Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Nismo mi od juče

Prilozi za srpski nacionalni program

Zoran D. Milojević

Beograd je već mesec i po dana okićen kao ciganska nevesta! Lažni zlatno-srebrni sjaj noćima izaziva koprenu preko očiju Beograđana, čiji pogledi i danju i noću zure u beskraj nadajući se Svevidećem! Slušajući moje pošalice, moji drugari često uz osmeh izgovaraju: "Teško protezama koje nose ovako ludu glavu"! A ja, šta ću? Trudim se da, i kao skraćena verzija čoveka budem dostojan sebe od pre deceniju i više!

Znam da će moj profesor Miladin Raspopović da gunđa što se ovim tekstom odvlačim od svoje literature, ali, naprosto, ne mogu da odolim i pred novogodišnji praznik, ne uputim želje, čestitke i pozdrave! Želim da Srbi spoznaju snagu pesama i dobrog raspoloženja u svrhu vraćanja Srba u svoja korita! Pa, da počnemo!

-Gospodin Bolani čestita Evropskoj uniji dolazak Nove godine uz nadu da međusobno obljubljivanje i zvanično počne, a sve uz pesmu „Ko te ima, taj te nema", u izvođenju Bore Drljače!

-Gospodin Bolani želi u Novoj godini svu sreću gospodinu Željku Mitroviću u borbi za širenje slobode medija, uz pesmu: "Uzmi sve što ti život pruža" koju peva Rade Jorović!

-Uzvraćajući mu na ljubavi i pažnji, Gospodin Bolani čestita Vulinu Nejakom na uspesima u borbi za širenje vojničkog rodoljublja, uz pesmu „U vojsku me majka šalje", koju peva Žika Ivković!

-Gospodin Bolani je srećan što će i u novoj godini imati podršku koju mu pružaju Dijete Ivica i Vulin Nejaki, uz nadu da će njih dvojica opet početi da govore jedan s drugim, uz pesmu „Idu putem dvoje, ne govore", u izvođenju Dušice Bilkić!

-Gospodin Bolani želi u Novoj godini ministru Vujoviću uspešnu realizaciju budžeta, uz pesmu „Čep,čep, u slavinu", koju peva Olivera Katarina.

-Lično želim gospodinu Bolanu i Ani Brnabić srećan put u EU, uz pesmu „Drum dugačak, kola trula", a peva je Danilo Živković!

-„Dama od nogu", gospođa Zorana Mihajlović se zahvaljuje g-dinu Bolaniju što je uz nju dok gradi srpske staze i bogaze i želi mu srećno trideset prvo decembarsko popodne uz pesmu „On me voli na svoj način", koju peva Gabi Novak!

-O istom trošku g-din Bolani želi, „političkom tati" Toniku Šljivki da mu i u voćnjaku i u braku sve bude slatko, najlepšom pesmom o voću, „Čiča peče rakiju" koju peva Tamburica pet, a političkom uzoru svoje mladosti od srca želi da umanji hranu i uveća cenu svojih knjiga koje poklanja, uz pesmu „Rastanka se našeg sećam", u izvođenju Miroslava Ilića! Ime uzora će gospodin Bolani objaviti posle konsultacija u Briselu!

-Ja, lično, svome kolegi, romanopiscu, Vuku Draškoviću, želim da u Novoj godini zadrži, na ličnom planu, dosadašnji intezitet svog umnog preskakališta od odsecanja svake ruke koja u Novom Pazaru bude nosila tursku zastavu, pa do Ahtisarijevog plana, uz pesmu Tome Zdravkovića „Dotako sam dno života"!

-Ja, lično, gospodi Muharemu Zukorliću, Rasimu Ljajiću i Slinavom Sulji želim da u Novoj godini nauče da od imenice Bošnjak ne nastaje bošnjački, već Bošnjački jezik, uz pesmu Rokera s Moravu „Vruće pivo, ladna supa, koj, da živi od mangupa!

-Mojim Srbima sa Kosmeta želim srećnu Novu godinu uz nadu da će jahanje među sobom, zameniti za jahanje metle, pesmom „Ja u klin, ti u ploču" koju peva Safet Isović!

-Pozdravljam srpsku opoziciju i želim joj da u Novu godinu uđe uz pesmu „Džumbus, džumbus, mašala", koju peva Vasilija Radojčić.

-Slinavom Sulji želim da u Novoj godini njegova srpska krv po ocu i majci shvati da vera ne menja boju očiju, pesmom „Zelene oči" koju peva Hanka Paldum!

-Gospodinu Malom Sinu želim i u Novoj godini divan pogled sa Beograda na vodi i da se čuva pada sa visine položaja, uz pesmu „Učini bar jedan pogrešan korak" u izvođenju Mitra Mirića!

-Glumcu i režiseru Draganu Bjelogrliću želim da i u Novoj godini uživa u Srboobmanama iz svoje nove TV serije, kao što uživa u partizanskoj pobedi, vidljivoj na svakom koraku po Srbiji, pesmom „Druže Tito, mi ti se kunemo", koju peva dve trećine Srba, uživajući u partizanskoj demokratiji! Što nam valja činiti? Valja nam višeglasno, srpski zapevati, bez distoniranja, punim plućima! Pa, ako smo Srbi....?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane