Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Pljačke, prevare, nagrade i druga priključenija zrenjaninskih naprednjaka

Smrdi reka pored Bečkereka

Elita se danas u Zrenjaninu, za sve pita. Nisu to književnici, naučnici, lekari, prosvetni radnici...zaslužni građani u konkretnoj borbi za prosperitet urušenog srednjeg Banata, to su, ljubi ih majka tako sposobne, bukvalno vlasnici Javne (Gradske) kuće, bivši popravljači kamiona iz kanala radionica, prodavci štofova, patika, petardi, vođe navijača. Danas su to bezlični i doškolovani do vrha, ispodprosečni politički komesari (bez kožnih jakni) uvek svih stranaka na vlasti, poslušni u izvršavanju svih idiotskih AV zadataka iz centrale partije uperenih direktno protiv sopstvenog naroda, vlasnici raskošnih kabineta i redovni gosti ekskluzivnih restorana, gde se, preko svake mere, ždere i pije na račun gradske kase...

Zoltan Horvat

Trenutno se u Zrenjaninu odvija prava „drama" oko, valjda najvažnijeg pitanja za opstanak Zrenjanina. Neki bi da promene naziv imena grada u Petrovgrad. Istorijska ličnost Kralj Petar I Karađorđević je krajem prvog svetskog rata ujahao i oslobodio grad od okupatora, ponosno vadeći mač iz korica, pa je grupa istomišljenika predvođena Budom Jovanovićem, privatnikom, članom ZREPOK-a i svih drugih „udarnih pesnica" grada, istaknutim trgovcem uticajem i „elitnim" pajtosom „elitnih" Gradske kuće, rešila da „suštinski" menja stvari.

Samozvanoj eliti Zrenjanina antifašizam narodnog heroja Žarka Zrenjanina i borba za oslobođenje od okupatora, baš i nije neki adut, da dovoljno komotno i lagodno, šire svoj, ionako ogroman uticaj. Nekoliko održanih tribina na kome je uz teške reči „varničilo" za i protiv imena narodnog heroja, nije dovoljno, ćeraće se suprotstavljeni neistomišljenici, na još mnogo tribina. U trenutku kada se srednji Banat istinski rastura od novokomponovane elite, kada je „pocepan" na siromaštvo i bedu, od kojih se najviše stidi davno zagubljeni srednji sloj, malim gradskim budama i njegovim istomišljenicima se jako sviđa da, u vremenu neodgovornih prljavih rabota, promene naziv grada. Promenom, kako navode, grad bi trebao da procveta. Da se utvrdi gradivo elit velemajstora u farbanju sugrađana uz rešavanje „najvažnijih" pitanja. Mali gradski buda ima iza sebe dovoljan broj glasnogovornika, „ofanziva" prelazi u treću brzinu, što će reći da je ljubiteljima Zrenjanina, Bečkereka, antifašizma, prosperiteta i razvoja, odzvonilo u srcu Banata.

Malom gradskom budi, uravnotreženog ponašanja u javnosti, porasli apetiti, pa je, uz prećutnu pomoć pajtosa - elitista Gradske kuće pokazao, da bi klasični trgovci uticajem mogli da uzmu sve u svoje ruke. Da li je važno kako su neki klasični trgovci uticajem maznuli prvi milion pa ih preveli u legalne trgovačke tokove? Naravno da nije, jer neki davni zacementirani kolonistički vetrovi, uključujući i Kosovo, daju za pravo eliti da nametne dominaciju nad sluđenim sugrađanima. Gradonačelnik Čedomir Janjić, navijač (iz senke), po ovom pitanju se ne oglašava, ali je redovan na svim fotografisanjima, gde, fotografišući se sam, može da stane u kadar. Eno ga, vodi fotografa iz svog kabineta, čiji je jedini zadatak, promocija lika i dela vrhunski sujetnog aktuelnog čelnika grada. Fotograf svakodnevno, vikendi se podrazumevaju, ima posla na pretek, pa je osvanuo u bolnici gde je neka dama, lekar, predala donaciju za ovdašnje javno zdravstvo. Škljocao fotoaparat prateći u stopu dostojanstven i gospodstveni hod čelnika, koji, u ime svih sugrađana, „izgibe" od posla. Grad je u Novom Sadu, opet, dobio neku novu nagradu za ekonomsku perspektivu i vizije, što se moralo „overiti" sa, najmanje 100 fotografija Čeda, u glavnoj ulozi. Kada su nagrade u pitanju, Ćapko, njegov prvi pomoćnik, a ni ostatak nekolicine, nisu potrebni u kadru. Pedantni statističari su izračunali da je gradonačelnik prošle godine bio junak na više hiljada fotografija, gde je ispred grada, preuzimao, uglavnom naručene nagrade. I, naravno, nije ga sramota, ima on svoju viziju ganjanja privatne karijere, osetio je pravi trenutak svoje lične promocije.

Nije lenj, pa odgovara i na e-mail poštu „Građani pitaju gradonačelnika". Najviše mu se sviđaju pitanja tipa, šta mislite o tome, kakvo će vreme biti sutra, prekosutra, da li se redovno zaliva cveće ispred njegove kancelarije...Ekspresni odgovori na ovakva pitanja odgovornog čelnika, razgale raju, jer im se, dotični, lično obratio. Na preostala pitanja, poput, koliko iznose zaduženja građana u narednim decenijama koje su on i njegovi „nakarikali", zašto nema ni jednog jedinog konkretnog izveštaja o radu gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, zašto NVO pomoć u milionima i milionima dinara dobijaju isključivo privilegovani i direktno povezani sa gradskom elitom, nema, pa nema odgovora. To je „klizav teren" odgovornog za retko neodgovorno rukovođenje gradom, kojem, samo promena imena grada donosi sreću, blagostanje i preostalo. Jeftini, petparački SNS trikovi sa sugrađanima, osuđenih na „brdo" fotografija njega elitiste u glavnoj ulozi, kojima se danonoćno maše.

Istovremeno, danas ga sa svojim fotografom nema u Jugoremediji, koju za nekoliko dana čeka rasprodaja firme, nema ga da direktno priupita armiju šikaniranih radnika stečajnih firmi, aman ljudi, da li možete da živite od vazduha, bez posla i para? Siva ekonomija mu za „snalažljive" dođe k'o nužno zlo, jer kako drugačije objasniti činjenicu da je zgrada zrenjaninske policije preko puta autobuske stanice. Ispred stanice vršljaju divlji taksisti, koji direktno otimaju putnike iz autobusa. Ovaj podatak nije dovoljno „jak" da policija reaguje u okviru svojih radnih obaveza, obavezu prebacuju na komunalnu policiju, koja je, opet, prezauzeta kažnjavanjem građana zbog najsitnijih propusta i manjkavosti.

Siva zona je koren kriminala i u Zrenjaninu, „najsnalažljiviji" se, danas zasluženo, nazadnjački, vinu do elit gradskih fotelja. Valentina Nestorović, mlada dama sa naselja Bagljaš, doživela je tu sramotu da je u centru Zrenjanina išamara Darko Bađok - Daksi, trenutno visokopozicionirani gradski nazadnjak, bivši vođa navijača, prodavac petardi...Pravosnažnom presudom, Daksi mora da obešteti Valentinu iznosom od 840 hiljada dinara, od kojih je do danas, iz nepoznatih razloga, uplaćeno svega 140 hiljada. U slučajevima drski elitista protiv dame na ulici, sud reaguje mlako, da ne kažemo nikako. Pre neki dan, Valentina je ispred zgrade u kojoj stanuje doživela šok, jer je jednog jutra zatekla sve 4 isečene gume. Uviđaj je precizno utvrdio hirurški precizno sečenje guma nožem, Valentina, sem od Daksija, još nije dobila batina od nekih drugih gradskih nazadnjaka, nezaštićena je i očajna. Obesni nazadnjak Daksi, uživalac privilegija „zaslužnog" funkcionera za otimanje poslovnih prostora u centru centra Zrenjanina, imao je toliko besramne „kuraži" da svojevremeno javno objavi lekarski izveštaj o zdravstvenom stanju Valentine. Na ovakav ofirani kriminal gradske elite, sud se oglašava neoglašavanjem, a sledećeg jutra Valentina je doživela i još neke nasilne „prepravke" na svom automobilu, pa je situacija postala dramatična za porodicu Nestorović. - Idite, ispitajte Daksija da li zna nešto o najnovijem razbojništvu, rekla je Valentina istražnim organima, od kojih je jedan zavapio: - Aman, ti hoćeš da ja ostanem bez posla, pa oni su u Zrenjaninu zaštićeni ko beli medvedi.

Otuda, ne čude intervjui gradskih elitista, gde ubogi lokalni novinar, postavlja pitanja dobijena od junaka naduvanih tekstova o „najlepšim, najpametnijim, najboljim..." Zrenjanincima, ovenčanima nebrojenim nagradama. Kada pitaš Ćapka (Dragana Ćapina, pomoćnika gradonačelnika), šta praviš od svoje kuće u Kleku, dvorac iz 1001 noći, „ujedeš" ih baš tamo, gde su najosetljiviji. Na pare svih građana Zrenjanina, gde neki, uvek jedni te isti, imaju pravo prečeg raspolaganja. Pa te, gradskom odlukom Ćapka, sa čime se slažu Ćapko & elit company, proglase neprijateljem grada, sugrađana, Javne (Gradske) kuće, svega što postoji u Zrenjaninu. Što reče ovdašnji odbornik DJB, smejurija iz gradskih fotelja kidiše na građanina i traži bespogovornu poslušnost.

Na kraju, u čast i slavu objektivnog medijskog izveštavanja u Zrenjaninu, popularni Mister DRJ (Dežurni regionalni Jebivetar), glodur regionalnog lista, za glavnog urednika rubrike za mlade, postavio je penzionerku. Po toj logici, o situaciji u gradskim dečijim vrtićima, honorarno bi mogli da izveštavaju korisnici usluga Gerontološkog zavoda, sa navršenih, najmanje 80 godina, a izveštaj o neprekidnom direktnom zagađivanju reke Begej fekalijama, mogli bi se angažovati, za dve do četiri hiljade dinara mesečno (toliki je prosečan honorar u listu), isključivo gluvonemi i slepi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane