Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Diktatori u Ankari

......

Dva osvedočena tiranina, Aleksandar Vučić i Redžep Taip Erdogan, sastali su se nedavno u Turskoj, a prema izveštajima njihovih režimskih medija, imali su teferič kakav u Ankari nije skoro viđen. Kako i ne bi, kad se ovakva dva orijentalna despota, svako u svojim državama-satrapijama, takmiče ko će više građana da strpa u zatvor, ko će više medija da ugasi i ko će bolje da proganja novinare, da ih prebija i tamniči. Istina, Erdogan je jači, ima više vojske i policije, a i zatvorskog prostora. Vučić se bavi masovnim hapšenjima za potrebe svoje propagande. Hapsi i zatvara građane mahom bez dokaza. Erdoganu i njemu ne trebaju nikakvi dokazi. Ni sudije ni kadije im ne trebaju. Vučiću treba ozbiljan hećim (doktor) da ga odavde u psihijatarsku ustanovu, a Erdogana čekaju bukagije.

Ipak, dvoje ovakvih apsandžija, surovih autokrata, našli su načina da pomognu jedan drugom kako bi njihove brutalne falange što duže ostale na vlasti. Erdogan je Vučiću obećao kako će velike turske kompanije zaposliti sirotinju na jugu Srbije, da rade za sirotinjsku nadnicu, da će izgraditi auto-put Sarajevo-Beograd, da preseku na pola Republiku Srpsku i spoje sandžačke Bošnjake sa njihovom navodnom "maticom".

Tu se i Vučić isprsio pa je Erdoganu ponudio celu Srbiju, da uzme šta god hoće, da gradi koliko mu drago i da se pruži ako može i do Beča, što srpski vazali nisu ni u srednjem veku uradili u vreme procvata Otomanskog carstva.

I dok su tako njih dvojica na mekim dušecima u Ankari divanili "kako će nas biti i mučiti i vaditi naše oči čarne", iz sedišta Evropske unije u Briselu stiglo je obaveštenje da države kandidati za ulazak u EU ne mog da računaju na pristupne fondove ukoliko krše ljudska prava, guše medije i protive se uvođenju pravne države. Ali, to do Vučića kao da nije stiglo, njega zanimaju samo brze pare. A, Erdogan je digao ruke od Evrope (niti ona njemu odgovara niti on Evropi), ali ne i od Balkana. Samo nedelju dana pre nego što je Vučić došao u Ankaru, Sultan Erdogan je najavio da će održati veliki, grandiozni predizborni miting "jednoj evropskoj zemlji". Nemačka, Francuska i Holandija su ga odbile, a na ostale ne sme ni da pomisli. Pa se tako setio Bosne i Hercegovine. Zna on da će to Izetbegović, njegov čauš na Balkan, jedva dočekati. Ali samo da se još ona dvojica ostalih kolektivnom predsedništvu BiH slože. Tu mu je Vučić ponudio svu pomoć, da nagovori Dodika i slično. Možda bi se Mile i složio (ipak bi to bilo u Sarajevu a ne u Banjaluci), ali hrvatski predstavnik, Dragan Čović neće ni da čuje. Kažu, našli su kompromis, da to ne bude vani nego unutra. Karte za dvoranu "Zetra" u Sarajevu rasprodate su do poslednjeg mesta. Erdogan dolazi kao na koncert.

I dok on bude podbunjivao Bošnjake o Sarajevu, Vučić je spremio svoj govor za srpsku javnost kojoj će reći da su nam Turci "oduvek bili braća", da smo mi deo tog orijentalnog sveta i te kulture i da pod otomanskom vlašću nije bilo tako loše.

Istina, ni pod Turcima nije bilo ovakvih zuluma, ovakve pljačke i ovakve mafije. Bogami, ni ovakvoga berićeta, ovoliko tovara opljačkanog blaga...To nije ni sultan u Stambolu dozvoljavao, plašeći se da raja ne digne glavu.

A, Vučić, izgleda, moli i Boga i Alaha, a sad u Erdogana, da mu pomogne kako bi oglodao Srbiju do kosti. Da od nje ne ostane ni kamen na kamenu. Da je uništi onako kako je nisu uništavali ni Turci Seldžuci i Turci Mameluci, ni sva druga turska plemena u ona zla doba otomanskog mraka.

Ovih dana, i jedan samouki stihotvorac napisao je deseteračku verziju Vučićevih i Erdoganovih planova za pljačku Srbije...

Danak ištu vuci naprednjaci ...

* Bože mili, čuda velikoga,

* kad se šćaše po zemlji Srbiji,

* po Srbiji harač da prikuplja,

* i da jedan nastane sudija

* Tu tajkuni nisu radi kavzi,

* nit' je rada sirotinja raja,

* koja globa davati ne može

* ni trpjeti turskoga zuluma

* al' su radi vuci naprednjaci

* i nji'ove grdne izjelice,

* braća Vučić i čopor lopova

* Noću kradu, danju arlauču:

* "...Kazuj rajo, gdje su ti dukati,

* plati harač, nemoj se brukati..."

* Ali raja nikad nema para,

* pa se braća odmah dosetiše

* da Srbiju čitavu prodaju,

* da u Stambol za ferman zamole,

* i Srbina još jednom oglobe

* da mu otmu kuće i imanja

* da sagrade puteve i zdanja

* kud će proći Turci i trgovci,

* pa da zovu Redžepa sultana:

* "...Uzmi Redžo koliko ti drago,

* od danas je ovo tvoje blago..."

* Tako zbore vuci naprednjaci

* i nji'ove sindžir efendije,

* i kadije da ih Bog ubije,

* što su raji nametnuli globa...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane