https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

Zar je greh što nisam član nijedne stranke?

(Reagovanje Slavice Sunajko direktora O.Š. „Knez Lazar" u Lazarevcu, povodom pisma iz prošlog broja)

...

Oglašavam se povodom anonimnog pisma, koje ste objavili, u kome su navedeni neistinitih iskazi upućeni na moj račun i zaposlenih pojedinaca u našoj školi.

Tačno je da sam na čelu ustanove dugi niz godina, kao i većina lazarevačkih direktora osnovnih škola. Svaki moj reizbor bio je preko 90% podrške kolektiva (ukupno 81 zaposlen). Toliko o mom tiranskom odnosu prema njima. Zar je greh što nisam član nijedne stranke?

Što se tiče zapošljavanja Vi znate da Uredbom Vlade Srbije godinama nema konkursa (osim ako su deficitarni profili, ali i to je retko).

Ako škola ima potrebu za radnim mestom kao i radnike tehnološke viškove ili sa smanjenom normom (što naš informacioni sistem programom zvanim „Dositej" ) automatski se objavljuje na sajt Ministarstva prosvete. Svaki direktor je OBAVEZAN da na slobodno radno mesto primi te kadrove.

Od 2013. godine u našoj školi se ukazala potreba za nastavnikom likovne kulture i preuzet je radnik M.K. sa liste tehnoloških viškova (31.08. 2016. godine) zatim 04.04. 2017. godine takođe sa liste je preuzet nastavnik srpskog jezika J.D. Vlada Srbije je odobrila konkurs za matematiku i primljen je M.M. 12. 01. 2018. godine a 13. 02. 2018. godine preuzet je nastavnik fizičkog vaspitanja P.B. na 30% radnog vremena.

Što se tiče pomenute učiteljice K.N. ona nije student već diplomirani profesor razredne nastave i nalazi se, kao i još pet učiteljica, na ugovoru o privremenom i povremenom obavljanju poslova koje plaća Grad, neto zarada 833,33 dinara po radnom danu (oko 15.000,00 dinara mesečno) koje rade u produženom boravku

Da se trudimo kao kolektiv i profesionalci dokazuje i to da je školske 2016/17. godine upisano 33 odeljenja, a školske 2017/18. godine upisano 34 odeljenja. Svake godine nam je broj dece u porastu što je retkost u današnje vreme.

Napominjem da sam uvek spremna za saradnju, razgovor i proveru mog rada.

Slavica Sunajko

direktor O.Š. „Knez Lazar" u Lazarevcu

podeli ovaj članak:

Natrag