Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Zašto srpskoj policiji ne treba jedan od njenih najškolovanijih kadrova

Šampion u nemilosti

Čovek koga se MUP Srbije olako odrekao zarad različitih moralnih pogleda na profesiju, policijski oficir Lepomir Bakić, napisao je Magazinu Tabloid pismo u kome je detaljno objasnio na kakav način je otpušten iz službe, iako raspolaže refencama sa kojima bi, prirodno, mogao da se visoko kotira u svojoj profesiji. Redakcija objavljuje njegovo obraćanje javnosti bez skraćenja.

......

Rođen sam na Kosovu i Metohiji, u policijskoj porodici, otac mi je bio pripadnik i od malih nogu sam gledao uniformu. Posle rata 1999.godine izbegli smo iz Peći u Gornji Milanovac i ja sam odlučio da nastavim očev poziv, krenuo sam u SSUP u Sremskoj Kamenici, tada srednja škola za mlade policajce 2001. godine i završio je 2005. godine kao najbolji kadet u vodu i među 10 najboljih u klasi. Pripravnički staž sam odradio u SUP Čačak i još preko toga godinu. Upisao sam Kriminalističku policijsku akademiju u Zemunu 2006. god i u roku je završio 2010.godine. Tada sam i proglašen za najboljeg sportistu na akademiji.

Nekako sam uspeo da nađem posao u skladu sa činom i 2011. počinjem da radim u Upravi za obezbeđenje, kod generala Zorana Tomaševića, kao instruktor za fizičku obuku i rukovanje i gađanje vatrenim oružjem. Lično me je on i zaposlio preko u to vreme kabineta ministra Vanje Vukića, jer je čuo za mene da imam najbolje akreditacije za taj posao.

Radio sam po pravilu i po zakonu, ocenjivao pripadnike u upravi ali sam mnoge obarao pa su se žalili na mene, jer sam strog, nije bilo protekcije. Sve dok nisam oborio lično Dačićevog konobara, koji ga je služio u kabinetu, kad je bio ministar. Tu sam se zamerio šefu i bio sam smenjen i od tada sam stalno bio u bazi i nisam mogao da testiram i radim posao instruktora. Krenula su šikaniranja i maltretiranja za svaki izostanak i od minut kašnjenje pisana mi je disciplinska.

Nisam mogao da izlazim s posla ni do prodavnice da jedem iako sam ranije imao odobrenje da mogu po dva puta, jer moj sport zahteva posebnu hranu i režim. Sve sam to nekako trpeo do momenta kada sam trebao da idem na evropsko prvenstvo u bodibildingu da predstavljam Srbiju i jedno jutro sam trebao da gostujem na TV Pink i to najavim, ali mi je zamenik načelnika, u to vreme Nenad Bogdanović zabranio. Pošto je to bio period kada je SNS preuzimala vlast od SPS-a, ja sam otišao u SNS novine Informer i razgovarao o svemu tome sa Draganom J. Vučićevićem, gde sam tražio zaštitu od novog ministra Stefanovića, ako dam članak istine u novinama o dešavanjima u upravi i protiv generala Tomaševića koji je kadar SPS-a, inače je bio prvi telohranitelj Dačićev.

Pristao sam, jer sam verovao da zaslužujem veću poziciju, zato što sam radio pošteno i ispravno, a mene kaznili i ništa nisam lagao u intervju koji sam dao 10.09.2014.godine za dnevni list Informer, pod nazivom "Državni vrh čuvaju nesposobni amateri". U tom broju rekao sam da je 50% pripadnika policije, a posebno moje uprave, fizički nesposobno, kao lice koje je iste i testiralo imao sam uvid u ta dokumenta i znao sam svakog ko ne zadovoljava norme, zatim da su u upravi 8 sekretarica generala koje nemaju policijsku školu, već su ih pokupili sa ulice itd...

Zbog svega toga, ako sam napravio težu povredu radnih obaveza i dužnosti trebali su odmah da me suspenduju, ali nisu, jer je urednik Informera na moje oči zvao ministra Stefanovića, ili možda nije, ali je odglumio poziv, čime me je obmanuo. Svakako ja nisam bio suspendovan još mesec dana, ali je posle toga krenula hajka po novinama Alo i iznošenje neistina o meni i mojem sexualnom opredeljenju i blaćenje, tačnije satanizovanje kroz medije svake nedelje, a to je bio list Alo, a nalogodavac direktor policije Milorad Veljović, čovek od poverenje sad već bivšeg ministra Dačića.

U MUP-u je posle mog teksta pokrenuta velika akcija provere fizičkih sposobnosti svih pripadnika MUP-a, a posebno Uprave za obezbeđenje. Zatim su smenjeni svih pet generala SPS-a. Upravo zato me je ova nova vlast iskoristila i posle tačno mesec dana od objavljivanja teksta i suspendovala!!!

Zvao sam odmah urednika Informera koji mi je garantovao zaštitu preko ministra Stefanovića i on me je prvo lagao kako ćemo otići kod njega na sastanak, a posle više mi se nije hteo javljati. Tako da sam ostao sam i kad sam video da sam pušten niz vodu i još više zloupotrebljen od strane nove garniture, ja sam se u sve razočarao i pošao sam protiv svih da se preko nezavisnih medija borim za pravdu i istinu do dan danas. Čak sam stekao i status uzbunjivača, pa nisu mogli da mi daju prestanak radnog odnosa zbog čak 15 disciplinskih prijava i zbog svega sto su mi stavili na teret.

Međutim, posle godinu dana dok sam bio pod suspenzijom, odlučio sam da kao civilno lice građanin i šampion Srbije, Balkana i sveta, na poziv organizatora uđem u rijaliti show "Farma", da se borim za nagradu, jer nisam imao sredstva da izdržavam maloletno dete i ženu koja se razvela od mene te godine, kada sam i suspendovan. Upravo učešće u ovom programu je bio povod za novu disciplinsku i prestanak radnog odnosa zbog, kako navode u obrazloženju, narušavanja ugleda MUP-a u martu 2016. godine. Od tada do dan danas pred Upravnim i Ustavnim sudom borim se za svoja prava i pravdu i autoritet šampiona i oficira policije, iako nikada nije dokazano na koji sam ja to način konkretno narušio ugled MUP-a?!

I dan danas, samo želim da se ispravi nepravda koja mi je naneta i da se moja mladost koju sam dao školovanju u policiji i Srbiji opravda, a ne da budem državni neprijatelj, jer sam se zamerio ljudima na funkciji i sistemu i stranci koja je na vlasti.

Lepomir Bakić, otpušeni oficir MUP-a Srbije

podeli ovaj članak:

Natrag