ul.Cara Lazara gde živim i odakle sam u 5. ujutru odveden u PU Kruševac. Dodajem da sam brutalnom silom izveden u ranim jutarnjim satima iz stana oko 5 sati izjutra, da mi ništa nije rečeno, zbog čega i u vezi čega, da su mi OSL oduzeli ključeve od mog stana, da su me potom držali u PU Kruševac sve do oko 18 sati kada su me odveli u porodičnu kuću gde mi živi ćerka i majka...Od tada do 21.11.17 ja nisam imao pristupa mom stanu.

Nisu mi dopustili da pozovem advokata, niti su mi objasnili zbog čega me drže.

Sada vama pišem i prijavljujem da su me držali nezakonito, ili da ste me držali nezakonito, što je neka druga tema, ali je poenta da, dok su me držali u policiji, ili tačnije dok sam silom bez ikakvih naloga odveden iz stana, a oni tamo ostali, da su me opljačkali, i istrajaću da saznam ko je to uradio, jer hoću da se to lice goni pred sudom, i jer hoću da mi novac vrate.

Ništa ne prigovaram tužilaštvu, ali napominjem, jer možda nemate sva saznanja o licima koji rade na poslovima OSL, da ništa nije onako kako se čini, da ovo što pišem je istina i da očekujem da istim entuzijazmom kako ste postupili prema meni, postupite i prema policijskim službenicima koji su uradili šta su uradili, koji su me opljačkali!

Sve činjenice koje ovde navodim su tačne.

Ja imam dokaze o poreklu tog novca, ali ovom prilikom ističem da je neko od policijskih službenika PU Kruševac meni ukrao novac, da je novac moj i taj novac je zarađeni novac, zato ja vama koji postupate u tom predmetu, predlažem da ove moje navode izvidite, da ovo ozbiljno prihvatite i otkrijete, ko je od službenika PU Kruševac kritičnog dana ukrao od mene novac dok je navodno vršio službenu radnju u postupku po vašem nalogu.

Ja sam zadovoljan jer sam izašao iz pritvora koji mi je neosnovano određen, ali sam isto tako jako nesrećan što sam uvideo da sam opljačkan i što znam od koga sam opljačkan, i što vama ovim podneskom prijavljujem.

Što se mene tiče, moj novac nije mogao niko drugi da mi ukrade sem policijski službenici koji su ostali u mom stanu nakon što su mene izveli i odveli u policiju, a potom u pritvor.

Da su mi kojim slučajem oduzeli 720 evra ja vam verovatno ne bih pisao ovu prijavu, ali u pitanju je, za mene, ozbiljan novac, 72. 000 evra, koji je moj novac i za koji novac imam dokaze o poreklu, zato ja očekujem da ćete odmah da preduzmete sve radnje iz vaše nadležnosti prema OSL koji su kritičnog dana postupali u mom stanu, da ćete protiv istih da pokrenete postupak i zastupate optužbu pred sudom."

Tužilac nije udostojio podnosioca prijave odgovora. Možda je i sam dobio deo uzetog novca?

Ko će stati na rep Miljanovim ''čuvarima reda i zakona''?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane