Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Esej

Iz knjige akademika, prof. dr Kaplana Burovića, "Albanski morbidni falsifikati", IK "Balkan, 2018, Ulcinj (10)

Književna nagrada i policijski scenario

Kao jedini "evropski Mendela", akademik prof. dr Kaplan Burović, robijao je decenijama u enverostaljinističkom logoru u Albaniji i na svojoj koži osetio sve užase najcrnjeg totalitarizma. Iz njegovog dela "Albanski morbidni falsifikatu", jedne od preko stotinu knjiga koje je do sada napisao, "Magazin Tabloid" donosi odabrane delove.

Akademik, prof. dr Kaplan Burović

Što se tiče Farbardha Rustemija, on i skoro svi koji su istupili u odbranu Faslije i njegove knjige, bili su njegovi učenici. Fatbardh je i sin majora Sigurimija. Čim sam izašao iz zatvora, dočekao me preko štampe njegovim optužbama Psikozat e fytyrave te rreme ("Psihoze lažnih lica", list DITA, Tirana, 27.VIII.1993), zatim sa dopisom Kapllan Resuli ne optiken e nje bashkevuajtesi ("Kaplan Resuli u optici jednog sapatnika" - list Ora e Fjales, god. V, Br. 120, Tirana, 20 mart 1995.), dok je godine 2001. objavio čitavu knjigu u odbrani Kadarea Them se e njoh Kadaren (Kažem da poznajem Kadarea), koja je od početka do kraja uperena protiv mene: traži od mene ništa manje već „da držim počasnu tražu" pred Kadareom „da bih spasio nešto od onoga što mi oni priznaju". Posle ovoga on je imenovan na dužnost sekretara Odseka za Prosvetu i kulturu grada Luđnje, ali - kad god idem tamo - nigde mi ne izlazi pred oči, krije se od mene.

Kako saznajemo od Ismaila Kadare, Fatbardh se odmah posle održane promocije u Lušnje obratio zvaničnom listu Tirane Drita u odbranu svog učitelja Fasli Halitija, od nas, koji smo ga - po njemu i samom Halitiju - optužili za reakcionara. Znači, po njemu, Haliti nije bio reakcionar, već veran Partiji i Enveru Hodži. Ili ne?! On se zato i obratio tom listu? Bio je sigurno svestan da je taj list enveristički, pa se upravo za odbranu svog uče i obratio njemu !

Pa šta traže sada ovi ljudi? Da izvršimo rokadu?! Da smeste nas na njihove ondašnje pozicije, a sebe na naše ondašnje pozicije ? Ne shvaćaju ovi ljudi šta traže, ili nam se pra- ve kao da ne vide svoju kontradiktornost ?!

Kadare mu nije objavio protest. Naprotiv - objavio je svoj dopis sa najvećom osudom pesama Faslije Halitija. Ili ovo nije istina ?! Trebala je ta zbirka pesama da se od Sigurimija nagradi na nacionalnom konkursu, da Kadare uzme svoje pero i napiše dve pozitivne reči za tu zbirku, da bi tako opravdao Sigurimi za tu nagradu. Kako vidite, sve je inscenirano policijski.

Onda pitamo: Sta danas traže od nas, ovi ljudi, da povščemo naše optužbe da je Haliti pod zastavom Envera Hodže bio reakcionaran pesnik, ili da oni povuku svoju odbranu i da sada priznaju ono što smo mi ,,rekli" svojevremeno, da je Haliti bio „antienverovski" elemenat ?!

List Drita, kojemu se on obratio, tada i danas je bio u službi Envera Hodže. Činjenica da se on obratio upravo tom listu, dokazuje ko je bio i šta je branio on i njegove kolege na toj promociji. Praveći se kao da ne shvataju kontradiktornost svojih stavova, oni bi hteli da nam se prikažu kao persekutirani od enverističkih vlasti i da im kao takvima pripada rehabilitiranje, za sebe i svoje kolege. Kao "persekutirani " od tih vlasti, oni pretendiraju da i na ovoj, našoj strani barikade, budu prvi i na čelo te njihove uškopljene " demokratije", koja ih i bez rehabilitiranja drži na vrhu.

A, da su na vrhu, izvolite videti iz biografije upravo ovog Fasli Halitija, da vam ne navodim i biografiju Ismaila Kadarea. To se vidi i iz najnovijeg napada na mene ovog Fatbardha Rustemija, objavljen na sajtu gazeta kritika.net, Tirana, februar 2016, koji sam ja podložio detaljnoj analizi i kritici preko mog komentara Dyfytesia e nje enveristi (Dvoličnost jednog enverovca), objavljen na tom sajtu 02.111.2016, kao komentar.

U tom mom odgovoru, između ostalog, rekao sam mu i ovo:

"...Ismail Kadare je bio i ostaće u istoriji albanskog naroda kao glavni književnik i najveći autor enverističke književnosti, kao glavni telal promuklog grla književnosti i umetnosti najcrnji je periode istorije albanskog naroda, najkriminalnijeg diktatora, socijal-fašiste, koji je svojim zločinima prevazišao i Musolinija i Hitlera. Tamo gde su završili oni koji su podržali Musolinija i Hitlera, završiće i Kadare sa svojim ližisahanima...

Dok sami lažete, vređate, provocirate i falsifikujete, pretendirate da sam ja taj koji laže! Imate li mogućnosti da mi citirate koju od mojih laži?! Bilo i samo jednu jedinu! Da nije laž što sam vam rekao da ne samo što niste komunisti, već da ste i crna banda, kriminalna i omražena od čitavog naroda Albanije, jedna takva monstruozna banda, koja ne poštuje nikakve zakone, pravila i principe ?! Ili mi nije konfirmirao ovu optužbu i vaš Enver Hodža?! Ili niste bili (pa ste i dan-danas !) članovi te bande i vi?! Pročitajte bar još jednom ovu vašu paskvilu protiv meine, u svetlosti demaskranja što joj učinih, i stavite ruku na srce, pa nam recite na kakve to pozicije stojite: na pozicije enverizma, banditizma Envera Hodže, ili na pozicije antienverizma i naroda?!

I šta tražite sa ovim vašim lažima, falsifikatima, intrigama i optužbama, koje činite protiv mene preko pola veka?! Da možda ne mislite da ćete njima oprati vašeg Kadarea?! Da možda ne mislite da ćete njima rehabilitirati njega i sebe?! I za kakvu to rehabilitaciju se borite?! Da ste Enverovci?! Ovo vam nikada nismo porekli! Ili da niste Enverovci?! Pa što ste to vi, ako niste Enverovci?! Nacionalisti, ili disidenti?! Vaš Kadare, pošto vide da ga nacionalisti ne primaju, otvoreno izjavi da nije nacionalista. A, pošto pretrpe poraz i sa nastojanjem da nam se prikaže kao disident, izjavi da nikada nije ni pretendirao za disidenciju. Izvolite nam reći jasno ko ste vi, za što pretendirate, na kojoj strani barikade ste ? One reči, koje sam rekao Fasli Halitiu, da postavi zadnjicu na jednoj stolici, a ne čas na levoj i čas na desnoj, ponavljam i vama sa vašim Kadareom.

Preko svega, da možda ne stojim samo ja na pozicije antikadare ?! Ja nisam ni prvi niti poslednji. Štaviše, ima i takvih koji su ga kritikovali bespravno. Vi se ne bavite njima. Ni ime im ne spominjete, iako sasvim dobro znate da su oni optužili Kadarea ne samo za zločine koje je učinio pod zastavom Envera Hodže, već i da aktuelno sprečava stvaranje jedne nove književnosti i kulture u Albaniji. Sva vaša preokupiranja su ovaj Kaplan, kao i preokupiranja enverističke bande, članovi koje ste i vi. Ili ste lagali i falsifikovali i za koga drugo u listu Francuske L'Humanite, kako ste to lagali za mene?!

Izašli su iz zatvora pre mene i posle mene generali, ministri, članovi Centralnog Komiteta Partije rada Albanije, pa i Politbiroa, ali - sem za ovog Kaplana - niste pisali i lagali ni u vašoj štampi, a kamoli i na stranicama lista L'Humanite. Za nikoga od njih! Pa što znači ovo?! Iako ja nisam bio glavni neprijatelj Envera Hodže i njegove klike, vaše klike, učiniste mene glavnim neprijateljem i turskom glavom, izneli ste mene u prvi plan i na metu, urličete i lajete na sva usta protiv mene, da deintegrišete narod Albanije i svet na sve strane, da se niko ne usudi da vam se suprotstavi, da se niko ne zauzme demaskiranjem Envera Hodže, pa i da se nagrada Nobel ne dodeli meni, već vašem ljubimcu Kadareu. Jeste li postigli cilj?! Što ste više navijali za Kadarea, on je omraženiji postao ne samo u očima Albanaca, već i čitavog sveta.

Sa druge strane, iako sa zakašnjenjem, meni stižu odlikovanja, ne samo od mog naroda, već i iz Moskve. Iako mi niste dozvolili da odem tamo, Aleksandar Nevski se diže iz groba i dođe kod mene, u Ženevi, sa potpisom kozačkog atamana pukovnika Vojislava Vidakovića.

Da, da - i mrtvi se dižu iz grobova da mi ukažu svoje poštovanje !

(Nastavak u sledećem broju)

Pismo akademika Kaplana Burovića iz bolnice u Švajcarskoj

U čeljustima mafije

Evo treći je mesec od kako sam u čeljustima mafije. Dana 05. maja i 16. maja ove godine uradili su mi dve operacije na srcu, u Hopital de la tour - Ženeva. Dana 07.06.2018., su me prebacili u Centar za Rekreaciju Klinike "Le Noirmont" - Jura - SUISSE.

U pola noći (17-18.06.) udarili su me u glavu nekim tvrdim predmetom, dok sam spavao u ležaju 157 te klinike opijen i bez svesti od nekog prekomernog leka za spavanje.

Došao sam pri svesti negde oko 10 h, svezan, u ambulantnim kolima i sa puno policajaca, ili medicinskog osoblja u policijskoj uniformi. Odmah sam prebačen u bolnicu grada Jura, gde su me uveli u skener. Koliko sam mogao da razumem francuski, u pola noći sam pokušao da se izvučem iz kreveta i odem u WC. Tom sam prilikom - kako su to tumačili oni koji su se okupili oko mene i skenera - pao i povredio se u vrat i u glavi, mali i veliki mozak. Po skenero-pregledu-egzaminaciji govorilo se da nemam ništa slomljeno.

Odmah su me vratili u Centar, u moj krevet i, oko 17 h, dana 18.06.2018. gde su mi dali da jedem doručak, ručak i večeru, sve odjednom. Od toga ja još nisam mogao ništa da jedem, jer mi još nije izašla u potpunosti ni narkoza. Tek sam se sutradan, 19.06.2018., počeo da priberem i mislim mojim mozgom.

Činjenice su neosporne da nisam pao s kreveta, udaren sam u glavu nekim tvrdim predmetom, pošto mi je prethodno data prekomerna doza "leka" za spavanje.

Mafija, u čije sam ruke dopao, nastavlja sa svojim radom, sa ciljem da me likvidira fizički i prikaže nenormalnim, koristeći za ovo dobar glas koji na svimstranama sveta uživaju švajcarski lekari.

Molim sve da najhitnije intervenišu na sve strane sveta i na svim jezicima, prije svega preko medija, a zatim i preko OUN, Odseka za ljudska prava u Ženevi. Moguće je da su mi zdravlje za zanavek upropastili, a i da me iz dana u dan očekuje smrt.

Organima uprave ovog zdravstvenog instituta, tražeći da stvar predstave nadležnim organima policije, naglasio sam javno da sam pomoću švajcarskog naroda, za 25 godina, objavio 150 dela, ali ne i od švajcarskih vlasti, posebno ne od staljinista.

Akademik, Prof. Dr Kaplan Burović

P.S.

Stupite najhitnije u kontakt sa Savezom Književnika Švajcarske - čiji sam član, i tražite od njih da pošalju svoje ljude, zvaničnu komisiju da izvide kako stoji stvar. Dobro bi bilo da i vaša redakcija pošalje za intervju svog dopisnika.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane