Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Legalizovana pljačka para iz zrenjaninske kase, ili: koji konji jašu Zrenjaninom

Džeparoši iz Male Amerike

Rad je u Zrenjaninu, koliko juče, stvorio ozbiljnog i odgovornog čoveka sposobnog da srednji Banat digne na nivo najjačih ekonomskih sila bivše Jugoslavije. Danas, SNS-SPS nazadnjaštvo stvara elitu, da prostite, funkcionersku gospodu, koja prosečnom Zrenjanincu, u zakonske okvire, uteruje nerad, lagarije, lopovluk i pelješenje gradske kase. Da siromaštvo prosečnog Zrenjaninca, overeno i zagarantovano, bude u vlasništvu lokalnih Guzonja.

Zoltan Horvat

Elit-nazadnjački Republički odbor za rešavanje sukoba interesa, saglasno odredbama nakaradnog Zakona o sprečavanju sukoba interesa, doneo je rešenje, izvršno, da svaki funkcioner, funkcionerčić ili stranačka šuša, na osnovu nazovi projekata, može da registruje Udruženje građana i direktno aplicira za dodelu sredstava iz republičke, pokrajinske, gradske i drugih narodnih kasa. Zrenjaninska kabinetska gospodska elita, član gradskog veća, svaki odbornik i funkcionerčići nazadnjaštva, bukvalno u sukobu interesa, nemilosrdno tamane pare iz gradske kase. Ovdašnja Udruženja građana (UG), većina pod direktnom SNS-SPS kontrolom, koja dobijaju ogroman novac iz gradske kase, krivično su odgovorna za klasično pranje i arčenje narodnih para, jer nikada i nikome nisu podnele izveštaj o tome kako su spiskani milioni.

Gradska SNS-SPS komisija za dodelu sredstava Udruženjima građana i NVO, sama sebi, ortacima i pajtosima udeljuje ogroman novac. „Lete" iz gradske kase desetine miliona krvavo zarađenih narodnih para, a lokalna elita ih troši, otvoreno se smejući u lice prosečnom Zrenjanincu. Jedan od najdrastičnijih slučajeva je legalna i legitimna otimačina 6,5 miliona dinara iz gradske kase ovdašnjeg tria „La Campanella", članova (SNS) Udruženja građana Mihajlo Pupin, čelnika gradske MZ Mala Amerika. Jaroslav SNS Stevanov, turistički vodič, vlasnik UG Nacionalna manjina Slovaka, Robert SNS Sabo, odbornik i večiti funkcioner, bivši konobar u restoranu „Tri soma", i Goran Milinkov, trenutno bez SNS pedigrea i daleko od neodgovornog uživaoca „mrsa" iz gradske kase. „La Kampanella", izabravši sebe same u funkcionere MZ Mala Amerika, sebe same je proizvela i u članove zvučnog UG Mihajlo Pupin (banatski genije se prevrće u grobu), sa osnivačkim ulogom od 4 hiljade dinara, zarad tobožnje obnove Memorijalnog Doma svetski poznatog naučnika u Zrenjaninu (ulica Kej 2. oktobra 9).

Operacija „La Campanella", otpočela je 6. juna 2014. godine, gde je hitnim rešenjem gradskog veća, odobreno 1,75 miliona dinara za, citiramo, obavljanje aktivnosti organizacionog odbora na pripremi obeležavanja manifestacije u čast Mihajla Pupina. Istog dana, još hitnije, gradsko veće je odobrilo dodatnih 1,5 miliona dinara u istu svrhu. Već 23. oktobra iste godine, da bi se izmirile sve obaveze (koje, nigde ne piše) nastale proširenjem aktivnosti ove manifestacije (?!?), pridodato je 250 hiljada dinara. Na kraju iste godine, a na osnovu nepostojećeg plana i i izvršnih rashoda, UG Mihajlo Pupin je, na NVO foru, inkasiralo još 4 miliona dinara. Ukupno 6,5 miliona dinara za sprdnju sa likom i delom genija koji je debelo zadužio i proslavio Banat.

Četiri godine kasnije, niko ne sumira rezultate veselog lako ćemo društva „La Campanella". Novac je potrošen, bolje reći spiskan na „aktivnosti", gde su prvom planu bile žurke sa ždranjem i oblokavanjem, manifestacije, promocije lokalnih Guzonja...Memorijalni Dom Mihaila Pupina u ulici Kej 2. oktobra 9 nalazi se na istom mestu, i na zgradi nije urađeno, bukvalno, ništa. Gosn Jaroslav, trenutno istaknuti SNS predsednik Komisije za dodelu lente Mis Kupačica Peskare, nema pojma gde su pare, i da li su potrošene. On je svojevremeno kupio sebi „ulaznicu" u gradski SNS, kada je doveo svoje zemljake Slovake da glasaju za ovu stranku. I, tačka. Nema baš nikakvu odgovornost da polaže bilo kome račun za proćerdano, jer, on je jedan od manjih bogova - stranačkih izvršitelja. Istakao se i u akciji izgradnje Muzeja piva, gde je još prošle godine obećano, da će Muzej biti otvoren do Dana piva (do avgusta prošle godine). Pa šta ako nije ništa urađeno, reče velumni Jaroslav, tako se to radi u našoj stranci. Reče, i osta živ, zdrav sa stabilnom perspektivom napredovanja u stranci. U međuvremenu, privatna firma iz Šapca seče metalnu konstrukciju u nekadašnjoj Zrenjaninskoj industriji piva (ZIP), odnosi je za bagatelu u staro gvožđe, a gradske Guzonje se hvale ovim, za njih, fantastičnim rasturanjem grada.

Para tuđih, narodnih, nikad dosta, pa je „La Campanella" došla na ideju da se obnovi i zgrada MZ Mala Amerika. U tu svrhu, gradsko veće je 20. februara 2014. godine izdvojilo 2 miliona na račun MZ. Izvođač radova je po izveštaju potrošio 1,34 miliona dinara, a gde je preostali novac, to, po modernom SNS zakonu, niko ne sme da pita. Jer se zrenjaninskom funkcioneru, mora verovati na reč. Mašala.

Uzalud odbornici opozicije na skupštinskim sednicama pitaju većinu, jel' vam mažnjavanje para prešlo u naviku. Većina se smeje, ismeva pitanja i uporne ponavljače pitanja, i na kraju digne trijumfalno ruke u znak legitimne pljačke Zrenjanina na svim nivoima. Dakle, za glavne Guzonje, nalogodavce projekata nije umesno da se „turaju" u prvi plan, pa je bolje da odbornici, članovi gradskog veća i preostale stranačke šušumige, odrade prljav posao. Pa je tako odbornik Mrkobrat, bez izveštaja o utrošku sredstava, kao predsednik UG Čenćanska jezera, dobio milionsku paricu, da se zasladi, i uradi, ništa. Zoran Stojačić i Dubravka Bengin, članovi gradskog veća i predsednici UG, dobijali su miliončiće za projekte „Učimo decu izradi ikona" i „Učimo decu ozbiljnoj muzici". U ovim akcijama, istakao se i Željko Malušić, aktuelni šef ovdašnjeg SPS-a, kojem je kao vlasniku UG, pripala lepa parica za njegovu privatnu ergelu konja, gde je jedno rasno grlo „kupila" i ovdašnja gradska Ustanova Apoteka?!? I glavni gradski vatrogasci, lepo se ovajdili, jer su uredno i pedantno prosledili sebi samima na uvid projekte, čiju realizaciju, do dana današnjeg, niko živ nije video. Ako ovome dodamo godišnje izdvajanje po 5 miliona za nepostojeći aqua park, čak 7 miliona za demontiranje mosta na suvom koji još uvek stoji na istom mestu, k'o gomila nesreće, sve zrenjaninske nazadnjačke nesreće su po papirologiji odrađene, a zakon to dozvoljava, korektno.

Ideja o trajnom obeležavanju lika i dela Mihajla Pupina u Zrenjaninu nije vlasništvo „La Campanelle". Jaroslav i Robert su klasični plagijatori, moderni, nazadnjački superkorektni izvršitelji slanja i pranja para iz gradske kase. Još početkom devedesetih, tadašnji bardovi grada, Toma Gregović, arhitekta, i pokojni Siniša Mojsin, građevinski inženjer, pokrenuli su konkretnu priču o renoviranju Doma Mihajlo Pupin. Nisu uspeli, jer, kao časnim i uzornim Zrenjanincima, u Miloševićevo vreme ovdašnjih socijalista, nije dozvoljeno da ideju pretvore u delo. „La Campanella" se ovoj ideji prišljamčila uz pomoć Fondacije Mladena Sedlaka, predsednika UG, koji je u nekoliko navrata organizovao promocije i svečane akademije u čast Mihajla Pupina.

U dopisu gradonačelniku Zrenjanina od 14. februara 2014. godine, Fondacija je poslala preporuku za prijem u radni odnos, kako se navodi, gospodina Jaroslava i Gorana Milinkova, inicijatore i koordinatore projekta obnove Memorijalnog Doma Mihajlo Pupin. Jaroslav, profitirao, prodao obraz i postao kićenik lenti na telima kupačica Peskare, što mu, uštogljenom u odelu sa kratavom, sasvim i priliči. Goran je „izvisio", jer se nije „uklapao" u „savršeni" plan legalne i legitimne pljačke gradske kase.

Jaroslav i Robert, dva junačka SNS sina, čelnici MZ Mala Amerika, pokrenuli su u svom kvartu i komisiju za obnovu MZ, gde su izabrali sebe same, na šta su „nakarikali" privatno stranačko Udruženje građana Mihajlo Pupin. I, svi glavni u gradskoj kući, zadovoljni. Osvanuo je i mural na naselju Bagljaš sa likom Mihajla Pupina, valjda jedini dokaz da neko u Zrenjaninu ne zaboravlja lik i delo banatskog genija.

Junački dani pljačke gradske kase, legitimni i legalni, ne prestaju. U međuvremenu, krave na kvalitetnoj ispaši igraju golf na terenu davno predviđenom za sportski objekat, zarastao u korov. Kada kravama pridodamo ovdašnje rasne konje iz stranačkih ergela, nema šanse za dolazak princa na belom konju. Zrenjaninom haraju, samo obični konji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane