Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Letnje zatišje pred buru: slike na ljubavnim profilima i kazne na sve strane

Jupiter između Marsa i Avgusta

Tinder je u svetu poznata aplikacija za jebačine za jedno veče i ostala poznanstva sumnjivog morala. Zbog toga je i Makronov tabadžija, Benala, izabrao da "bari" preko interneta, pod pseudonimom "Mars" (u prevodu planeta ispred Jupitera), i da bi nahvatao bolje prilike on je postavio pet slika na svoj Tinder profil među kojima i dve u prisustvu Jupitera glavom i bradom kao jednu pored Trampa. Sve švalerska klapa, "moj do moga", zbog kojih svet stenje a Francuska crveni pred svetom. Ali seksi feljton i epizoda gaženja demonstranata po ulicama Pariza od strane bradatog šefa obezbeđenja nisu jedine novosti ovog dugog toplog lete. Francuska ima talenta i za druge glupe reforme, zakonska pravila, takse i globe, pogotovo dok se raja kupa na moru vreme je da se iza leđa i na silu menja stari svet i ustoliči bankarsko masonski režim. Tvrdnjama i hipotezama vezanim za ove teme, oglasio se Mile Urošević, dugogodišnji dopisnik Magazina Tabloid iz Pariza.

Mile Urošević (dopisnik iz Pariza)

U Francuskoj upekla zvezda, jara kakva se ne pamti već 15 godina. Čak 40 stepeni u hladu. Stariji se sećaju te 2003. kada je od vrućine i nedovoljne brige oko starijih ljudi, samo u avgustu umrlo 15. 000 osoba i to uglavnom penzionera. Naredba o restrikciji vode je izdata u 40 departmana, a brzina vozilima smanjena za 20 kilometara na sat zbog zagađenja vazduha. Putevi su ipak zakrčeni mnogobrojnim turistima, koji se ukrštaju u ovom periodu. Oni koji su se kupali u julu, vraćaju se, a oni koji će da se brčkaju u avgustu silaze na jug, a to ne samo Francuzi već i pola severne Evrope, od Nemaca preko Belgijanaca, Holanđana, Šveđana, Engleza...Toliko je toplo da čak i atomske centrale smanjuju proizvodnju ili zatvaraju reaktore od bojazni da se ne pregreju!

Na političko-medijskoj sceni i dalje se vrti "afera Benala", žestoki Jupiterov batinaš koji je po oceni opozicije imao zadatak ne samo da provocira i bije učesnike antivladinih protesta, već i mnogo odgovorniji zadatak.

Naime, postoji sumnja da je predsednik Juopiter, Manuel Makron, bio na putu da sa takvim odanim ljudima uspostavi diktaturu i to ne samo menjanjem ustava, što bi mu dalo veća prava mešanja u parlament, već i stvaranjem neke vrste privatne predsedničke milicije po ugledu na pretorijansku stražu starih Rimljana i sličnih milicija u novije doba po svim diktaturama sveta.

Benala bi verovatno bio organizator takve milicije da ga nisu snimili klinci svojim Ajfonom. Naravno, vlada i njeni verni pratioci deputati se brane da je takva zavera čista glupost, mada se očigledno vidi da ljubav između Jupitera i zvanične policije nije u fazi medenog meseca. Ni sa vojskom nije mnogo bolje.

Nakon što je najurio generala De Viljea, on je na njegovo mesto postavio svog generala Fransoa Lecointre, čoveka koji je svoje zvezdice zaradio bajonetom na mostu Vrbanja 1995., kada je potamanio Srbe i tako od kapetana pogurao karijeru ka šefu generalštaba.

Ali, Makron ima većinu u parlamentu, mlade deputate koji su bili niko i ništa, politički amateri pre izbora i koji su izabrani na brzaka u istom zamahu sa njegovim dolaskom na vlast pod čudnim uslovima da bi tapšali i glasali kako im se kaže. Bankar je bio čovek bez partije, masonski kandidat koji je uz pomoć medija savladao Marinu Le Pen što bi i moja baba mogla da je bila u duelu sa ženom na koju mediji pljuju i skenjavaju je od jutra do mraka plašeći birače da je Marina, Hitler u suknji.

Treba znati i to da 13 miliona upisanih birača nije izašlo u drugom krugu, jer nisu znali da biraju između dva nepoželjna kandidata pa mnogi stavljaju zagradu oko pune i neprikoslovene legalnosti čoveka koji bi da bude kralj. Ono što se Makronu najviše zamera i zbog čega mu popularnost vrtoglavo pada je upravo njegova arogantnost i ponižavanje onih koji su mu dali leba i uz leba šifru atomske bombe. Kao da postoji jedan čudan nepisani zakon da svaki predsednik omrzne svoj narod i radi sve da mu zagorča život onoga trenutka kada je izabran i postane nedodirljiv za zakon.

Tako je i Makron odgovorio na poziv opozicije da se izjasni o svom batinašu Benaliju, vrlo mangupskim rečnikom: "...Neka dođu da me potraže", što je uz mnoge prethodne komentare sličnog tipa razjarilo francusku štampu. Bar onu koja nije pod kontrolom ulizica i podrepaša sistema.

Sva sreća, godišnji odmori su pali ko kec na desetku i Jupiter je zbrisao na svoje zabranjeno poluostrvce, predsedničku letnju rezidenciju Breganson, gde je u dobro čuvanoj tvrđavi iz srednjeg veka uspeo da ubaci bazenče od 35 milki evra za njega i gospođu mu, kao i goste kao što je, na primer, Tereza Mej koja je bila prva pozvana na čapras divan u tvrđavu na vrhu brda i koja bar izdaleka malo podseća na Sveti Stefan u privatnoj režiji. Francuzi su bili zapanjeni kada su čuli da se pravi bazen u istoriskoj znamenitosti zaštićenoj zakonom ali Jupiter je Jupiter i ne voli da se kupa okružen ruljom bodi-gard-bojsa, dosadnih novinara i pogotovo ne ljubopitljive gologuze raje koja dolazi čak do Bregansona na jugu Francuske da uslika svoga cara napravi koji selfi na obalnoj javnoj plaži van zidina gde se normalno kupaju predsednici.

I dok se afera Benala guši svim silama ne bi li dotakla one koji stoje iza ili bolje rečeno iznad njega dotle se Francuzima sve više zaviruje u privatan život nadgledanjima i kontrolom pojedinaca. Ipak najteže pada radarska kontrola koja odnedavna donosi dva puta više prihoda, jer je brzina svuda smanjena na 80 kilometara na sat što je totalno nelogično i očigledno namešteno da se popuni državna kasa. Rat protiv automobilista ima najviše žrtava po velikim gradovima gde su kontrole pojačane i parkiranje ograničeno kao i svuda po svetu jer jedni od drugih kradu recepte i kopiraju bogaćenje na najjednostavniji način.

U stvari, ono što je bitno u celoj priči je da je Francuzima mnogo bitniji auto i odlazak na vikend nego tamo neki rat u Siriji, beda u Africi, zagrevanje planete ili ludilo američkog predsednika. Avgust je tradicionalno mesec kada sve stane, celokupna vlada ide na more i fabrike smanjuju obim proizvodnje ili totalno zatvaraju da bi se neke u septembru našle u Rumuniji, Poljskoj ili Kini.

Poslednja sednica parlamenta je donela tri nova zakona, o azilu i migrantima, koji predviđa produženje administrativnog pritvora, zatim zakon protiv seksualnog nasilja kao i vrlo specijalni zakon o "pravu na grešku " U stvari, oproštaj za sve one koji dobronamerno zaborave da prijave porez. Zakon po meri za bogate koji se upecaju u zamku fiskalne kontrole kao što je to bio slučaj u više navrata zadnjih godina.

Povratak vlade zakazan je za 22. avgust kada će početi reforme u poljoprivredi, borba protiv poreske prevare i rasprava o nacrtu ustavne revizije. Vlada želi da smanji broj poslanika za trećinu i da ukine specijalni sud Republike koji sudi članovima vlade za zločine i prekršaje počinjene u vršenju njihove funkcije. Za ostale zakon ostaje isti, svaka greška se skupo plaća, a pogotovo je nedopustivo da se vozi stari auto da se parkira ispred svoje kuće ako to nije specijalno odobreno ili da se prekorači odobreni manjak u banci. Ali, za takve stvari sledi velika kazna a ponekad i robija. Francuzi sve više imaju utisak da se vodi prava hajka na sirotinju i da im se pakuje jedan sistem koji će ih pretvoriti u roblje bez ikakve šanse da suprotstave volji i samovolji predsednika koji je preuzeo skoro sve kraljevske privilegije. Od Versajskih sastanaka gde se poziva parlament da odsluša cara bez krune i to bez prava na reč do nemilosrdnog rasipanja budžeta na skupocene sudove od porcelana vredne 500.000 evra i raznih bazena u avliji dvorca, vikendice ili fešte po bašti Jelisejske palate gde mu je zvanična adresa.

Nije ni čudo da je Jupiteru bankarskom pulenu pala cena u očima raje ali mu se usput smeju čak i oni koji su mu se do skora divili a pogotovo američka ili italijanska štampa nakon "afere Benala" i skandala oko prikrivanja ovog incidenta. Afera se nastavlja pred sudom, a Benala je dobio šut kartu i moraće da vrati policijski auto sa sirenom na koji nema prava i tri utoke koje je sakrio u vreme premetačine stana. Drugim rečima, spao je sa konja na magarca i namagarčio svoga prijatelja koji je javno rekao novinarima da Benala nema nuklearnu šifru i da mu nije ljubavnik: zašto je to rekao, neki se pitaju a neki ne.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane