Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Beočin: Omiljeni kadrovi SNS-a - diluju, falsifikuju, pljačkaju

Predsednik dugih prstiju

Zašto pljušte tužbe protiv Opštine Beočin i javnih preduzeća i ustanova? Zašto su građani Opštine Beočin nezadovoljni radom državnih organa u Beočinu na čijem čelu se nalazi Srpska napredna stranka? Da li je i zašto privođen na informativni razgovor predsednik Opštine Beočin, Mitar Milinković? Da li je posedovanje članske kartice SNS-a dovoljan preduslov za pljačku bez odgovornosti?

Arpad Nađ

Odmah po dolasku na vlast u Opštini Beočin Srpska napredna stranka, na čijem čelu je Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin, je počela progon svih radnika državnih organa koji nisu članovi SNS-a, a pogotovo onih koji su potpuno politički neopredeljeni, dakle ne žele da se bave politikom.

Na desetine radnika je bukvalno oterano iz Opštine Beočin, javnih preduzeća, Kulturnog i Sportskog centra, gde su neki pod pritiskom psiho-fizičkog maltretiranja dobrovoljno napustili ustanove i preduzeća gde su radili, a veliki broj je dobio otkaz po nalogu predsednika Mitra Milinkovića.

Ovakvo ponašanje ima svoje posledice, jer se većina ovih slučajeva našla na sudu, ali i pred državnim inspekcijama koje su morale poštovati Zakone i listom su nalagale vraćanje otpuštenih radnika na svoja radna mesta.

Sudskim presudama Opština Beočin će morati da nadoknadi svakom bespravno otpuštenom radniku sve plate i benificije za period u kojem nisu radili, ali i da ih vrate na radna mesta. Pošto se ovde radi o milionskim odštetnim zahevima budžet Opštine Beočin će pretrpeti zaista ogromnu štetu, jer će više desetina miliona dinara morati da se isplati bespravno otpuštenim radnicima uz sve ostale troškove pa i sudske.

Najbizarniji slučaj je otpuštanje radnice Tanje Drljače iz Centra za kulturu, sport i turizam. Inače, radi se o teško oboleloj osobi koja je dva puta operisala kancer dojke i koja je samohrana majka. Po nalogu Mitra Milinkovića otkaz joj daje Sofija Martinović, direktor Centra za kulturu, sport i turizam, a ceo slučaj je završio pored suda i kod državnih organa kako pokrajinskih tako i republičkih, ali se kao po pravilu niko nije oglašavao dok nesrećnu ženu nije kontaktirao kabinet Predsednika države Srbije, tako da se najzad neko i udostojio da preduzme mere koje su u njegovoj nadležnosti.

Prema zadnjim informacijama državna inspekcija koja je preuzela slučaj naložila je vraćanje Tanje Drljače na svoje radno mesto, a sudski epilog će biti vrlo interesantan jer se radi o milionskom oštetnom zahtevu koji će sud sigurno uvažiti i presuditi u korist Tanje Drljače. Posebno je intersantna pozadina otpuštanja Tanje Drljače jer je morala da se zaposli ćerka Mitra Milinkovića, koja je dobila otkaz na prethodnom radnom mestu "jer tobože devojka nije znala da se na radno mesto mora i - dolaziti!?!

A sve je posledica bahate samovolje jedne nezrele i nedorasle ličnosti ustoličene u vlasti koju predstavlja predsednik Opštine Beočin, Mitar Milinković, koji je svojevremeno obećao da će lično iz svog džepa platiti svu štetu ako i jednog radnika sud vrati na posao!?!

Na zaprepašćenje građana Beočina 16. oktobra 2017. godine na spomen obeležje narodnom heroju iz Drugog svetskog rata Stevanu Petroviću Briletu dodate su biste narodnog heroja Dimitrija Lazarova Raše i četvorice mladića iz Opštine Beočin (Milorada Crepulje, Siniše Šušnjara, Bore Topalovića i Tome Božića), koji su kao dobrovoljci poginuli u ratovima devedesetih godina. Prema tvrdnjama građana Beočina najmanje jedan od ove četvorice je poginuo na frontu i to tokom pljačke srpskih kuća koje su Srbi napustili pred ustaškim pogromom. Pored novih "pet glava" dodata je i spomen-ploča u čast jedinica 1. armije Kraljevine Srbije koje su 1918. godine oslobodile Beočin. Koliko je cela manifestacija polaganja venaca bila idiotska je činjenica da je izvršeno osveštavanje spomenika što se ne radi jer osveštavanje spomenika nije poznato u izvornom pravoslavlju!?!

Nezadovljni građani otvoreno optužuju Mitra Milinkovića, predsednika Opštine Beočin, da je privatizovao opštinske organe, ustanove i javna preduzeća i preko njih vrši najbestijalniju pljačku budžeta Opštine Beočin kroz javne tendere i nabavke koji su po pravilu višestruko preplaćeni u odnosu na tržišne cene ili se uopšte ne odrade. Građani ukazuju na "internet portal javnih nabavki" gde je Opština Beočin objavila javnu nabavku za izvođenje radova na sanaciji pešačko-biciklističke staze u Svetosavskoj ulici u Beočinu. Javna nabavka iznosi 5 miliona dinara dinara (6 miliona sa PDV-om), a radi se o jedva 100-nak metara staze popločane betonskim kockama (koje su tu postavljene pre više od 20 godina) širine jedva 1,5 metra. Ono što je trebalo da košta jedva 350 hiljada dinara košta čak 6 miliona dinara!?!

Građani takođe ukazuju na javnu nabavku sanacije krova nad čuvenim dvorcem Eduarda Špicera, jednog od trojice suvlasnika Beočinske fabrike cementa, koji je sagrađen 1892. godine. Privremeni krov od malo dasaka je finansiran od strane Ministarstva kulture, a radovi su koštali čak 12 miliona dinara!?! Građani tvrde da se za te pare mogao rekonstruisati ceo Špicerov dvorac ali su pare opljačkane kroz friziran tender.

Na "internet portalu javnih nabavki" naravno nisu objavljene javne nabavke "malih vrednosti" do 500.000 dinara, pa građani otvoreno sumnjaju (a tvrde da imaju i dokaze) da neke od javnih nabavki nisu ni sprovedene, a isplaćene su. Građani Beočina tvrde da imaju dokaze da je na 10-ne miliona dinara opljačkano kroz brojne nabavke tipa "sanacija atarskih puteva", "krčenje šiblja pored atarskih puteva", "čišćenje potoka",..., a poseban kuriozitet je činjenica gde su sve javne nabavke tog tipa istih vrednosti i to 578.000 dinara i 597.000 dinara ali sa PDV-om jer je osnovna ponuda morala biti niža od onih već pomenutih 500.000 dinara!?! Građani tvrde da je rezultat ovakvog "poslovanja" diploma ekonomskog fakulteta koju je "stekao" (građani tvrde da je diploma kupljena) Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin.

I dok pojedini delovi ili čak čitava naselja Opštine Beočin nemaju ni vodovod ni kanalizaciju ni asfaltirane puteve, Mitar Milinković je sasvim smerno državnim sredstvima asfaltirao sve prilaze svojim brojnim poljoprivrednim gazdinstvima i njivama od Brazilije, Beočin Sela, Dumbova,..

Poslednjih mesec dana glavna tema među građanima beočinske Opštine je to što je u februaru 2018. godine izvršeno privođenje Mitra Milinkovića, predsednika Opštine Beočin, na informativni razgovor, kako građani kažu, od strane Uprave kriminalističke policije. Šta je razlog i povod ovom "informativnom razgovoru" nije teško saznati jer je Beočin mala sredina i kako kažu građani "sve se sazna" pa čak i to da mu je tom prilikom oduzet pasoš i da je svu krivicu po pitanju lažnih javnih nabavki prebacivao na svoje najbliže saradnike "predsednike Mesnih zajednica i pomoćnika predsednika Opštine Beočin - Luku Apića". Biće vrlo interesantno šta će oni reći kada budu pozvani na razgovor u Upravu kriminalističke policije!?!

Finansijska imperija u vlasništvu Mitra Milinkovića vredna silne milione evra očigledno je došla pod udar nadležnih organa, pa se ispitiju brojne finansijke malverzacije iz perioda velike poslovne saradnje sa ubijenim narko-dilerom Vojislavom Škrbićem ali i "javne nabavke" preko kojih se pljačka budžet Opštine Beočin. Da li će sve imati i svoj epilog teško je reći, jer građani Beočina tvrde da to nije prvi put da je Mitar Milinković privođen na informativni razgovor, hapšen i osuđivan... Ali je uvek "neko" potplaćivan da stvar "legne"!?!

Građani otvoreno pitaju: "Da li pre svega predsednik opštine može biti osuđivano lice koje je toliko puta hapšeno i privođeno, lice koje je izbeglo služenje vojnog roka praveći se u kasarni lud, lice koje je poslovalo (ili možda još uvek posluje) sa narko-dilerima i lice koje je falsifikovalo diplomu ekonomskog fakulteta?"

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane