Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Horor: izveštaj državne revizorske kuće o poslovanju grada Zrenjanina

Javna kuća puna korisnika

Kako „uspeva" ofiranom kriminalu da se, kao kuga „razgaći" po srednjem Banatu, uništavajući usput sve redom, počev od stranačkog svođenja prosečnog čoveka na nivo „punjene paprike"? Nazadnjaštvo čiji barjak u Zrenjaninu danas nosi, i redom kosi, SNS, uvelo je na „mala vrata" go kriminal, lokalnu stranačku „boraniju" i prevrtljivce. Gradska vlada ne raspolaže ni rezervnom lokacijom za rezervni informacioni sistem, jer, jedan jedini, postojeći, "savršeno funkcioniše". Strategija je da nema strategije, i dok ispodprosečni uvaljeni u foteljama neodgovorno planduju, ni izveštaji im ništa ne mogu.

Zoltan Horvat

Zakonodavna, sudska i izvršna vlast je u službi partijanja u kojoj na jednog lokalnog funkcionera, uvek u vlasti, dođe najmanje tri, četiri, pet...stranačkih knjižica. Čak ni detaljan finansijski izveštaj državne revizorske institucije o poslovanju i pljačkaškom rasturanju srednjeg Banata u 2016. godini na 180 gusto kucanih stranica, nije dovoljan da nadležni kazne krivce. Nisu ludi da, zaštićeni s vrha vlasti, kazne sebe same i odreknu se uhodane „legalne i legitimne" pljačke gradske kase.

Izveštaj je prepun činjenica, ozbiljnih propusta, bolje reći, šegačenja sa parama svih građana. Koriste se termini poput manje iskazane vrednosti zbog „grešaka" u knjiženju, recimo nekretnina, gde odmarališta u Dobroti i na Divčibarama vrede daleko, daleko manje od realne vrednosti. Usput se ni ne zna da li su te nekretnine još uvek u vlasništvu grada Zrenjanina, o čemu Regionalni Isus nema obavezu ikoga da izveštava. Da nekretnine predstavljaju važan šaraf u večitom opstanku u foteljama vlasti, u izveštaju se kaže da nije iskazana vrednost čak 6 službenih zgrada gde ima i reprezentativnih objekata u centru grada. Atraktivnim lokacijama gazduju ovdašnji nazadnjački bosovi, poput Bađok Daksija, nekadašnjeg „kralja petardi" i navijačkog vođe, budućeg stranačkog „osvajača" katedre na Tehničkom fakultetu, Neše Džegera, Daksijevog ortaka u međusobnoj trange-frange podeli nekretnina.

Izveštajem dominira rečenica nepravilno preuzete obaveze i preuzete obaveze u vršenju rashoda, gde „vrhunski" nestaju desetine miliona dinara. Na isplatu članova gradskih komisija, podkomisija i preostalih „legalnih" stranačkih pljački, nekažnjeno se troši „brdo" para, o čemu, naplaćujući sopstvene usluge za jedan jedini nepotreban godišnji sastanak, brine Lokalni antikorupcijski tim funkcionera vlasti. Samokontrola kreće od aktuelnog gradonačelnika, koji biranim rečima govori o tome da funkcioner u Zrenjaninu samom sebi ne odgovara za eventualne propuste. Zar sumnjate u grad bajke koju tako vešto plasiramo sugrađanima putem podobnih medija koji zaslužuju svako milionče iz gradske kase za retko viđeno poltronstvo. Čitajući tekstove o meni poput naručenih intervjua iz mog kabineta, ni sam nisam svestan koliko sam dobar, vredan, i naj-naj, reče gradonačelnik u društvu svojih funkcioner poltrona.

Otuda je sasvim prikladno, da se privatnom listu Zrenjanin za objektivno hvalisanje do neba „prodaje magle", udeli više miliona dinara. Dalibor Bubnjević, iz milošte Regionalni Dežurni Jebivetar, prvo poltron pero milog mu gradonačelnika, beskrajno uživa u pumpanju veličine i obima njegovog udela u ugradnji i raspodeli narodnih para. Otuda preostali lokalni mediji za milione i milione iz gradske kase moraju praktično da izmišljaju „veličanstvene i sudbonosne" pobede lokalnih foteljaša. Otuda ne čude vesti tipa, visoki funkcioner je danas posetio centar grada gde je sa „uvaženim" gostima prošetao do obližnjeg hotela Matijevića, na zaslužen krkanluk.

U isključivom interesu građana, gradonačelnik, žrtvujući gradsku kasu, u iznosu od 10,926 hiljada hiljada dinara „pomaže" u isplati naknada članovima Saveta za razvoj grada, pedantno prosleđuje jednima te istima novčane poklon čestitke, gde ne sme biti greške. Ne daj bože da narodna lova ode u pogrešne ruke, recimo za decu invalida (ne)postojećeg rata...Lova svih građana je neophodna i preko potrebna isključivo vlasnicima dve, tri, do desetak funkcija. I nikom više, da to bude svima jasno, posebno perspektivi punjenja privatnih džepova, jedinim ciljem boravka u foteljama.

Izveštaj vrvi od utvrđenih propusta i nepravilnosti počev od spiska zaposlenih i obračunu i isplati, uvek nakarikanih troškova. Šurnajs službenih putovanja po inostranstvu i bliže Evropi, ne sadrže broj naloga, kategoriju hotela i, ne daj bože, besplatan smeštaj koji se uvek naplaćuje na gradskoj blagajni. Nema pismenih izveštaja sa brojnih putovanja, pa novac i za neplaćene penale za neizvršavanje obaveza po ugovorenim radova, „brdo" miliona, takođe završava u privatnim džepovima.

Stranačka zajebancija sa sluđenim građanima daje za pravo zrenjaninskim foteljašima da su iznad zakona i bilo kakve odgovornosti za (ne)učinjeno. Sportske organizacije, udruženja, verske zajednice i preostale stranačke „sekte" ne dostavljaju nadležnima, sebi samima, dokaze o utrošku sredstava, tako da ugovori koji se ne poštuju, liče na birtijaško bratstvo pijanih.

Izveštaj takođe navodi da u gradskoj upravi ne postoji jasno definisan sistem mkontrole namenskog trošenja sredstava. Dovoljno je da gradonačelnik izđae pred kamere RTV Santos i kaže: verujte nam, za grad Zrenjanin i njegove građane, mi funkcioneri se žrtvujemo daleko, daleko više od normalnog, čime naši veličanstveni rezultati dobijaju na značaju. Ako izuzmemo otvaranja mega marketa gde značajni popust za tetrapak mleka dostiže akcijsku cenu od 53 dinara umesto redovnih 55,99 dinara, onda je sasvim razumljivo da se gazde grada i trgovačkih kompanija na zajedničkim krkanlucima ne mogu nadiviti sebi samima na nesmetanoj i nekažnjenom varanju raje.

Strategija održivog razvoja funkcionerskih karijera na račun razvoja nerazvijenosti grada Zrenjanina, podrazumeva da gradska uprava nema obavezu da donese ni akt o upotrebi službenih vozila, gde se za potrošnju goriva, veruje na, časnu funkcionersku reč. Po rečima doslednih opozicinara u Zrenjaninu, novi načelnik gradskih finansija iz Čedove „ekipe snova" se idealno uklopio, jer ga nazovi minuli rad ne bi „dobacio" ni do poslužitelja osnovne škole. Drug Vukić, Čedov pajtos, ne meša se preterano u svoj posao, nema ni potrebu da vodi računa kome i šta isplaćuje, jer se, poput mnogih, ni za šta ne pita. Lezi lebe da te ranim, nazadnjačka je sprdnja pregolema u srcu Banata, o čemu DRJ pedantno izveštava u svom cenjenom medijskom „smeću".

Prva Javna gradska kuća prepuna korisnika usluga, ne raspolaže ni rezervnom lokacijom za rezervni informacioni sistem, jer, jedan jedini, postojeći, uvlakački po cenu opasnosti od (polnih) bolesti, savršeno funkcioniše. Strategija je da nema strategije, i dok ispodprosečni uvaljeni u foteljama neodgovorno planduju, ni izveštaji im ništa ne mogu.

Naprotiv, trebalo bi kazniti izveštače o realnom stanju grada pred kolapsom za vrhunski odrađen posao, najuriti ih i razmestiti isključivo stranačke idiote. Dok Zrenjanin ima proslavljene idiote po foteljama i naslovnim stranama, imaće umesto fabrike piva muzej piva, o kojem gradski čelnici pričaju bajke. Obavezujuće posprdno podsećanje na nekad moćni srednji Banat, slaba je uteha za gradsku ulicu Koče Kolarova, iz koje su se za samo mesec dana iselile tri ugledne porodice. Put pod noge, pa u inostranstvo, po samopoštovanje, ima blenti koji se za koricu leba, dive zvaničnim rasturačima, uzduž i popreko, Zrenjanina.

Glosa

Nema pismenih izveštaja sa brojnih putovanja, pa novac i za neplaćene penale za neizvršavanje obaveza po ugovorenim radova, „brdo" miliona, takođe završava u privatnim džepovima.

Glosa

Stranačka zajebancija sa sluđenim građanima daje za pravo zrenjaninskim foteljašima da su iznad zakona i bilo kakve odgovornosti za (ne)učinjeno

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane