Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

OTIMANJE

Branko Dragaš

Svi totalitarni sistemi lažu i otimaju na isti način. Pitanje je samo veličine laži,veličine otetog i surovosti u načinu otimanja.Režim sumanutog, patološkog lažova Vučića je prešao sve granice normalnosti.Njegove laži su antologijske.Pritisnut od krstaša, on više ne zna ni kud udara i ni šta priča.Izjava da on Briselski sporazum zna napamet i da mu neko pokaže gde piše da se ZSO formira po kosovskim zakonima, potpuno je debilna, jer u Briselskom sporazumu član 4. upravo jasno piše da se ZSO formira u skladu sa kosovskim propisima. U još tri dokumenta to izričito piše.

Kako je moguće da čovek koji zna napamet sva ta dokumenta, koji ih je potpisao, koji je pravnik i koji je, kako se hvali, najbolji student prava u istoriji pravnih nauka, ne zna šta je potpisao i ne zna šta piše u tim potpisanim dokumentima? Morate da priznate da je to šizofreno.

Zbog toga je opravdano da tražimo da se, u ovim teškim istorijskim trenucima za sudbinu Kosmeta, kada je predsednik države uzeo na sebe tu veliku odgovornost da konačno reši taj problem, uopšte ne objašnjavajući javnosti čemu tolika žurba, kada je sve palo na njega, kada, kako se žali, trpi strašne pritiske i kada se sam bori protiv svih, sasvim je opravdano da građani traže da se ispita opšte zdravstveno stanje predsednika države.

Pošto je pokazao da ne zna šta piše u dokumentima koje je potpisao, mada tvrdi da ta dokumenta zna napamet, onda moraju psiholozi i psihijatri zvanično da se izjasne, posle obavljenog pregleda, da li je predsednik države uračunljiv i da li on može da vodi državu.

Istovremeno, stručnoj medicinskom konzilijumu građani će dostaviti dokumentovano sve neverovatne laži koje je Vučić javno izgovorio u poslednjih šest godina i to će biti sasvim dovoljno da medicinska struka donese dijagnozu o psihičkom stanju predsednika.Zaključak medicinskog konzilijuma je važan istorisjki dokument, jer možemo da tražimo da predsednik države podnese ostavku, jer više nije sposoban da upravlja državom, i možemo svetskoj javnosti da objavimo da se svi potpisi koje predsednik bude stavio na neke njegove međunarodne ugovore ne priznaju, pošto sve što potpiše je u suprotnosti sa Ustavom i sve što potpiše neće biti priznato od strane Srbije, jer predsednik ne zna šta potpisuje.Učili su nas roditelji od malena da ne lažemo i da ne krademo.

Ali, predsednik Srbije očito nije imao dobar porodični odgoj.Naš pametni narod kaže - ko laže, taj i krade! Kartel Ace Dramosera krade na svakom mestu i u svakom trenutku.Pošto se tužilaštvo, sudovi i policija plaši da se zamere ovom ucenjenom manipulatoru i prevarantu,pošto ništa ne preduzimaju da se zaustavi biblijska korupcija i krađa u opljačkanoj Srbiji, nakon smene ovog izdajničkog režima svi učesnici ove organizovane krađe države i građana moraju biti procesuirani i mora im se, prema novim zakonima, sva imovina da konfiskuje,jer je to jedina prava kazna za te nitkove i razbojnike,onda ću u ovom tekstu da pokažem, na osnovu zvaničnih izveštaja o budžetu, kako funkcioniše to otimanje novca od privrede i građana.

Pratićemo podatke u periodu 2012-2016, sa osvrtom na 2017.godinu, period kada je žuti mafijaški kartel zamenjen izdajničkim kriminalnim kartelom Ace Dramosera. Ništa se nije promenilo, samo su pljačke bile sve veće i sve veće sluđivanje, vređanje i ponižavanje srpskog naroda. Javni prihodi 2012 iznosili su 1.472 milijarde dinara, dok se 2016 popeo na 1.842 milijarde dinara i 2017 na 1.973 milijardi dinara. To znači da su javni prihodi porasli 2012-2017 za 501 milijardu dinara ili preko 4,2 milijardi evra, što je povećanje 34%.

Ako je zvanična inflacija, koja se drži pod kontrolom i lažno se statistički prikazuje,bila svega 3,8% i ako je stopa privrednog rasta bila puzajućih 0,83%, kako je onda moguće da se javni prihodi uvećaju 34%? Iz kojih izvora su se, gospodo drugovi,uvećali ti javni prihodi? Pogledajmo na preseku 2016/2012 i videćemo kako funkcioniše ova totalitarna vlast.Poreski prihodi su se povećali sa 1.469 milijardi dinara na 1.833 milijardi dinara, što je povećanje od 364 milijarde dinara, ali struktura poreza pokazuje da je došlo do rasta PDV na uvozu sa 250 milijardi dinara na 338 milijardi dinara ili 88 milijardi dinara, dok je PDV u zemlji pao sa 114 milijardi na 112 milijardi dinara ili za 2 milijarde dinara. Šta ovo znači?

Budžet države se puni uvozom robe, dok opada porez u zemlji, jer nema privredne aktivnosti, što pokazuje stopa privrednog rasta 2012-2016 od bednih 0,65%. Kada država vodi ekonomsku politiku u kojoj stimuliše uvoz da bi napunila sve prazniji budžet, onda je to isto kao kada narkoman uzima sve veću dozu droge verujući da će se tako izlečiti.

Stimulisanje uvoza na štetu izvoza vrši se stabilizacijom kursa dinara, koji je potpuno nerealan, precenjen je dinar da bi povlašćeni partijski tajkuni uvoznici mogli da ostvaruju ekstra profite i isplaćuju dobre provizije političkom ološu na vlasti.Precenjen dinar pojeftinjuje robu iz uvoza, sve više se uvozi strane robe, trpi domaća proizvodnja koja ne može da se nosi sa stranom konkurencijom koju stimuliše domaća ekonomska politika, raste spoljno-trgovinski deficit, koji se kreće od 4,4 -4,8 milijarde evra svake godine, pokazao sam da smo od 2001. do danas tako izgubili preko 90 milijardi evra,dolazi do odliva kapitala iz zemlje i država mora da se zadužuje da bi nekako funkcionisala.

Povećanje javnih prihoda je usledilo sve većim opterećenjima na privredu i građane. Tako su akcize porasle sa 118 milijardi na 279,9 milijardi, nedavno poskupljenje goriva pokazuje da se nastavlja taj negativan trend.Pošto smo otvorili granice za slobodnu trgovinu, što je dovelo do potpunog uništavanja domaće proizvodnje, carine su prošle godine donele samo 37,9 milijardi dinara.Neporeski prihodi porasli su sa 176 milijardi na 247 milijardi ili ogromnih 71 milijarda dinara.

Neporeski prihodi su: naknade, takse,penali i kazne koje plaćaju privrednici i građani.Ovako veliki iznos neporeskih prihoda i njihov nenormalan rast pokazuje totalitarizam okrutne vlasti koja otima novac od privrede i građana. Toga smo svi svesni, jer su sve veće pretnje i sve veće kazne,takse i naknade. Poseban problem, koji iskrivljuje pravu sliku stanja budžeta, predstavlja povraćaj PDV-a koji se ne isplaćuje i koji je narastao sa 121 milijarde na 171 milijardu dinara ili 50 milijardi dinara, pokazuje odnos vlasti prema svojim privrednicima. Dobro je poznato da privrednik, kada traži povraćaj PDV-a, dobija u goste poresku policiju, kao neke janičare, koji zastrašuju privrednike i tako represivnim merama pokušavaju da što više novca ostane u bužetu, koji se, kao što smo videli, puni iz poreza na uvoz i sve većih opterećenja privrede i građana.

Zaključak analize javnih prihoda, ovakva ekonomska politika na duži rok je neodrživa. Stalnim povećavanjem javnih prihoda, otimanjem od privrede i građana, nema nikakve stope privrednog razvoja, neralan kurs dinara, lažno prikazivanje inflacije, stimulacija uvoza,kažnjavanje, represija, zastrašivanja i stvaranje atmosfere stalnog vanrednog stanja, može da traje neko vreme dok se građani, koji ovolike terete ne mogu da izdrže, ne pobune. Kada će se građani Srbije da se pobune? To je pitanje koje izlazi iz ove ekonomske analize.Pitanje je - koliki je prag izdržljivosti naših osiromašenih i nezaposlenih građana? Svake godine preko 50.000 radno sposobnih građana beže iz države koja sprovodi ovakve represije. Umesto da se to iseljavanje spreči promenom ekonomske politike i stvaranjem poslovnog ambijenta za dvocifrene stope privrednog rasta, nesrećni Aca Dramoser, neznalica i lenjivac, nema dana radnog staža u privredi i na tržištu, hvali se kako na izgradnji auto-puteva i njegovom čedu Beogradu na vodi rade albanski radnici.Na strani javnih rashoda primećujuemo da su se javni rashodi od 2012 -1.717 milijardi povećali 2017 na 1.921 milijardi dinara, odnosno da su povećani za 204 milijardi dinara ili skoro 2 milijrade evra.

Ovaj podatak nam govori da nema štednje u bankrotiranoj državi.Sve priče Dramosera o štednji i protestanskoj etici, koju moramo mi, Srbi, varvari i neradnici, da usvojimo, menjajući naš drevni pogrešan mentalni skop, potpuna su laž.Bahata vlast se razbacuje na sve strane.Smanjivanje plata u javnom sektoru, koje su 2012 iznosile 472 milijarde na 417 milijardi dinara, i nastala ušteda od 45 milijardi dinara, kojom su se marketinški toliko hvalili, pojedena je rastom rashoda za robe i usluge koje su do 2016 porasle sa 238 milijardi na 283 milijarde dinara ili tačno tih 45 milijardi dinara, da bi se u 2017 uvećali na 302 milijardi dinara.Namerno su smanjili plate u javnom sektoru, što je dovelo do drastičnog bekstva lekara i medicinskog osoblja iz zemlje, što je pogubno za naše državne i nacionalne interese,svake godine oko 40.000 ljudi više umre nego što se rodi,sve je urađeno samo da bi povećali troškove države za robe i usluge, jer se na tim plaćanjima mogu da ugrađuju i da uzimaju provizije na tenderima.

Posebno je zabrinjavajuće što se duplirala kamata na uzete kredite, porasla je sa 68 milijardi na 131 milijardu dinara i to je dokaz da se država zadužuje sve više, da vlast nema nikakvu ideju kako da se ta spirala zaduživanja prekine, nego se nastavlja sa bećarskom politikom rasprodaje države i njenih teritorija i uzimanja kredita samo da bi se opstalo na vlasti.Plan za ovu godinu je da se država zaduži 858 milijardi ili 7,28 milijardi evra, kako bi vratila dospele glavnice i isplatila sve prispele kamate. Napominjem, da država plaća oko 1,2 milijarde evra kamate na uzete kredite, ali da isto toliko 1,2 milijarde evra plaća naša privreda i građani, što znači da privreda i građani moraju, jer na njih padaju oba zaduženja, da vrate godišnje 2,4 milijarde evra.Kako je prošle godine stopa privrednog rasta bila jedva 1,5% i ako uzmemo,radi poređenja, da je tačan taj falsifikovani podatak da je BDP 34 milijarde evra, što je velika prevara o kojima estradni plaćeni ekonomisti ćute, onda to znači da je prošle godine Srbija uvećala BDP za 510 miliona evra, dok je samo za kamate morala da isplati 2,4 milijarde evra.

Ne morate da budete uopšte ekonomski obrazovani, dovoljno je da imate mrvice srpske narodne pameti, da shvatite šta nas čeka. Ponavljam, sve je ovo rađeno na lažnom izveštaju o BDP, koji je naduvan na tekućim , inflatornim cenama, baziranim na precenjenom dinaru, koji se namerno drži znatno ispod njegove tržišne vrednosti, samo da bi okupaciona vlast mogla dalje da nas zadužuje, pljačka, laže i da manipuliše siromašnim i porobljenim narodom.Takvo stanje je neodrživo.

Nemoguće je da se kurs drži tako dugo pod kontrolom. Kada kurs bude eksplodirao potpuno će uništiti lažnu sliku brbljivog i napadnog Demagoga. Ni tako kontrolisani kurs ne može da sakrije drastičan pad potrošnje u Srbiji, koja je 2011 iznosila 8,028 milijardi evra da bi se danas to prepolovilo na nekih 4,4 milijardi evra.

Moj kolega Dragovan Milićević je izračunao da je kupovna moć 1980 godine za 63% veća nego kupovna moć 2017. godine, što najbolje govori o dubini naše propasti. U martu mesecu je bila rekordna zaduženost - 585.441.630 evra i to pokazuje da se nastavlja naše srljanje u ponor iz koga se ne možemo izvući praznom pričom i blebetanjem, nego moramo da dobijemo na čelu države ljude koji su stručni, pošteni i koji znaju da ekonomski vode državu, jer samo velikim znanjem, radom i dobrom organizacijom možemo da izađemo iz današnje katastrofe. Kako na tržištu nema besplatnog ručka, kako nam niko neće ništa da pokloni, onda nam je ostalo da se oslonimo na naše nacionalne resurse i da na tim nacionalnim resursima napravimo uslove za bolji život. Moramo da zaradimo bolji život. To je suština ovog pisanja. Imamo sve resurse to da postignemo. Potrebno je samo da srušimo totalitarni sistem vlastu, u takvom sistemu, videli smo, samo se laže, krade i otima, da takav nakaradan sistem zamenimo novim sistemom neposredne demokratije u kome će nas voditi stručnjaci koji znaju posao i rodoljubi koji vole Srbiju.Biće nam bolje kada prestane da se laže i krade!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane