Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Zašto Vučić ne može i ne sme da smeni ministra zdravlja, Zlatibora Lončara

Čuvar pozadinskih tajni

U pismu upućenom Magazinu Tabloid, grupa dobro upućenih osoba zaposlenih u Ministarstvu zdravlja, uz pomoć svojih kolega iz Kliničkog centra Srbije (KCS), detaljno je opisala sve razloge zbog koji resorni ministar Zlatibor Lončar opstajava "u sedlu", te kakve se kadrovske igre igraju SNS i oko njega. Redakcija objavljuje njihovo pismo bez skraćenja

......

Zlatibor Lončar ima dug spisak krivičnih dela koja je izvršio, ali nije sankcionisan. Otkad je ministar zdravlja nameštao je tendere, objavljivao medicinsku dokumentaciju pacijenata, prisiljavao lekare da rade s neispravnim aparatima, a u prošlosti je sumnjičen za saradnju sa zemunskim klanom. Nedavno je dokazana tvrdnja da je potpisivao lažne medicinske izveštaje, kojima je pomagao Petru Paniću da izbegava sudska ročišta, o čemu je pisao Magazin Tabloid.

Protiv bivšeg šefa obezbeđenja Srpske radikalne stranke bilo je podneto 13 prijava zbog 16 krivičnih dela. U periodu od 2000. do 2003. godine Lončar je potpisivao lekarska uverenja koja su Paniću poslužila da odlaže rasprave u nekoliko sudskih postupaka. Prepuštajući mašti na volju, Lončar je u lažnim izveštajima kao razloge za izostanak s ročišta navodio da se Panić oporavlja od posledica ranjavanja, iako je od tada prošlo više od tri i po godine. U drugom dokumentu navodi se da je Paniću određeno strogo mirovanje, a tada ni policija nije mogla da ga nađe, pošto je bezbrižno putovao, dok je sudski veštak utvrdio da nisu postojali razlozi za nepojavljivanje na sudu. Zbog stalnog odlaganja suđenja, jedan postupak je obustavljen usled zastarevanja.

Na suđenjima, kao svedoci odbrane, pojavljivali su se Ljubiša Buha Čume, Dušan Spasojević, Milan Jurišić, Đorđe Krsmanović i ostali vodeći kriminalci iz surčinskog i zemunskog klana. Pojavljivanje u sudnici koristili su da se dobro zabave. Panić se predstavljao kao „precizni mehaničar, specijalista za skupe satove", Buha je kao zanimanje naveo da je penzioner, a Spasojević fudbaler. Ipak, Panić je osuđen za prebijanje advokata Nikole Barovića 1997. godine u studiju televizije BK. Deset godina kasnije, kad je otišao u Padinsku Skelu na odsluženje kazne, u jednoj zatvorskoj tuči ostao je bez oka.

- Pogrešno predstavljanje stanja pacijenta je krivično delo. Smatramo da je najmanje što bi državni tužilac trebalo da uradi jeste da se pozabavi onim što je ministar Lončar radio u prošlosti, a i što, pretpostavljam, još radi. Zlatibor Lončar ne samo što nije dostojan funkcije ministra, već hitno mora da ode s bilo kakve funkcije u zdravstvu. U nekoj normalnoj i pristojnoj državi podne bi ostavku ili bio smenjen - tvrdi Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, u izjavi za KRIK.

Dejan Milenković Bagzi i Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, svedoci saradnici u postupku za ubistvo Zorana Đinđića, tokom suđenja su tvrdili da je Lončar, po nalogu Dušana Spasojevića, likvidirao Veselina Božovića, ranjenog kriminalca iz suprotstavljenog klana. Lončar je u medijima demantovao optužbe, koje nikad nisu procesuirane. Tadašnji direktor Urgentnog centra, dr Đorđe Bajec, brutalno je pretučen jer je zabranio Lončaru da posećuje ranjene i povređene kriminalce. Bajec je tvrdio da su mu obe noge i ruke polomili batinaši koje je angažovao Milorad Ulemek Legija.

Kao nagradu za saradnju, Lončaru je Spasojević poklonio skupoceni automobil, navodno zbog toga što mu je uspešno operisao oca. Koliko je vođa zemunskog klana bio blagonaklon prema Lončaru pokazuje činjenica da mu je poklonio stan koji je bio namenjen Sretku Kaliniću. Za nagradu za seriju likvidacija koje je izvršio, Spasojević je kupio stan za Kalinića, zvanog Zver. Ubica je sredio parket, okrečio zidove i montirao kuhinju kad ga je šef obavestio da će se u stan useliti doktor Lončar. Kasnije je napravljen ugovor kojim je Lončar „kupio" stan od supruge Sretka Kalinića.

U to vreme Petar Panić Pana se razišao s radikalima. U medijima je iznosio najteže optužbe protiv Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića, ali nikad nijednu ružnu reč nije rekao na račun kuma Aleksandra Vučića. Šešelj je tvrdio da je Panića Udba vrbovala još dok je bio šef obezbeđenja SRS-a, kad ga je ucenila zbog ubistva Darka Đikanovića, s kojim je vodio diskoteku „Arhaik". Vučić je, opet, javno govorio da je Panić „čestit i pošten čovek".

Staro društvo - Vučić, Panić i Lončar - danas je okupljeno u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. S pozicija vlasti nastavljaju da nekažnjeno vrše krivična dela.

U prošlom broju ste objavili da se desio treći bezuspešni pokušaj smene ministra zdravlja Zlatibora Lončara ali nije u tome stvar. Lončar sada nije bio u igri za smenu i reč je o spinovanju SNS-a. Naime, Lončaru je zacementiran mandat jer je revnosno celu karijeru opsluživao gej lobi. U urgentnom centru je uvek i svakog člana gej populacije zbrinuo, ušivao im povređene organe i analne otvore i na osnovu toga stekao njihovu milost.

Naravno "Služba" ga je naučila da prikuplja dokumentaciju o tome, pa ako treba da se i oglasi u novinama da to radi! Reč je o čoveku koji ima najobimniju dokumentaciju o gej lobiju u državi i to je razlog njegove nesmenjivosti. Vučić to više neće ni pokušavati. Sa doktorom Radojčićem (sada gradonačelnikom), od početka je bio plan da se postavi za marionetu Gorana Vesića a da Vesić ustvari vodi grad, dok je Dušan Vujović unapred bio planiran za smenu da bi se postavio Mali (tu ih je Vujović preduhitrio ostavkiom!). Ministar koji je pored Vujovića planiran za smenu je Vanja Udovičić da bi na njegovo mesto došao bivši fudbaler Dejan Stanković, a Udovičić je tražio mesto ambasadora u Kanadi.

Na to mesto je, na zahtev SPC (tačnije, Eparhije kanadske) i brojnih udruženja iseljenika iz Kanade trebao da ide dr Alek Račić u prošlom mandatu, ali postavljen je Mihajlo Papazoglu.

Papazoglu nikako nije odgovarao za to mesto jer je obučen za evropske integracije, sve što je u diplomatiji radio i učio bilo je vezano za EU i te procese, ali u poslednjem trenutku ga je odlazeći ministar Ivan Mrkić poslao u Kanadu.

Sada, pred istek mandata, kanadska dijaspora nezadovoljna Papazogluovim radom ponovo je hiljadama dopisa tražila dr Aleka Račića, koji je tamo obavljao stručna usavršavanja iz hirurgije u prošloj deceniji i bio blizak crkvi, pa se izuzetno dobro kotira kod naših iseljenika.

Međutim, Udovičić je samo pokazao prstom gde ide i stvar je bila rešena, a Vučić je to mudro uradio jer iseljenici neće biti protiv proslavljenog sportiste. Takođe, sve nepravilnosti u radu diplomatsko-konzularnih predstavništava u Kanadi ostaće zataškane, a ona su pre svega vezane za vreme kada su u njima radili kadrovi SPO koje je slala Danica Drašković. Udovičić će to sigurno zataškati jer je SPO koalicioni partner SNS koji je nedodirljiv, pa će iseljenici imati iste probleme u Kanadi kao i do sada.

Lončar je imao ugroženo mesto samo 2016. godine, kada je umesto njega ministar trebao da postane direktor KC Niš dr Radovanović, ali sam Radovanović nije imao snage da se odupre Lončaru.

Vučić je to posmatrao više kao sudar dva ovna na guvnu i očekivao, čak priželjkivao. pobedu Radovanovića, ali Lončaru sa njegovim papirima o gej lobiju, niko ništa ne može.

Tužno je što je BIA takvog aktivirala da ima materijala za ucene a ne nekog čestitog i poštenog, pa se zato dešavaju svakodnevne pronevere, a javnost laže o uspesima u zdravstvu. Pre neki dan otvorena je najnovija laboratorija u KC Srbije, a već sutradan taj ceo sprat bio potpuno prazan. Stolice i prateća oprema su postavljene samo radi snimanja kada je Brnabićka došla da otvara laboratoriju. Već posle odlaska ekipe snimatelja, počelo je vraćanje stolica i opreme na druge spratove sa kojih je i uzeta, a taj deo nove zgrade KC Srbije ostao je opet prazan. Najverovatnije da zbog te prevare Vučić i nije došao na otvaranje nego je poslao Brnabićku da se slika sa Lončarem, maskotom njenog gej lobija.

Ni reč nije bilo o 437 miliona evra koji nedostaju za polikliniku KC Srbije od pljački vršenih posle 5.oktobra, iako je nemoguće da se toliki iznos ispegla bez nekog hapšenja.

Zbog te afere i cveta kriminal u KC Srbije i to po svim klinikama, pa bilo ko da se procesuira dovoljno je samo da pomene aferu nove zgrade ili da nešto o tome zna, biva oslobođen odgovornosti. Akteri afera koje ste naveli u prethodnim brojevima Magazina Tabloid, od kojih je nadrastičniji dugogodišnji kriminal u Klinici za plastičnu hirurgiju i Urgentnom centru, po pravilu poseduju obimnu dokumentaciju o pljačkama za useljenje nove zgrade KC Srbije kojom se brane.

Tako je na primer MUP R. Srbije, PS Savski Venac, 2011.godine, dao preporuku direktoru Đorđu Bajecu da se ispita kriminalno delovanje poverenika Novog Sindikata Zdravstva u Klinici za plastičnu hirurgiju, zahtevom za pokretanje istrage koju bi MUP sproveo u toj klinici. Pravna služba KC Srbije taj zahtev nikad nije podnela MUP, nego je odgovorila kako je taj poverenik navodno udaljen s klinike uz opomenu pred otkaz, a ustvari je to bio manevar da MUP ne bi sproveo istragu.

Lončar je zbog opasnosti od tih delovanja u budućnosti i postavio dr Miliku Ašanina 2015. godine i odmah mu direktno naredio, čim je stupio na mesto direktora KC Srbije, da momentalno ukine podstanicu MUP PS Savski Venac u urgentnom centru, jer je shvatio da PS Savski Venac ima obimnu dokumentaciju o KC Srbije.

Kako je bez Vučića izvršeno gašenje ovde podstanice MUP R. Srbije u Urgentnom centru koja postoji od osnivanja Urgentnog centra, nije jasno, jer je ona bila namenjena pre svega saslušavanju pacijenata povređenih posle saobraćajnih udesa, oružanih sukoba ili tuča. Uglavnom, ako Vučić ne reaguje, a zna za ceo ovaj kriminal koji se odvija u zdravstvu, a zna bar čitajući Magazin Tabloid, koji (to iz pouzdanih izvora znamo!) od korice do korice detaljno čita, onda i sam aktivno učestvuje u ovom kriminalu!

A. 1 Traže se poslušni, a ne pametni

O pravu, pravdi, moralu, profesionalnosti, poštovanju znanja i struke i kolegijalnosti u srpskom zdravstvu, govori i pismo upućeno Glavnom i odgovornom uredniku Magazina Tabloid a koje je stiglo sa Medicinskog fakulteta, a koje objavljujemo u elektronskom izdanju

....

Poštovani gospodine Brkiću, pokušaću u kratkim tezama da Vam iznesem kako su jednoj koleginici smestili na fakultetu da je izbace. Inače, opšte je poznato da na fakultet ulaziš kao nečije dete ili si extra kvalitet, ali te sa fakulteta izbacuju samo ako si ubio čoveka ili imaš zatvorsku kaznu duže od šest meseci. Naime, reč je o jednoj lepoj, pametnoj, mladoj koleginici u koju se svi muškarci zagledaju, koja je došla u lični sukob ili sukob privatne prirode sa šefom nastavne baze Zemun, Aleksandrom Neškovićem. Te podatke koje ću vam ja sada reci moći ćete da vidite i u sudskoj tužbi.

Sukob je nastao praktično iz pune ljubavi Aleksandra Neškovića i mlade perspektivne koleginice, kada je, na njegovu konstataciju da je konkurs za subspecijalizacije završen, ona upitala "...a kada i gde je bio objavljen?", jer se sve po pravilu mora objaviti na oglasnoj tabli. Od tada, ona je izložena strahovitom teroru i svaki dan bila je predmet izrugavanja. Nije isključeno, mada mi to svi znamo da se Nešković dobro zagledao u nju. Naravno, ona je udata i ima decu.

Mlada koleginica biva izabrana za asistenta Medicinskog fakulteta 2015. godine, isključivo svojim kvalitetom, sa preko 100 naučnih radova koji nemaju ni redovni profesori. Ona tada odlazi na trudničko odsustvo, a Nešković je pokušavao kod generalnog direktora da joj ne da saglasnost za ono što joj zakonom pripada.

Izbor za asistenta traje na određeno, tri godine. Svake godine klinički asistent potpisuje ugovor sa dekanom za tu školsku godinu a na kraju te školske godine šef nastavne baze daje ocenu o tom asistentu. Inače, nastavne baze Medicinskog fakulteta su KBC Zemun, Bežanijska kosa, Zvezdara, Dragiša Mišović i KCS. Međutim, ljut što ga je napustila, on koleginicu kod dekana karakteriše kao nemoralnu, nekolegijalni i navodi da je krivotvorila reziltate!

Ali, zamerke na stručni rad nema. Dekan u trećem mandatu (menjao statut da bi bio po treći put dekan) inertan, bitno mu samo da se ne talasa i prenese problem etičkoj komisiji koja samo na osnovu reči velikog profesora koleginici napiše pisanu opomenu bez ikakvih dokaza niti saslušanja svedoka. Dekan to usvoji, sigurno nije ni bilo sednice neg se telefonom dogovorili i izrekne opomenu koju koleginica do dana današnjeg nije dobila u svoje ruke. Naravno, Aleksandru Neškoviću su opomenu doneli na ruke čime on piše žalbu da je opomena blaga i izlaže javno pred 100 redovnih profesora gnusne laži i klevete na račun mlade koleginice.

Kao prvo, ne samo da je to ilegalno urađeno, jer da bi bila kakva rasprava između ljudi morala da počne mora da se utvrdi da li je druga strana dobila poštu kao prvo, jer ako nije, ne sme da se započne rasprava, da li i ona ima tužbu i sl.

Pravnica fakulteta Jelena Šantrić to vrlo dobro zna i dopušta zloupotrebu zakona o upravnom sporu gde veliki profesor blati mladu koleginicu u njenom odsustvu (i to je zabranjeno) i još svojim usmenim izlaganjem i intonacijom podiže na znatno viši nivo, mnogo je veći efekat kad se nešto čuje zvučno neg samo pročita i koleginicu osude na javnu opomenu! Dakle, sve ilegalno. Dekan pravne detalje ne mora da zna, ali je tu raspravu trebao da prekine. Već 7. marta, odlučuju da koleginici "odrube glavu" na osnovu samo reči velikog profesora i da je izbace iz nastave, a da je pri tome ne obaveste, jer niko nema petlju da joj to saopšti!

Toliko o pravu, pravdi, moralu, profesionalnosti, poštovanju znanja i struke i kolegijalnosti u srpskom zdravstvu.

A 2. KBC Niš: poklon od ubica

U Kliničkom centru u Nišu, odeljenju kardiohirurgije, upriličena je svečanost na kojoj je 21. juna odeljenju uručen poklon američke vojske - aparat koji već postoji! Zaposleni su to primili sa zahvalnošću, ali i sa ogorčenošću, jer je na ulazu istaknut amblem Vojske SAD-a. U krugu ove bolnice je tokom američkog bombardovanje 1999. godine poginulo na desetine građana! Da je istaknuta američka zastava, ili grb, lakše bi to podneli.

Profesor Dragan Milić, direktor ovog odeljenja, predsednik je društva Američko srpskog prijateljstva. U Nišu ga znaju kao opasnog mešetara i lopova.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane