Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Kako je Vučićeva politika klevetanja, kompromitacije i podmetanja sustigla i ratne veterane

Ćeraćemo se još

Kad god izgleda da su građani u Srbiji u mnogim oblastima dotakli apsolutno dno i da dalje propadanje nije moguće, vlasti ove napaćene zemlje iznađu novu prevaru i pokažu nam da do dna ima još mesta za propadanje. Posle opasne štetočine Aleksandra Vulina i njegovih razbojnika koji su ojadili ratne veterane, invalide rata i njihove porodice, izgledalo je da gore nema, ali...

Željko Vasiljević

Smenom Aleksandra Vulina sa mesta ministra za boračka pitanja ukazala se nada u ispravljanje nepravde i bezakonja koji su harali pod vođstvom ove nesrećne ličnosti kojoj je laž toliko pomutila razum, ako ga je ikada i imao, da ni on i njegovi slepi poslušnici nisu više znali što je realnost a šta fikcija. Novi ministar Zoran Đorđević je u početku pokazivao neke znake razuma i tvrdio je da će uvesti nova pravila u odnosu države odnosno ministarstva i srpskih veterana, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca ali ne lezi vraže to je trajalo samo do donošenja prvih odluka. Da su u laži kratke noge najbolje se videlo, po ovom ničim zasluženo ministru, koji je svoje lice pokazao posle samo par meseci i dokazao da ili ništa ne zna ili se pravi da nije obavešten a moguće je da je u njegovom slučaju oboje što će se na kraju pokazati kao pogubna kombinacija.

Davao je na sastancima sa predstavnicima veteranskih organizacija krupne izjave, velika obećanja o popravljanju položaja ove populacije jer on kao učesnik ratova zna šta znači biti borac. Na svaku kritiku prethodnog ministra koji je ostavio haos i pomor on je obećavao da će popraviti situaciju i ispraviti sve protivzakonske odluke kojih je bilo i previše u prethodnom periodu.

Na žalost, jedna od prvih odluka koju je ovaj ministar potpisao a tiče se ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca je da se po njegovoj odluci neće vršiti usklađivanje primanja ovih lica po važećem zakonu već će se celu godinu obračunavati po proseku iz novembra meseca 2017. godine.

Da bezobrazluk bude veći i kršenje zakona očigledno jasno se vidi iz preambule odluke kao i iz obrazloženja. Naime u oba dela odluke se poziva na važeći zakon a u obrazloženju se čak i citiraju odredbe člana 28. Zakona o osnovnim pravima boraca...ali se onda ovaj, stvarno ničim zasluženo ministar, usuđuje da svojom odlukom promeni važeći zakon i odluči:

1. Obračun primanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite u 2018. godini vršiće se na osnovu statističkih podataka o iznosu prosečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosaza mesec novembar 2017. godine u iznosu od 47.575,00 dinara

2. Usklađivanje isplaćenih iznosa iz oblasti boračko-invalidske zaštite za 2018. godinu , vršiće se jednom godišnje

Možda ministar Đorđević i nije najveći krivac zbog nepoznavanja propisa jer nije imao vremena i mesta gde da se sa njima upozna, ali je jedini krivac zbog izbora tima saradnika koji su po službenoj dužnosti morali da ga upoznaju sa svim propisima iz ove oblasti i da ga savetuju kakve odluke sme a kakve ne sme da donosi. Sami su birali, ako su birali, svoje najbliže saradnike, državne sekretare, pomoćnike ministra, savetnike i ostalu brojnu bratiju za koju argumentovano možemo reći da nemaju pojma o zakonima a još manje o odnosu države prema herojima koji su tu istu državu branili po ratištima bivše Jugoslavije.

Da li su za ovu odluku odgovorni državni sekretar Negovan Stanković (koji je već bio državni sekretar i nije moguće da on nije znao važeći zakon a uskoro će se i saznati kakve stavove po ovom pitanju je zastupao), pomoćnik ministra Zoran Milošević, pomoćnik ministra pukovnik u penziji Saša Trandafilović (mnogima poznatiji po prezimenu Trandafilovski i haosu koji je ostavio iza sebe u oblasti penzionog sistema vojnih lica), general u penziji Slavoljub Janićijević ministrov šef kabineta ili neko od brojnih savetnika, ali stoji činjenica da za ovako bezobrazno i drsko kršenje zakona odgovornost snosi ministar lično.

Koji su njegovi motivi za ovaj državni kriminal, ako ne udovoljavanje njegovom vođi Aleksandru Vučiću koji kao najveći politički domet smatra lažni suficit budžeta a to što mu narod gladuje i jede na plejbek otvarajući usta ispred televizora dok gleda Pink, Hepi ili RTS njega ni njegove ministre ne zanima.

Ratni veterani sigurno više neće trpeti ministrov zulum i samovolju kao ni kriminalna kršenja zakona već će o ovome obavestiti sve međunarodne institucije, ambasade svih značajnijih zemalja, sve institucije EU naročito one koje se bave kontrolom poglavlja 23. i 24.

Možda se motiv za ovakav odnos prema srpskim ratnim veteranima može tražiti i u rečima i politici "gospodara" Aleksandra Vučića da su Srbi izgubili rat 1999. godine. Srpski heroji nisu taj rat izgubili u vojničkom smislu već su se sa svom opremom i naoružanjem povukli sa teritorije Kosova i Metohije a da li su političari među kojima i Vučić, tadašnji ministar informisanja izgubili dobijene bitke to je već drugo pitanje. Sa ove vremenske distance i brojnih sumnjivih odluka, izgleda da su oni svesno zbog malo ili mnogo lične koristi prodali i naše vojničke pobede, naš narod za koji smo ratovali i stradali kao i zemlju sa svim bogatstvima.

U naletu svojih nekontrolisanih emocija i misli koje su uslovljene ko zna čime, Vučić izjavi da je u periodu 2004.-2011. vođena katastrofalna politika, sa čime moramo da se složimo i da su mnogi problemi za ovaj narod i državu nastali u tom periodu. U tom periodu su strancima prodate mnoge vredne kompanije, mnogo zemljišta i prirodnih resursa u to vreme su donete i neke od pogubnih političkih odluka kao što je rezolucija UN i prihvatanje readmisije i tako dalje.

Ali upoređujući sa sadašnjim stanjem i sadašnjom politikom to je bilo zlatno doba i danas upoređujući ga sa Vučićem Tadić dođe kao rodoljub i njegovi pogrešni politički potezi a bilo ih je bezbroj, izgledaju kao dečija igra.

O zaduženosti zemlje u tom periodu i danas je izlišno govoriti jer je dug danas skoro duplo veći nego tada, o uticaju Srbije na život kosovskih srba i postojanje prerogativa srpske države na KiM tada i danas besmisleno je i upoređivati, o pravima radnika i ostalih građana koji su tada važili danas možemo samo da sanjamo. Ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca tada nisu razmišljali o borbi za poštovanje zakona jer se to podrazumevalo već smo vodili bitku za popravljanje položaja i proširenje prava a u toj borbi smo često imali zapažene uspehe.

Danas se borba ratnih veterana sa državom vodi isključivo u oblasti poštovanja zakona, redovnosti isplata koje kasne sve više i sve češće, pod raznim izgovorima, poštovanja zakona u oblasti ortopedskih pomagala u kojoj je haos vrlo uočljiv, vraćanja beneficija iz prethodnog perioda na osnovu odluka lokalnih samouprava.

Veterani kažu da za svoju propast ipak moraju da sagledaju i sopstvenu odgovornost jer, bez obzira na sve manipulacije i izborne krađe, nisu, kako kažu, imali snage da se suprotstave sopstvenom nestajanju koje im je režirala Vučićeva politička mafija.

Ipak, niko od njih se neće pomiriti sa sudbinom i mnogi će se u borbi protiv njega pridružiti opljačkanim, prevarenim i ogorčenim građanima.

U jednom od poslednjih otvorenih pisama upućenih samozvanom Vođi, ratni veterani između ostalog kažu: "...Vučiću, sa velikim žaljenjem konstatujemo da je vreme tvoje vladavine, jer jedino ti vladaš i odlučuješ o svemu u ovoj zemlji jer si ti predsednik države, predsednik Vlade, ministar u svim ministarstvima, gradonačelnik i predsednik svih opština a u poslednje vreme primećujemo i da ti mesne zajednice ne promiču a kada je privreda u pitanju tu si prvi i jedini iako u životu nisi zaradio ni jedan dinar izvan politike, nisi sazidao ni kokošinjac a odlučujuš o svemu, najgori period u novijoj srpskoj istoriji. Mora ti se priznati da si majstor manipulacije i zaluđivanja ovog naroda, mada ti i laganje stranaca dobro ide a rezultate tih laži ćemo uskoro videti jer svako može da laže koga i koliko hoće ali ne može dokle hoće.

Do juče si se pred narodom hvalio Putinovom podrškom a danas posetu Erdoganu 7. maja na dan Putinove inauguracije ne predstavljaš kao jasnu poruku da je kraj lažima i pretvaranjima. Na tvoju ali i na našu žalost i zapadni mrzitelji Srba i Srbije nemaju više razumevanja za tvoje prenemaganje već traže realizaciju datih obećanja. Da zlo za tebe bude veće, gospodari su ti uglavnom poražene snage ili oni čija moć svakog dana opada u svojim zemljama i među njihovim građanima ali će oni u ambis njihove propasti povući i nas zahvaljujući tvojoj nesposobnosti i nesamostalnost da donosiš ispravne i pravovremene odluke..."

Istina je, kucnuo je zadnji čas da se pruži masovni otpor ovom opasnom veleizdajniku, koji je u relativno kratkom roku napravio toliko štete za Srbiju, srpski narod i sve građane, da će decenije trebati za oporavak, kako ekonomski, tako i duhovni, civilizacijski.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane