Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Gradska vlast u Beogradu nastavlja sa surovim pljačkama

Do poslednjeg daha

Gradonačelnik Siniša Mali i njegov kartel pomilovan je više puta od Tuto di tuti Kapi (Kuma svih donova) Aleksandra Vučića i oslobođen njegovom voljom od višegodišnje robije za milionske pljačke budžeta, za pljačku u privatizaciji državnih i javnih preduzeća, za zloičine u Savamali. Njegov brat Predrag nerazdvojan je drug Andreja Vučićča, dovoljno da i Siniša može da krade i šakom i kapom. I pred kraj ove godine pokazao je svoj raskošni talenat kako da drsko, skoro javno, prazni siromašnu i opljačkanu kasu. Beograđani že Novu 2018. godinu dočekati uz raskošnu rasvetu i jelku, koja je skuplja od Rokfelerove. Ni veće sirotinje, ni veće raskoši, odnosno primitivizma vlasti.

P. Popović

Vlast Srpske napredne stranke pljačka građane svakodnevno, a najviše i najbrutalnije tokom novogodišnjih praznika. Po razrađenom sistemu, nameštenim tenderima za nepotrebne poslove, i ove godine isisan je budžet Beograda. Na novogodišnju rasvetu, ukrase i zabavne manifestacije potrošeno je dva miliona evra. Glavni grad je ulepšan sa 6.980 ukrasa i 38 različitih svetlećih figura postavljenih na 86 lokacija. Samo na popravku starih lampiona i svetlucavih zvezdica i lančića ova vlast je potrošila 26,78 miliona dinara. Gradsko preduzeće „Javno osvetljenje" počelo je da dekoraciju postavlja 29. septembra, a planirano je da ona ostane do marta. Za to vreme samo potrošena električna energija koštaće oko 12 miliona dinara.

- Želimo da budemo svetska destinacija za razvoj turizma, nama su konkurenti Pariz, London, Njujork, Moskva i drugi slični gradovi - rekao je gradonačelnik Siniša Mali, objašnjavajući zašto je od Beograda napravio destinaciju za razvoj kriminala i korupcije.

Daleko od svetlećih ukrasa, u mraku gradske uprave potpisani su sporni ugovori s firmom „Kip Lajt" („Keep Light"). Ta kompanija s vlastima Beograda sarađuje još od 2002. godine, ali biznis je počeo da blista tek od 2014, dolaskom Siniše Malog na mesto gradonačelnika. Za novogodišnje praznike, tada je potrošeno 2,98 miliona dinara. Sledeće 57,03, a 2016. čak 190,65 miliona. Redovno, na svim tenderima posao je dobijao „Kip Lajt", kome je Grad Beograd u poslednje tri godine isplatio ukupno 454.600.000 dinara.

Kakva nameštaljka je u pitanju, videlo se prošle godine, o čemu je pisao i Magazin Tabloid, kad su u konkursnoj dokumentaciji istaknute i fotografije iz kataloga grčke firme „Fotodiastasi", čiji je jedini distributer u Srbiji upravo „Kip Lajt". Uz to, ponuđač je trebalo da ima skladišni prostor od hiljadu kvadrata u svom vlasništvu, određeni model vozila i uzorke traženih proizvoda, čak i onih koji bi se naručili u jednom primerku. Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom, Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd" podnela je optužnicu protiv Siniše Malog, direktora JP „Javno osvetljenje" Aleksandra Cincar-Poposkog, direktora „Kip Lajta" Radovana Đumića i članova tenderske komisije.

Tužilaštvo je prijavu odbacilo kao neosnovanu, a gradska vlast je korupcionašku proceduru primenila i ove godine.

Ovogodišnja afera je otkrivena kad se saznalo da je Beograd od kompanije „Kip Lajt" naručio novogodišnju jelku za 83.000 evra. U septembru je promenjen plan javnih nabavki i za kupovinu jelke je izdvojen 8.333.333 dinara. Tender je raspisan u novembru, a u decembru je prihvaćena ponuda jedinog učesnika, firme „Kip Lajt", od 8.310.000 dinara, što s PDV-om iznosi 9.972.000 dinara. Tri dan pre nego što je ugovor potpisan, jelka je postavljena na beogradski Trg Republike. Nakon što je portal Pištaljka.rs objavila detalje ovog korupcionaškog skandala, gradonačelnik Mali je rekao da nije znao za taj ugovor i da će ga raskinuti, a „Kip Lajt" je izdao saopštenje u kome se ističe da je posao dobilo na „javnoj i transparentnoj javnoj nabavci, koja je sprovedena po zakonu i propisu". Kao izraz dobre volje prema gradonačelniku Malom, „Kip Lajt" je pristao na raskid ugovor i obećao da će jelku i osvetljenje „donirati svim građanima Beograda". Niko nije objasnio zašto bi privatno preduzeće poklonilo robu vrednu 83.000 evra.

Lopovi uhvaćeni u krađi odlučili su da vrate plen i opet izbegnu odgovornost. „Ne da(vi)mo Beograd" opet je podnela krivičnu prijavu, ali ona će opet završiti u kanti za đubre. Dok Tužilaštvom upravlja Zagorka Dolovac, kriminalci iz vlasti ne moraju da se brinu. Tužilaštvo ni posle godinu i po dana navodnog rada nije završilo istragu državnog udara u Savamali, a isti akteri su u igri.

Osim Malog, skandal s jelkom na videlo je isterao i Darka Glavaša, potpisnika spornog ugovora s „Kip Lajtom". On se trenutno nalazi na funkciji vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave i sekretara Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Glavaš je iskusan kadar Demokratske stranke. Na preporuku Živorada Anđelkovića, zvanog Žika Pauk, u beogradsku vlast uveo ga je tadašnji gradonačelnik Nenad Bogdanović. Iako su ga osporavale i njegove kolege, zbog neadekvatnog obrazovanja (navodno, ima diplomu sportskog menadžera), na funkciju v.d. direktora „Beokom servisa" postavljen je 2007. a godinu dana kasnije statusom direktora nagradio ga je Dragan Đilas.

Glavaš je, kažu, Đilasu bio beskrajno odan, kao što je danas Goranu Vesiću. Posle fantomskog zločina u Savamali, jedan od svedoka vođu te akcije opisao je kao „ćelavog, krupnog, s bradicom", baš kao što izgleda Glavaš.

Da je Srbija pravna država, brzo i lako bi se utvrdila istina o korupciji u vrhu beogradske vlasti i odgovornost Siniše Malog, Darka Glavaša i Radovana Đumića, a bilo bi razjašnjeno i da li iza firme „Kip Lajt" stoji, kao što se priča, Bratislav Gašić, aktuelni direktor BIA. Nažalost, od toga nema ništa. To znaju i korumpirani čelnici Beograda, zato su nastavili sa čerupanjem gradske kase. Dan nakon što je otkriveno da su naručili novogodišnju jelku četvorostruko skuplju od one Rokfelerove u Njujorku, Grad Beograd je zaključio novi posao sa „Kip Lajtom", kojim su kupljeni dodatnih svetlećih ukrasa, za još 200.000 evra.

Uvereni da su nedodirljivi, da će vladati hiljadu godina i da nikad neće odgovarati za zločine, naprednjaci na svim nivoima prezentuju krajnju bahatost. Vlast, koja sirotinji zbog neplaćenih minimalnih računa isključuje struju i pleni imovinu, suprotno vlastitim uredbama, otetim parama časti samu sebe. Iako su novogodišnji pokloni deci zaposlenih u Vladi Srbije ukinuti zbog propagandne lažne predstave o štednji, podela paketića je već počela. Deca činovnika u Ministarstvu rada, na primer, dobiće poklone vredne 8.000 dinara, a u nekim resorima čak i do 32.000 dinara. Istovremeno, radnici bezbednosnih službi dobili su 10.000 dinara, ne zna se na osnovu kog zakona ili uredbe. Valjda vladar Aleksandar Vučić namerava da sa 90 evra podmiti policajce da bi ga odlučnije branili od gladnog naroda, koji nemilosrdno pljačka. Strah je opravdan.

Vlast, koja danas decu leči prosjačenjem sms-porukama, a budžet cedi kupovinom megalomanskih novogodišnjih ukrasa, sutra će da se suoči s pravdom i da jelke ukrašava u Centralnom zatvoru.

A 1. Jelka skuplja od narkomana Ace Lukasa

U novogodišnjoj noći Beograđane će uživati u skupom muzičkom programu, koji će gradska vlast platiti 145.000 evra, bez PDV-a.

Najveći honorar, od čak 50.000 evra, dobiće Aca Lukas, koji je nedavno osuđen zbog porodičnog nasilja. Podrškom Aleksandru Vučiću na prošlim predsedničkim izborima Bora Đorđević je pokazao lojalnost, koja je nagrađena s 35.000 evra.

Pored njih, nastupiće Željko Samardžić (25.000 evra), „Van Gog" (17.500), „Zana"(7.500), dok će „Ortodoks Kelts" i „Ničim izazvan" dobiti oko 8.300 evra.

Logično je što novogodišnja jelka košta više od narkomana Lukasa i Bore Čorbe, ako ništa drugo, ona može duže da stoji

Glosa

- Želimo da budemo svetska destinacija za razvoj turizma, nama su konkurenti Pariz, London, Njujork, Moskva i drugi slični gradovi - rekao je gradonačelnik Siniša Mali, objašnjavajući zašto je od Beograda napravio destinaciju za razvoj kriminala i korupcije.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane