Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

Kriptovalute

Branko Dragaš

Bauk kruži svetskim finansijskim tržištima-bauk kriptovaluta. Sve sile bankrotiranog neoliberalnog kapitalizma su zatvorile oči i prećutno dozvoljavaju da se razvijaju na sve strane skrivene valute. Danas ih ima preko dve hiljade i svakoga dana se otvaraju nove.O čemu se ovde radi? Šta su kriptovalute? Da li je to još jedna u nizu neoliberalnih prevara ili se, zaista, radi o revolucionarnom izumu koji će promeniti finansije sveta?

O bitcoinu, toj najpoznatijoj kriptovaluti, pisao sam još 2013. u ovom tekstu . Pročitajte ponovo tekst da ne bih gubio vreme i zauzimao prostor da ponavljam isto. Šta se u međuvremenu dogodilo od objavljivanja ovog teksta? Prisustvujemo pravoj eksploziji rasta kriptovaluta, naročito bitcoina, i velikoj pomami građana da uđu u tu trku za velikim zaradama.Možete na ovom sajtu pratiti šta se dešava sa kotacijom kriptovaluta .

U trenutku kada pišem ovaj tekst, vrednost bitcoina je dorasla neverovatnih 19.099 $, dok je njegova vrednost početkom godine bila svega 1.000 $, što znači da je bitcoin porastao 1909% u toku jedne godine.Pošto su profitne stope u realnoj ekonomiji od 10-15% godišnje, onda ovaj nenormalan prinos na jednu od kriptovaluta može samo da potpuno zaludi sve građane sveta, koji ne znaju kako da sačuvaju svoj novac i koji kod poslovnih banaka dobijaju jako niske kamate ili moraju, ima i takvih primera, da bankama plaćaju uslugu za držanje svog novca.

U ovom tekstu se neću baviti tehnikom kupovine i prodaje kriptovaluta,toga ima dovoljno na internetu, nego pišem o samoj suštini i smislu kriptovaluta i istorijskim uslovima u kojima su se one pojavile.Da li su kriptovalute prevara ili nisu? Posložićemo sve činjenice na jednu stranu da bismo došli do valjanih zaključaka.Otuda moramo da imamo makar osnovna znanja iz istorije novca, koja se, nažalost, nigde nikada nisu temeljno ni izučavala. Da li je to slučajno?

Nema slučajnosti u istoriji razvoja novca.Novac i novčane transakcije su uvek bili prekrivenom velom misteriji i tajne.Bankari su krili da pokažu kojom alhemijom iz novca stvaraju novi novac.Engleska nacionalna banka je osnovana 1694.godine, ali njeni osnivači su bil privatna lica, članovi Familije. FED je američka centralna banka čiji su osnivači 24.12.1913 bili najbogatiji pojedinci Familije.

Dugo se to nije znalo.Krilo se od građana. Privatna lica su dobila monopol da štampaju novac i da taj novac pozajmljuju državama.Amšel Mejer Rotšild je otvoreno i iskreno izjavio : „Dajte mi da štampam i kontrolišem protok novca u jednoj naciji i ne zanima me ko pravi zakone i ko ima najjaču naoružanu vojsku."

U dosadašnjoj istoriji SAD ubijeni su svi predsednici, od Linkolna do Kenedija, koji su pokušali da štampanje dolara oduzmu od privilegovanih bogataša Familije i da stave pod kontrolu legalno izabrane vlade, parlamenta i građana.Ratovi su započinjani i milioni nevinih i naivnih ljudi je stradalo samo da bi se zadržali privanti monopoli na štampanju dolara.

Kada je 1971.godine, u vreme vladavine Niksona, doneta odluka da ne treba nikakvo pokriće za štampanje dolara, zlato je bilo pokriće za štampani papir,onda smo ušli u eru najveće svetske prevare i falsifikovanja novca bez pokrića, koja nas je danas dovela do potpunog sloma neoliberalnog kapitalizma.

Prema mojim proračunima dug SAD nije 20.000 milijardi dolara,kako se zvanično prikazuju, nego se ukupan dug približio cifri od skoro 400.000 milijardi dolara.

Samo na svetskim berzama se okreće preko 2 miliona milijardi hartija bez vrednosti.Finansijski balon se toliko naduvao da preti svakog časa da pukne i da potpuno potopi svetske finansije. Neoliberalni korporativni fašizam pokušava da se spašava svoje sigurne propasti.

Pisao sam godinama o tome, sve od krize 19.avgusta 2007.godine, koja je izbila nakon sloma naduvanih i lažnih hipotekarnih kredita, kako neoliberalni kapitalizam može da spasi sigurne propasti: 1. Svetski rat, koji se neće voditi na teritoriji SAD-a.2. nova tehnologija ili nova roba, koja će zaludeti čitav svet. 3. Otkriće nove energije iz svemira, koju bi banditi sa Volstrita preprodavali ostalom svetu, 4.hiperinflacija koja treba da obriše sve nagomilane dugove i da restartuje finansijski sistem sa novom valutom i 5.krah neoliberalizma i izgradnja - narodnog kapitalizma. Šta se od ovoga dogodilo u desetljeću iza nas?

Pokušaj Vol Strita da izazove svetski rat nije uspeo. Putin je odigrao maestralnu geostratešku partiju šaha i doveo Vol Strit do mata.Onda se pristupilo lansiranju- kriptovaluta!

Oni koji su kontrolisali svetske finansijske tokove, koji nisu dozvolili nikome da uđe na to njihovo privatno polje, koji su porobili sve centralne banke sveta,podlom pričom o samostalnosti centralnih banaka, koje su odgovarale samo MMF-u,dakle, Familiji,odjednom dopuštaju da se prave, same od sebe, kriptovate, da se trguje na berzama, da se ulazi u platni promet i da imaju takav rast na kotacijama da to postaje krajnje sumnjivo.

Šta se to dogodilo da su zlikovci, upravljači sveta, preko noći postali tako plemeniti i dobri,da su dozvolili da se izvrši decentralizacija novčanih transakcija i dozvolili da se pojave kriptovalute? Jedino logično objašnjenje je da su oni vlasnici tih kriptovaluta i da je to sve oni tendenciozno smislili kako bi se pronašla nova svetska roba za igru, koja donosi velike zarade i koja će, makar privremeno, kupiti dragoceno vreme neoliberalnom kapitalizmu na izdisaju i oslabiti pritisak sa centralnih banaka, koje štampaju punom parom novčane valute bez pokrića.

Kada bitcoin u jednoj godini poraste 1.909%, dok se privreda razvijenog sveta razvija po stopi od jedva 3%, onda je to najbolji dokaz da su kriptovalute novi mamac za građane,koji ne postavljaju ključna pitanja o funkcionisanju ugroženog totalitarnog sistema, nego sumanuto jure za zaradama.

Odakle nastaje toliki godišnji profit?Najblesaviji odgovor je ponudio jedan naš momak, koji je prošao obuku spinovanja za prodaju kriptovaluta,koji sam trguje kriptovalutama i zarađuje konkretan novac i koji je, objašnjavajući zašto su kriptovalute sigurne u isplati velikih prihoda, rekao da je prednost kriptovaluta u tome što „mašina pravi novac za vas!" Divno!

Dovoljno je da imate neki manji-veći novac i da znate majmunski da tipkate po kompjuteru, da mašina zarađuje za vas od 100%, 200% do 1.909% godišnje. Idila! Garancija je ta mašina. Sledi pokazivanje mašina za rudarenje u Kini. Pune hale opreme za otkopavanje imaginarne kriptovalute.Vaš novac je, dakle, bezbedan jer se nalazi u opremi za rudarenje kriptovalute, koju svi traže jer pravi neverovatne zarade na tržištu.

Šta stoji iza te kriptovalute?Matematički algoritam!Koji vam omogućava da iskopavate bitcoin uz ogroman utrošak struje, pa je to rudarenje moguće samo u zemljama gde su niske cene struje.U razvijenim zemljama struja je preskupa i nije isplativo da kompjuteri rudare 24 sata bez prestanka.Rudarenje je sve teže i sve manje bitcoina se otkopava, jer je sve više rudara, bitcoin groznica je zahvatila kopače, jedan ruski oligarh je prošli mesec kupio 10.000 mašina za rudarenje, dok je drugi kupio bitcoina za 100 miliona dolara.

Kako se određuje cena kriptovalute? Na osnovu tražnje i ponude.Ponuda je mala,dok je potražnja velika. Zato cena neprestalno raste. Na strani ponude imamo podatak da je iskopano 16.742.575 BTC. Ukupno je matematičkim algoritmom određeno 21 milion bitcoina i to će se iskopato do 2140 godine. Znači, tvorac bitcoina je planirao da kriptovaluta traje.

Zašto je velika tražnja za kriptovalutama? Tražnju podižu ove tri karakteristike kriptovaluta: anonimnost, niska cena i brz prenos transfera. U elektronskom dobu je brzina prenosa vrlo važna i kriptovalute se prenose u nekoliko sekundi. Međutim, to nije donelo toliku popularnost kriptovalutama, postoje savremene bankarske transakcije koje to isto omogućavaju.

Cena prenosa novca je kod kriptovaluta jako niska, iznosi svega nekoliko centi, što značajno povećava interesovanje kompanija i građana za korišćenje kriptovalute. Naime, godišnje se uzme provizije na svim svetskim transferima oko 22.000 milijardi dolara. To je godišnji BDP same Amerike. Transferni prinosi omogućavaju bankama i kompanijama poput Western uniona dobre zarade,ali je takav način prenosa zastareo i Familija je donela odluku da izbace banke sa tog tržišta finansijskih usluga. Ono što je donelo ogromnu popularnost kriptovalutama je bila anonimnost i sloboda u prenosu transfera.

Svi znamo da je izuzetno teško sa bankama da se radi i da proveravaju svaku uplatu i isplatu, bez obzira koliko iznos bio.Navodno, plaše se pranje novca zbog finansiranja terorizma, ali to je samo izgovor za običan, pokoreni svet bez novca,jer veliki perači novca te svoje velike transakcije rade preko FED i nekoliko najvećih svetskih banaka.I dok se tako zagorčava poslovni ambijent pravim privrednicima, omogućeno je mafiji i kriminalcima, bankarskim mešetarima i svima koji peru novac, da nesmetano, koristeći se kriptovalutama,transferišu svoj prljavi novac iz nelegalnih poslova po čitavom svetu.Kako takvog novca ima mnogo, onda je došlo do toga da je narasla velika tražnja za kriptovalutama i to je dovelo do nenormalnog skoka cena pojedinih valuta, naročito bitcoina.

Pisao sam to u tekstu iz 2013 da su se najbolje organizovali mafijaši i da koriste sve prednosti kriptovaluta. Zašto im je to Familija dozvolila? Propagandna priča kako su kriptovalute decentralizovane i da ih niko ne kontroliše je potpuna laž.Upotrebom blokčejn tehnologije može da se otvoreno prati transakcija,podaci ne mogu da se falsifikuju i svaka promena se trajno beleži i može biti proverena na kompjuterima širom sveta.Znači, svaka transakcija je zabeležena i trajno ostaje na digitalnoj mreži. Šta to znači? Sloboda koja je data kriptovalutama je, ipak, kontrolisana. Ko će znati kada nekome može da padne na pamet da počne da preispituje neke transakcije koje su odavno završene.Istovremeno, blokčejn omogućava Velikom Bratu da sve nadzire.

Trenutna sloboda kriptovaluta je tendenciozno dozvoljena da se čovečanstvo zapali i navuče na velike zarade, koje ne postoje u realnoj privredi. Zabava za zadužene i nezaposlene građane, koji slušaju priče o veliki zaradama.Prednosti kriptovaluta se neprestalno ističu,što ne sporičem, ali, kada pogledate njihove promotere, oni uvek naglašavaju da nema nikakvih garancija za kriptovalute i da sve preduzimate na svoju ličnu odgovornost.Kritikuju štampanje novca bez pokrića, ali ne daju odgovor šta konkretno stoji iza kriptovalute? Odgovor se zna i krije se - iza kriptovaluta ne stoji ništa. Platforma na kojoj se vrše transferi okačena je na ponudu i tražnju, u svom gornjem delu, dok nema nikakva uporišta u realnoj ekonomiji na zemlji, jer nema stubove koji je nose.Jedan primer koga morate da upamtite za čitav život.

Šta je kapital? Papirni novac? Digitalni bitcoin? Kada dođe do rata, zemljotresa ili velikih katastrofa,šta je vaš kapital? Kapital je samo ono što - imate u glavi i što imate u džepovima. To što imate u glavi je znanje i veština koji pripadaju samo vama, za koje ste samo vi odgovorni i koji vam omogućavaju ne samo da preživite, nego i da ponovo stvorite bogatsvo. To što imate u džepovima mora da bude nešto što je konkretno i opipljivo i što ima trajnu vrednost. Papirni novac to svakako nije.Investiciono zlato u pločicama od nekoliko grama je sigurna roba koju možete da menjate za sve robe, naročito hranu. O tome ima bezbroj svedočanstava iz prošlih vremena.

Prve godine rata su porodice preživele prodajući zlato kao porodično blago.Kriptovalute su mamac za potpuno uvođenje bezgotovinskog novca.Familija ne voli da njeni podanici imaju keš kod sebe, jer ih onda ne mogu da kontrolišu. Građani koji imaju keš su slobodni i ne zavise od hira Velikog Brata.Otuda danas takva silna navala da se ukine gotovina.Sve transakcije će biti na digitalnoj mreži i tako će moći, preko blokčejna, da se sve kontrolišu.Priča o brzini, efikasnosti i modernizaciji novčanih tokova je podla zamka da se potpuno porobi čovečanstvo i da se surovo kazne svi koji su provalili ovu prljavu igru i koji su antiprotivni šizofrenom totalitarnom sistemu koji uništava zdravu pamet običnog građanina i koja ga pretvara u okovanog roba.Veliki profiti su samo mamac za somove da se upecaju. Ali, kažu promoteri kriptovaluta, mi zarađujemo konkretan novac i to pokazuju držeći novac u ruci.

Slično je radila i Dafina pred tv kamerama, kada je pokazivala da joj novac stoji u sefovima banke.

Jeste, zarađujete konkretan novac sa sumanutim procentima prinosa.Gospodo drugovi, tolika zarada nagoveštava veliku prevaru.Ne mogu se ostvarivati tolike zarade na duži rok. Krajnji cilj Familije je da uništi gotov novac i da ostane samo elektronski novac pod njenom kontrolom.

Iza imena Satoši Nakamoto kriju se bankari iz Sitija, London, koji rade za Kraljicu i Familiju.Šta je rešenje? Mora da se digitalizuje i ubrza transfer novca po svetu, to nije sporno i kriptovalute pokazuju da je sve to moguće, ali prvo moramo da vidimo - šta je zaista novac? Kriptovalute to nisu.

Šta da radite? Pitate se vi, gledajući kako se lako drugi bogate i kako mašina pravi novac za njih.Da li idete u kazino? Da li se kockate? Ako volite rizike i volite da se kockate, uđite sa jednim malim delom vaših slobodnih sredstava u kriptovalute. Sve što budete zaradili pretvarajte u realnu robu : investiciono zlato i srebro, kuće i stanove, poljoprivrednu zemlju, izvore vode, šume, proizvodnju ili rudna polja sa bogatim nalazištima.

Uzmite svoj kapital u svoje ruke! Udružujte se i kontrolišite poslove! Drugi talas krize, finansijski cunami, stiže, i on će zbrisati sve lažne valute. Radite na sebi i stičite znanja i radne navike.To vam niko ne može oduzeti. Sve što je u vašim rukama i džepu pripada samo vama.To nikome ne dajete. Sve što nije u vašim rukama i džepu nije vaše. Pobuna zaduženih robova je moguća tek kada se sve ovo razume.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane