Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Prevareni protiv Aleksandra Vučića

Vrati pare, lopovčino!

Aleksandar Vučić je najbogatiji političar u istoriji Srbije. Pre tri nedelje u jednom novosadskom restoranu organizovao je proslavu „prve milijarde evra" njegovog brata Andreaja, a o Aleksandrovom imetku se još vodi istraga. Kad se u to uračunaju njegovi nezvanični udeli u svim unosnim poslovima, vrednost imovine kojom raspolaže višestruko je veća od te jedne milijarde brata Andreja. Koliko god da ima, sve je stekao krivičnim delima, reketiranjem i prevarama. O njemu kao prevarantu svedoče i ovi primeri...

Milica Grabež

Zloupotrebom policije i pravosuđa, otkad je došao na vlast trguje uticajem i puni džepove. Na taj način, optužbi za teški kriminal oslobođeni su Bogoljub Karić, Mihalj Kertes, Mlađan Dinkić i mnogi drugi Vučićevi sponzori. Pritiscima i pretnjama oteo je preduzeća i poslove brojnim biznismenima i preuzeo kontrolu finansijskih tokova u državi.

Takve optužbe ne iznose samo Vučićevi politički protivnici, nego i njegovi dojučerašnji saradnici, koji imaju konkretne dokaze pljački i prevara koje je izvršio.

- Aleksandar Vučić nema nikakvu ideologiju i principe, nema prijatelje, sve ljude tretira samo kao robu. Njemu je stalo samo do novca, do bogatstva. On ne reketira samo bogataše i protivnike, nego i svoje najbliže saradnike. Laže ih kao malu decu. Uzme pare od jednog i kaže mu vratiće ti drugi. Onda nijedan ne sme da ga pita, a svi znaju da su pare završile kod njega. Vučić je tako lagao i mene, i to za male pare, za sudsku taksu i advokatski honorar. Rekao mi je da će mi taj novac dati Miloš Vučević. Od toga nije bilo ništa. Kad njego vara za tako male cifre, možete da zamislite na šta je sve spreman kad su velike pare u pitanju - rekao je Đorđe Višekruna, jedan od nekad najbližih saradnika i prijatelja Aleksandra Vučića.

Da u toj tvrdnji ima istine potvrđuje i Saša Mirković, bivši narodni poslanik i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, koji je nedavno beogradskom Višem sudu podneo tužbu protiv Vučića zbog neizmirenog duga od 532.000 evra. Kako se u tužbenom zahtevu navodi, Vučić je krajem marta 2014. godine od Mirkovića uzeo novčanu pozajmicu, uz obavezu da je vrati u dogovorenom roku. Do juna sledeće godine Vučić je isplatio tri rate duga, ukupno 68.000 evra. Umesto da isplati ostatak, poveo je medijsku i pravosudnu kampanju protiv poverioca, koji je u montiranom postupku krajem 2017. osuđen na godinu dana zatvora.

- Za svedoke predlažem Zoranu Mihajlović, potpredsednicu Vlade i tadašnju potpredsednicu SNS-a, Bratislava Gašića, u tom trenutku gradonačelnika Kruševca i potpredsednika SNS-a, a danas direktora BIA, Aleksu Jokića, člana predsedništva SNS-a, i Sašu Milovanovića, tada zaposlenog u kompaniji „Ringije" ili „Adria medija grupi", koji je danas Vučićev partner, direktor i suvlasnik firme „Medijska mreža", koja izdaje list „Srpski telegraf", čiji je Vučić faktički vlasnik - naveo je Mirković, koji tvrdi da će na sudu dokazati da je aktuelni predsednik Srbije izvršio delo prevare radi protivpravnog sticanja materijalne dobiti.

I 2008. godine, u vreme predsedničke kampanje Tomislava Nikolića, Vučić je prevario Mirkovića. Kao menadžer Marije Šerifović, tada aktuelne evrovizijske šampionke, Mirković je pristao na zahtev da ona nastupa na Nikolićevim predizbornim mitinzima. Umesto dogovorenih 300.000 evra, Vučić je isplatio samo 30.000. Da bi prikrio prevaru, zavadio je Mirkovića i Šerifovićku, kojima se iza leđa rugao tvrdnjom da ne želi da se meša u njihove svađe, „koje su svojstvene pripadnicima te manjinske etničke grupe". Posle tog iskustva, naivni Mirković je ipak pristao da Vučiću pozajmi novac.

O kriminalnim delima Aleksandra Vučića već je u istražnom postupku svedočio Aleksandar Stefanović, bivši generalni sekretar Srpske radikalne stranke, koga je Vučić zamenio na tom položaju. U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu Stefanović je 30. januara ove godine saslušan u svojstvu okrivljenog za zloupotrebu položaja odgovornog lica prilikom uzimanja kredita od „Metals banke" 2007. godine. Objašnjavajući zašto nije vratio kredit od 133 miliona dinara, što je tada vredelo 2,2 miliona evra, Stefanović je raskrinkao ulogu Aleksandra Vučića, kao i njegovu spregu s pojedincima iz vrha Demokratske stranke.

- Kredit mi je omogućio Aleksandar Vučić, koji mi je rekao da idem u Novi Sad, u „Metals banku". Tamo su me sačekali Jorgovanka Tabaković, Milorad Mirčić i Mile Jerković. Jerković je uzeo moje papire i odneo u Upravu banke. Posle 20 minuta se vratio sa direktorkom Nadom Milanov i ugovorom o prvom kreditu od 15 miliona dinara. Kasnije sam se sastao s Nadom Milanov i potpisao novi ugovor, za kredit od 133 miliona dinara. Mile Jerković mi je tražio 39.000 evra na kratkoročnu pozajmicu, što sam mu i dao. Pošto mi Jerković nije vratio pare, otišao sam kod Aleksandra Vučića i tražio da mi pomogne u tom slučaju. Vučić me uputio na Ananija Pavićevića, predsednika Izvršnog odbora „Metals banke", koji mi je ponudio novi ugovor o kreditu na tih 39.000 evra, koliko mi je dugovao Jerković. Tada mi je Ananije Pavićević rekao da prvo moram da dam izjavu u Haškom tribunalu da bi mi likvidirali kredite - objasnio je Stefanović u smederevskom Višem tužilaštvu.

U svom iskazu, Stefanović je istakao da je bio primoran da u sudskom postupku daje lažni iskaz jer je Aleksandar Vučić unajmio plaćene ubice iz Bosne i Hercegovine da ga likvidiraju. U procesu protiv Vojislava Šešelja pred Tribunalom u Hagu, dvadesetak bivših radikala, među kojima je i Stefanović, tužiocima su dali izjave u kojima su optužili bivšeg šefa. Međutim, prilikom svedočenja promenili su iskaze. Neki su tvrdili da su ih tužioci prinudili nezakonitim pritiscima, a neki su se zakleli da su njihove prvobitne izjave falsifikovane. Zbog sumnje da su radikalski funkcioneri pretnjama i podmićivanjem uticali na te svedoke, Tribunal je podigao optužnice protiv Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića. Srbija je odbila da ih izruči, a Stefanovićev iskaz otkriva pozadinu te odluke.

Aleksandar Vučić je parama „Metals banke" podmitio Aleksandra Stefanovića da svedoči u korist Vojislava Šešelja. Za svaki slučaj, da se ne predomisli, usput mu je pretio likvidacijom. Da se to ne bi otkrilo na suđenju u Hagu, Vučić je zaštitio troje radikalskih saboraca.

U toj aferi značajnu ulogu ima, pored pojedinaca iz uprave „Metals banke" i Mile Jerković, koji danas ima status svedoka-saradnika u postupku protiv Darka Šarića. Jerković je bio Šarićeva „leva ruka" u lažnim privatizacijama i kupovini nekretnina u Vojvodini, a optuživan je i za mahinacije s kreditima „Agrobanke". Kao bliski saradnik Šarića, Jerković je svedočio u Specijalnom sudu. Posle Stefanovićevog iskaza, Jerković bi očigledno imao mnogo toga da kaže i o saradnji s Vučićem u mahinacijama s bankarskim kreditima i drugim prevarnim radnjama.

Dug je spisak žrtava Vučićevih pljačkaških pohoda. O tome kako ih je prevario zasad govore samo pojedinci koji su se ohrabrili, pa i sudskim putem traže da im vrati oteto. Na osnovu ovih izjava Višekrune, Mirkovića i Stefanovića, kao i drugih svedoka, jasno se vidi da je Vučić odavno postao deo lanca organizovanog kriminala.

Tek kad padne s vlasti i kad se pravosuđe oslobodi njegove tiranije javiće se i ostali privrednici koje su reketirali Aleksandar Vučić i njegovi rođaci, kumovi i saradnici. Javiće se i mnogi potencijalni svedoci saradnici, koji će pomoći da se utvrdi Vučićeva odgovornost.

Samo oduzimanjem imovine koju je stekao korupcijom, prevarama i drugim krivičnim delima, kao i primerenom zatvorskom kaznom Srbija može da se izvuče iz mreže organizovanog kriminala.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane