Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

Put u sunovrat: čemu nas uče Vođini fatalni susreti sa svojim političkim i poslovnim pogrebnicima

Ološ i Soroš

Druga polovina aprila meseca 2018. godine, može se nazvati početkom "zlog proljeća" za Aleksandra Vučića i njegovo lopovsko preduzetništvo. Na vrata mu je zakucao sin milijardera Đerđa Soroša, distrubuter prljavog novca i loših vesti, a odmah za njim i predsednik američke kompanije KKR, Dejvid Petreus, bivši šef CIA - e. Navodno, obojica su došli iz poslovnih razloga. Da sve ne bude tako grubo, Soroš mlađi se potrudio da kaže kako nije tu samo iz poslovnih nego i "filantropskih" razloga, kako bi pomogao manjine u Srbiji. Ali, šta se iza ove jeftine maskarade vidi?

Nikola Vlahović

Već četvrti put za poslednjih godinu i po dana, sastali su se Aleksandar Vučić i Aleksandar Soroš, sin Đerđa Soroša, ocvalog multimilijardera i globalističkog mešetara iz vremena takozvanog hladnog rata. Ovom prilikom (21. aprila, 2018. godine), sastanak Vučića i mlađeg Soroša imao je "dva smera". Soroš je došao da Vučića obavesti o namerama njegove fondacije da navodno uloži u "manjinsko pitanje" u Srbiji više desetina miliona evra, a pre svega u takozvano "romsko pitanje", a Vučić ga je oberučke dočekao sa molbom da Soroš fondacija obustavi "narandžastu revoluciju" koja se navodno sprema protiv njega.

Podsetimo, prvi put su se Aleksandar Soroš i Aleksandar Vučić sreli u prisustvu Džordža Soroša, u jesen prošle godine. Nepuna dva meseca posle, Vučić i Soroš su se ponovo videli. Istovremeno, Vučić je pokrenuo opsežnu kampanju protiv organizacija i medija koji su kritikovali njegovu vlast - da su strani, Soroševi plaćenici koji hoće da izazovu haos u državi. Ovo su samo neki od naslova u kojima se Soroš označava kao najveće svetsko zlo koje se obrušilo na vlast Aleksandra Vučića:

"Soroš, Kandićka i Rokfeler hoće da nam uvale patku!"; "Soroš za haos u Srbiji dao skoro 4 miliona evra"; "Soroš hoće rat u Srbiji"; "Soroš i USAID udaraju na Srbiju"; "Hrvati buše Srbiju po nalogu Soroša"...Ipak, Vučić je nastavio da se viđa sa Aleksandrom Sorošem i dalje.

Zašto mu je toliko stalo do Soroša, ako u svakoj prilici i on i njegovi nazovi - mediji, optužuju građanske pokrete i opoziciju da "šuruju sa Sorošom" te da svi oni zajedno čine jednu neprijateljsko koaliciju koja hoće da uništi Srbiju? Istina je da Vučić retko i slabo spava (reč je o poremećaju poznatom pod latinskom imenu "Somnilokvia") ali kad se probudi, onda je to onaj isti radikal iz devedesetih koji se pokrio lažnim demokratskim perjem, pa sa neprijateljima Srbije pričao kao sa svojim najboljim prijateljima.

Učestale susrete Aleksandra Vučića sa Džoržom Sorošem i njegovim sinom Aleksandrom diplomatski izvori nezvanično tumače kao pokušaj Vučića da se zaštiti od takozvanih "narandžastih talasanja" ili, rečnikom devedesetih rečeno - "događanjima naroda". Vučić nije svestan činjenice da je već odavno izgubio opštu naklonost Zapada (što se Moskve tiče, ne čeka ga ništa dobro, a u vezi Kosova i Republike Srpske, sve mu je saopšteno i dilomatski i obaveštajno), te se smatra da su njegovi kontakti sa Sorošima samo očajnički pokušaj da lično amortizuje neizbežne predstojeće udare na njegovu diktaturu...

Pored sastanka sa Aleksandrom Sorošem 21. aprila 2018. godine, Vučić se tog vikenda susreo i sa predstavnicima američke kompanije KKR (Kolberg, Kravis, Roberts), na čijem čelu je bivši direktor CIA, general Dejvid Petreus, i koja je većinski vlasnik kompanije Junajted grup, globalnog kablovskog operatera koji posluje i u Srbiji i u čijem je vlasništvu i TV N1.

Očigledno, ni Petreusu ni Sorošu nije smetalo što Vučić svoje političke protivnike pogrdno naziva "Soroševim plaćenicima" i "američkim slugama" niti to što je njegov prljavi letak pod imenom "Informer" toliko puta prozvao i Petreusa i Soroša kako hoće da "ubiju Vučića". Ta gospoda odlično znaju ko je Vučić i sa kakvim čovekom imaju posla. Ne smeta im, jer su im karakteri srodni a svaka ideologija strana. A, i posao je u pitanju, i to prljav i profitabilan. To nekako ide zajedno.

Naime, Vođin medijski magnat, Željko Mitrović, sprema se, uveliko, za bekstvo iz političkog, kriminalnog i špijunskog brloga u kome već sedam godina igra jednu od glavnih uloga (kao i u prethodnim režimima), a ponudu od pola milijarde evra za kompaniju Pink koju je dobio od Petreusa, teško će odbiti (mada je to u Vođinim dnevnim biltenima panično demantovao), tim pre što je u dugovima do guše, a KKR kao favorizovani kupac ima nameru i dugove da otkupi, jer se radi o medijskom pozicioniranju u čitavom regionu, što nema cenu. Izvori iz RTV Pink bliski izbezumljenom Mitroviću, govore da mu je Vučić lično pre mesec dana saopštio u pretećem tonu, da mu neće ometati "transakciju" ukoliko se oko podele plena dogovore (tvrdi se da mu je Vučić doslovno rekao "...država mora da bude obeštećena, jer si od države i stvorio sve to!")

Naravno da samozvani Vođa i dalje veruje da je baš on personifikacija države i da na taj novac lično računa. Isti izvor tvrdi da je Petreus sa svojim timom advokata, naglasio da mu nije važno kako će "unutrašnji konflikt" između Vučića i Mitrovića biti rešen, već da želi jasni definisane tačke u ugovoru, te da je spreman da čeka na realizaciju ovog posla, "ali ne dugo".

Dan pre toga, Vučić se na vrlo ponizan način zahvalio Soroš Fondaciji (koja je za milijardu evra prodala kablovsku mrežu SBB, američkoj kompaniji KKR na čelu sa Petreusom) na zalaganju da sedište inicijative „Integracija Roma 2020", koju vodi Savet za regionalnu saradnju, bude u Beogradu pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i, kako pišu njegovi bilteni: "...izrazio očekivanje da saradnja sa ovom regionalnom inicijativom bude još plodotvornija. Sastanku su prisustvovali članica borda Romskog programa Sonja Liht, direktor Odeljenja za romske inicijative Fondacije za otvoreno društvo u Budimpešti Željko Jovanović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i menadžerka Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU) Dragana Jovanović..."

Vidljivo je, dakle, i laiku, da poklapanje razgovora sa Sorošem i Petreusom podrazumeva i zajedničke interese ova dva opaka recidiva zločinačke politike koju su prema Srbiji vodile vlade Klintona i Obame. Soroš je bio i prvi posrednik prilikom prvog dolaska Petreusa na Balkan i u Srbiju, a kako ovaj američki general (bivši komandant američkih snaga u Avganistanu i kasnije šef CIA -e) nije iz službe izašao kao milijarder, nego sa običnom službenom otpremninom, onda je jasno zašto pojedini američki mediji smatraju da je on (Petreus), samo računopolagač Soroševog novca. Ako je to tačno, Soroš je sam sebi prodao SBB u Srbiji, a Vučićeva vlada mu je pomogla u tome. Predsednik Tramp ima ozbiljnu nameru da Soroša starijeg i mlađeg, stavi na optuženičku klupu. Hoće li i Vučić sa njima?

Konačno, treba reći i da su loše zamaskirani kriminalni poslovi Vučićevog režima i doveli do toga da Trampova administracija, tačnije Stejt department, u svom najnovijem godišnjem izveštaju o stanju ljudskih prava u Srbiji (od 20. aprila 2018. godine), govori o tome da su "...nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u privatnost, trgovina ljudima i nasilje nad medijima..." stvarnost sa kojom se treba suočiti što pre.

I bivši visoki funkcioner Stejt departmenta, Majkl Karpenter, oglasio se ovih dana (citirao ga je "Glas Amerike") povodom Srbije i problema na Balkanu rekavši da "...srpskim građanima trenutno nisu potrebne lekcije o tome da treba da biraju jedno ili drugo (Istok ili Zapad)...To je pogrešan okvir. Pravi je da treba konsolidovati demokratiju, obezbediti strane investicije stvaranjem dobre poslovne klime, početi integraciju u institucije EU, a zatim imati srdačan odnos sa Rusijom, ali bez iskorišćavanja..."

I Karpenter ponavlja da su u Srbiji najveći problemi nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija i ugrožavanje ličnih prava svih građana, te da razne "misije" (poput Sorošove), Srbiji ne donose ništa dobro, a da SAD moraju da pomognu i Srbiji i celom Balkanu tako što će stati u odbranu ljudskih prava i suprotstaviti se narastajućem kriminalnom poretku koji seže do vrhova vlasti.

Vučić, očigledno, ne zna ili ne želi da zna, ne čuje i ne vidi, šta se dešava u svetu i oko njega. Uskoro odlazi u Tursku, na noge svom političkom uzoru, Redžepu Taipu Erdoganu, čoveku koji sprovodi teror nad sopstvenim narodom, davi medije i u zatvorima drži na desetine hiljada ljudi. Da je samo površno pročitao izjavu američkog generala Džemsa Džounsa (koju su preneli svi relevantni svetski mediji), da su "američko - turski odnosi u ozbiljnim problemima" i na granici potpunog prekida (vojna baza Indžirlik je skoro proglašena neprijateljskom teritorijom i kod ekstremista u Turskoj označena kao "legitimna meta"), možda bi nešto i shvatio. Ovako, našao se razapet na truloj dasci, između Nemačke kojoj su se na Balkanu isprečile SAD i Rusija, i Turske koju, svaka na svoj način, i dalje kontrolišu dve najveće svetske sile. Zato je njegov najnoviji susret sa mlađim Sorošem, putokaz u neizbežan sunovrat.(Ruski predsednik Putin zabranio je Soros fondaciju, isto kao i mađarski premijer Orban, a nije poželjan ni u Kini...)

Tamo gde je Soroš plaćao, korumpirao i podvodio, nije ostao ni kamen na kamenu. To znaju i opljačkani građani istočne Evrope i dobar deo takozvanog trećeg sveta.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane