Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Vođa na mestu zločina i sprdnja sa srpskom sirotinjom na Kosovu i Metohiji

Poslednja Vučićeva lakrdija

Dok je padao mokar sneg na sive, oronule zgrade u Kosovskoj Mitrovici, 20. januara ove godine, samozvani Vođa je krenuo u planiranu posetu Lapljem selu, u blizini Prištine, po odobrenju vlade samoproglašenog Kosova. Uz pomoć svoje albanske sabraće, organizacija režiranog cirkusa protekla je bez problema. Nije se čuo nijedan glas protiv njega. Samo suze i ljubav.

Nikola Vlahović

Prema popisu iz 2011. godine, Laplje selo, nadomak Prištine, imalo je 853 građanina srpske nacionalnosti...Ukupno, Laplje selo je prema tom popisu imalo 892 stanovnika.

U subotu, 20. januara 2018. godine, na naslovnoj strani beogradske "Politike", osvanuo je naslov: "Više hiljada Srba dočekalo Vučića u Lapljem selu"! Bilo je i drugih sličnih naslova, pa je tako "Kurir" objavio još "jaču" vesta pod naslovom. "Vučića dočekalo hiljade Srba u Lapljem selu".

Dva dana uoči najavljenog dolaska, svi članovi Srpske napredne stranke iz Novog Pazara, Sjenice, Raške i drugih mesta bliže granici sa Kosovom i Metohijom, obavešteni su da će "organizovano" krenuti sa Vučićem u Kosovsku Mitrovicu i Laplje selo. Troškove puta, lanč pakete i dnevnice plaća Bogoljub Karić, pobratim Ekrema Luke.

Vučić je posetu Kosovu najavio nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je usledila posle ubistva Olivera Ivanovića. U međuvremenu, njegovi "ljudi na terenu" počeli su da prave spiskove za "razgovor sa predsednikom". Predstava za najširu javnost mogla je da krene. Već u jutarnjim satima u Lapljem selu je počelo okupljanje članova Srpske napredne stranke i članova njegovog političkog preduzeća na Kosovu pod šifrom "Srpska lista". Obezbeđenje je vršila takođe njegova stranačka milicija, tačnije rečeno, dobro poznati batinaši i istaknuti lokalni banditi. U širem reonu Lapljeg sela, obezbeđenje su vršile specijalne jedinici Kosovske policije. Pre toga, Vođa je položio venac na mestu ubistva Olivera Ivanovića, gde je održao govor. Zbog njegovog dolaska, nijedan pošteni Mitrovčanin tog dana nije izašao na ulicu!

Rudarski inženjer , M.R, koji je nekada radio u "Trepči", u telefonskom razgovoru sa novinarom Magazina Tabloid, objasnio je smisao i cilj Vučićeve "misije" u Lapljem selu: "...Došao je na Kosovo i Metohiju da časti srpsku sirotinju. A, kojim povodom, vi procenite. Delio je čovek ovce, jariće, zečeve, kokoške...Čak i traktor. Ako ste dobro pratili šta se zbivalo, niko se nije žalio na komšije Albance, niko nije ni spomenuo da je ugrožen od istih, da se plaši za svoju bezbednost. Čemu služi Marko Đurić i za šta ga plaćamo svi mi, sve ove godine ako Vučić ovde dolazi da rešava lične probleme građana i neke njihove elementarne potrebe - prevoz, lečenje teško bolesne dece, podela državnih stanova, slučaj duplih plata iz budžeta Srbije dok drugi nemaju ni za hleb...Ko smo mi, kome pripadamo? Vučiću i njegovoj mafiji ili Albancima i njihovoj lažnoj državi?"

I zaista, podla, pokvarena, režirana predstava u Lapljem selu, sa "udaranjem" u emocije građana, namenjena je bila pre svega narodu u Srbiji zbog izbora. Sve je danima ranije smišljeno, čak i unapred pripremljena pitanja članova Srpske napredne stranke i prateće "Srpske liste" (mnogi su ih u šest sati "dijaloga" doslovno čitali sa papira!) i "selekcija onih koji su mogli da uđu u salu i onih koji nisu bili dobrodošli, a reč je o sirotinji koja živi od 100 evra socijalne pomoći. Vučić je izgovorio te večeri i nekoliko velikih laži, poput one: "...Napravili smo zgradu bolnice u Pasjanu kod Gnjilana!" Istina je da je ta zgrada koštala 800.000 evra i da je tender za nju raspisala vlada samoproglašenog Kosova čiji je premijer tada bio Hašim Tači. TV PINK, Studio B i Hepy televizije su sedam sati direktno prenosile njegovo kretanje i razgovor u kontrolisanoj sali.

Zbog ovakvih stvari, čula se i ironična opaska ispred zgrade u kojoj je Vučić "saslušavao", da je "to plakanje unapred pripremljena cirkuska predstava", te da je pravo čudo da niko se nije onesvestio. Bilo je mnogo onih kojima u subotu uveče, 20. januara u Lapljem selu kod Prištine, nije bio dozvoljen ulazak u salu jer nisu bili na spisku "organizatora" koji je na ovaj način zaštitio Vođu od nezgodnih pitanja. Pokazalo se i ovom prilikom da je za Srbe sa Kosova i Metohije "najveći bezbednosni izazov" upravo Aleksandar Vučić i njegov režim. On je taj koji je podelio i zavadio i ono malo preostalih Srba, on je taj koji, umesto sistemskih rešenja zalaže "svoje kraljevske insignije", navodno za spas našeg naroda u njegovoj postojdbini.

U vreme Vučićevog boravka u Lapljem selu, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije, Momčilo Trajković, dobio je poziv od Vučića, povodom zahteva da se sretnu prilikom njegovog boravka u Gračanici. Tom prilikom dogovoreno je da se razgovor organizuje u subotu između 16 i 18 sati, ali do toga nije došlo. Trajković je u nedelju ujutro napisao Vučiću pismo u kome kaže:

"...Po dogovoru, sa svojim saradnicima, čekao od 15 do 22 sata (7 sati) na Vaš ili poziv Vaših saradnika, kako bih saznao odgovor o sudbini našeg, od Vas zakazanog razgovora. Nažalost, niti Vi niti vaši saradnici, niste me udostojili odgovora. Odgovor sam, ipak, delimično dobio prateći direktan prenos u kome ste u jednom momentu rekli da kad završite sa građanima, treba da se vidi sa nekima koji Vas napadaju, stalno kritikuju i smatraju da Kosovo treba da pripada desetorici ljudi...

Još nas niste ni saslušali, a donosite paušalne zaključke! Zašto? Šta vam je to potrebno? Strašna insinuacija!? Međutim, Vi po svaku cenu, ničim izazvani, nastavljate da blatite neistomišljenike, nesvesni i da se oko nekih stvari možda i slažemo.

Bio bih srećan da ste u pravu, da je problem u desetorici ljudi...I Oliver Vam je na vreme ukazivao da stanje na Kosovu i Metohiji nije onako kako Vam predstavljaju Vaši izabranici. O tome sam i ja, i mnogi drugi, više puta govorio. Nažalost, niste hteli da čujete...I posle svega što se desilo na Kosovu i Metohiji Vi ne želite da čujete ljude koji drugačije misle.

I to je juče trebalo da bude tema svih tema...Da se ohrabri ovaj unesrećeni i uplašeni narod, da oseti da država ima ozbiljnu strategiju njegovog očuvanja, da razmotrimo šta po tom pitanju treba još uraditi...

Gospodine predsedniče, ako Vam je cilj bio da me, čekajući razgovor sa Vama držite van sale u Lapljem Selu kako ne bih bio u situaciji da Vam javno postavim pitanja i iznesem drugačije, realno stanje, niste u pravu. Ja nisam ni u kom slučaju želeo da prisustvujem toj režiranoj predstavi, u kome su nažalost glavni glumci bili nesrećni ljudi. Juče, kao nikad do sada poniženi!?..."

Nekoliko dana uoči ove mučne, višesatne predstave, vlada samoproglašenog Kosova i Ramuš Haradinaj lično, garantovali su Vučiću apsolutnu bezbednost ali su mu kretanje i vreme boravka ograničili. Vreme boravka i kretanja u Srbiji već mu je isteklo. Ističe mu i "zaustavno vreme". Kao i njegovoj sabraći Tačiju i Haradinaju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane