Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Esej

Iz knjige akademika, prof. dr Kaplana Burovića, "Albanski morbidni falsifikati", IK "Balkan, 2018, Ulcinj (9)

Velika distribucija laži

Kao jedini "evropski Mendela", akademik prof. dr Kaplan Burović, robijao je decenijama u enverostaljinističkom logoru u Albaniji i na svojoj koži osetio sve užase najcrnjeg totalitarizma. Iz njegovog dela "Albanski morbidni falsifikatu", jedne od preko stotinu knjiga koje je do sada napisao, "Magazin Tabloid" donosi odabrane delove.

Akademik, prof. dr Kaplan Burović

Velike je usluge morao da učini Sigurimi-ju ovaj Fazlija, dok je tako visoko poleteo. Ali vidite šta to pišu u nastavku: "...Od 1973-1983, za ideološke greške u stvaranju i posebno u poemi "Dielli dhe rrekerat" (Sunce i potočići), znači - ne za knjigu SOT i za moje kritike! (KB), radio je kao običan zadrugar u jednoj zemljoradničkoj zadruzi sreza Lušnje i u Komunalnom preduzeću.

Duž čitavog perioda ideološke konvalešente oduzeto mu je pravo štampe (sigurno je bio negde na Zapadu kojom tajnom misijom i lažnim imenom, za što se svojevremeno spremao učeći italijanski jezik - KB).

Tokom godina, godina 1998-2001. bio je poslanik u Skupštini Albanije...Počašćen je sa međunarodnim nagradama za poeziju 1993, Brindizi, Italija. Ocenjen je sa nagradom Kruna Poezije „Korga 2010". Uveden je u nekoliko antologija (enverističk!-KB) na strane jezike, kao italijanski, engleski, ne- mački, grčki. Dekorisan je medaljom "Naim Frasheri" III klase, zatim I klase, kao i zlatnom medaljom "Naim Frasheri". Od opštine Dures proglašen je za Prijatelja grada Duresa. On je počasni građanin grada Lušnje. On je autor 20 knjiga sa poezijom, preveo je 11 knjiga na nekoliko stranih jezika, autor je mnogih kritičkih i publicističkih dopisa ".

Carta canta! - rekli bi Latini.

Znači, za "reakcionarno" delo SOT, koje sam mu kritikovao ja 1969, ne samo što nije persekutiran, interniran, već je i primljen za člana Saveza književnika i umetnika, pa mu je dodeljena i III nagrada na nacionalnom književnom konkursu, dok je za "ideološke greške" u kratkoj poemi "Dielli dhe rreket", ne samo besno kritikovan, usmeno i preko štampe, od poznatih autora i književnih kritičara zemlje, već je odmah posle toga i nestao sa scene, jer je sva ta buka i bila u službi tog nje- govog nestanka - ko zna gde i ko zna kakvom misijom. Moguće negde u Italiji, gde je pored misije Sigurimi-ja, usavršavao i svoja znanja italijanskog jezika.

Dok pretendira da mu je ukinuto i pravo štampe zbog moje kritike 1969., on sam priznaje da mu je dve-tri godine kasnije objavljena poema „Sunce i potočići"!

Ali, da autor te njegove biografije nije zaboravio da kaže da su ovog "Antienverovca ", kad se vratio iz "internacije", izabrali i za člana Centralnog Komiteta komunističke " Partije rada Albanije ?! A, ovo znači da je od vremena bio i član te partije.

Sem toga pitamo, kako je moguće da se internirani Faslija izabere za poslanika u Skupštini Albanije? Kako je moguće da mu se posle interniranja objave 20 zbirki pesama i 11 prevedenih knjiga?! Kako je moguće da se jednom interniranom autoru dodele tolika odlikovanja i priznanja, počasti?!

Meni je ista ta Skupština Albanije priznala punu nevinost za izdržani zatvor u Albaniji, pa mi dan danas (evo punih 27 godina!) još nije objavila nijednu jedinu novu knjigu. I ne samo to, već su zabranili i privatnim štamparijama (u Albaniji i u albanskoj dijaspori!) da mi bilo što objave, pa makar ih platio i zlatnicima! Da ne govorimo o nagradama i odlikovanjima, iako sam autor romana IZDAJA, od samih Albanaca proglašen za chef-d'oeuvre albanske proze svih vremena, pa i za Jevanđelje njihovog savremenog rodoljublja.

Iako sam od samih Albanaca proglašen za Mandelu Albanije, za Neprijatelja Br. 1 socijal-fašističke klike Envera Hodže, pa i za heroja u borbi albanskog naroda za slobodu i demokratiju.

Kad je Fasli Haliti pušten iz „internacije" nijedan list, pa ni listić, ni Albanije nije dao tu vest. A, kad je ovaj Kaplan pušten iz zatvora (posle uzastopnih demonstracija pred albanskim ambasadama po svetu!), ne samo što su sva medija Albanije brujila (i Radio-Televizija Albanije!), već su brujila i strana medija, pa i L'Humanite - glavni list francuskih Staljinista. Kad se Haliti pustio iz „internacije", ne samo što se protiv njega nije angažovao niko, već su se - naprotiv - angažovali svi Enverovci da mu učine počasti!

Kad je ovaj Kaplan pušten iz zatvora, angažovao se protiv njega i lično Ramiz Alija, šef ,,komunističke" Partije rada Albanije, pa i presednik Narodne Socijalističke Republike Albanije, što je primer bez presedana u istoriji čovečanstva! Nema sumnje da značaj ovih mojih protivnika govori o značaju moje ličnosti, moje borbe i mog stvaranja protiv njih. Ili ne?!

Sa druge strane, moje ignoriranje ove policijske igre i udaljavanje od Halitia i iz javnog života (od te promocije, pa sve do dana hapšenja, ja više ne samo što nisam ništa objavio, ni najmanji člančić, već nisam ni slao za objavljivanje!), a moj stav prema albanskim vlastima, kojima sam dao i protestni otkaz i sa posla (primer ovaj bez presedana u istoriji enverizma !), o čemu nam govori ?!

I pored svih nastojanja Enverovaca da prikriju istinu i da je izvitopere, da je prikažu u svoj prilog, kako vidite, istina izbija na videlo.

Fasli Haliti se pravi kao da je poglavlje knjige Denuncirani Kadare o meni sasvim verodostojno i usvaja ga u celini, sve što tamo, u vezi sa mnom, piše Dašnor Kaljoči. Tako D.Kaljoči tamo piše ništa manje već da sam ja uzeo učešće 1973. godine i u diskusiji poeme F. Halitia i osudio je kao reakcionarnu. Zatim da sam pri promociji njegove zbirke pesama

SOT (Danas), u grad Lušnju, 1969., tobože istupio kao javni tužilac i osudio Fazliju kao reakcionara.

Na moj odgovor preko sajta Gazeta kritika, kojim sam ih kritikovao da falsifikuju i izmišljaju apsurdnosti protiv mene, Haliti je objavio svoj odgovor naslovljen kao: "Nastavlja se spekulativna kampanja prema pesniku Fasli Halitija", sa podnaslovom - "Onaj koji izmišlja ste vi g. Kaplane Resuli"

Kako sam to naglasio, on tu priznaje da nije istina da sam ja prisustvovao diskusiji njegove poeme „Dielli dhe rrekerat", pošto sam bio u zatvor, i dodaje da sam na diskusiji njegove zbirke pjesama SOT rekao: „Vidite ovu knjigu, reče sali književnik KR, ova je jedna reakcionarna knjiga, knjiga je reakcionarna, ali ne i Faslija"

Pitamo: pošto je Haliti svestan (pa i svedok !) da mu ja nisam kritikovao poemu „Sunce i potočići", zašto je preštampao iz knjige Kaljočija tu njegovu laž protiv mene?! Zar to preštampavanje (bez primedbe da nije istina!) ne znači da se on ne samo složio sa tim falsifikatom istine, već je primio na sebe i njegovo transmetiranje, množenje i rasprostiranje?!

Nit izmišljam ja, niti nastavljam ja sa ma kakvim optužbama protiv vas, Haliti. Naprotiv, izmišljali ste i nastavljate da izmišljate vi, enverovska banda, protiv mene. Kad sam izašao iz zatvora nisam vam ni ime spomenuo nigde, ni usmeno, kamoli pismeno. Vi ste prvi koji ste se obrušili protiv mene preko štampe. Ili ovo nije istina ?! Ili mi tako ne izraziste vašu „radost" i ,,dobrodošlicu" što najzad izađoh iz zatvora?!

Vidite dopis Kapllan Resuli ne optiken e nje bashkevuajtesi,- list ORA E FJALES, god. V, Br. 120, Tirana, 20 mars 1995., f. 3, jer ste možda zaboravili što ste tamo izjavili. Pa, ako vam to nije dovoljno, vidite i vaš intervju na sajtu Telegraf! Na kraju krajeva, vidite i ovo što ste izjavili sada na sajtu Gazeta kritika, vaš dopis "Kako je persekutiran Fasli Haliti od državnog Sigurimi-ja", gde pišete doslovno: "...Kadare eshte gjeni. Gjeniu nuk eleminohet. Aipasohet. Kush e ndjek gjeniun me talent e dinjitet, behet i barabarte me te, kush e ka zili gjeniun, gjenia e tij e shtyp" (Kadare je genije. Genije se ne eliminira. On se sledi. Ko sledi genija sa talentom i dostojanstvom, postaje ravan sa njim, ko mu zavidi, njegova ga genijalnost zgnječi")

Ova banda, pošto mi je Parlament Albanije priznao i službeno punu nevinost, izjavila je preko medija da je najveća greška Envera Hodže što me nije fizički likvidirao!

Pa zar sa ovakvim izjavama vi mislite da se poređate pored nas, Antienverovaca?! Umesto da se poređate pokraj nas, vi nas tom vašom izjavom o „genijalnosti" Kadarea pozivate da se mi poređamo pored vas ! Ili niste svesni ovoga ?! Ne verujem da ste toliki idioti da to ne razumete. Ali, ako vi ne razumete, mi koji odavno znamo da su Enver Hodža i Ismail Kadare dve strane jedne te iste monete - znamo to sasvim dobro. Vašom dvoličnošću podbacili ste nam kad ste nam podbacili. Od kad smo vas upoznali, obrišite usta. Mi sada znamo ko ste i šta ste, šta smerate i koji su vam ciljevi.

Pošto se kompromitirao kao Enverovac, Haliti bi hteo da se afirmira sada kao Atienverovac, i to - napadima i lažnim, optužbama protiv najvećeg antienverovca, ovog Kaplana i šejtana, koji Enverovce, kakvu god masku stavili da sakriju svoju kriminalnu njušku, prepoznaje kao žutu paru. Pa neka što se i oni sami spotiču o mene i čine autodemaskiranje !

Zar ne znate vi, Halti, da su Enverovci lansirali Kadarea, podržali ga i podržavaju ga sa ciljem da spreče u Albaniji razvoj jedne nove kulture, antienverovske, sa ciljem da se oko Kadarea okupe enverističke snage i, preko njih, da sutra rehabilitiraju i samog Mula Envera! Rehabilitacija Kadarea i drugih Enverovaca nije ništa drugo već uvod, priprema za rehabilitaciju samog Envera Hodže!

Kao sam Enver Hodža i Ismail Kadare je genij zla. Rekao sam od vremena da je Kadare Zdanov albanske kulture, upore- đene ovo koje su mi prihvatili na sve strane sveta, pa i Noel Ma -lcolm. Kao takav - jeste, on je i figura Br. 1 enverističke kulture i enverističke periode stvaranja umetnika u istoriji alba- nskog naroda. Za to mesto on od vremena ima tapiju i niko mu je'ne negira, ne osporava, pa i ne zavidi.

A ovi napadi protiv disidenta Kaplana Burovića, koje ne prekidate sa ovim vašim starim i novim falsifikatima i izmišljotinama, sa ovom vašom atavističkom mržnjom od psihopata, za što nam govore, o Faslija ?! U službi koga su, o mavrija (grč. ocrnjeni)?! Je li moguće da vi još niste svesni da i samim vašim polariziranjem protiv ovog Kaplana, istupate protiv disidencije i postrojavate se pod zastavom enverizma?!

Na kraju, eto se ispuni frtalj veka što je proklamovana ,,demokratija". Vi, pod njenom zastavom, objavili ste ne samo jednu i dve knjige, već nekoliko, ako ne i više od 10. Kojom ste nam to knjigom dokazali vaš antienverizam, ako ne sa pozicija disidencije, bar sa pozicija buržoazije?!

Fasli Haliti je bio u službi kriminalne bande Envera Hodže ne samo jezikom i perom, već i kao osoba Sigurimi-ja, ne samo kao indoktriniran sa enverizmon, već i kao najangažovaniji Enverovac, pa i kao indoktrinator. Pesme sa dva smisla, tobože anti-partije, napisao je potražnjom i instrukcijama Sigurimija, sa carta bianka partije. I kritike, koje su mu učinjene delo su Sigurimi-ja, jer su hteli da ga afirmiraju kao antipartijsku osobu za svoje policijske ciljeve, kako su to činili i sa Ismailom Kadareom, poznata praksa Sigurimi-ja i svih drugih fašističkih policija.

Ne isključuje se da sred ovih, koji su kritikovali pesme Halitia, sem enverističkog elementa, koji su to učinili naređenjem i instrukcijama, bio je i koji Kaplan, koji je iskreno militirao za socijalistički realizam, bez zadnjih misli i namera, ne shvatajući provokativni karakter „dela" esesovaca, maskiranih kao reakcionarni i revizionistički pesnici, kao neprijatelji par- tije i naroda.

O, Faslija Mavrija, činio si što si učinio do sada, mrdni zadnjicom ili levo ili desno i sredi se na jednoj stolici, jer na dve stolice rascepaju zadnjicu samo Enverovci, koji čekaju da im ustane iz groba Mula, njihov Komandant u najkriminalnijoj i najcrnijoj periodi istorije albanskog naroda. Enver Hodža sa njegovom klikom osuđen je ne samo od albanskog naroda, već i od samih komunista, od dijalektičkog razvoja društva, od istorije.

(Nastavak u sledećem broju)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane