Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Kako je načelnik Raškog okruga povezan sa kriminalcima i tužiocima

Na istoj strani ulice

Načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, bivši policajac, a sadašnji privrednik i načelnik, direktno je povezan sa višim tužiocem Antonijevićem, uz čiji tolerantan stav je uništio preduzeće Autotransport iz Kraljeva i obesmislio sva nastojanja bivših radnika da ostvare bilo kakvu nadoknadu za znatna sredstva koja sa pravom potražuju. Autotransport se decenijama bavio međunarodnim i regionalnim transportom robe i ljudi. Sedamdeset radnika Autotransporta je na kraju ostalo bez posla, zahvaljujući sprezi tužioca Antonijevića i predsednika Raškog upravnog okruga Simovića. Radnici su ostali bez povezanog radnog staža, bez zdravstvenog osiguranja, sa po više desetina neisplaćenih plata. Postavlja se pitanje na koji način su Simović i Antonijević to uradili, ko je iz takvog posla profitirao i na koji način.

Mersiha Hadžić

Nebojša Simović je jedno vreme radio kao policajac na Kosovu, a potom je prešao u Kraljevo. Počeo je da radi u Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala. Bio je usko povezan sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem preko svog kuma, pokojnog Predraga Mikića, inače bliskog saradnika predsednika Nikolića, koji je ujedno bio i njegov savetnik za pitanja privrede.

Zahvaljujući činjenici da je bliski prijatelj Tomislava Nikolića i vlasnik firme „Vulović transport" iz Kragujevca, preko Predraga Mikića, koji je izvršio pritisak na Nebojšu Simovića, javni transport u Kraljevu poveren je „Vulović transportu", dok je istovremeno proglašen stečaj "Autotransporta" u Kraljevu. Stečajni upravnik postaje Petar Vulović ( nije u srodstvu sa vlasnikom „Vulović transporta", imaju slučajno isto prezime, jedan je Petar a drugi je Zoran) koji je javnosti poznat po sprovođenju stečaja u više desetina preduzeća.

Preduzeće „Vulović transport" preuzima svu imovinu kraljevačkog „Autotransporta". Imovina je impozantna. To je autobuska stanica sa peronima, veći broj ispravnih autobusa ali i sve regionalne i međunarodne linije. Za sve to „Vulović transport" ne uplaćuje ni jedan jedini dinar „Autotransportu" koji je u stečaju. Sve se radi uz amanet stečajnog upravnika Petra Vulovića. Inače vlasnik „Vulović transporta" je dugogodišnji prijatelj Tomislava Nikolića.

Stečajni upravnik ustupa novom prevozniku svu imovinu „Autotransporta" bez ikakvog odobrenja tadašnjeg trgovinskog suda. Njegov postupak ustupanja imovine je samovoljan, bez odluke akcionarskog odbora „Autotransporta". Na taj način „Vulović transport" ostvaruje višemilionsku korist a štetu trpe radnici Autotransporta. Od linija koje je" Vulović transport" preuzeo od „Autotransporta" nalazi se i devetnaest međunarodnih linija, uključujući i liniju za Rim i liniju za Pariz, koje pojedinačno koštaju od četrdeset pa do sto hiljada evra. „Vulović transport" istovremeno preuzima i koristi deset autobusa koji su u odličnom stanju, bez ikakve nadoknade „Autotransportu".

Uplata parkiranja autobusa na peronima radi utovara robe i putnika kao i prtljaga takođe izostaje. Od 2015. godine novac nije uplaćivan na račun preduzeća koje je u stečaju. Političku podršku za ovakav rad sve vreme daje načelnik Raškog upravnog okruga kome u tom delanju pomaže njegov tadašnji kum, danas pokojni Predrag Mikić. To nije kraj sa zaradama „Vulović transporta" na području grada Kraljeva. Od momenta kad je „Vulović transport" angažovan, pa do danas, budžet grada Kraljeva na godišnjem nivou izdvaja po 120.000 evra za usluge koje preduzeće pruža gradu.

Prvi ugovor koji je „Vulović transport" imao sa gradom Kraljevom je istekao avgusta meseca 2016. godine. Produžetak ugovora nije pratio tender. Novi ugovor je potpisao tadašnji gradonačelnik Kraljeva, a taj potpis je bio inače uslov da se on, Tomislav Ilić, nađe na mestu gradonačelnika, iako je tad bio član manjeg partnera narodnjačke koalicije.

Posle prijave koja je došla od budžetske kontrole, pripadnici MUP-a iz Kraljeva su sproveli istragu. Rezultati istrage su predati tužiocu Avramu Antonijeviću, koji obustavlja dalji postupak, jer se izjašnjava da je istražni postupak, kao i rezultat koji je jasno ukazivao na zloupotrebu, neosnovan. Ovaj postupak tužioca Avramovića je posledica Simovićevog obećanja da će u Kraljevu biti otvoreno odeljenje specijalnog tužilaštva i da će na mestu tužioca biti postavljen Avram Antonijević.

Odeljenje tužilaštva je otvoreno ali je iznenadna bolest doprinela da se Avram Antonijević ne nađe na tom mestu. Nebojša Simović je, medjutim, pored obećanja koje je dao Avramu Antonijeviću, istovremeno razgovarao sa njegovim zamenikom Milošem Bzenićem, kome je isto mesto obećao. Miloš Bzenić je bivši tužilac koji dolazi u Kraljevo po preporuci Miljka Radisavljevića, bivšeg tužioca specijalnog tužilaštva iz Beograda. Njihove veze datiraju iz Kruševca, a povezuje ih pripadnost Demokratskoj stranci.

Zahvaljujući podršci koju je dobio Bzenić, doduše u svojstvu zamenika tužioca novootvorenog odeljenja u Kraljevu, kao i njegovom višegodišnjem prisustvu u gradu, Nebojša Simović dobija priliku da upravlja korupcionaškim istragama, ali i istragama u okruzima u kojima istrage sprovodi specijalno tužilaštvo sa sedištem u Kraljevu. Jako dugu saradnju Bzenić je ostvarivao sa zamenicom Višeg tužilaštva, a sad advokatom Jelenom Perić, kao i sa zamenicom tužioca Sanjom Protić, čiji je suprug novokomponovani kadar SNS-a.

Sve ove predstavnike tužilaštva, ali i Advokatske komore u Čačku, koji se u Kraljevu bave advokaturom, pripadnici lokalnog podzemlja nazivaju od milja „ đavoljim advokatima". Prvi put se za Bzenića čulo kad je otkriveno da kao tužilac koji rukovodi tužilaštvom i optužnicom u aferi „Zemljotres" daje istovremeno i pravne savete pojedinim optuženima.

Pomenuta Jelena Perić, sada advokat, a ranije zamenica u Višem tužilaštvu, gde je Bzenić bio tužilac, poznata je široj javnosti u Kraljevu zbog obustavljanja postupka protiv Predraga Mikića, zbog kredita u iznosu od 470.000 evra. Kredit je uzet od „Čačanske banke" na prevaran način. Dogovorom između Perićke i Bzenića tužilaštvo odustaje od gonjenja Predraga Mikića i taj momenat je bio ključan u daljoj saradnji između Nebojše Simovića i Bzenića.

Kao posledica usluge koju je Bzenić učinio Mikiću posredstvom Nebojše Simovića i advokata „za prljave poslove" Dušana Sakića, dolazi do istorijskog „izmirenja" između Bzenića i kontroverznog biznismena sa Kosova, Zvonka Veselinovića. Bzenić je naime svojevremeno, 2016. godine naložio hapšenje Zvonka Veselinovića zbog zloupotreba na izgradnji Koridora 10. Zvonko Veselinović je zadržan u pritvoru godinu dana zbog prevare koju je sproveo na štetu Hipo Alpe Adria banke.

Kako Zvonko Veselinović voli da se bavi građevinskim poslovima, po čemu je i inače poznat u svom, ali i širem okruženju, opredeljujući se za ona preduzeća koja se bave preradom šljunka i kamena kao i peska koji služe u građevini kao neophodne sirovine, otvorio je na ime svog prijatelja Dragana Runjajića zvanog Apatinac, jedno takvo preduzeće u selu Tavnik, na putu Kraljevo-Čačak.

Apatinac ima završenu osnovnu školu. Oni koji ga poznaju ne mogu da veruju da je i tu školu mogao da završi. Iako nema kvalifikacije ima jako debeo kriminalni dosije i dugogodišnje zatvorske kazne zbog krađe skupih automobila, preprodaje kokaina i trgovine ilegalnim oružjem. U prestižnim kraljevačkim kafićima kao što je XL i TTQ, kao i u hotelu „Botika", Apatinac troši neverovatno velike sume novca. Hvali se svojim jakim uticajem na pripadnike BIA i na neke šefove u PU Kraljeva. Često, u pripitom stanju, govori da svaka prijava koja stigne protiv njega i njegovog prijatelje Zvonka dolazi njemu na uviid. Kaže da plaća te informacije i da su mu ipak najjeftiniji mlađani policijski šefovi, koji uživaju da nose patike Pijaćoti, vole markirane nogavice koje se specijalno nose sa tim patikama, donosi im farmerke „tri frtalja" koje sa zadnjim spuštenim džepovima podsećaju pre na trenerke nego na pantalone što sve skupa odudara od elementarnog kodeksa oblačenja propisanog za pripadnike MUP-a i BIA. Kaže često sam Apatinac da ti njegovi puleni koje oblači pre liče na neku homoseksualnu sektu nego na policiju.

Radnici kraljevačkog „ Autotransporta" su ipak smogli snage da obaveste Ministarstvo saobraćaja o nezakonitim postupcima dvojice Vulovića, vlasnika „Vulović transporta" i stečajnog upravnika Vulovića.

Uspeli su da dođu i do premijerke Ane Brnabić prilikom njene posete Kraljevu. Na iznenađenje svih koji su bili u kontaktu sa premijerkom, ona je obećala da će o svemu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova, odnosno odeljenje za korupciju, i da će im sve prikupljene i njoj predate dokaze proslediti. Verovatno delom i pod uticajem obećanja i reakcije premijerke tokom posete Kraljevu, Republička inspekcija Ministarstva saobraćaja je prionula na posao. Izveštaj te inspekcije je potvrdio sve navode radnika o umešanosti Vulović Petra i Vulović Zorana, Nebojše Simovića i Tomislava Ilića, Predraga Mikića i pojedinih službenika gradske uprave. Radnici se nadaju da će dolaskom nove firme stranog investitora moći da dobiju povezivanje radnog staža, da će moći da ostvare zdravstveno osiguranje i da će konačno ostvariti svoja elementarna prava koja su pod suspenzijom dugi niz godina, zahvaljujući neodgovornim i kriminogenim aktivnostima pojedinih regionalnih i gradskih funkconera koji su se u datom trenutku našli pod zaštitom onih koji bi morali da ih po službenoj dužnosti gone.

Dodajmo na kraju i to da je načelnik Raškog okruga Nebojša Simović od para koje je verovatno dobio od posla koji je imao sa Vulovićem, kupio lokal u Omladinskoj ulici u Kraljevu površine 300 kvadrata, plativši ga 250.000 evra. Takođe je kupio i objekat na promenadi u Vrnjačkoj Banji pored već izgrađenog hotela.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane