Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Region

Hrvatska: dok narod plače od sreće zbog nogometnog uspjeha, vlasti plaču od smijeha

Čime se voze vlastodršci

U sjenci svjetskog festivala nogometa, ispod čitavog općenarodnog veselja u Hrvatskoj, vlasti su našle zgodno vrijeme da za sebe pribave još malo zadovoljstava. O tome između ostalog piše Vjekoslav Škreblin, dopisnik Magazina Tabloid iz Zagreba, koji je u ovom broju odlučio da citira i pismo poznatog srpskog novinaru iz Frankfurta, Tomislava Crnojevića, koji se osvrnuo na neke (ne)sportske događaje i moralna pitanja ljudskog roda, govoreći iz ugla hrvatsko-srpske nacionalne i državne kalvarije, u okolnostima dok imperijalne sile kroje svoja pravila igre.

Vjekoslav Škreblin (dopisnik iz Zagreba)

Srbijanski novinar iz Frankfurta, Tomislav Crnojević o nogometu u sjenci politike (ili obratno), piše mi i ove redove:

"...Zapadna civilizacija laži i kriminala još jednom je, sinoć, pokazala kojem se Bogu moli. Francuska, ta odvratna muza đavola, posle De Golove vladavine, juče je pokazala da ne ume čestito ni da se igra. Slavila je ukradenu pobedu nad Hrvatskom i time čitavom svetu još jednom pokazala svoje pravo lice. Fudbalski sudija, Pitana, iz Argentine dao je toj činjenici argument više, jer je svojim nepravičnim suđenjem ukazao na svu dubinu moralnog sunovrata i raspada zapadnog društva kojem je suštinski Bog - novac. Od naših ljudskih života napravljen je rezervat za moralne bogalje koji žive po principu sve za evro i dolar - dolar i evro, ni za šta!

Ako uzmemo u obzir da su koreni ove naše civilizacijske propasti u filozofiji indulgencije koju je katoličkoj pastvi nametnuo Vatikan, i koja danas u istoj toj meri hara i pravoslavljem, Srbijom u svakom slučaju - onda prst na čelo, i priznajmo da smo svi mi u velikoj meri saučesnici tog zločina, tog besramnog čina kojeg sprovodimo nad samima sobom.

Zato su istina i pravda, juče, doživele još jedan ovozemaljski poraz kojeg će još dugo, dugo, slaviti generacije novorođenih ljudskih mutanata - odrođenih od morala, Boga i suštinskog čoveka.

Hrvatskoj je sinoć pokušano da se zgazi dostojanstvo, uprkos tome što je svojom hrabrom, boljom, maestralnijom i superiornijom igrom ponizila jadnu očajnu i antifudbalsku Francusku. Ali, šta to vredi kada će istinu za istoriju i ovoga puta pisati izmanipulisana ljudska gamad?!

Zato, gospodine Vjeko, primite moje iskrene čestitke na trijumfu kojeg je vaša reprezentacija juče pokazala!

...Da, dobro sam rekao - trijumfu. Jer, Hrvatska je juče porazila Francusku u svim segmentima fudbalske veštine - ali, od toga se više nije moglo. A to više je ljudsko beščašče koju je još jednom iskazala ta kriminogena FIFA, izabravši delioca nepravde na toj utakmici. Životom garantujem, da je sudio Srbin, Mažić, da onaj penal nikada ne bi bio sviran za Francusku. Ali, jebiga, SRBI već dugo nisu u trendu sa svojom pravdom i istinom! I za kraj, možda je ono sinoć bila i Božija kazna za Hrvatsku zbog besramnog komentara na HRT-u, kada je neku veče, Mateo Beusan, sudački ekspert u televizijskoj emisiji Zabivaka, bez trunke savesti i stida tvrdio kako ono nad Mitrovićem, protiv Švajcarske, nije bio penal. Pretpostavljam da je to Bog čuo i sada istu tu nepravdu vratio Hrvatskoj.

Naravno, ja sam očajan što unutar naših naroda postoje ljudi bez elementarnog morala i karaktera - i to mi daje za pravo da ih, onako po srpskom, a ništa manje i po hrvatskom, pošaljem u tri pičke materine! Zbog takvih neljudskih smradova ispaštamo svi, gde god bili i kome god to plemenu pripadali. Naša nesretna svakodnevica najbolji je dokaz da ljudska zajednica još uvek živi po plemenskim principima - i podeljena je na geto sirotinje i ogavni establišment bogatih.To je jedina, suštinska, ljudska podela koju su nam zakamuflirali pred svešću ne bi li se mrzeli iz glupih nacionalnih, ideoloških i verskih razloga.

Ako shvatimo ovo na vreme - preživećemo! A, ukoliko to još uvek nismo shvatili i pored toliko užasnih iskustava koje smo do sada proživeli - onda neka nas i nema! Neka nam sotona svima sere po grobu, kad jednog dana odemo odavde u neki bolji i ljudskiji svet!

Dragi Vjeko, sada ću vam reći i ono što sam juče prećutao da ne bih izbaksuzirao stvarnost. Preksinoć sam sanjao kako smo se, istinski, srdačno zagrlili i oboje klonuli za nekim kafanskim stolom, udarivši glavama o ploču tog stola. Sada mi je jasno - bio je to božiji znak upozorenja, kroz san, da će Hrvatska izgubiti tu utakmicu. Jeste, naše duše jesu ranjene, ali nas dvojica smo jači od svakog tog jebenog poraza koje nam serviraju gnjide oko nas! Srdačan pozdrav i Bog vas blagoslovio, da ostanete čovek kakav ste bili i do sada! Tomislav Crnojević..."

Ovih dana puno se priča o tome kako bi Hrvatska mogla profitirati od uspjeha nogometaša na Svjetskom prvenstvu, no sličan su uspjeh nogometaši imali i prije 20 godina, a u međuvremenu smo itekako zaostali za zemljama Europe. Graf koji se temelji na podacima Svjetske banke pokazuje da je Hrvatska u proteklih 20 godina prema BDP-u po stanovniku, koji u obzir uzima kupovnu moć, pala s 25. na 30 mjesto. Ekonomsko propadanje potaknulo je iseljavanje pa je u istom razdoblju i broj stanovnika pao za oko pola milijuna. Irska je postala jedna od najpoznatijih i najatraktivnijih destinacija za hrvatske iseljenike. Odakle se neki viđše ne žele vratiti u domovinu. zašto je to tako?

U vrijeme dok je hrvatsko pučanstvo zdušno navijalo za "vatrene", vlasti Republike Hrvatske marljivo su ispunjavale dokumentaciju i raspisivala natječaje. I to najviše one za leasing novih automobila za državne službenike i rukovoditelje, koje je putem Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu počela nabavljati od sredine svibnja. Raspisao je taj ured u posljednja dva mjeseca pet natječaja za nabavu novih automobila kroz koje će vozila uskoro dobiti praktično svi: Ministarstvo financija s Carinskom upravom, Ministarstvo pravosuđa, MUP, MORH, Ministarstvo gospodarstva, ali i ono zaštite okoliša, Kuščevićeva uprava, Ministarstvo demografije, kao i ono državne imovine, ali i kulture, zatim sektor ministra Milana Kujundžića, Ministarstvo mora, prometa i veza, ono poljoprivrede, graditeljstva, zatim Državni hidrometeorološki zavod, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, ali i Ured za opće poslove Sabora i Vlade.

Potom novi natječaj Ured raspisuje 26. lipnja kad se nabavljaju 352 nova vozila za potrebe Ministarstva financija, pravosuđa, MUP-a te Ured za opće poslove Vlade i Sabora. Riječ je o nabavi vrijednoj 100 milijuna kuna s PDV-om, a među naručenim vozilima je i 12 osobnih s boljim performansama. Prema natječajnoj dokumentaciji, tih 12 vozila mora biti snage najmanje 190 konja, s automatskim mjenjačem i pogonom na prednje kotače, obavezne su i bočne zavjese na stražnjim bočnim staklima te zatamnjena stražnja bočna stakla, a naručitelj specificira kako prednji dio vozila mora biti zaštićen folijom, dok se na vanjskoj karoseriji nigdje ne smije vidjeti model i marka vozila. Također, auti moraju biti crne metalik boje, a iako u dokumentaciji ne piše za koga se nabavljaju, sudeći prema opisu, najvjerojatnije je da su oni namijenjeni Ministarstvu unutarnjih poslova.

Potom novi natječaj za vozila izlazi 12. srpnja, kada Središnji ured raspisuje nabavu 69 vozila vrijednih 8,3 milijuna kuna, a četiri dana nakon toga raspisuju se dva nova tendera. U oba se traži po 137 vozila, no natječaj koji se odnosi na Ministarstvo financija i Ministarstvo pravosuđa težak je 28,5 milijuna kuna, dok drugi iznosi 19 milijuna, a ti auti su namijenjeni ministarstvima demografije, gospodarstva, zaštite okoliša, zdravstva, kulture i državne imovine.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane