Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Zrenjanin u zamci naprednjačkih vožnji i godini jubileja

Biciklom do Rumunije, autobusom do Niša

U „obilju" ponuda gladnom i žednom Zrenjanincu, koji, da mu se još jednom ponudi ovakav život, ne bi preživeo, gradski SNS-SPS funkcioneri se „razmahaše" istorijskim jubilejima. Evo, već 20 godina fabrika tepiha Proleter je u stečaju, što je nezvanični svetski rekord, na šta su vlasnici grada iz nazadnjačkih raskošnih kancelarija, veoma, veoma ponosni.

Zoltan Horvat

Prvi čovek grada iz „rasadnika" vrhunskih politikanata, Kleka, ponosno je proslavio pedesetu nagradu za, tamo nešto sa slikanjem i hvalisanjem do lokalnog medijskog neba, a jubileje, skoro petogodišnjicu, beleže i veličanstvena neispunjena obećanja o izgradnji biciklističke staze do Rumunije, Aqua parka, karting staze...Jel' ga neko lupao po jeziku, nije, morao je svoj prelazak iz DSS-a u „pobednički" tabor „pojačati" serijom jubilarnih obećanja. Čestitke za serijal jubileja mu stizale sa svih botovskih stranica facebooka, na šta je, ispred i u ime svih građana Zrenjanina, veoma, veoma ponosan.

Prezaposlen i raspamećen jubilejima, gradonačelnik je prošle srede najsvečanije (fotografije preplavile sajt Gradske kuće) uručio 60 automobilskih sedišta za bebe rođene ove godine u Zrenjaninu. Jes' da samo tri bebe imaju motorizovane roditelje, ali, jedan od ponosnih očeva se dosetio, pa je umesto kolekcionarstva, prodao sedište u pola cene. Snađi se kako znaš i umeš da porodično preživiš, jer svečarska fotografija sa gradonačelnikom, pa još iz stranke kojoj ne gine političko groblje, za nekoliko godina neće vredeti ni žutu banku.

Jubilej, pedeseti, beleže i sendvičarski autobusi iz Zrenjanina, koji su se, po obavezujućem, amo-tamo po Srbiji, obreli i u Nišu, u znak masovne „podrške" otvaranju već otvorenog pogona od istog visokog čoveka. Jubilarno je i u ovdašnjoj policiji, sudovima i tužilaštvu, gde se beleže „hiljadarke", enormni jubileji fantastičnih rezultata: hiljadito hapšenje golja, hiljadito izricanje drakonske presude za dug od 630 dinara za neplaćenu, ali potrošenu električnu energiju (uz obavezno isključivanje). U slučaju krivična prijava Dalibora Bubnjevića, glodura lista Zrenjanin protiv Mirka Krlića, republičkog SNS poslanika zbog navodnog šaketanja u elitnom hotelskom klozetu, jedan od zamenika javnog tužioca veoma, veoma pažljivo razmatra slučaj, i čeka direktivu odozgo. U prevodu, papire u fioku, donju, pažljivo zaključati...Dal' samo jedan od pomenutog dvojca, jubilarno, čak šest godina pohađao gimnaziju, dal' je temeljno utvrđivao gradivo, to niko živ ne zna, ali, dojučerašnji pajtosi sa RTV Santos na veoma transparentno nazadnjački način, pokazuju sugrađanima, da je guzica u „zaštićenoj" fotelji, najprofitabilnije zanimanje u Zrenjaninu.

Svi funkcioneri u Gradskoj kući imaju i svoje zamenike, koji izvršavaju nedotupavne zahteve nazadnjačke centrale. I predsednik skupštine ima svog zamenika, tačno pedesetog jubilarnog zamenika u zrenjaninskoj nazadnjačkoj hijerarhiji, i sekretar skupštine takođe ima svoju zamenicu...Jes' da se grubo krši zakon i statut, ali, koga je briga za sprdnju sa državom. Možda ovdašnju opoziciju? Malo morgen, LSV je nedavno proslavio dve fascinantne decenije istog sastava ljudi u gradskom odboru (a u vlast sa nazadnjacima bi, koliko sutra), dok se u „raspaloj gradskoj kokoši" (rijaliti termin sa skupštinskog zasedanja), beše li to DS, Alisa Kockar upinje da sa čelnog lokalnog mesta istisne Gorana Kaurića. Gradski oci jedva dočekali, osvetnički prema strankama gde su se „kalili", pa im uručili i jubilarni deseti komunalni račun, koji danas, nema ko da plati. Jad, tuga i opozicioni čemer, al' za utehu, jubilaran.

Ni bivši gradski zaštitnik funkcionera od građana ne može bez jubileja. Nova zaštitnica je u donjoj ogromnoj fioci pronašla 300 zahteva očajnih građana za pomoć u sprovođenju zakona. I zaštitnica ima zamenicu, dal' suprugu aktuelnog SPS funkcionera, odbornika, takođe jubilarca. Nakon petoktobarske bežanije, vratio se u „staro jato", što je čak trostruka dobit za skladan i harmoničan porodičan život u Zrenjaninu: supružnici žive zajedno, viđaju se i na poslu, a najlepše divane u stranačkim prostorijama u zgradi bivšeg komiteta, danas ruglu u centru grada. Milina.

Jubilej beleži i samostalni odbornik Velemir Cvetkov, do juče vredan lokalni izvršilac svih naloga centralističkih stranaka, danas trule opozicije. Jedan jedini je odbornik, a moguće je to i u Zrenjaninu, neisprljan, čist, i nikome ništa ne duguje. Čak i flašicu vode nosi sa sobom na skupštinska zasedanja, jer pult sa hranom i pićem zaposeda jubilarna nazadnjačka većina.

Zrenjaninskim jubilejima nema kraja. U ovdašnjoj filijali za nezapošljavanje stranački nepodobnih, lentu jubilarnog petohiljaditog koji je „izvisio" za posao nakon uredno „spakovanog" slanja kod navodnog poslodavca (već primljeni podobni), nije dobio izvesni Predrag, sa jubilarnim stažom od 25 godina u filijali za nezapošljavanje. Gospođa Mijatović, direktorka, jubilarna gradonačelnikova ljubimica, uvek je na raspolaganju odgovornima za neodgovorno rukovođenje gradom, neumorno se druže, najčešće na jubilarnim proslavama zatvorenog tipa (elita se povlači u zaključane prostorije uz iće i piće). Da ih čovek zajedno vidi pred bivšom fabrikom tepiha koja beleži jubilarnu dvadesetogodišnjicu stečajnog stanja, nema šanse. Veoma je originalno, ne i smešno, da stanovi solidarnosti na Bagljašu u dve zgrade u ulici Franje Kluza, koji se svečano i jubilarno otvaraju, zaista idu u „prave ruke". Jedini uslov koji potencijalni stanar mora da ispuni je, 90 hiljada dinara mesečnog prihoda. Tu pamet staje, ali, neki, opet, jubilarci Gradske kuće, zadovoljno trljaju ruke. Politika je biznis, surovi, što su građani siromašniji, to je elita bogatija. Jubileji se nižu, svečane trake se na istim mestima, jubilarno presecaju po nekoliko puta...

Na slogan „Iš iz Niš", reagovali mladi zrenjaninske opštine. Kako pročita zamenik gradonačelnika na nekoj od jubilarnih proslava, mladi su najveće bogatstvo grada. I ove godine, biće dobar izvoz, komentar k'o iz topa, jer je prošle godine, samo iz Mužlje nadomak Zrenjanina, u inostranstvo otišlo čak 330 porodica. Frapantna, cifra jubilarčić. Dal' se neko uzbuđava u Gradsku kuću? Imaju oni svog stojka, mislimo na Jožefa Stojka, profesora u mužljanskoj školi Servo Mihalj, koji na sednicama gradskog veća priča bajke o napretku ovog sela, gde je svaka treća kuća, sa pristojnom okućnicom, prazna. Srednji Banat je i Hetin, selo žitištanske opštine, gde ima samo 280 duša. U Višnjićevu se u poslednjih deset godina nije rodilo ni jedno jedino dete, što je, opet, povod za jubilej. Jubilejčine nazadnjačke Gradske maćehinske kuće, nemaju ni stida ni srama, jer, za sve što je propalo u Zrenjaninu, a propalo je načisto, krivac je DS. Ne preletači u nazadnjaštvo, no bivši čopor ovdašnjih funkcionera.

Jubileji u Zrenjaninu su baš (ne)ozbiljna tema u trenutku kada, sve „vrišti" od nemoći aktuelnih jubilaraca, i bede podanika. U Cinestaru premijeru nekog novog holivudskog blokbastera, gleda čak desetoro ljudi, i to je jubilarna cifra.

Brojka sedam nije jubilarna, ali, tačno toliko menadžera ima ovdašnje javno preduzeće Sportski objekti. Šta se menadžeriše u bivšem gradu sportova, to znaju rođaci i pajtosi nazadnjačkih funkcionera, pažljivo raspoređenih i u ovom javnom preduzeću na teret gradske kase.

Na kraju banatske sage o jubilejima, ipak, jako dobra vest za proizvođače u Srbiji. Za večernje i ranojutarnje stajlinge ovdašnjih funkcionera po restoranima i birtijama, zadužen je Rubin iz Kruševca.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane