Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Bolesna stoka i bolesnici iz Uprave za veterinu

Umesto kuge, hara inspktor Slaviša

Poštovani, obraćamo se u nadi da ćete ovo pismo objaviti u vašim novinama. Suština problema je konkurs za program mera 2017. - 2019. Uprave za veterinu i činjenica da je u Šumadijskom okrugu neko dobio po 30 sela i više, a neko par, nedovoljno ni za plaćanje troskova i poreza. Neki nisu dobili ništa, neki su izgubili opštinu u kojoj im je sedište stanice. Nije bodovan trud i rad, već veze i spremnost da se debelo plati za teren. Pojedini veterinari su se žalili i ministru poljoprivrede, pojedini su koliko čujemo, stigli i do premijerke, ali nismo čuli da je iko išta postigao, neki vode upravne sporove. Svaku žalbu poslatu bilo kome prebacuju na Upravu za veterinu i svaka završi u kanti za otpad v.d. direktorke uprave Emine Milakare, piše u pismi orgorčenih veterinara iz Šumadije

......

Najviše terena je dobila veterinarska stanica Vetland, preko 30, čiji vlasnik Lazar Paunović ne krije da je mitom došao do tolikog terena. Do tada nije imao ni trećinu terena, nije sprovodio vakcine svinja i živine, medjutim, njega nema ni ko da kazni. Njegov najbolji prijatelj je načelnik veterinarske inspekcije Slaviša Milanović, koji je poznat po tome da prikolicama ide u nakup prasadi, pa ga zovu Slaviša Pikap. Takođe, balirano seno nudi i farmi krava u Ravnom Gaju, ali vlasnik odbija bilo kakvu saradnju sa njim. Lista njegovih aktivnosti je zaista duga, možete pitati po Kniću (gde je dugo radio kao inspektor) kako je radio i šta je radio, a naročito kolegu iz Vučkovice, poznatog po hit otvorenom pismu Upravi za veterinu - 10 pitanja za korumpiranog inspektora Slavišu, tada je takođe bio načelnik, pa je smenjen . Došao je na čelo inspekcije ponovo u junu 2016 kada je smenjena poštena i ispravna načelnica Tanja Bogosavljević, žena koja nije prezala ni od koga pa ni od bivseg načelnika okruga i suvlasnika druge veterinarske stanice, "Kragujvet", Damjana Srejića. Kada je krenula u otvoren sukob sa njima i da podnosi prijave za privredne prestupe bila je smenjena, a na njeno mesto doveden Slaviša Milanović, kome je omiljena aktivnost u slobodno vreme ogovoranje koleginica i pravljenje smicalica.

"Kragujvet", kao i "Vetland", ukupno pokrivaju trenutno 90 odsto terena opštine Kragujevac i pola opštine Rača, ne sprovode vakcinacije svinja, živine i pasa. Da li možete da shvatite veličinu problema, da kuga može buknuti u svakom trenutku, ali njih to ne zanima. Važan je broj krava, tu je novac, program mera, vakcine protiv nodularnog dermatitisa i plavog jezika, sve drugo je nevažno. Možda to i Upravi za veterinu odgovara, jer kuga svinja sa ovakvim radom nikada neće biti iskorenjena. Neko će da zgrće novac na glupavim projektima za iskorenjivanje kuge svinja i besnila pasa, iako je studcntu veterine jasno na koji način se ove bolesti mogu iskoreniti za samo dve godine, ali u ovom momentu sasvim je logično zašto niko ne sme ukinuti vakcinu protiv kuge svinja. Dovoljno je da uzmete kragujevačke oglase i videćete oglase za prodaju tovljenika, prasadi, od kojih 90 odsto nije vakcinisano, niti obeleženo. Šverc cveta. Inspekcija ne reaguje,jer svi inspektori rade kako im načelnik Milanović kaže, bez izuzetka.

Po selima veterinari pričaju da je trio u sastavu Lazar Paunović, inače predsednik Veterinarske komore Srbije za Kragujevac, Slaviša Milanović, načelnik i Damjan Srejić (nekada načelnik okruga, sad član gradskog veća za poljoprivredu grada Kragujevca, iako je blizak Radomiru Nikoliću,Vučića i Tomu mrzi iz dna duše i to ne krije. Ipak, ne može da zaboravi svoju ružnu prošlost, G17 i DS, koji su odigrali ključnu ulogu i korišcenjem moći, uticaja i novca doveli do toga da za sebe i svoje firme prigrabe sve, da ostalima ostanu mrvice.

U celoj priči, naravno, nagrabusili su seljaci, tako sada seljaci iz opštine Lapovo idu u Svilajnac po uverenja ža stoku, iako su imali veterinarsku stanicu u Lapovu i dalje je imaju. Zatim seljaci sa 25k m i više moraju dolaziti u centar Kragujevca u "Vetland", gde im veterinarski tehničar piše uverenja, jer doktori imaju pametnija posla, ili neki seljaci po 40 km moraju ići u Toponicu, opština Knić, jer je ta stanica "SIMVET" dobila teren, a poznata je po prodaji lekova na kubik seljacima kako bi lečili sami svoje životinje, čiji vlasnik Nenad Simović takođe prikolicom vrši otkup životinja i svi, naravno, sarađuju sa švercerima iz Novog Pazara i obezbeđuju im dokumentaciju za 20-30 evra po grlu, a to što su grla nakljukana antibioticima, a to što nije ispoštovana karenca ,najmanje je bitno dotičnom.

U Kragujevcu radi preko 20 pečenjara, neke na crno, neke pod zaštitom inspektora i naravno sve, ali sve kupuju neobeleženu prasad, nevakcinisanu i bez prateće dokumentacije.

Tim stvarima je bivša načelnica Tanja Bogosavljević htela stati na put, ali je smenjena, zašto, niko ne zna. Pretpostavlja se da je njen sukob sa veterinarskom stanicom "Kragujvet", koji je kulminirao u januaru 2015. kada je našla ilegalnu klanicu u Cerovcu, i to preko puta njihove flrme, čiji je vlasnik otac njihovog zaposlenog. Naravno da su sve znali i prikrivali i to lično drugi suvlasnik "Kragujveta" Miloš Zorić, jer su uzimali debele pare od vlasnika ilegalne klanice Najdanovića. Zaposleni veterinar u "Kragujvetu", večiti student Miloš Ristić, takođe radi kao džambas i vrši otkup stoke za izvesnog čoveka iz Trnave, čak je napredovao, pa skida markice i vrši preobeležavanje stoke, pa imate slučaj da se neke krave nisu telile po 5 godina, a neke druge redovno rađaju blizance. Krv se ne vadi propisano, kao ni provera na tuberkulozu, tako da je moguće i sasvim izvesno da na terenu koji dugi niz godina pokriva "Kragujvet", sigurno ima bruceloze i tuberkuloze, ali sve se krije u saradnji gore navedenih ljudi.

Takođe, "Kragujvet" sprovodi vajnu dezinfekciju prikolica, kažemo vajnu, jer to se radi tako što odete u stanicu, platite, dobijete potvrdu i to je to.Vi i vaše vozilo niste videli ni D od dezinfekcije. Bar 10 ljudi je to prijavljivalo inspekciji , međutim ništa. Ko voli slobodno neka proveri, ali na malo diskretan način. Sve je prijavljivano upravi, znamo da su neki predsednici MZ i sela pisali i ministru Nedimoviću, međutim dobili su veliko NIŠTA.

Ako je neki veterinar prijavio, nagrabusio je, ako je seljak odmah mu dolazi inspekcija i piše prijavu zašto nije vakcinisao svinje, psa... Kako da ih vakciniše, kada se niko od veterinara ne pojavljuje i tako on zaglavi na prekršajnom sudu i više mu nikada neće pasti na pamet da prijavi bilo koga. Sve gore navedeno možete proveriti, prođite kroz sela opštine Kragujevac i Rača, kao istraživač novinar i svi odgovori će vam se dati. Ne morate da izigravate bilo šta, pitajte seljake, vidite stanje u štalama, slikajte i sve će vam se kazati samo.

To sve je nuđeno i inspekciji, to je njihov posao, međutim koči pre svega načelnik Slaviša Milanović, a zatim određeni iz Uprave za veterinu i tu se priča završava. Ako i moraju po sili zakona vršiti kontrolu u "Vetlandu" i "Kragujvetu", oni ih prvo obaveste i kada će doći i šta kontrolišu. Pa onda imate apsurd da zaposleni iz gore navedenih veterinarskih stanica,pričaju i kolegama i seljacima da će imati kontrole rada.

Ogorčeni veterinari Šumadije

podeli ovaj članak:

Natrag